frkbem

frkbem
42, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Kjøpte meg en Babylock Imagine i Oktober 2011, da var det gjort. Har blitt noen timer ved symaskinen siden.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Skjørt/kjoler

Kosekjoler 8#9#10#11

Publisert: 16.10.2013 @ 18:24 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Masseproduksjon her i dag.

Se mere i innlegget på koseklaer.blogspot.com

Ha en fin kveld ;)

Kjole med raglanermer

Publisert: 13.09.2013 @ 19:53 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 10 kommentarer

Har prøvd meg på flere slike, men ikke vært helt fornøyd av forskjellige grunner. Ikke helt hundre prosent denne heller, men beste hittil :)

Hadde et luksusproblem i dag, siden jeg har hatt sydag siden tidlig på mårran til utpå ettermiddagen hadde jeg litt forskjellig å vise fram. Jeg valgte å vise denne kjolen, så kan jeg heller vise det andre mens jeg er bortreist. Får jo ikke sydd på hele neste uke så. 

Kjolen er sydd i vevd bomull fra JNYdesign og ermene i stoff er fra en lokal butikk. Denne er str. 116 og kommer til å bli lagt ut for salg på FB.

Nå på Søndag er høstens første Søndagsmarked og jeg er i full gang med forberedelser. Så kan jeg fortelle at "Koseklær" kommer til å ha stand på handelsmessa her i Hammerfest 18-19 Oktober. Gleder meg kjempemasse til det. I fjor var det ca. 4000 besøkende der så da må det vel bli litt salg også håper jeg. Har vært så heldig å fått med meg en venninne som strikker b.l.a kjempeflotte Oslo-anorakker, kjekt når man er to stykker og kan hjelpe hverandre.

God helg!

 

Kosekjoler 5#6#7

Publisert: 08.09.2013 @ 12:05 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 14 kommentarer

I går på tidlig kvelden fikk jeg virkelig "ånden over meg" og fikk gjort ferdig disse tre ufoene.

Kosekjolene blir nok med meg på neste marked som er på Søndag om ei uke, høstens første Søndagsmarked.

Heldigvis at jeg fikk gjort noe i går, for i dag er formen rett og slett skikkelig slapp altså. Skal jeg være dårlig form må det gå over fort, for neste uke blir det reise til Oslo og besøke min eldste datter. Åå som jeg gleder meg å se hvordan hun har det der.

Denne kjolen er i str. 104, med "diamant"pynt

Størrelse 98, med perlepynt

Størrelse 92, med perlepynt

Så har jeg ett spørsmål til dere som er kjent i Oslo området, hvor anbefaler dere meg å dra for å handle stoffer??

Ha en fin Søndag!

Tvillingkjoler 2

Publisert: 05.09.2013 @ 17:14 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Nå har jeg fått gjort ferdig de to siste tvillingkjolene, som skal sendes avgårde ganske snart. Bestiller ville ha to rosa kjoler og så kunne jeg lage to fargerike kjoler. Valget falt på dette isoli lignende stoffet, muligens fra Textart og lommestoffet er bestilt fra Lykkedragen den gang de hadde stoffer. 


Jeg må bare skynde meg å få laget ferdig dette inlegget, siden pc`n har begynt å krangle igjen. Den har allerede slått seg av tre ganger, bare mens jeg har vært inne for å lese andre blogger og få laget dette innlegget. Ganske så irriterende!!

Nå har det vært mye kjolesying, kjenner jeg vil sy noe annet nå. Kanskje noe av det kule kamuflasjestoffet jeg fikk hjem i forrige uke. 

Ha en fin kveld!

Sjørøverfest

Publisert: 04.09.2013 @ 19:51 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 12 kommentarer

Hva gjør man når man kommer for å hente lillesnuppa i barnehagen og får beskjed om at det er sjørøverfest NESTE dag. Hallooo vi har jo ingen sjørøverting hjemme hos oss...unntatt i stoffhylla mi da, så da var det bare å klippe og sy sammen noe i full fart.  

Så da ble det tunika/kjole av piratstoff og dødningehode på armen


Lillesnuppa var så fornøyd at hun ville ikke ta den av seg når hun fikk prøve den :)

Har glemt å fortelle at jeg er på Instagram som Koseklaer, følg meg gjerne!

Ha en fin kveld :)

Tvillingkjoler

Publisert: 01.09.2013 @ 10:01 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Nå er jeg igang med tvillingkjolene, de to første er ferdig. Disse kjolene er bestilt utenbys fra, syns det er morsomt å få bestillinger fra andre plasser. Ikke tvil om at facebooksiden min har vært viktig for meg, selv om jeg har mest salg når jeg er ute og selger på markeder o.l.

Bestiller ønsket rosa kosekjoler med lommer, som er myk og god å ha på. Da valgte jeg  sommerfrottè, som jeg har hatt liggende lenge. Egentlig var dette stoffet tiltenkt lillesnuppa, men har nå ennå litt igjen til henne. 

