Arkiv mned: oktober 2012

Ønske shopping

Publisert: 31.10.2012 @ 10:55 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Etter en hektisk helg kjenner jeg nå at jeg kan slappe litt av igjen med noen fridager fra jobb, før det er jobbhelg igjen. Akkurat nå ligger jeg godt tilrette i vår store myke sofa og surfer på nett og "ønske shopper", om du skjønner hva jeg mener.

Det som står øverst på ønskelista akkurat nå er denne og etter en bra salgshelg er ikke den helt utenfor rekkevidde, må bare bestemme meg om jeg skal bruke pengene på den og det utstyret jeg trenger til å stryke på klær. Hadde jo vært arti å kunne hatt litt bling og evt navn på f.eks. luene. Ikke for å skryte, men det blir mye tenking her nå ;)

Her er noe jeg virkelig har bestilt i dag, fra Sydilla

Har ikke blitt noe produsering i dag, håper jeg får tid i kveld til å kose meg litt på syrommet..for i ettermiddag skal vi ha gjester for å prøvesmake årets lutefisk :)

Ha en fin dag :)

Isoli del.2

Publisert: 26.10.2012 @ 16:55 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Dette skulle altså vært innlegget hvor jeg laget en genser i Isoli(collegestoff) til buksa du ser på bildet, det innlegget finner du HER. Jeg klarte aldri å bli enig med meg sjøl om hvilket mønster jeg skulle bruke, så buksa ble hengende uten matchende genser.

Når jeg så monstertruckene i turkis/cobolt første gang, fikk jeg med en gang opp ett bilde av en tunika med rosa kanter. Den ble kanskje ikke helt som jeg ville, men den passer jo helt utmerket til isoli buksa. Settet er sydd i str. 92 og det skal vi beholde selv tenker jeg.


Jeg har ikke sydd kanten nede på tunikaen ennå, for jeg skulle gjerne hatt skarp rosa tråd for å lage rullefallsøm.Den rosa tråden jeg har er ikke rette fargen, har dere et godt tips om en nettbutikk som selger overlocktråd blir jeg veldig glad.

 Ribben er fra S&S og isoli / monstertrucker fra Sydilla.

Må få minne dere på at jeg er å finne på Nissensenteret i Hammerfest i mårra fra kl. 10-16, håper vi sees :)

 

God helg!

Vinteren er her

Publisert: 25.10.2012 @ 13:48 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Ja her oppe i Nord er det full vinter nå og samboen har vært ute og testa snøfreseren sammens med lillesnuppa. Hun var ikke lenge ute før hun ville inn..kaldt mamma sa hun .He he, går nok ikke så lang tid før hun verdsetter snøen slik barn bruker å gjøre:)

I går kom Ottobre ned i postkassa her og jeg har sikkert bladd hundre ganger gjennom det allerede. Noen favoritter er det vel alltid, her er noen av mine:


ÅÅÅ i dag kom pakke fra Sydilla  og den var akkurat like flott om ikke finere enn det jeg hadde forventet. Stoffet er allerede i vaskemaskinen og jeg håper at jeg får testa ny stoffene i mårra. Nå skal jeg på jobb, har ikke produsert annet enn et par-tre luer i dag. Har kosa meg med lillesnuppa, som har fri fra barnehagen i dag :)

Seee:

Herlig!

Ha en fin dag! :-)

Spennende Lørdag

Publisert: 24.10.2012 @ 22:06 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

For noen uker tilbake ble jeg spurt om jeg ville ha et bord på kjøpesenteret i byen Lørdag 27/10, det ville jeg selvfølgelig. Det blir altså plassert bord rundomkring på kjøpesenteret som folk kan selge det de har laget eller andre ting de har for salg. Jeg har dessverre ikke fått produsert det jeg hadde tenkt  å lage, tenkte bla på fleecedresser og sett. Men luer måtte jeg jo bare lage, for det hadde jeg bra salg på sist Søndagsmarked. Jeg er utrolig spent om det blir noe salg, eller om det blir lange timer siden jeg skal være der fra 10-16.

Her er noe av dagens produksjon.

Jeg har også noen bestillings prosjekter på gang, men de er på kutte/skjære opp stadiet. Skal b.l.a lage noe av bambus og ullstoffene jeg har kjøpt fra Finland.

Ha en fin kveld!
 

