Arkiv mned: september 2013

Nye utfordringer

Publisert: 30.09.2013 @ 11:25 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

En venninne av meg har i lengere tid "mast" på meg om at hun ville at jeg skulle sy noe i voksen størrelse, siden hun hadde fryktelig lyst på tunika/kjole. Måtte jo bare kaste meg ut i det og her om dagen var hun innom og vi fant mønster, størrelse og farger. Hun var innom en lokal stoffbutikk og kjøpte svart velour og så ville hun ha oransje detaljer. Mønsteret er fra Symagasinet nr. 1/13 og er veldig enkelt å sy, heldig for meg som aldri har sydd noe i voksen størrelse. 

Hun skal selv "stæsje" den med pynteknapp(er )på hjertet, så jeg er spent å se hva hun finner på. Alt klær den smukke :)

Snart jobbkveld på meg.

Ha en fin dag! 

Søsken matching

Publisert: 29.09.2013 @ 16:11 Kategori: smokkesnorer Kommentarer: 7 kommentarer

I dag har jeg sydd en body og en genser som er bestilt fra en av mine faste kunder. Stoffet er 100% jaquardstrikket merinoull og kjøpt fra JNYdesign. Dette er bare helt utrolig mykt, deilig og det aller beste er at det kan vaskes på 40 grader. Jeg bestilte kun en meter av dette stoffet siden jeg ikke visste kvaliteten og det angrer jeg jo på nå.  Det er utrolig dumt at det ikke er noen forhandlere i Norge som selger dette stoffet eller ull/bambus fra Finske Myllymuksut. Det aller beste hadde jo selvfølgelig vært om noen Norske forhandlere hadde laget sitt eget design og til en ikke for høy pris, det er jo lov å håpe :)Jeg har kantet med ullinterlock bestilt fra Finland, så det ble ganske tykt å sy i med coverproen. Jeg måtte endre fra innstillingen 3-3-0-3 til 4-4-0-4 for å unngå hoppesting. Ser ut som at det ble bra å kante med den innstillingen.

Her er noen smokkesnorer jeg lagde før helga. Alle i lovlig lengde og selges for kr. 65


Nå er det snart søndagsmiddag, frikassè som står på menyen.

Ha en fin Søndag!UFOèr som nå er ferdige

Publisert: 25.09.2013 @ 17:53 Kategori: Body Kommentarer: 8 kommentarer

Satt litt å lurte på en lur forkortelse for ferdige objekter, men så lur var jeg ikke ;) Uansett forkortelse eller ikke, så ble jeg ferdig med noen bodyer som av forskjellige grunner ikke har blitt gjort ferdige tidligere. Endelig kan jeg si meg ferdige med de.


For de som ikke vet det, står UFO for uferdige objekter. Bodyene er begge i str. 74, sydd i stoff fra Fabelblaa og Lillestoff om jeg ikke husker feil. Den brune jerseyen ble i sin tid bestilt fra Tiljamid, som nå kun lager flotte klær i bambus og selger ikke stoffer som før. Har enda to bodyer til å vise fram, men bildet ble så dårlig så dere får se når jeg får tatt ett i dagslys.

Har hatt en fridag fra jobb, så da ble det heller en "arbeidsdag" på syrommet. Heldigvis har lillesnuppa vært helt suveren å leke alene i dag, hun har tre dager i uken i barnehagen og vi er så heldig å få bestemme hvilke dager.  Merkes at hun begynner å bli større ja, snart tre år og tiden går så altfor fort.

Ha en fin kveld!

What does the fox say...?

Publisert: 24.09.2013 @ 20:14 Kategori: Overdeler Kommentarer: 12 kommentarer

Hvem har ikke fått med seg Ylvis brødrenes megapopulære musikkvideo "what does the fox say". Kanskje ikke en sang man tror skal feste seg, men tro meg det gjør den. 

Må vel si meg inspirert av sangen siden jeg nesten hadde glemt at jeg hadde dette flotte stoffet :)

Genseren er sydd av ensfarget jersey fra Textart og revestoffet kjøpte jeg fra en Epla butikk som jeg tilfeldigvis kom over.

Husmorferien er over og hverdagen er tilbake til normalen, så da må jeg si det var godt å sette seg ned ved symaskinen igjen.

Denne tenkte vi å beholde selv siden lillesnuppa er ganske opptatt av rever for tiden.

Ha en fin kveld!

Body og bukse

Publisert: 20.09.2013 @ 11:26 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Her er det andre settet jeg lagde tidligere, i forrige uke. Settet er i str. 74 og laget på bestilling. Til settet er det også en lue som ikke ble med på bildet.