Dette stoffet var vanskelig å fotografere pga det blir lett "mønstrete" pga bevegelsen i stoffet og fargen er nok litt dusere enn det som kommer fram av bildet. Kjolene er i str. 92 og sydd av sommerfrottè fra Kreativ og lomme stoffet fra Sydilla.

Ha en flott Søndag!

Bambi strykemerke

Publisert: 17.08.2013 @ 09:08 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Jeg gir meg ikke helt med å leke meg med silhouette maskinen. Denne gangen ble det Bambi, som jeg syntes er så søøt, på en kjole sydd av isoli(collegestoff). Mønsteret har jeg laget selv og jeg mener at det er størrelse 86/92. Skulle egentlig lage til min egen lillesnuppe, men det får bli en annen gang for hun må nok ha str. 98//104 om den skal passe en stund. 

Nå er det ikke lenge til eldste snuppa mi reiser til Oslo for å begynne på skole, buhhuu som jeg gruer meg. Meen jeg har allerede bestilt meg flybillett, så hun får ikke være så veldig lenge uten mamma før hun står på døra ;-) Gleder meg til å besøke henne og ikke minst så gleder jeg meg til å få meg en tur på Stoff&stil. Hører rykter om at pengene kan flagre ut av pengboka der, så jeg er i sparemodus for tiden. Ender vel med at jeg må kjøpe meg større koffert eller noe.

Er det noen andre stoffbutikker jeg burde besøke mens jeg er i Oslo?

God helg ønskes dere!

Kosekjole #4

Publisert: 04.08.2013 @ 18:45 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Siden det har vært dårlig med syvær i det siste, så har det vært stille på syrommet. Ja med unntak av en pen stabel med vinterluer, sånn ca femti stykker..sier ikke mere...

Ellers så holder jeg på med å gjøre meg ferdig med bestillingene på fleecekjolene, som jeg fikk bestilling på etter å ha lufta interessen med ett bilde på FB sia mi. Har ennå et par igjen, men jeg lover at neste innlegg ikke blir om flere slike kjoler ;)


Denne kjolen med matchende pannebånd, etter ønske fra bestiller. Dette settet skal til Sverige og det er jo litt morsomt. Ellers så har jeg hatt et par flotte dager på hytta med bærplukking og fjelltur i nydelig vær.

Ha en fin kveld!

Kosekjole 2&3

Publisert: 25.07.2013 @ 16:35 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 0 kommentarer

Bestillingene lot ikke vente på seg etter at jeg lufta interessen for denne type kjole. Jeg har ennå tre kjoler til i forskjellige farger og størrelser som venter på å bli sydd. Heldigvis kom pakken fra S&S i dag, i den er det mere fleece og i flere farger.

Her er kjole 2 i str. 80

Å kjole 3 i str. 6/7 år

Litt vanskelig å se, men pynte knappen er en "bling bling" diamant :)

Snart helg folkens, å jeg skal jobbe alle dager. Fri i dag da, så jeg var heldig for sol å fint igjen etter en del regntunge dager.

God helg! 

Myk kosekjole

Publisert: 21.07.2013 @ 15:11 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

Denne type kjole har jo i lang tid vært populær i bloggverden, så jeg kunne vel ikke komme unna den. Mønsteret er fra boka "sy myke barneklær" som kom i Norsk utgave tidligere i år. Jeg har allerede fått et par bestillinger, så kommer nok til å sy opp noen slike til høstens marked.


Kjolen er sydd i str. 98, av polarfleece og kommer nok til å bli lagt ut for salg på min FB side, om vi ikke bestemmer oss for å ha den sjøl :)

Venter pakke med fleecestoff fra S&S , håper det kommer til uka så jeg får satt i gang og produsere noen flere.

God Søndag!

Uferdige objekter

Publisert: 12.07.2013 @ 17:58 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

Disse skjørtene har lagt nesten ferdige i månrdsvis, men nå ble de endelig ferdige. På de andre skjørtene jeg har laget , brukte jeg rullefaldsøm nede. Denne gangen brukte jeg kantebåndsapparatet og skjørtene ble litt mere som ballongskjørt eller noe sånt. Ble fornøyd jeg, men det gjenstår å se om det blir salg på de.


Det lilla/svarte skjørtet er sydd i velour og bomullsjersey, mens det svarte er velour og babycord.

 Nå skal vi straks avgårde på hytta og Søndag er det barnefestival og der stiller jeg med salgsbord. Krysser fingrene for fint vær i helga, så barna får en fin opplevelse :)

God helg!

Repetere..filosofere..

Publisert: 04.07.2013 @ 16:12 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Da ble det nok ett skjørt i samme stil som i forrige innlegg. Fikk forespørsel fra en av mine tidligere kunder om jeg kunne lage ett slikt i rødt og str. 10 år. Tenkte at det måtte vel gå, så jeg fikk målene og satte igang. Jeg bare krysser fingrene for at det passer, siden jeg aldri har sydd etter mål. 

