Arkiv mned: oktober 2011

Fruktig design

Publisert: 31.10.2011 @ 19:27 Kategori: hverdag Kommentarer: 0 kommentarer

Lite tid til blogging og håndarbeid i dag. Et lite innlegg her om en ting jeg kjøpte, som jeg syns er både lekkert og utrolig praktisk.

Syns det er så søtt med lillehånda oppe i hjørnet..skal røre vettu..på alt, A L T :))Herlig fruktfat

Ha en fin kveld! :)

Fri for nett og litt av hvert..

Publisert: 30.10.2011 @ 20:46 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Det var et dårlig forsøk på å rime, ja ja lov å prøve seg :) Har altså elendig tregt nett som kommer og går, så kom jeg plutselig på at vi har telenor mobilt bredbånd som vi bruker ha med på hytta. Tadaa...plutselig på nett igjen :) 

Har visst vært fri for energi i helga også. Lite sying, men masse kos med begge gullongan. Er så kos når eldste kommer hjem.

Her er det lille som er gjort:


Jeg har tatt bort ribben på genseren og satt strikk i buksa.

Sydd noen luer

Sydd en pung, som ikke er helt slik jeg tenkte. Må visst gjøre det litt annerledes neste gang. Fant denne fine tutorialen som jeg skal bruke http://timotei-timotei.blogspot.com/2009/09/hvordan-sy-i-glidelas.html
"Retro himmelen"

Publisert: 27.10.2011 @ 21:46 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

..Ja det kan det være når man er på mors loft og roter litt rundt. Dette er det som dukket opp i dag da jeg var og kikketMange fine mønstre her :)

Hvor er dyrene?

Publisert: 26.10.2011 @ 16:34 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 0 kommentarer

..Eller noe sånt heter dette stoffet fra Tiljamiid design. Settet er i str. 80. Velour fra stoff&stil og ribb fra lokal butikk.Ble ikke fornøyd med ribben nede på genseren, må finne på noe der. Får prøve det på gullongen og se om det ser bedre ut på henne :)

Ha en fin kveld! 

Traktor til bror

Publisert: 25.10.2011 @ 20:24 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Nå har vi ingen bror her i huset, men kanskje en annen sin lillegutt vil ha glede av dette settet. Hadde lyst å sy noe "guttete" siden jeg hittil bare har sydd jente klær


Har ikke sydd kanten nede ennå.

På buksa har jeg laget den ene pynte lommen litt større enn den andreFølte ikke for å sy ferdig pungene jeg klippet ferdig i går, så det får bli en annen dag :)

Stoffene jeg har brukt:

Velour fra en lokal butikk, ribb fra S&S, traktorstoffet fra sydilla.no.

Stoff kurver

Publisert: 24.10.2011 @ 20:50 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Trodde ikke jeg skulle få tid til sying i dag etter jobb, men gullongen lekte så fint med lekene sine i ettermiddag. Så da var jeg snar å finne fram sysakene :)

Har også fått klippet opp en del stoff som jeg skal lage sminke/penge punger av..hvis jeg får til :)

Jeg har aldri sydd i en glidelås, så det kan jo bli spennende. Håper jeg får litt tid i morgen å prøve meg på de.

Ha en toppers uke! :)

Smokke snorer

Publisert: 23.10.2011 @ 19:38 Kategori: smokkesnorer Kommentarer: 2 kommentarer

Har laget mine første smokkesnorer i dag, ble fornøyd med de

Har også klippet to sett med bukser og gensere i str ett og to år.


 Bare så det er sagt, så er dette bakdelen av buksa..lommene skal være på fordelen :)

Ellers så har jeg bestilt meg 3 gamle nr. av bladet Ottobre..gleeder meg til de kommer. Håper de er like rask å sende de som de var sist jeg bestilte, da hadde jeg de her på under en uke..det er ganske fantastisk til å være her oppe i Nord :)

Nå er det snart fangene på fortet og Robinson for min del

Ha en fin kveld!