Siden jeg er på "husmorferie" har jeg ikke tid til å skrive mere, nå skal det shoppes ;)

Ha en fin dag!

18.09.2013

Publisert: 18.09.2013 @ 19:08 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer
Blogginnlegg fra Ipaden i dag. Blir ikke så bra, men får gå for denne gangen tenker jeg.
Da kom jeg meg endelig til Stoff og Stil på Alnabru, med god hjelp fra Astrid som har denne fine bloggen janomine.blogg.no. Takk for at du gidda finne ut hvilken buss og t-bane jeg måtte ta, det var helt supert!!
Jeg kunne nok gått i butikken i timesvis, men siden dattra hadde skolefri i dag og ble med meg så måtte jeg jo ta litt hensyn. Har heller ikke det helt store reisebudsjettet, men noen ting fikk jeg da med meg.

Isoli i fargen sand, leopard med litt rosa i, plast med hvite prikker og jersey med digitalprint. Er veldig spent på kvaliteten på denne jerseyen, noen som vet hvordan den holder seg etter noen vask?? Fikk med meg litt småtteri også :) Ha en fin kveld!!

Mere camo

Publisert: 17.09.2013 @ 08:28 Kategori: Overdeler Kommentarer: 9 kommentarer

Noen ganger når jeg har planer om å være skikkelig effektiv, så blir det bare tull. Jeg begynner heller å rydde, sortere og alt mulig annet enn det jeg skulle gjøre. Men andre ganger når jeg bare skulle inn på syrommet en snartur, så plutselig er jeg borte leenge...som når jeg sånn helt uten planlegging sydde opp disse tre genserne i det kule kamuflasje stoffet.

Disse er i str. 104,110 og 116. Til salgs for 250,-

pr.stk.

Ellers så koser jeg meg hos eldste dattern om dagen, håper på en tur til S&S i morgen :)

Ha en fin dag!

Psst. Følg meg gjerne på Instagram : Koseklaer

Flere monstertrucker

Publisert: 15.09.2013 @ 17:16 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Da er et par bestillinger med body og bukse med monstertrucker ferdig. Alltid populære disse stoffene, skulle bare ønske mere brunt stoff med turkise trucker for det er det mange som vil ha. Krysser fingrene for at det blir trykket opp mere av det.

Dette setter er som sagt sydd på bestilling, i størrelse 86. Stoffer fra Sydilla, monstertrucker og isoli.

Jeg har veldig lenge tenkt å sy lommebøker, toalettvesker, sminkepunger o.l. Men så har jeg nesten gitt litt opp, for jeg har ikke fått glidelåsen pen. Nå har jeg funnet en tutorial som jeg har trua på, håper så inderlig at jeg kan få det til denne gangen. Dere skal få linken til tutorialen når jeg har fått testa og kan vise resultatet mitt. Her er noen glidelås mislykkede forsøk, sees ikke så godt på bildet men feilen er der.

Blomstret sateng utvendig og plaststoff kjøpt i metervare fra S&S inni. Lin pungen er sydd av en stoffserviett fra Princess, pynta med en ugle laget med silhouette maskinen min på den ene siden. Blonde, heklet blomst(laget av min mor) og en treknapp på andre siden. Ble jo veldig søt, men det nytter jo ikke når glidelåsen ikke blir fin.

 

I dag har jeg vært på høstens første Søndagsmarked, ikke det helt store salget men ble nå litt . Så nå jeg har noe å shoppe for når jeg kommer til Oslo, avreise i morgen tidlig. 

Ha en fin Søndag! :)

Kjole med raglanermer

Publisert: 13.09.2013 @ 19:53 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 10 kommentarer

Har prøvd meg på flere slike, men ikke vært helt fornøyd av forskjellige grunner. Ikke helt hundre prosent denne heller, men beste hittil :)

Hadde et luksusproblem i dag, siden jeg har hatt sydag siden tidlig på mårran til utpå ettermiddagen hadde jeg litt forskjellig å vise fram. Jeg valgte å vise denne kjolen, så kan jeg heller vise det andre mens jeg er bortreist. Får jo ikke sydd på hele neste uke så. 

Kjolen er sydd i vevd bomull fra JNYdesign og ermene i stoff er fra en lokal butikk. Denne er str. 116 og kommer til å bli lagt ut for salg på FB.

Nå på Søndag er høstens første Søndagsmarked og jeg er i full gang med forberedelser. Så kan jeg fortelle at "Koseklær" kommer til å ha stand på handelsmessa her i Hammerfest 18-19 Oktober. Gleder meg kjempemasse til det. I fjor var det ca. 4000 besøkende der så da må det vel bli litt salg også håper jeg. Har vært så heldig å fått med meg en venninne som strikker b.l.a kjempeflotte Oslo-anorakker, kjekt når man er to stykker og kan hjelpe hverandre.