Snart er det ferietid igjen. To nye uker, men denne gangen blir det feriert i Finnmark og ikke i sydligere strøk:) Nå tar jeg snart med meg lillesnuppa i bilen og suser avgårde. Får besøke litt slekt og venner denne gangen. Synd samboen min ikke har fri samtidig som meg, kun den siste uken.

Ha en fin dag!

Retro style

Publisert: 28.06.2013 @ 10:44 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 14 kommentarer

Når jeg sydde denne kjolen så kunne jeg nesten se for meg en liten jente på 70-tallet med lange hvite støvletter eller hvite små lakksko til. Jeg har lenge hatt sansen for denne stilen, men ikke sydd så mye retro klær. Til lommene er det brukt gamle sengklær som jeg fant i huset ved hytta vår, huset er min samboers pappas barndomshjem. De bruker huset noen få uker på sommeren, så jeg var der og lurte litt i skapene og bytta ut noen gamle skatter(sengklær) med nyere årgang ;)

Mønsteret har jeg satt sammen av vippeskjørtene jeg har sydd tidligere og mønsteret fra en singlett. Kan tenke meg det er størrelse 98 og denne har vi tenkt å beholde selv. Kanskje blir det flere, hvem vet.

Jeg må innrømme at denne er blitt en av mine favoritter og gleder meg til lillesnuppa kan få bruke den ute i finværet. Kjolen er sydd i Stenzo jersey, interlock fra Hilco og så har jeg brukt strykemerke laget med min Silhouette kuttemaskin. 

Får med dette ønske en riktig god helg! :)

Tunika

Publisert: 19.06.2013 @ 20:12 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har vært en nydelig dag, jeg og lillesnuppa har vært ute hele dagen og kosa oss. Det eneste som ble sydd var noen pannebånd på mårran i dag. Tunikaen sydde jeg i går, men ble ikke tid til å blogge om den da. Mønsteret er det samme som ponny/rosa genseren, men denne gangen har jeg laget en tunikavariant med 3/4 arm på.  Enkelt mønster og fort gjort å sy. Veldig greit prosjekt å starte med om man er nybegynner.

Ikke de beste bildene, men det ble litt sånn full fart vi skal ut igjen etter middag i dag :)


Tunika i str. 104, stoff fra Kreativ.

Ett av pannebåndene nådde ikke bli med på bildet, for det ble solgt på formiddagen i dag. Hadde store planer om å sy flere, men ikke når det er så flott utevær.


Stoff fra JNY, fabelblå og Gekko 

Nå ønsker vi oss slikt vær til over helga :)

Ha en fin kveld.

Se min kjole

Publisert: 09.05.2013 @ 13:06 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 10 kommentarer

Da ble det ny sommerkjole til sydenturen, som nærmer seg med stormskritt. Ble ikke helt fornøyd med fasongen, kommer nok til å endre endel på dette mønsteret om jeg lager flere. Mønsteret er fra Ottobre, usikker på hvilket nummer. 

Her er ei som ikke ble misfornøyd

Feen er skjært ut med silhouette maskinen og strøket på. Jeg bruker "heat transfer material" som jeg kjøper fra Bikuben.no

Straks jobb på meg, noen må jo jobbe på slike dager også

Ha en fin dag:)

En snørik 1. Mai

Publisert: 01.05.2013 @ 16:20 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 3 kommentarer

Dagen begynte vel egentlig ganske bra med sol og finvær, men etter en aldri så liten powernap på sofaen så har dette endra seg. Nå er det ganske ufyselig ute, å vi som hadde uteplaner i ettermiddag. Det må nok utsettes til en annen dag. Fikk nettopp beskjed om at homepartyet som var planlagt til i morgen blir avlyst, litt kjipt men ikke så mye å gjøre med det da.

Masse luer produsert og litt annet

Ble ikke så bra bilde av tunikaene, ligger litt skeivt å sånn..men plagdes med minnekortet så jeg fikk ikke tatt nye bilder.

Tunikaene er i str, 122. Den ene i stjernestoff fra JNYdesign og den andre i interlock med hodeskaller kjøpt fra Sydilla.

Siden det ikke ble noe homeparty kommer jeg til å legge plaggene fra de siste blogginnleggene ut for salg, på min FB side. Se link til høyre her.

Ha en fin 1. Mai!

En meget fornøyd "sesse"

Publisert: 30.04.2013 @ 19:45 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 10 kommentarer

Lillesnuppa er uten tvil på full fart inn i prinsesse alderen, eller "sesse" som hun sier. Så alt som er kjoler eller bling er "sesse" ting, stor stas da denne lå på badet som dagens antrekk.

 
Meeget fornøyd :)

Ha en fin kveld!

Ett mønster, to kjoler

Publisert: 30.04.2013 @ 06:49 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 5 kommentarer

Til denne kjolen har jeg brukt et mønster fra siste Ottobre. Tanken var jo å lage den slik den er i bladet, men den ene ideen etter den andre kom og den endte med å bli slik:

Jeg har et høyt ønske om å lære meg å tegne mine egne mønster, men det er ikke så enkelt når man bor langt fra de sentrale steder. Noen som vet om en bra bok hvor man kan lære dette?

