frkbem

frkbem
40, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Jeg har strikka siden jeg var tenåring, men har hatt noen strikkefrie år. I fjor fant jeg fram pinnene igjen og i sommer ble jeg hekta på stoff og sy barneklær..da er det altså bomullsstoffer og slikt jeg mener;) Egentlig er jeg utdannet (restaurant) kokk, men ga meg for 2 år siden.Tror at siden jeg ikke er kreativ med mat lenger, så trengte jeg en annen måte å få utløp for kreativiteten.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Mat

Enkel oppskrift på foccacia brød

Publisert: 03.10.2011 @ 11:29 Kategori: Mat Kommentarer: 2 kommentarer

I går var vi i barselgruppa samlet og fikk servert pastasalat og ferskt foccacia. Det var så godt at jeg heiv meg rund i mårrest og lagde klart så vi kan ha med oss på hytta.


Pastasalat: (alt er sånn ca.)

250 g Pastaskruer

500g kylling filet

2 ss Pesto

1 Rødløk

1 glass Marinert fetaost

1/2 Salat, jeg hadde kinakål så da ble det det

1/2 box mais

Det var det jeg hadde i skapet, så da ble det slik :) Jeg bruker å ta litt av oljemarinaden fra fetaosten over salaten.

Ifølge "treffarrangøren" så var det en veldig enkel oppskrift på foccaciaen, men som vi vet..det enkle er ofte det beste ;)

1 liter vann
Fersk gjær
1 kg hvetemel
ca 1 ss salt

Varm vannet og rør i gjær. Tilsett mel og salt og rør til du har en klissete deig. La heve i 30 minutter. Tøm deretter deigen over i langpanne og fordel jevnt utover. 
Tøm forsiktig over litt olivenolje og strø til slutt over ca 1 ss grovt havsalt eller gourmetsalt. 
Ingen etterheving. 
Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader og stek i ca 25 minutter til gylden overflate.

Jeg klarte ikke vente helt til vi kommer på hytta, så jeg fant ut at en smaksprøve er lov


Lykke til! =)

 

Oppskrift på frkbems vårruller =)

Publisert: 31.07.2011 @ 21:50 Kategori: Mat Kommentarer: 4 kommentarer

Her er sånn ca oppskriften på den typen vårruller som er mest pop her i huset. De kan jo lages på mange andre måter også.

Oppskriften er nederst i innlegget


Bruker stort sett denne str. Jeg lager de ikke så store

Kylling kjøttdeig



Bruker ca 1 spiseskje med kjøtt i

Brett som en konvolutt


Bruk eggehvite til å lime de sammen



Klart til å spises.

Oppskrift sånn ca:

2 pk kylling kjøttdeig

2 ts frisk eller syltet ingefær

hvitløk etter smak (jeg bruker en halv teskje)

2 ts chili (jeg bruker chili på tube)

litt pepper og ca 6 "vridninger" chili explosion (er på krydderglass med kvern)

1 dl vann

Alt blandes godt, men ikke kjør det for lenge om du bruker mixer.
Håper det smaker ;)


Disse sausene brukte vi i dag. 


Lam nam nam

Publisert: 23.04.2011 @ 16:25 Kategori: Mat Kommentarer: 0 kommentarer

 

 

Påskens lammelår med frisk broccoli, blomkål, brunsaus og "husets" fløtepoteter er nå inntatt..og om jeg får si det sjøl, så va det virkelig godt :)

 



Først beiner jeg ut steika, men lar det yttetste beinet være igjen.

Deretter gnir jeg inn chili, hvitløk, salt, pepper og frisk kruspersille



Så surrer jeg steika med hyssing og deretter bruner jeg den i en godt oppvarmet stekepanne.





 Oppi formen bruker jeg  kutta grønnsaker. I dag hadde jeg løk og gulrot i kjøleskapet, kuttet det opp og hadde steika oppå. heller deretter på vann for å få god kraft til sausen. Jeg kokte også beinet som jeg tok ut av steika med de samme grønnsakene.

Jeg bruker steketermometer og stekte den til 68 grader (på 200 grader). Pakket den inn i aluminiumsfolie og så ble det slik at den hvilte en halvtime..ikke alltid lett å beregne tid når man har småbarn i hus :)



Da var steika ferdig og den ble skikkelig saftig og mør. Om jeg skulle stekt den helt etter min smak hadde jeg ville hatt den mer rosa..men ettersom mine foreldre var invitert, så ble den litt mer stekt. Far er ikke så glad i rosa kjøtt, da blir det sånn :)



Bruker du/dere å spise lammelår på påskeaften?

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

hits