frkbem

frkbem
40, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som nsker inspirere og bli inspirert av andre. Jeg har strikka siden jeg var tenring, men har hatt noen strikkefrie r. I fjor fant jeg fram pinnene igjen og i sommer ble jeg hekta p stoff og sy barneklr..da er det alts bomullsstoffer og slikt jeg mener;) Egentlig er jeg utdannet (restaurant) kokk, men ga meg for 2 r siden.Tror at siden jeg ikke er kreativ med mat lenger, s trengte jeg en annen mte f utlp for kreativiteten.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg p koseklaer@hotmail.com.

Meny

Sk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Mat

Enkel oppskrift p foccacia brd

Publisert: 03.10.2011 @ 11:29 Kategori: Mat Kommentarer: 2 kommentarer

I gr var vi i barselgruppa samlet og fikk servert pastasalat og ferskt foccacia. Det var s godt at jeg heiv meg rund i mrrest og lagde klart s vi kan ha med oss p hytta.


Pastasalat: (alt er snn ca.)

250 g Pastaskruer

500g kylling filet

2 ss Pesto

1 Rdlk

1 glass Marinert fetaost

1/2 Salat, jeg hadde kinakl s da ble det det

1/2 box mais

Det var det jeg hadde i skapet, s da ble det slik :) Jeg bruker ta litt av oljemarinaden fra fetaosten over salaten.

Iflge "treffarrangren" s var det en veldig enkel oppskrift p foccaciaen, men som vi vet..det enkle er ofte det beste ;)

1 liter vann
Fersk gjr
1 kg hvetemel
ca 1 ss salt

Varm vannet og rr i gjr. Tilsett mel og salt og rr til du har en klissete deig. La heve i 30 minutter. Tm deretter deigen over i langpanne og fordel jevnt utover.
Tm forsiktig over litt olivenolje og str til slutt over ca 1 ss grovt havsalt eller gourmetsalt.
Ingen etterheving.
Sett direkte inn i varm ovn p 250 grader og stek i ca 25 minutter til gylden overflate.

Jeg klarte ikke vente helt til vi kommer p hytta, s jeg fant ut at en smaksprve er lov


Lykke til! =)

Oppskrift p frkbems vrruller =)

Publisert: 31.07.2011 @ 21:50 Kategori: Mat Kommentarer: 4 kommentarer

Her er snn ca oppskriften p den typen vrruller som er mest pop her i huset. De kan jo lages p mange andre mter ogs.

Oppskriften er nederst i innlegget


Bruker stort sett denne str. Jeg lager de ikke s store

Kylling kjttdeig



Bruker ca 1 spiseskje med kjtt i

Brett som en konvolutt


Bruk eggehvite til lime de sammen



Klart til spises.

Oppskrift snn ca:

2 pk kylling kjttdeig

2 ts frisk eller syltet ingefr

hvitlk etter smak (jeg bruker en halv teskje)

2 ts chili (jeg bruker chili p tube)

litt pepper og ca 6 "vridninger" chili explosion (er p krydderglass med kvern)

1 dl vann

Alt blandes godt, men ikke kjr det for lenge om du bruker mixer.
Hper det smaker ;)


Disse sausene brukte vi i dag.


Lam nam nam

Publisert: 23.04.2011 @ 16:25 Kategori: Mat Kommentarer: 0 kommentarer

Pskens lammelr med frisk broccoli, blomkl, brunsaus og "husets" fltepoteter er n inntatt..og om jeg fr si det sjl, s va det virkelig godt :)



Frst beiner jeg ut steika, men lar det yttetste beinet vre igjen.

Deretter gnir jeg inn chili, hvitlk, salt, pepper og frisk kruspersille



S surrer jeg steika med hyssing og deretter bruner jeg den i en godt oppvarmet stekepanne.





Oppi formen bruker jeg kutta grnnsaker. I dag hadde jeg lk og gulrot i kjleskapet, kuttet det opp og hadde steika opp. heller deretter p vann for f god kraft til sausen. Jeg kokte ogs beinet som jeg tok ut av steika med de samme grnnsakene.

Jeg bruker steketermometer og stekte den til 68 grader (p 200 grader). Pakket den inn i aluminiumsfolie og s ble det slik at den hvilte en halvtime..ikke alltid lett beregne tid nr man har smbarn i hus :)



Da var steika ferdig og den ble skikkelig saftig og mr. Om jeg skulle stekt den helt etter min smak hadde jeg ville hatt den mer rosa..men ettersom mine foreldre var invitert, s ble den litt mer stekt. Far er ikke s glad i rosa kjtt, da blir det snn :)



Bruker du/dere spise lammelr p pskeaften?

Jeg har forresten presentert bloggen min p Bloggurat.

hits