Denne flotte jerseyen er fra Nosh organics og er økologisk bomull. Den er myk og god, men ikke så veldig elastisk. Jeg bestilte dette fra Kreativ, de har flere flotte stoffer fra denne forhandleren. Synd at disse stoffene er så dyre , ellers hadde jeg nok kjøpt inn mere. Dette stoffet kjøpte jeg for å lage noe til lillesnuppa og ikke for å selge. Men hvem vet, kanskje blir det noe for salg også. Jeg ble fornøyd med denne, blir nok flere i andre stoffer som jeg legger ut for salg.

Ha en fin dag!

 

 

Dalahester

Publisert: 17.04.2013 @ 10:43 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

I dag  ble jeg endelig ferdig med en tunika/kjole som skal være med tvillingsettet jeg sydde før påske. Jeg syns det var veldig vanskelig å bestemme hvilket stoff jeg skulle bruke siden det er såpass stor størrelse. Vet at jenter i 5-6 års alderen kan være meget bestemt når det gjelder klær, tilslutt falt valget på dalahestene. Så gjenstår det å se om de faller i smak.

Tunika/kjole sydd i str. 122. Husker ikke hvor jeg bestilte dette stoffet fra, men jeg tror det var fra en side på Facebook. I dag er det strålende sol, så jeg må vel komme meg ut og nyte det så lenge det varer :)

Ha en flott dag!

Gjenbruk

Publisert: 08.04.2013 @ 13:12 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Til jul kjøpte vi en kjempesøt rød ballerina aktig kjole, som vi likte veldig godt. Den var nå blitt for liten og det var stor sorg hos lillesnuppa. Da var det bare å ta saksa fram, så hokus pokus ble kjolen til et ballerinaskjørt. Klippekanten ble ordna med kantebånd, som jeg tilfeldigvis hadde i helt rett farge.

Slik  ble det, til stor glede for lillesnuppa.

Ha en fin dag!

Gleder meg til sydentur :)

Publisert: 03.04.2013 @ 16:26 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Nå har vi etter en vinter med myye snø, vi har fortsatt myye, bestilt oss tur til sydligere strøk. Siden vi likte Hellas veldig godt, så blir det Rhodos denne gangen. Åtte uker med nedtelling er nå foran oss nå :) Så da er det bare å begynne å planlegge sommergarderobe til lillesnuppa, regner med at alle sommerklærne fra i fjor blir for små for henne. Har fått inn noen nye stoffer fra Liandlo, som både skal brukes til sommerklær og luer/pannebånd.

Disse

og dette

Dette siste stoffet har jeg bestilt kun for eget bruk, syns de figurene er så utrolig søte. Jeg har kun bestilt en halvmeter av det :)

Denne ble til i dag etter å ha plagdes litt med sømmen. Endte med at jeg skifta kniven på babylocken og da ble alt så mye bedre.

Lillafargen er ikke så blå som dette.

Siden jeg glemte å ønske dere god påske så får jeg vel heller si vel overstått! :) 

 

 

De uferdige objekta

Publisert: 22.03.2013 @ 12:08 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

...eller UFO om du vil. Denne tunikaen har ligget lenge. Først ble den ikke ferdig fordi jeg ikke hadde cerise interlock til kantinga, når jeg fikk kjøpt det hadde jeg ikke rosa tråd. Nå har jeg altså hatt begge delene ganske lenge, så i dag fikk jeg ånden over meg og fikk gjort den ferdig.

Ble såpass fornøyd at jeg nå har klippet til en i lilla, men nå har jeg ikke lilla interlock til kanting hi hi..men lilla tråd det har jeg. Får satse på at den ikke blir liggende like lenge uferdig som mange av de andre UFOène mine. 

Jeg har vært litt unøyaktig når jeg har sydd lommene, sømmen ble ikke helt lik på begge sidene. Jeg tenker at det ikke vises når den er i bruk, å så skal vi dessuten beholde den selv sa da er det greit:)

 

Monstertrucker, lue og tunika

Publisert: 18.03.2013 @ 19:25 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Etter å sydd x-antall luer og pannebånd i forrige uke, ser jeg nå fram til å ha en pause fra å sy det en stund. Det neste blir da å sy uten fôr og det kan nok bli ennå en stund til det er behovet her oppe. Det jeg har laget ferdig i dag har vært et slikt prosjekt som jeg liksom aldri fikk tid/fred til å få gjort ferdig..før nå. Det er no sikkert et par uker siden jeg begynte med det. Dette har jeg sydd på bestilling og skal sendes avgårde iløpet av uka, så håper jeg det faller i smak.

Et par bilder fra Søndagens marked. Ble ikke det store salget, kanskje ikke så rart siden det var skikkelig dårlig vintervær.

 

Ikke så store plassen, men det går det å.

 

Først i vaffelkøen :)

 

Imorgen går turen til hytta, der skal vi sette på varme og gjøre klart til påsken. 

