Arkiv mned: november 2012

Gir meg ikke

Publisert: 29.11.2012 @ 14:03 Kategori: Body Kommentarer: 12 kommentarer

Her kommer altså enda flere bodyer med bukser, hvis jeg gidder skal det bli et par gutte sett til også..hvis jeg gidder. Blir litt kjedelig å sy det samme hele tia, men det er godt når det er gjort. Skal bli morsomt å ha litt nytt med på marked, spesielt siden jeg ikke har hatt noe særlig til de aller minste.

Disse er sydd i str. 86 og 74. Lilla fargen er som vanlig HELT feil, ergrer meg like mye hver gang jeg tar bilder.


Har ei syk lita jenta full av vannkopper hjemme, heldigvis takler hun det ganske fint.

Ha en fin dag!

Ferdige babysett

Publisert: 28.11.2012 @ 14:19 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Har gjort ferdig baby buksene, som skal være til bodyene jeg lagde tidligere.


Den andre buksa klippa jeg feil..Siden jeg ble mere fornøyd med buksa jeg klippet feil, ble også bukse nummer tre etter det "feile" mønsteret


 

...å det samme med bukse fire og fem 


Ble fornøyd jeg, så får vi se om det blir salg på neste Søndagsmarked som er på AKS 2/12, altså førstkommende Søndag.

Ha en flotters dag!

 

Som perler på en snor

Publisert: 27.11.2012 @ 10:17 Kategori: Body Kommentarer: 4 kommentarer

Det har blitt mange bodyer den siste tiden og det er fordi jeg prøver meg fram med innstillingene på Coverproen. Det ser nå ut som jeg har funnet innstillingen som passer for en litt tykk ribbkant. Jeg har den stilt inn på 3-3-0-3, 1.25-4. 

Her er de siste, som jeg har laget i str. 62, jeg skal også lage bukser som passer til. Så blir jeg å selge de som sett, men har ikke beregnet pris ennå.Det har vært stor etterspørsel etter klær i de minste størrelsene, men jeg har ikke hatt tid å lage det. Derfor var det øverst på lista mi, så får jeg se om det selger :)

Ha en fin dag!

Lykkekløver

Publisert: 26.11.2012 @ 13:46 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Siden mørketiden er i gang her oppe i Nord, fant jeg ut at det passet bra å sy noe i gult for å lyse opp litt i hverdagen:) Disse to stoffene bestilte jeg fra Sydilla med tanke på å sy akkurat det jeg har sydd i dag. Jeg har også kløverne i brun/hvit , men som sagt så hadde jeg lyst å sy i litt glad farger i disse mørke tider.


Samme mønster på body som jeg har sydd en del av de siste dagene. Mønsteret er fra siste Ottobre.

Buksa har jeg sydd etter Jubels mønster, men jeg har forstørret det til 2-3 år, siden jeg bare har mønsteret i 1-2 år. Lommene lagde jeg på frihånd og sydde på med coversøm, syns det pynta veldig opp så jeg er fornøyd med de.

Dette settet skal vi beholde selv, så lillesnuppa får noe nytt i kommoden sin.

Ha en fin dag!

Ikke bare Bambus

Publisert: 23.11.2012 @ 18:50 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Her er de to siste settene jeg sydde i går. Bambus settet har satt min tålmodighet på prøve, eller dvs halsen har jeg måtte sprette opp et par gangert før jeg ble sånn høvelig fornøyd. Bambus er et veldig mykt stoff, så det skal veldig lite til før det ser feil ut.

Alle mønstrene er fra Ottobre.

Bambus(det brune) fra Myllymuksut og bilstoff fra Svenske Jnydesign. Nå venter jeg helgebesøk av en god venninne, så det blir nok lite sying i helga, men kansje heller noe godt i glasset ;)

 

God helg!

Jeg vant!

Publisert: 22.11.2012 @ 19:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Tenk at jeg som aldri bruker vinne noe som helst, vant 2. premie på Sydillas give away. Jeg vant altså hele 4 meter av sydillas to nyeste stoffer, det er jo bare helt fantastisk! Nå er det mange dager siden jeg hadde tid til å sette meg ned og kose meg med symaskinen. I dag ble det endelig tid og jeg fikk sydd ferdig de siste bestillingene, herlig. Nå skal jeg sy ting som faller meg inn der og da. Være litt kreativ og kanskje sy opp litt nytt til neste Søndagsmarked.

Her er noe av det jeg har lagd i dag. Lager ett innlegg i morgen om resten:)

Begge genserne er laget etter samme mønster, men bestiller ønsket kun bukse til den ene genseren. Har også laget ett sett til som skal med dette.

Det turkise settet er i 100% merinoull og den limegrønne genseren er i bambus og det har jeg kjøpt fra Finske Myllumuksut.com 

Ha en fin kveld!

 

 

Tut å kjør!

Publisert: 13.11.2012 @ 17:21 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

I dag har jeg vært effektiv og fått klippet ferdig nesten alle de siste bestillingene, så det er stort sett bare å sy sammen. Så da er den kjedelige delen av jobben gjort.Dette settet er sydd i bilstoff fra Sydilla.no og isoli(collegestoff) fra S&S.