God helg!

 

Kamuflasje

Publisert: 09.09.2013 @ 20:19 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Et kjapt innlegg på kvelden herfra. Fått sydd av camo stoffet jeg bestilte fra Sydilla, så da ble det bukse og genser til gutt i str. 98.

Dette fikk jeg solgt før jeg i det hele tatt hadde lagt det ut for salg. Det er morsomt.


Isoli og kamuflasje stoffet passet godt ilag.

Ha en flotters kveld!

Koseklær ute i verden

Publisert: 09.09.2013 @ 13:20 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

For en tid tilbake spurte jeg om mine kunder kunne sende meg bilder av barna med klærne "mine" på. Her er noen av de flotte barna (å et par voksne) som bruker klær og luer som jeg har sydd.Det er så morsomt for meg å se at barna trives i klærne og gjerne vil ha de på, som min egen lillesnuppe som jeg noen ganger må overtale for å ta av seg klær hun bare skal prøve.

Tusen takk til dere som har sendt meg bilder <3

Ha en fin uke!

Kosekjoler 5#6#7

Publisert: 08.09.2013 @ 12:05 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 14 kommentarer

I går på tidlig kvelden fikk jeg virkelig "ånden over meg" og fikk gjort ferdig disse tre ufoene.

Kosekjolene blir nok med meg på neste marked som er på Søndag om ei uke, høstens første Søndagsmarked.

Heldigvis at jeg fikk gjort noe i går, for i dag er formen rett og slett skikkelig slapp altså. Skal jeg være dårlig form må det gå over fort, for neste uke blir det reise til Oslo og besøke min eldste datter. Åå som jeg gleder meg å se hvordan hun har det der.

Denne kjolen er i str. 104, med "diamant"pynt

Størrelse 98, med perlepynt

Størrelse 92, med perlepynt

Så har jeg ett spørsmål til dere som er kjent i Oslo området, hvor anbefaler dere meg å dra for å handle stoffer??

Ha en fin Søndag!

Tvillingkjoler 2

Publisert: 05.09.2013 @ 17:14 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Nå har jeg fått gjort ferdig de to siste tvillingkjolene, som skal sendes avgårde ganske snart. Bestiller ville ha to rosa kjoler og så kunne jeg lage to fargerike kjoler. Valget falt på dette isoli lignende stoffet, muligens fra Textart og lommestoffet er bestilt fra Lykkedragen den gang de hadde stoffer. 


Jeg må bare skynde meg å få laget ferdig dette inlegget, siden pc`n har begynt å krangle igjen. Den har allerede slått seg av tre ganger, bare mens jeg har vært inne for å lese andre blogger og få laget dette innlegget. Ganske så irriterende!!

Nå har det vært mye kjolesying, kjenner jeg vil sy noe annet nå. Kanskje noe av det kule kamuflasjestoffet jeg fikk hjem i forrige uke. 

Ha en fin kveld!

Sjørøverfest

Publisert: 04.09.2013 @ 19:51 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 12 kommentarer

Hva gjør man når man kommer for å hente lillesnuppa i barnehagen og får beskjed om at det er sjørøverfest NESTE dag. Hallooo vi har jo ingen sjørøverting hjemme hos oss...unntatt i stoffhylla mi da, så da var det bare å klippe og sy sammen noe i full fart.  

Så da ble det tunika/kjole av piratstoff og dødningehode på armen


Lillesnuppa var så fornøyd at hun ville ikke ta den av seg når hun fikk prøve den :)

Har glemt å fortelle at jeg er på Instagram som Koseklaer, følg meg gjerne!

Ha en fin kveld :)

Tvillingkjoler

Publisert: 01.09.2013 @ 10:01 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Nå er jeg igang med tvillingkjolene, de to første er ferdig. Disse kjolene er bestilt utenbys fra, syns det er morsomt å få bestillinger fra andre plasser. Ikke tvil om at facebooksiden min har vært viktig for meg, selv om jeg har mest salg når jeg er ute og selger på markeder o.l.

Bestiller ønsket rosa kosekjoler med lommer, som er myk og god å ha på. Da valgte jeg  sommerfrottè, som jeg har hatt liggende lenge. Egentlig var dette stoffet tiltenkt lillesnuppa, men har nå ennå litt igjen til henne. 

Dette stoffet var vanskelig å fotografere pga det blir lett "mønstrete" pga bevegelsen i stoffet og fargen er nok litt dusere enn det som kommer fram av bildet. Kjolene er i str. 92 og sydd av sommerfrottè fra Kreativ og lomme stoffet fra Sydilla.

Ha en flott Søndag!

hits