Ha en fin kveld!

Stille i fjøset.

Publisert: 24.09.2012 @ 15:10 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

De siste dagene har vært lite hyggelige, minste snuppa har hatt feber og verdens verste humør. Man blir bare så oppgitt når man ikke vet hva som er galt, men i dag går det bedre og feberen er så og si borte. Blir så mye lettere når hun kan fortelle hva det er som plager henne. Har ikke hatt noen ferdige prosjekter å blogge om i helga, men i dag gjorde jeg disse skjørtene ferdige. Har noen flere også, men de må syes sammen før dere får se.

Stoffer fra Sydilla og Fabelblå
Mønsteret til disse er fra boka "Barn igjen". Jeg har endret de noe på størrelsen, men ellers er de lik original mønsteret.

Ha en fin fin uke! ;)

 

Tunika for en litt større frøken

Publisert: 13.09.2012 @ 19:10 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Har endelig fått tak i mere av stoffet "Edgy dots", ble fort fri for luene/pannebånda jeg lagde i dette stoffet. Har heller ikke denne gangen bestilt så mye av dette, men det får holde til noen luer iallfall. Har også bestilt mere av det turkis/cobolt fargede ugle stoffet , nå også i en rosa versjon. Syns de er superfine.Denne laget jeg i str. 128 i et glatt og litt tungt jerseystoff. Det er veldig mykt og litt tykkere enn vanlig jersey.


Jeg håper jeg får tid til å sy noen skjørt også, vi får se. Denne blir med på Søndagsmarked.

Ha en fin kveld!

Et seriøst tilbud

Publisert: 04.09.2012 @ 20:22 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 9 kommentarer

Ferien er snart over og vi er hjemme igjen. Symaskinene har fått jobbe, siden jeg har produsert en haug med luer.

Denne ble sydd i dag da jeg fant ut at lillesnuppa ikke hadde bursdags klær som passet.

Sydillas fineste feer. Mønsteret er fra forrige ottobre, med min egen vri selvfølgelig :)
Dagen vi kjørte avgårde for å feriere, fikk jeg en tlf fra en hyggelig dame som gjorde at jeg har hatt litt å tenke på i ferien. De driver en butikk som selger alt mulig slags håndarbeid, strikket, sydd, malt, glassting..ja alt mulig. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å la de selge klærne mine for provisjon eller om jeg ville gå inn som partner i bedriften. Dvs at jeg ville ha drevet med dette på fulltid..hva jeg har bestemt meg for får dere vite i neste innlegg ;)

Ha en fin kveld!

Sydenturen nærmer seg

Publisert: 14.08.2012 @ 14:23 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Disse kjolene egner seg like godt til sydenturen som til en tights og pologenser om vinteren. Sydd i Sydillas monster trucks og Jnys søte bambistoff. Nå er det bare tre dager igjen til vi reiser på ferie og jeg føler at tiden går ikke fort nok. Synd for eldste dattra som skal begynne på skole og må bli hjemme.


Kjolene er i str 2-3 år og koster 250,-, blir lagt ut for salg på FB :)

Ha en fin dag!

Sommer..hvor??

Publisert: 08.08.2012 @ 21:47 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Her er et flott sommer stoff, som dessverre ikke har blitt laget noe sommerlig av før nå. Det er nemlig bare litt over en uke til vi reiser til Kreta og forhåpentligvis får litt etterlengtet sommer. Garderoben til en liten frøken må jo være iorden til da. Jeg skal lage rød/hvit prikkete tights til.

Jeg oppdaget for sent at de to skulderdelene skulle syes sammen, så jeg måtte jukse med en trykk knapp, mulig jeg må ha en til for å få det pent.

Sommer stoff fra Enstorrull.no og prikker fra Textart.no.

Ha en fin kveld!

Merkelig kjole

Publisert: 07.08.2012 @ 22:18 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 5 kommentarer

I dag vil jeg fortelle noe som gjorde at jeg nesten satte kveldsmaten i halsen etter jobb i går. Jeg var innom Sydillas blogg og ser DETTE . Må si at jeg er kjempestolt over å være i samme blogginnlegg som de flinke sydamene der, eller i det hele tatt være med på et blogginnlegg *smiler fornøyd* :-)

I dag, nok en gang med Sydillas feer, har jeg laget en litt merkelig kreasjon. Har laget mønsteret  av en singlet og et skjørt med ribb i midten. Ser ikke så himla bra ut, men jeg håper jo at det ser bedre ut på da. Krysser fingrene for det.


Ikke så bra bilder i dag, men nå tar jeg straks kveld så det får være bra nok.