Pakke fra Tiljamiid design

Publisert: 20.10.2011 @ 19:37 Kategori: hverdag Kommentarer: 0 kommentarer

Til tross for elendig form i dag så måtte jeg dra ned til byen og hente denne pakken, klarer jo ikke vente en dag på sånt :) Skal sy smokke snorer og bestilte litt forskjellige farger på silikonringene da de var fri for blanke/hvite. Ikke helt fornøyd med fargene, men de kan jo se litt bedre ut når de er ferdig på snor eller bånd. Måtte jo selvfølgelig bestille et par meter stoff også:) Ringene er litt mere "knæsje" i fargen enn de ble på bildet ser jeg.Ble gledelig overrasket i dag da jeg var innom den eneste butikken i byen som selger metervare og de hadde fått inn velour og ribb. Hurra, endelig litt utvalg..ellers er det jo bare stoffer for de som driver med lappe teknikk. Handlet ikke så mye i dag, men jeg fikk tak i svart velour som jeg skal ha til bukse ilag med traktorstoffet jeg kjøpte tidligere fra Sydilla.


Rosa ribb(ligner på den fra sydilla) svart velour, synåler og litt borrelås :) Denne butikken selger garn også, så jeg endte opp med tre nøster herlig royal alpakka som jeg skal stikke denne av:


Garnet er litt lysere brunt enn det ser ut på bildet. Gleder meg til å strikke denne :)

 

 

Søtt padde mønster

Publisert: 19.10.2011 @ 19:24 Kategori: Overdeler Kommentarer: 0 kommentarer

Har sydd en ny tunika i dag med ett søtt paddemønster på.Stoffet er fra http://www.stoffogstil.no/Katalog/Mode.aspx?group_id=7516   Opprinnelig falt jeg for det brune stoffet med de lange hundene på, men når jeg skulle bestille mere av det så var det midlirtidig utsolgt. Derfor ble det disse i stedet for


..og ja ribben på halsen er skeiv, jeg er fremdeles ikke helt godvenn med ribben men det kommer seg:)

Passer til denne buksa som  jeg har sydd tidligereEr ikke helt ferdig med tunikaen, det er noe kanting igjen pfff....liker ikke ribb! :) 

Jeg har fått bihulebetennelse og har skikkelig kuppelhue, så jeg fant ut at det passer bedre å strikke enn å bråke med symaskin på en dag som denne. 

Ha en fin kveld!

Fleece lue og hals

Publisert: 18.10.2011 @ 19:42 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Må si at de siste dagene har vært langt fra behagelige. Fredagen begynte med at mini gullongen hadde spysyke og var skikkelig slapp stakkars lita, selv var jeg skikkelig forkjøla. Lørdagen var det min tur å spy osv, skal ikke utdype det nærmere :) Iallfall så har jeg ikke vært i form til å sy, har fått strikka litt men ikke mye. Her er noe jeg glemte å blogge i forrige uke

Skal kjøpe borrelås og bruke det som feste bak på halsen og nede på lua.

Her er en ikke helt villig prøvedukke:


Syns bildet er så morsomt. Hun gjør seg så til at det ligner nesten ikke på henne :))

Når det mangler en

Publisert: 15.10.2011 @ 10:11 Kategori: hverdag Kommentarer: 1 kommentar

Hadde vel egentlig bestemt at dette skal være en hobbyblogg og ikke en hverdagsblogg. Men av og til sniker det seg inn en og annen ting jeg føler for å dele.

Forrige helg hadde vi laget til et skikkelig herremåltid hvor min mor, den eldste gullongen og kjæresten og oss her i huset skulle spise. Da jeg holdt på å dekke på og ordne var det en ledig plass igjen ved bordet og da kom jeg til å tenke på min pappa som plutselig gikk bort i Mai dette året, han skulle liksom sittet der. Savnet er stort...

Det er vel ikke mere å si om det..

Fleece tunika

Publisert: 14.10.2011 @ 19:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

I dag ble det en ikke planlagt dag hjemme fra jobb, da mini gullongen har hatt spysyke i dag :/ Hun har vært "fangban" hele dagen utenom et par små lurer i reisesenga som i dag står midt på stue gulvet:) Jeg var ikke sein med å finne fram saksa og symaskin. Mønstret jeg har sånn delvis brukt er fra Ottobre og ser sånn ut:

Delvis brukt pga at minste str er 92 og gullongen er mere str 80 for øyeblikket. Jeg klipte det en del cm kortere og ca. 1 cm smalere i hver side. Hetta lagde jeg mere spiss, men tenkte ikke på at jeg skulle klippe det slik at hetta gikk rundt hele halsen. Man lærer av sine feil så den neste får jeg være obs på det da. Ser i tøylageret mitt at det begynner å bli smått med fleece,chenille og isoli. Må nok bestille mere av det igjen:)

Ikke helt ferdig, men nesten..Er ikke helt fornøyd med resultatet, men man lærer av sine feil.