Jeg klarte å tabbe meg ut med str. merkene, er det muulig altså..satte på str. 116, skulle være 110..Så det må jeg få fikset før den sendes til bestiller.

Denne gangen har jeg laget en stripe langs beina og ikke lommer som jeg som oftest gjør. Jeg bretta bare inn mønsteret litt og lagde striper tilsvarende det jeg tok inn + sømmonn da.

Har hatt fri i dag, så jeg og lillesnuppa har kosa oss hjemme. Når hun tok formiddagsluren, var jeg snar å sette meg ned foran maskinen så jeg fikk noe gjort :)

Jobb igjen i morgen, men håper jeg har litt overskudd etter det til å gjøre ferdig flere bestillinger.

Ha en fin kveld!

 

 

11.11.2012

Publisert: 11.11.2012 @ 19:13 Kategori: Body Kommentarer: 6 kommentarer

Med det nye kantebåndsapparatet er det jo lekende lett å sy bodyer, så jeg må få tegnet opp mønsteret i flere forskjellige størrelser. Kanskje i flere varianter også, som passer både de minste og de litt større. Tok med et bilde av luene jeg har klart å fått sydd helt ferdig, ennå en god haug igjen.


 

Bodyen er i str. 92. Bambistoffet er kjøpt fra Sydilla.no. 

Måtte bare snike med ett bilde av topplista herfra, syns det er litt morsomt ;)

Da var det Lørdag igjen

Publisert: 10.11.2012 @ 21:06 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Har brukt Lørdagsformiddagen til cafè besøk og shopping, koselig det. Har også sneket meg litt inn på syrommet, ikke så enkelt når jeg er aleina med lillesnuppa. Har glemt å blogge hva jeg gjorde forrige helg når jeg hadde syfri, klarer ikke helt å la være å gjøre noe. Disse to og en halv(e) luene ble strikket mellom jobb øktene, jeg jobber annen hver helg. Denne helgen er det fri heldigvis, så jeg får sydd ferdig luer og pannebånd.

Luene er fra Mariusboka og jeg har tidligere strikket et par luer som min eldste datter har fått.
Den rosa vrangborden skal rekkes opp og strikkes på nytt, siden jeg syns den ble altfor løs. Må bare få litt eksperthjelp fra min mor, på hvordan jeg skal gjøre det enklest mulig.

Nå blir det tv titting fra godstolen :)

Ha en fin kveld!

Gammelt nytt

Publisert: 09.11.2012 @ 21:25 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har jeg klippet, skjært og sydd i seks timer, men det er ikke noe spennende. Kun luer og pannebånd. Denne gangen har jeg laget litt forskjellige fasonger av henge(baggy)lue, både med og uten fôr. Jeg er litt spent på hvilke av de som blir solgt, har laget litt forskjellige varianter.  Tenkte å ha luene ferdig til neste Søndagsmarked som er den 18/11, så jeg er godt på vei med det..håper å bli ferdig før :)

Dette er noe jeg lagde til forrige marked.  Alt på det øverste bildet er solgt og de fleste siklesmekkene.

God helg! 

Norsk SYMESSE

Publisert: 08.11.2012 @ 16:55 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Jeg er bare så misunnelig på de som har mulighet å dra på årets symesse, håper selvfølgelig at jeg får muligheten en annen gang.

HER kan dere vinne biletter til årets happening, på SYDILLAS side kan dere også vinne andre godsaker. 

Jeg har forresten fått pakke fra Sydilla i dag, med b.l.a mange nye luestoffer. Det regner jeg med blir årets siste lueproduksjon :)De deilige kløverstoffene og den gule velouren skal jeg bruke til min egen lillesnuppe. Regner med det blir body og knytebukse av det, men kan nå ennå finne på noe nytt før det havner under nåla ;)

Ha en fin dag!

Sovende ugler

Publisert: 07.11.2012 @ 13:56 Kategori: Body Kommentarer: 10 kommentarer

I dag skulle jeg være så flittig å klippe ferdig til de siste bestillingene mine, blir jo litt godt å være ferdig med det før jul. Meen så sto jo Coverproen der med det røde båndet og tråden å frista meg. Så da fant jeg fram et stoff, jeg er ikke helt sikker på hvor jeg har kjøpt det,som også passet med rødt til. Det var jo så kjekt å sy body når jeg fikk til med kantebåndsapparatet, ser at jeg må jobbe pittelitt til med innstillingene men ble fornøyd i dag også.

Jeg har ikke satt på trykk knapper, for jeg skal se om jeg får tak i fargede knapper som kan brukes med Prymtanga.

Nå er full fart og avgårde på jobb.

Ha en fin kveld :)

Jeg og min nye venn

Publisert: 06.11.2012 @ 19:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Min nye venn er altså min Janome Coverpro m/kantebånds apparat. Jeg har også bestilt et par duppeditter til den, om jeg kan kalle det for det. Det ene er en sak man skal bruke for å få fallen jevn rundt, husker ikke hva det heter men jeg skal legge ut bilde når jeg får det hjem. Det andre er en ny blank "clear view"fot, som jeg tror blir veldig nyttig med kantebåndsapparatet.