God natt :)

Trucks for jenter

Publisert: 31.07.2012 @ 18:26 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Hvem sier at monstertrucks ikke er for jenter? Heftig rosa med svarte trucks ble denne gangen til en kjole/tunika i str. 2-3 år. Denne gang husket jeg både str. merker og vaskeanvisnings lappen. De ble som alltid litt på skeiva, men de er nå der da  :-)


Denne er tilsalgs for kr. 250.-

Ha en fin kveld:)

Kjoler

Publisert: 29.07.2012 @ 22:03 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Nå har jeg sydd bukser/gensre, luer, pannebånd, knytebukser, så da måtte det vel bli kjoler denne gangen. Kommer til å sy opp litt kjoler nå. Denne har ligget ferdig klippet en stund . Tror det er str. 92 eller 98, må visst bli flinkere å merke de når de er klippet og klar. Får lete fram mønsteret og se da. Enkel søm dette, men ser igjen at det er såå mye enklere nå som jeg har coverproen  som syr tvillingsømmen.

Jeg har ikke festet strikken i halsen, for jeg vil gjerne prøve den på lillesnuppa først. Da får jeg se om halsen blir passe, vil ikke bomme på halsen på denne også:)

Herlige sirkler og stjerner fra Gekko, mønster fra boka "barn igjen".

God natt!

Ja da var det Freddan

Publisert: 27.07.2012 @ 22:07 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Utrolig hvor fort tia går, snart er det August igjen...og hvor har sommeren tatt veien???Tror vi har hatt 4-5 dager sommer tilsammens i år :o

Formen er fremdeles ikke på topp, men etter å ha vært på jobb, henta minsta i bhg, henta bestemora på besøk, vært å handla, lagt minsta..jah da fant jeg ut at litt hodepine fra eller til ikke spilte noen rolle ;)

Har jo ikke sydd på masse dager, så jeg kjente syfoten lengte etter pedalen. Ble ikke helt fornøyd med denne, som jeg egentlig hadde tenkt å legge ut for salg. Halsen ble litt feil, såå irriterende. Har jeg lært nå at når man ikke er i form, så holder man seg unna pirkearbeid?..sikkert ikke. Sånn ble denGod natt og god helg!

Bambi

Publisert: 19.07.2012 @ 17:05 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Har sydd en raglankjole/tunika i bambi stoffet, det er jo så søtt :))

Jeg ble ikke fornøyd med halsen, så den må sprettes og lages på en annen måte. Sydd i str 92/98 kan jeg tenke meg.På grunn av en vond rygg, så blir det nok lite søm de nærmeste dagene..like greit å dra på hytta da, så blir det barnefestival i morgen. Det er på samme øya som vi har hytta vår. 

Det har vært en del etterspørsel etter ennå mindre luer, det har jeg laget nå og skal ha med meg i morgen. Ikke så mange, får se om de er populære før jeg lager flere :)

Ha en fin Torsdag!

Rocka prinsesse

Publisert: 22.06.2012 @ 10:49 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Forrige innlegg var med kombinasjonen rødt+dongeri, som jeg liker veldig godt. I dag har jeg laget en annen favoritt. Mønsteret lagde jeg av et bodymønster, som jeg endret litt på. Denne skal lillesnuppa få ha selv. I halsen og fallen har jeg brukt tvillingsøm, så utrolig glad for endelig ha den . Det ser så utrolig mye bedre ut enn mange av mine andre løsninger, som jeg måtte bruke når jeg ikke hadde den sømmen. Prinsessekrone som pynt på kjolen, aller helst ville jeg hatt noen strass stener som kan strykes på sammens med krona. 

Tror lillemor syns kjolen var fin.

Nå er det snart helg og st. Hans aften folkens...

god helg og feiring, for de som gjør det ;)

Skilpadder

Publisert: 20.06.2012 @ 19:36 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Har gjort ferdig ett sett som har ligget ferdig klippet en stund nå. Det skal egentlig være en body, men jeg fikk ikke til å finne rette innstillingene på sømmen jeg brukte på ribben nede, så jeg tror jeg skal kutte den så den blir til en topp. Det blir en utfordring å lære seg med å finne rette innstillingene (på min nye coverpro)for at ikke sømmen skal bli stygg.

Så da ble det topp i skilpaddestoffet og skjørt i noe dongeri lignende stoff fra Textart tror jeg.

Rullefaldsøm på pyntekappen og i livet har jeg brukt skilpaddene istedenfor ribb, tror det funker bra.

Jeg må si at jeg er veldig begeistra for denne fargekombinasjonen :)Ha en fin kveld :)

Raglan kjole

Publisert: 05.06.2012 @ 19:07 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Etter den første raglankjolen jeg lagde, kom det inn en bestilling på en helt lik kjole. Ikke så morsomt å lage flere like, men når det har gått en stund siden forrige så er det ganske greit. Denne er i str. 98, den forrige lagde jeg i str. 92. Sånn ser den ut:

Ikke så mye mere å fortelle i kveld :))

 

Sommer kjole

Publisert: 01.06.2012 @ 16:50 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 11 kommentarer

Var innom den lokale stoffbutikken i dag for å handle isoli, for det skulle de begynne å ta inn etter at jeg var der og spurte for en stund siden. Selvfølgelig var det ikke kommet og det betyr at de ikke får tak i det fra sin leverandør..grr..så dumt :/

Jeg gikk selvfølgelig ikke tomhendt ut derfra av den grunn. Så resultatet ble en raglankjole i blomstrete stoff.