Tøff i pyjamas

Publisert: 22.10.2012 @ 22:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Skulle egentlig postet dette før jeg dro på jobb, men glemte det visst helt av. Men her er det..pyjamas til lillesnuppa, for plutselig var alle for små

Har brukt samme mønsteret som ullsettet jeg laget i går, men har laget livribben litt videre for at den skal være mest mulig behagelig å ha på.

Natt for meg nå, skal opp tidlig og på jobb i mårra. Må vel jobbe litt også og ikke bare sy :)

God natt!

Ull er ikke tull

Publisert: 21.10.2012 @ 13:29 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Ull er nok det beste for en liten en å ha nærmest kroppen når det er kaldt og surt ute, så da er det jo morsomt å ha noe som ikke hele resten av barnehagen har likens. Det er jo ikke det helt store utvalget på ullklær, iallfall ikke i småbyer som dette. Men må si at det har blitt atskillig bedre de senere år og det er jo positivt. Når eldste dattra mi var liten(det er jo faktisk en del år siden..humre..) så var det stort sett ensfarget ulljersey, da ble det mye hjemstrikket og det er jo også fint men er ofte litt tykkere og egner seg best som mellomklær. Her har jeg laget av det limefargede stoffet,  valgte å bruke bomulls ribb som detalj og ullribb kun nede på buksa.


På genseren har jeg sydd rullefaldsøm både av praktiske grunner, kommer nok å ha genserern nedi buksa og for å spare litt på det dyrebare stoffet.

Ha en fin Søndag :-)

Marius strikkeboka

Publisert: 20.10.2012 @ 15:42 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Har anskaffet meg den nye Marius boka, må si det er en flott bok med litt av hvert av oppskrifter i. Jeg måtte jo ha noe å henge fingrene i når jeg var bortreist, så det ble strikket to "saggy luer" fra nevnte bok.  Den blå/røde lua er strikket i garnet Cortina, da de ikke hadde Alfa som egentlig skal brukes. Den brun/lilla er strikket i Alfa. Jeg valgte å bruke andre farger av Alfa, siden jeg syns ikke den røde fargen var så rød..om man kan si det sånn. Funka helt fint med Cortinagarnet, som jeg syns hadde finere klar rød farge.

Stoffene fra Finland er endelig kommet. Det første bildet er bambus stoffene(som vanlig blir ikke det lilla helt rett farge på bildet) og det andre bildet er merinoull interlock og ribb. Begge typen stoff er bare så herlige myke, gleder meg til å kle opp lillefrøkna i disse. I utgangspunktet har jeg kjøpt av dette for eget bruk, men har noen bestillinger jeg har lovt å lage. Så får jeg se hvor mye som blir igjen og om jeg bestiller mere etterhvert. Jeg er litt usikker på om jeg skal sy av disse uten å vaske de først. Har prøvd å lest meg litt fram og funnet ut at Bambus visstnok ikke farger av og krymper minimalt. Ull skal man jo vaske minst mulig og heller lufte det, jeg får heller opplyse om at det er  1-5% krymp på det. Dumt å vaske det mere enn nødvendig. Tar gjerne imot tips og erfaringer om dette!

Ha en fin Lørdag!

Nye stoffer

Publisert: 19.10.2012 @ 08:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Her er noen av de nye stoffene jeg har bestilt inn, det er forhåndsbestilling så det går nok ennå et par uker før de er her. Syns de er kjempefine og gleder meg like mye som jeg alltid gjør :)

I dag er det hjemreise. Dvs at vi har en tolv timers biltur foran oss..blæh..Ulempen med at det er så vannvittig dyrt å fly i Norge :/

God helg!

Sikle smekker

Publisert: 18.10.2012 @ 16:00 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Siden det plutselig ble etterspørsel etter siklesmekker, som jeg ikke har solgt noe særlig av tidligere, så kommer jeg til å produsere opp en del nå før jul siden det er fine julegaver til de minste. Ble laget noen får før vi dro avgårde.

Har brukt mønsteret fra forrige symagasinet, å det syns jeg var ett helt greit mønster. Kommer nok til å bruke det på de neste også.