Må nok lage bukse til også :)

God helg! :)

 

Har tørka støv av strikke pinnene ;)

Publisert: 14.10.2011 @ 14:49 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Det hørtes jo litt drastisk ut he he. Begynner jo å bli ei stund sia jeg strikka noe "vettig" :) Har funnet fram garn som jeg kjøpte før sommeren og "til fjells" nr.1011(tror jeg). Heldigvis kjøpte jeg garn til str.2 år, så da har jeg ennå litt tid på meg. Får håpe dette ikke blir en av mine uferdige prosjekter, selv om det ikke er så mange igjen av de:)

Herlig alpakka garn fra SandnesGarn


Jeg har endret litt på fargene jeg skal ha på mønsteret, så den blir litt anderledes :) Tror kanskje jeg vil ha den litt kortere enn den på bildet.

Snart helg! :)

 

Dårlig hårdag..

Publisert: 13.10.2011 @ 16:24 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

..Ikke akkurat det innlegget skal handle om, men det har vel kanskje vært en av de dagene i dag. Formen er ikke helt på topp, men en fridag må jo utnyttes til det fulle. Har virkelig fått plages med syingen i dag, alt ble liksom feil og jeg måtte sprette opp..og om att igjen. Her er en av de tingene som ble feil i dag:

Her har jeg altså glemt å snu buksa, eller vrenge den rettveien..he he, ikke helt dagen i dag nei. Men dere ser vel hva jeg har gjort :) Grr..

Her er det ferdige resultatet etter mange ikke så pene setninger ;) Vet ikke hvorfor ting alltid ser så skeivt ut på bildene mine, de er ikke det altså :)

Nå skal vi jobbe med mitt kommende syrom, får se om det blir tid til i kveld til å sy ferdig noe av det andre jeg har klipt ferdig.

 

Rolig på syfronten

Publisert: 12.10.2011 @ 19:44 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Har blitt sydd litt, men ikke mye. Har sydd en lue som enda mangler for. Syns stoffet er så herlig, vet ikke hvorfor men jeg har en svakhet for pinnsvin og ugler :) Dette er fleece fra S&S. 

Jeg trenger hjelp til å velge knyte bånd til. Hvilket ville du valgt av disse?

Et nærbilde:


Hvilket skal jeg velge?

Ha en fin kveld! :)

Gratis mønster på votter

Publisert: 11.10.2011 @ 21:51 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 4 kommentarer

Vet ikke om noen har prøvd å gå innom kategorien tutorials/sømbeskrivelser. Har ikke laget noen slike innlegg før, men jeg kommer til å linke til sider der jeg finner  tutorials (eller sømbeskrivelser som det heter på norsk) som jeg liker. Denne kom jeg over nå i kveld og kunne godt tenkt meg å satt meg ned ved maskinen, men i morgen tidlig er det jobb og mini gullongen skal i barnehagen, så da er senga neste:)

http://www.quiltemagasinet.no/Gratis_quiltemnstre_files/Votter.pdf


God natt! :)

Klippe klippe..

Publisert: 11.10.2011 @ 19:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 5 kommentarer

Nå om dagen er det kun klipping, ettersom jeg starta på jobb etter noen uker ferie i går. Får sy de sammen neste gang jeg har en fridag. Sy rommet mitt er på gang. En vegg er revet og rommet blir faktisk større enn jeg hadde turt å håpe på. Tenkte å kjøpe ferdigmalte plater for å ha på veggen. Gledings! :)

Her er noen av de ferdig klipte prosjektene

Haremsbuksene er fra det siste Ottobre kids. Det kommer nytt Ottobre kids i slutten av denne mnd og det gleder jeg meg til, håper det er noe spennende der :)

Ha en fin kveld :)

Litt strikke inspirasjon

Publisert: 10.10.2011 @ 14:05 Kategori: strikke oppskrifter Kommentarer: 0 kommentarer

Fikk lyst å dele disse med dere..jula nærmer seg :)


Disse finner du på http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=722&lang=no.

Samboen holder på å skal ordne meg sy/hobby rom, hurra! Kanskje han er lei rotet på spisebordet i stua *kniis.Nå skal jeg haste avgårde på jobb. Ha en fin dag! 