Jeg har ett spørsmål til dere mere erfarne sydamer..er det "lov" å kun ha overlock søm nederst slik som jeg har på bildet over. Eller er det fyfy? :)

God helg folkens :)

Ballerina skjørt

Publisert: 31.05.2012 @ 10:24 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 7 kommentarer

Klarte å snike meg litt sytid nå mellom barnehage avlevering og møte på jobb. Så da ble det skjørt klippet som det skjørtet jeg linket til i går. Jeg har brukt Sydillas feer og noe stiv tyll jeg bestilte for en stund siden fra S&S. Vet ikke helt hvilken str det ble, er vanskelig å si. Jeg får se om jeg finner noen småjenter å prøve det på. Kan tro at det er til ca 4-6 år, blir lagt ut for salg på min FB side.

Har tatt bilder med og uten blitz for å få fram fargen på tyllen, som nesten ser hvitt ut med blitz. Det er lys rosa.
 

Her har jeg lekt meg litt med hekla blomster. Hadde jeg kunnet hekle skulle jeg brukt slike blomster i en lillafarge som hadde passet til skjørtet. Nå er jeg så heldig at en av mine venner på FB har meldt seg til å hekle slike, så nå må jeg bare få tak i mønster og garn. De på bildet er det min mor som har heklet, men hun har ikke fingre til slikt småpirk lengere.

Nå er det jobben neste.

Ha en fin dag!

Sommergarderobe

Publisert: 21.05.2012 @ 19:17 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Selv om det ser ut til at sommeren er langt borte må jo garderoben være iorden når den tid kommer. I dag har jeg tegnet e/n sommerkjole til lillesnuppa. Jeg har laget den med halvlang arm, så hun kan bruke den selv om det er litt kjølig. Ca str. 92.

Når jeg skal legge ut ett bilde tar jeg alltid en hel haug, noen ganger er det litt vanskelig å bestemme seg hvilket bilde jeg skal bruke. I dag var det ekstra vanskelig, så jeg legger ut alle :))Stoff fra Sydilla.no og Jnydesign.se

Ha en fin kveld!

Som vanlig i siste liten, gjett hva..

Publisert: 12.05.2012 @ 19:45 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Skjørt selvfølgelig..Men denne gangen blir det kun sydd to, har to til fra før så det får holde denne gangen. Mønsteret er fra boka "Barn igjen". Med noen små forandringer.

Str. 2-4 år.

Ser at jeg trenger å stryke de før jeg drar på marked :)

Navnelappene har jeg festa med knapper fra Lykkedragen

Avslapping resten av kvelden på meg, tror jeg ;)

Ha en fin kveld!

Singoalla nr. 1

Publisert: 30.04.2012 @ 11:23 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Da har jeg endelig kommet meg til å sy en singoalla kjole, noe som har stått lenge på "må prøve" lista mi. Mønsteret på denne er fra boka "Barn igjen", men selvfølgelig har jeg endret litt og gjort mønsteret til litt mitt :)

Har liten erfaring med blonder, men alt skal prøves. Fant ut at det kanskje må finnes blonder med litt stretch(?), siden det nok hadde vært bedre til jersey stoffet enn denne blonden.

Dette stoffet er fra Stoff&Stil og det var akkurat dette det var planlagt til.

Syns ikke den ble så aller værst til å være første, men ser jo ting jeg kommer til å gjøre litt anderledes neste gang.

Jeg har brukt ribb i hals og skjørte kant. I ermene har jeg brukt blonden til løpegang for strikken. Hadde litt problemer med å få rett lengde på strikken, men tror det ble ok tilslutt.

Har ikke bestemt meg helt om vi skal beholde denne selv eller om jeg skal legge den ut for salg. Kjolen er sydd i str. 92.

Ha en fin dag :)

 

Hvordan kunne jeg..

Publisert: 14.04.2012 @ 12:56 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Tenk at jeg nesten glemte å sy skjørt til markedet, litt som sist da jeg sto i siste liten og lagde de. Kutta/klippa de opp i går kveld og resten ble gjort på mårraskvisten i dag. Forrige marked hadde jeg sydd seks og kom hjem med ett av de. Har sydd de i str. 2-4 og 4-6 år.


Stoffer fra Sydilla, Gekko og Stoff&Stil


Ooga stoffet fra Lykkedragen, mens de ennå hadde stoffer for salg


Nå skal jeg kose meg med barna mine resten av dagen, kanskje gjør jeg ferdig knytebuksa i monstertruck stoffet senere i dag :)

Ha en fin Lørdag!

Til den minste

Publisert: 16.03.2012 @ 18:13 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

Har sydd noen tunikaer/kjoler i str. 74 og 62. 