Ha en fin kveld! :-)

Søte drager

Publisert: 17.10.2012 @ 23:30 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Akkurat nå er vi og besøker "svigers" i vakre vesterålen. Da blir det ingen sying, men istedenfor har jeg kjøpt meg Marius strikke boka og er allerede igang med saggy lue nr.2 :) Klarer ikke å sitte uten noe å holde på med. Har ikke bilde av luene akkurat nå, får se om jeg får ordna det imorgen. Men jeg har en bukse som ble laget til forrige Søndagsmarked, som er ublogget. 

 Så på det siste markedet at det er etterspørsel etter siklesmikker, noe det ikke har vært noe særlig av tidligere. Det betyr jo at det må lages flere forskjellige slike. Fikk gladbeskjed fra eldste dattra at pakken med merinoull stoffet og bambus stoffene er kommer fra Finland, gjett om jeg er spent :)

God natt!

Baggy

Publisert: 13.10.2012 @ 16:47 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Nå har jeg endelig fått  tid til å sy luer til de litt eldre barna og ikke minst fått tak i et litt kult og morsomt stoff som er i min stil da. 

Det blir et noe begrenset antall av disse, siden jeg ikke har så mye av de forskjellige stoffene. Meen jeg er stadig på jakt etter nye stoffer ;)

I morgen er det  Søndagsmarked i foajeen på kulturhuset her og der kommer jeg til å være. Det er også salg av brukt, bakt, leker, strikket og masse annet :)

Ha en fin Lørdag!

Lilla, ikke blått

Publisert: 11.10.2012 @ 12:40 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Ja hvorfor blir lilla bestandig blått på bilder? Min datter sier at jeg må stille på hvitbalansen..jah for det vet jeg jo hvordan man gjør...

Gjør jo ikke det, så derfor blir alle mine lilla klær blå..jaja.

Her er ett sett sydd på bestilling. Bestiller ønsket noe i de cerise monstertruckene, men de er det fritt for akkurat nå. Hun sa også at lilla var en populær farge, så da ble det det. Må bare si at jeg eelsker min nye Coverpro  symaskin, herlig med coversøm som dekor :)


Jeg valgte å bruke lilla velour fra S&S og feer fra Sydilla. Det ble tunika og tights i str. 116, så er jeg spent om bestiller og bursdagsbarnet som skal få dette blir fornøyde :)

God helg! :-)

Hoo hoo

Publisert: 07.10.2012 @ 12:50 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Har laget noe jeg kan denne gangen. To stykk knytebukser på bestilling, i str. 2-3 år. Den rosa med bambi klarte jeg å lage i feil str. skulle egentlig være i str. 1-2 år.grr..så irriterende :)


Bambistoffet fra Liandlo, velour fra lokal butikk, isoli fra Sydilla, ribb fra S&S og ugler fra Jny. Det var vel omtrent litt fra alle de butikkene jeg bestiller fra :) Nå skal jeg lage hjemlagde kjøttkaker med kålstuing til middag, deretter er det jobbings.

Bambi buksen blir lagt ut for salg på FB.

Ha en fin Søndag!

Luer og atter luer

Publisert: 06.10.2012 @ 20:15 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Ja det begynner å bli en stund siden jeg har lagt ut bilder av luer eller pannebånd, men det betyr ikke at jeg ikke har produsert. For det som selger må det jo produseres opp mere av. Blir litt ensformig om jeg skulle laget innlegg for hver lueproduksjon jeg har hatt, for det har blitt en del. Siden jeg ikke har laget noe i dag, så blir det ett lite innlegg med noen av luene og annet småpjusk  jeg har laget den siste tiden.

Luene (med fleecefôr) koster 150,-

Pannebånd med fleece kr. 100,-

Pannebånd uten fleece kr. 90,-

Smokkesnorer kr. 55,-

Siklesmekker kr. 65,-

Dette kan du kjøpe ved å ta kontakt med meg på mail eller på FB som du finner link til på høyresiden av bloggen .

God Lørdag!

 

Ønske reprise

Publisert: 05.10.2012 @ 15:20 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Dette må vel kunne kalles reprise, siden jeg har laget en del ala dette settet. Jeg lager jo aldri helt likt, så denne gangen har jeg laget en genser fra Ottobre 4/11, som jeg ikke har laget før. Det er kanting og to stk knapper på skuldren. Prøvde meg med kanteåndsapparatet, men jeg får ikke til "svingene", så det ble spretta opp og jeg gjorde det sånn jeg kan og har gjort hele tiden. Haddde gått mye fortere om jeg hadde gjort det fra starten av, men jeg vil jo så gjerne lære meg båndkantingen med apparatet.