Jeg må bare si at jeg ble veldig fornøyd med denne bodyen. Nå ønsker jeg meg fargede prym knapper, for jeg syns at kam knappene er så utrolig treige å åpne. Syns de egner seg best når man har knapper til pynt.


Dette stoffet kommer absolutt ikke til sin rett på bilde, det er bare kjempesøtt og mykt. Til denne bodyen har jeg en bukse som er sydd tidligere til en body jeg kjøpte fra h.jo.r.t, nå kan lillesnuppa bruke en hjemlaga body istedenfor.

Mønsteret er fra siste nr. av Ottobre.

Ha en fin kveld!

Alltid på leting

Publisert: 03.11.2012 @ 15:44 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Alltid på leting etter nye stoffer, stoffer i bomullsjersey eller andre elastiske stoffer. Denne gangen kom jeg over en nettbutikk fra Tromsø, som ikke er så veeldig langt herfra. Dvs at det er i samme landsdel om ikke annet. Så to dager fra jeg bestilte til det lå i postkassa her, det er jo helt fantastisk når jeg ellers syns det går kjapt om det blir levert etter 5 dager.

Mine nye stoffer, sendt fra Tromsø. Måtte vise fram visittkortet deres, som jeg syns var kjempekult :)
Jobbhelg for meg, så jeg  får vente noen dager med å "teste" ut stoffene.

Ha en fin Lørdag! ;)

Nytt ullundertøy

Publisert: 02.11.2012 @ 10:11 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Har nå fådd sydd sammen dette som har lagt siden jeg sydde det andre settet, har en del halvferdige prosjekter liggende på syrommet ser jeg. Noen blir nok liggende der ennå en stund.

Denne gangen fikk jeg tatt bilde av lillesnuppa, siden hun satt og så på barnetv og var meget opptatt. Ellers kan det være vanskelig å få henne til å holde seg rolig foran kamera.

Mønster fra Ottobre, body fra nr. 5/06, den gikk kun til str. 86, så jeg måtte forlenge den litt og buksa trur jeg er fra nr. 4/11. Stoff fra Myllumyksut som er en Finsk nettside. Herlig merinoull stoffer. Gleder meg til å begynne med Bambus stoffene derfra, håper det blir nok lillesnuppa også.


Jeg har brukt svart tråd, men skulle nok helt klart tatt meg tid til å bytte til hvit, men ellers ble jeg veldig fornøyd. Jeg fikk til med kantebåndsapparatet, så det ble riktig fine ribbkanter rundt. Lillesnuppa trenger flere bodyer, så jeg er glad for at jeg nå begynner å få teken på den kantinga. I dag skal jeg produsere opp noe mere luer, har dårlig utvalg av det nå. Gleder meg til de nye stoffene fra Sydilla og fra Jny kommer, da blir det masse nye lue stoffer å lage av.

God helg!

Under vannet

Publisert: 01.11.2012 @ 18:12 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Dette settet er et bestilt sett i str. 92. Jeg fikk frie hender, bare at det skulle være en bukse og en genser til gutt. Da ble det slik:


 

Mønstret stoff  fra Svenske Jny, isoli/ribb fra S&S og så husker jeg ikke helt hvor den røde bomullsjerseyen er fra, muligens fra Jny den også.

Fikk sydd en hel del i dag, har noe mere dere skal få se i morgen...siden det blir lueproduksjon da og det er jo begynt å bli ganske kjedelig å vise fram .

:)

Undertøysett i bambus

Publisert: 01.11.2012 @ 13:18 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Eller mellomtøys sett, men man sier jo ikke det. Syns det passer bedre, så dette settet er et mellomtøysett :)

Bambus er et stoff med mange gode egenskaper, denne beskrivelsen hentet jeg fra Tiljamid hvor dette stoffet er kjøpt fra:

Bambus vokser 100% naturlig uten sprøytemidler.

Bambus er 100% biologisk nedbrytbar. 

Den motvirker erosjon da den har et sterkt rotsystem som holder på jorden, og den er jordforbedrende for andre planter.

Bambus har naturlige antiseptiske, antistatiske og lukthemmende egenskaper, og er bra for sensitiv hud, f.eks personer med eksem eller kontaktallergi.

Bambusen har like god fukt-transporterende evne som ull. 

Bambus har en naturlig høy UV-beskyttelse.

Bambus har varmeregulerende egenskaper som ull og silke. (dvs; den føles varm når det er kaldt og kjølig når det er varmt).

Bambus trenger ikke vaskes ofte eller ved høy temperatur, fordi de ikke tar til seg smuss like lett som f.eks bomull.

Det bildet som er kun av stoffet er den rette fargen og det bildet forhandler bruker, får ikke lillafargen rett siden jeg ikke er så flink med kamera innstillingene som visse andre i familien. 
Utrolig hvor forskjellige en farge kan bli, sånn er det når man ikke kan redigere..må vel kanskje lære meg det så det blir bedre kvalitet på bildene.

Ha en fin dag!

 

hits