Her i velour og ribb fra Stoff&Stil. Knapper fra Lykkedragen

Her i interlock fra JNYdesign. Har prøvd meg på en liten applikasjon også :)


God helg! :)

 

Skjørt

Publisert: 11.03.2012 @ 23:43 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Til tross for at jeg har hatt arbeidshelg så ble det litt tid til søm også. Helgas produksjon:

Disse er veldig greie å sy på overlocken. Feer fra Sydilla og velour fra Stoff&Stil. Mønsteret er fra boka "Barn igjen".

Eventyrstoffet fra Tiljamid og velour fra Stoff&Stil
Er ikke helt sikker på hvor dette mønsteret er i fra. Syns ikke det ble så fint, så det må nok forandres litt på.


Et par bukser ble det også, her er en av de


På tide å ta kveld nå, god natt! :)

Glade astronauter

Publisert: 05.03.2012 @ 17:51 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 3 kommentarer

Om ikke de er glade så blir iallfall jeg glad av de:) Bestilte en liten halvmeter av disse stoffene siden jeg var litt nyskjerrig på de, det blir nok garantert bestilt mere. Veldig fargerike og fine stoffer etter min smak.Astronautene finnes også i grønn og cerise. Tenkte å bestille de i cerise med stripete stoff som passer til.

Her er også et morsomt stoff jeg kommer til å bestille mere av etterhvert om flere enn meg liker det, håper det :)Stoffene er fra Svenske Liandlo, bestilt fra Textart .

Jeg satte meg ved maskinen med engang jeg kom hjem fra jobb og dette ble resultatet, en litt for stor kjole til lillemor


Stakkars lillemor som har en betennelse i øyet som ikke vil slippe taket :/
Ha en fin kveld!

 

 

Eventyrlig kjole

Publisert: 15.12.2011 @ 22:37 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Har sydd kjole til lille gull i stoffet "eventyrskogen" kjøpt fra tiljamiid.com, holder også på med en body i ensfarvet brun med cerise detaljer som hun skal ha til. Skal også lage en tights i velour, som jeg tenkte skal være i orange.Noen flere luer :)Sist, men ikke minst..Jeg har endelig fått meg en egen syplass. Ikke så store plassen, men jeg slipper å ha alle sakene på spisebordet i stua. Må fremdeles klippe til der, men det er jo greit.God kveld! :)

På en snurr

Publisert: 05.12.2011 @ 16:29 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Har sydd noen snurre skjørt som jeg ble veldig fornøyd med. Disse er jo  kjempefine å sy av  stoffrester og samtidig fikk jeg testa ut rullefald sømmen på babylocken min. Definitivt en søm som kommer til å bli brukt oftere. Er ikke så flink med overgangen på starten og slutten av sømmen, får øve litt mere på det. 

Disse skjørtene fant jeg mønster til i denne boka:God middag! :)

Fleece kjole

Publisert: 19.11.2011 @ 11:52 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Har sydd en fleece kjole i dag, uten mønster..eller dvs at jeg prøvde å lage et mønster. Blir nok ikke noe salgsobjekt til søndagsmarkede denne, men skal prøve meg igjen med noen forandringer. Men den ble nå ganske søt da :)

Jeg har lyst til å prøve rullefall sømmen på babylocken nederst..men så kom jeg på at jeg har ikke rød overlock tråd. Så irriterende at man ikke bare kan dra å kjøpe, må bestille på nett og det tar sin tid..og sikkert enda mere tid nå når det nærmer seg jul.Jeg holder på å klippe til en genser til mini gullongen, den skal være til en velour bukse jeg sydde tidligere. Har nå to gensere som er ferdig klippet, så er det bare å få tida til å lage de ferdig. Jobb i kveld og i morgen tidlig..Så får jeg besøk av en god venninne i morgen..gledings:)

God Lørdag ;)

Forklekjole

Publisert: 18.11.2011 @ 21:18 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 10 kommentarer

De siste dagene har vært ganske så hektisk, har ikke hatt tid til hverken håndarbeid eller å lese noe særlig på andres blogger.

I dag fant jeg ut at jeg måtte sy litt iallfall:) Resultatet ble en forklekjole. Stoffet er fra en lokal butikk og er Robert Kaufman(el noe sånt)

Slik så den ut ferdig klippet, har brukt et stoff med små røde hjerter som for..glemte visst å ta bilde av det.

 

Her er den ferdig sydd, har ikke sydd fast knappene eller laget knapphull. Jeg har aldri sydd knapphull, så jeg gruer meg litt til det. Må visst øve meg på noe annet først

Dette mønsteret har jeg brukt..

Jeg har fått pakke fra Sydilla i dag..etter å ha opplevd at et par av mine yndlingsstoffer er gått ut av produksjon, fant jeg ut at jeg ville sikre meg noen meter av fe stoffet som jeg er så begeistret for. Jeg har vanligvis kun bestilt en meter, nå bestilte jeg 2meter lilla og 1.5m lime. Nå ser jeg at de ikke har mere lilla, kan jo være at de får inn mere, men jeg har iallfall sikret meg et par meter :))

God helg!

hits