Bukse med jukselomme

Publisert: 09.10.2011 @ 20:17 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Har sydd bukse til bodyen i kveld, tenkte mini gullongen skal få ha den på i barnehagen i morgen.

Jeg valgte å lage jukselomme siden hun er så liten. Feene er fra http://www.sydilla.no/ og er interlock som er litt tykkere enn vanlig jersey. Ribben og chenille stoffet er fra http://www.stoffogstil.no/ . Buksa ser slik ut:

Slik så det ut i hagen vår i formiddag :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

Ikke helt perfekt

Publisert: 09.10.2011 @ 10:19 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

...tenkte jeg da jeg satt og sydde dette settet som skal til en annens gullonge. Eller langt fra perfekt, men laget med kjærlighet..kanskje litt klisje, men det var nå de tankene som dukket opp. Kan jeg gi bort dette, er det bra nok liksom. Ser jo fra de første plaggene jeg sydde at det er stor forskjell da og nå. Men men, de skal iallfall gis bort og så håper jeg de er bra nok til å brukes :)Er ikke helt ferdig med genseren, mangler kanten nede på den.(den skal ikke være så skeiv som på bildet) 

Ha en fin Søndag! =)

"Bestemor strikk"

Publisert: 08.10.2011 @ 13:42 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Må si det er kjekt med bestemødre som strikker, både min mor og samboens mor strikker. Her er noen bilder:

Dette flotte settet er strikket av min mor i Panda og er fra hefte PT design, baby nr.15.
En egen komponert ullbukse strikket i Smart av min mor 

Nok en egenkomponert ullbukse strikket av samboens mor

Denne jakka strikka min mor til minigullongen da hun var bitteliten og er en av de klærne som liksom har vokst med barnet. Heldigvis for det, for jeg syns den er så flott. Det er også ullbukse, votter, lester og lue til denne..men det er dessverre blitt for smått. Har blitt en del nuppete, noen tips for å få det fjerna?

Dette er samboens mors strikkerier :)

Og den heldige gullongen som får bruke dette er :
Sydilla

Publisert: 08.10.2011 @ 12:20 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Da vi kom hjem fra hytta lå det pakke fra http://www.sydilla.no/. Jeg hadde jo egentlig bestemt at det ikke skulle bestilles mere stoffer nå, men sånn kan det gå.(venter forresten en pakke fra S&S også, hyssj!)Har sett så utrolig mange som bruker disse flotte stoffene, så fristelsen ble for stor..send meg på avvenning! ;))


Denne er det jeg har laget foreløpig..Ettersom jeg og ribben fremdeles ikke er helt "go`venner" så valgte jeg å kun bruke det i halsen, det andre blir jo allikevel gjemt i strømpebuksene. Når det er sagt så går det faktisk bedre, men måtte sprette opp ribben en gang før jeg fikk det bra til. En ting jeg har merket med dette interlock stoffet, er at det kanskje ikke passer helt til nybegynnere?(=meg) De plassene jeg måtte sprette opp og sy på nytt ble hullene etter nålene veldig framtredende og stygge. Noen gode råd hvordan unngå dette? utenom å sy så bra at man ikke trenger sprette opp :)

Fikk også med noen stoff prøver:


Likte eplestoffet jeg, men det får bli til en senere(veldig senere) bestilling ;))

Ha en fin Lørdag! 

 

Strikke tørke

Publisert: 07.10.2011 @ 14:11 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 7 kommentarer

Da er vi hjemme igjen etter noen dager på hytta. Tåka lå tykk i fjorden her..


Det har blitt lite strikking på meg de siste ukene, meget mulig pga min nye interesse for å sy :) Det eneste jeg har strikket er enda flere kluter, som jeg kaller for ikke tenke strikk..syns liksom jeg må ha noe å henge fingrene i når jeg ser på tv og sånnt. 


 
Kluuuter :)

Klutene strikkes slik:

Bruk bomullsgarn som tåler 60 graders vask. Jeg har brukt Petunia på pinne 4. Legg opp 45 m, Jeg strikker de til de er ca.25*27 cm. 1 pinne strikkes 1 rett og en vrang(dette blir vrangen) 2pinne strikkes kun rett, gjenta dette til kluten er så stor som du ønsker. Lykke til :)

Neste sy prosjekt

Publisert: 03.10.2011 @ 11:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Det kommer til å bli lagd av dette, mest sannsynlig blir det bukse og siklesmekke :)   Ettersom vi drar på hytta noen dager, så blir det ingen innlegg eller svaring på kommentarer før til helga.