Dette var siste rest av monstertruckene i interlock. Får se om det blir bestilt inn mere seinere, først skal jeg bestille av de nye.

Er de ikke herlige?

Nå skal jeg hente lillemor i barnehagen og skulle ønske jeg kunne si at det var helg. Men jeg har jobb nå helt fram til Onsdag, da tar jeg helg.

God helg! ;)

En kreativ formiddag

Publisert: 04.10.2012 @ 14:17 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Jeg lagde dette settet i en liten str. for jeg tenkte at da ble det ikke så mye bortkastet tøy, hvis jeg mislyktes med alt det jeg hadde lyst å prøve meg på. Men etter å ha spretta opp, å spretta opp ennå en gang og endra på mønster og vært tåålmodig, så ble jeg tilslutt ganske nybegynner fornøyd. Så nå angrer jeg på at jeg ikke sydde det i lillesnuppas størrelse.

Det jeg har gjort i dag som jeg ikke har gjort før er:

Har sydd 3 tråds coversøm(har prøvd en gang før)

Laget lommer

Brukt kantebåndsapparatet..skummelt!

Laget halsen med kantebåndsapparatet og laget åpning

Er det rart det gikk litt i surr innimellom :)

Slik ble resultatet
Cerise og hvit stripete bomullsjersey fra Jny og lime feer fra Sydilla. Sydd i str. 74.

Ha en fin dag! ;)

Toll tull

Publisert: 03.10.2012 @ 20:42 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Pakken min med ull og bambus er kommet til Norge og ligger nå i Oslo hos tollerne og er klar for å fortolles, håper ikke det er en lang prosess. Tenkte å dra innom den lokale tollstajonen for å få litt hjelp, så kanskje det går fortere. Vil svært gjerne ha den pakken hit, fort! :)

Denne buksa og smikken er laget på bestilling og er i str. 86.I dag hadde jeg store planer om å sy opp flere bestillinger, siden jeg hadde fri fra jobb og lillemor skulle i barnehagen..ikke alltid ting går som planlagt. Halv åtte forsvant strømmen og halv ni var den ennå ikke tilbake. Jeg sjekka på nett og der sto det at det skulle være periodevise strømutkoblinger her i gata, pga jobbing i en trafo rett nedfor her. Den var borte fra 0730-1530 og da var det kaldt her altså. Fikk lånt meg noen vedkubber som berga dagen..men det ble jo ingen sying på meg. Jeg fikk istedenfor kutta opp til en haug med luer, så jeg har til neste marked.

Ha en fin kveld!

Ikke alltid så lett.

Publisert: 02.10.2012 @ 15:13 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Dette syprosjektet har jeg jobbet litt på sånn innimellom, å det merkes at jeg ikke har helt dreisen på hetter og lommer, men skal man lære så må man prøve. Er derimot veldig fornøyd med sammensetningen av stoffer. Har brukt Sydillas feer av interlock og velour fra en lokal stoffbutikk. Skal se om jeg finner noe bånd jeg kan bruke inni for å skjule sømmen rundt hetta. Lomma ble litt for nært kanten nede, så der tenkte jeg å sy en volang for at det skal se bedre ut. Hadde ikke tenkt å vise den ennå, men siden jeg ikke har noe annet å vise så ble det slik.Mønsteret heter "Anastasia" og jeg har endret på hetten, men ellers fulgt original mønsteret. Ser noen ting som jeg kommer til å endre på om jeg lager flere.

Denne er i str. 98/104.

Det er ikke alltid så lett å være alene med en liten frøken som nærmer seg to år, og er midt i den værste trassen. Skal bestemme alt tror hun, men her er det jeg som bestemmer..og da blir det mange utbrudd og mindre koselige situasjoner. Spesielt når man er på Rema1000 og hun hyler så det "ljomer i veggan", fordi hun ikke får lov å springe rundt..puh..blir svett bare ved tanken :)Skal være glad når pappan kommer hjem neste uke, etter å vært fire uker borte på jobb. Det er altså en av grunnene til at produksjonen har vært fraværende den siste uka, har ikke hatt noe overskudd rettt og slett :)

Ha en fin dag!

hits