Ha en fin uke =)

Enkel oppskrift på foccacia brød

Publisert: 03.10.2011 @ 11:29 Kategori: mat Kommentarer: 2 kommentarer

I går var vi i barselgruppa samlet og fikk servert pastasalat og ferskt foccacia. Det var så godt at jeg heiv meg rund i mårrest og lagde klart så vi kan ha med oss på hytta.


Pastasalat: (alt er sånn ca.)

250 g Pastaskruer

500g kylling filet

2 ss Pesto

1 Rødløk

1 glass Marinert fetaost

1/2 Salat, jeg hadde kinakål så da ble det det

1/2 box mais

Det var det jeg hadde i skapet, så da ble det slik :) Jeg bruker å ta litt av oljemarinaden fra fetaosten over salaten.

Ifølge "treffarrangøren" så var det en veldig enkel oppskrift på foccaciaen, men som vi vet..det enkle er ofte det beste ;)

1 liter vann
Fersk gjær
1 kg hvetemel
ca 1 ss salt

Varm vannet og rør i gjær. Tilsett mel og salt og rør til du har en klissete deig. La heve i 30 minutter. Tøm deretter deigen over i langpanne og fordel jevnt utover. 
Tøm forsiktig over litt olivenolje og strø til slutt over ca 1 ss grovt havsalt eller gourmetsalt. 
Ingen etterheving. 
Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader og stek i ca 25 minutter til gylden overflate.

Jeg klarte ikke vente helt til vi kommer på hytta, så jeg fant ut at en smaksprøve er lov


Lykke til! =)

 

Hverdagskjole vs. vest =)

Publisert: 02.10.2011 @ 20:45 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Etter å fått en koselig kommentar fra KristinB, fant jeg ut at det var like greit å lage et lite innlegg for at hun forhåpentligvis får svar på det hun lurte på :)

Sånn ser de ut , håper dette hjalp deg :) forresten så har jeg på øverste delen på vesten strikket to rett/to vrang og på kjolen en rett/en vrang. 

Dagens produksjon

Publisert: 02.10.2011 @ 20:09 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Må si at det er skikkelig gøy å sy nå når jeg har fått en så bra maskin, synd vi skal på hytta i mårra og jeg ikke kan ta den med :)) Kan jo selvfølgelig det, men det blir litt dumt..man drar jo på hytta for å gjøre litt andre ting enn man gjør hjemme. Noen bilder:


Dette brune settet var det første jeg sydde. Mønsteret på haremsbuksen er fra 0ttobre nr.1/2011.

Mønsteret på sikletørklet lagde jeg selv utfra sånne som jeg har kjøpt i forskjellige varianter, har forandret litt på den andre jeg sydde og er mer fornøyd med den.
Så sånn ble det :) Ooga booga stoffet er fra http://lykkedragen.no/ og alt det andre fra http://www.stoffogstil.no/

Reise=shopping

Publisert: 01.10.2011 @ 23:12 Kategori: hverdag Kommentarer: 2 kommentarer

Etter å ha vært borte halvannen uke på to forskjellige steder blir det jo selvsagt litt shopping. Det var i utgangspunktet ikke planlagt, da pengboka egentlig sa N E I..men hvem hører vel på den ;)

Ble en del ting til mini gullongen, handla litt til den store gullongen også..men det er overraskelse og ettersom hun er stor og kan se dette,så kan jeg ikke legge det ut her

Lille snuppa har bad hair day ;D

My new best friend eller..?

Publisert: 01.10.2011 @ 15:53 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne..men for å si det kort : jeg har kjøpt meg en babylock imagine2 jippii, det var iallfall det jeg tenkte da jeg henta den. Men så skal man altså sette seg ned og liksom skjønne hva man skal gjøre. Det var ikke så enkelt som jeg hadde sett for meg. Men etter en del stygge ord og besvergelser, så gikk det litt letter. Lang vei igjen før jeg blir "proff", men det går bedre for hver "prøvelapp" :)

 

Her er min hittil beste "prøvelapp", men jeg bommer ennå litt på kanten og hjørnene er nå et kapittel for seg selv *humre* (mønsteret har jeg laget selv)Har du noen gode tips til å få bra hjørner?

hits