Arkiv mned: september 2012

Stille i fjøset.

Publisert: 24.09.2012 @ 15:10 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

De siste dagene har vært lite hyggelige, minste snuppa har hatt feber og verdens verste humør. Man blir bare så oppgitt når man ikke vet hva som er galt, men i dag går det bedre og feberen er så og si borte. Blir så mye lettere når hun kan fortelle hva det er som plager henne. Har ikke hatt noen ferdige prosjekter å blogge om i helga, men i dag gjorde jeg disse skjørtene ferdige. Har noen flere også, men de må syes sammen før dere får se.

Stoffer fra Sydilla og Fabelblå
Mønsteret til disse er fra boka "Barn igjen". Jeg har endret de noe på størrelsen, men ellers er de lik original mønsteret.

Ha en fin fin uke! ;)

 

Syns du tollgrensen på 200,- er for lav?

Publisert: 20.09.2012 @ 18:44 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da må du lese dette. Dattra mi fant en side på FB som ønsker å heve tollgrensen, som vi alle vet har folk fått til ting før via FB. Jeg som handler stoffer syns dette er et veldig aktuelt tema og ønsker at dette skal komme fram i lyset. Derfor vil jeg oppfordre til å "like" og dele denne siden :)

https://www.facebook.com/pages/Hev-tollgrensen-fra-kr-200-til-1000-/104961259547286

(Bildet er hentet fra Google)

Kjøretøy fra Jny.

Publisert: 20.09.2012 @ 12:35 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 3 kommentarer

Skulle nesten tro at mønsteret på det røde stoffet var tatt ifra nærområdet her. Det er full bygging av nytt boligfelt, med det som fører med av store kjøretøy, sprenging og lignende. Vi har også flyplassen rett bortfor her, til lillesnuppas store glede. Hun elsker å løpe til vinduet og se når det kommer fly og helikopter. Heldigvis er det bare en småflyplass :)

Dette settet begynte jeg på for en god stund siden, nå er det endelig ferdig. Det er bestilt og er sydd i str. 92, laget av isoli(collegestoff) og Kjøretøy stoffet fra Svenske Jny design.

 

Torsdag og snart helg!

Ha en fin dag :)

Tøff i turkis.

Publisert: 19.09.2012 @ 19:43 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Disse turkise buksene med monstertrucker ble fort solgt på markedet, sydde de i str. 92 og 104 hvis jeg ikke husker helt feil.Ryggen er ikke god ennå, men nå har jeg tenkt å prøve meg bak symaskinen i morgen. Har tenkt å sy et par gensre til barnehagebruk og kanskje en kosebukse som passer til. Har også noen bestillinger jeg må få gjort ferdig iløpet av helga.

Ha en fin kveld :)

Late dager.

Publisert: 18.09.2012 @ 18:00 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

Det har vært en kjedelig dag i dag, siden ryggen min ikke er helt god om dagen så får jeg ikke sydd ett sting engang. Så da lager jeg ett innlegg fra helgen. Her er bilder fra helgen, hentet fra http://stinemonsen.com/, som er min datters blogg. Hun var med å assisterte og var riktig flink :)

Her er noe som ble sydd de siste dagene før og i helgen. Pannebåndene er med fleecefôr og det blir nok ikke sydd flere med det, var noe pirk å sy sammen og få det pent:)

Ha en fin kveld!

Fantastiske feer

Publisert: 17.09.2012 @ 19:13 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

De siste par dagene før markedet sydde jeg en del bukser, vanligvis er det skjørt jeg syr i siste liten. Ble ingen nye skjørt denne gangen, det får bli neste gang heller. Denne buksa sydde jeg ferdig en time før vi skulle dra. Ble veldig fornøyd med denne, sydd i ett tynt dongeristoff som jeg ikke husker hva heter. Den ble ikke solgt, men jeg tenker å lage den i flere størrelser så det blir mere å velge mellom.Buksa er str. 5-6 år og blir nok med på neste marked om den ikke blir solgt før det.

Ha en fin kveld!

Bare bambus.

Publisert: 16.09.2012 @ 21:24 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 7 kommentarer

Har vært på Søndagsmarked i dag og med bra salg, må man unne seg noen meter stoff man har drømt om. Har bestilt fra Finland denne gangen, bambus og ull interlock. Som så mye annet er dette noe jeg har tenkt på en stund, men så er det jo den ekstra momsen og sånn man må legge til. Nå har jeg tatt meg råd til å bestille en liten meter av hver. Kommer til å lage noe for salg(for å sjekke interessen), men i hovedsak er det for å fylle opp med vinter tøy til lillesnuppa her hjemme. Om det blir etterspørsel etter slike plagg, kommer jeg til å ta inn mere.

Her er ull herlighetene. Morsomme farger selvfølgelig :)

Bambus


 Jeg skulle egentlig lage innlegg om noen bukser jeg har laget til markedet, men kameraet med bildene ble liggende igjen hos min mor så det får bli en annen dag. I morgen skal jeg ha sy fri, jeg er rett og slett sliten nå etter ganske intensiv sying den siste uken :)

God natt!

 

Oppe i skyene

Publisert: 14.09.2012 @ 16:18 Kategori: Overdeler Kommentarer: 11 kommentarer

At jeg er "virrete" er vel ikke noe nytt, så i dag da jeg var i full gang med luer, fôr og pannebånd..kom jeg over dette økologiske interlock stoffet og fant ut at det passa jo suverent med sky stoffet som lå i hylla ved siden av. Så da holdt jeg plutselig på med en tunika oppi alt det andre. Ja sånn kan det gå når man er litt "virrete".

Tunika i str. 104, den blir med på marked på Søndag.

God helg!

Tunika for en litt større frøken

Publisert: 13.09.2012 @ 19:10 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Har endelig fått tak i mere av stoffet "Edgy dots", ble fort fri for luene/pannebånda jeg lagde i dette stoffet. Har heller ikke denne gangen bestilt så mye av dette, men det får holde til noen luer iallfall. Har også bestilt mere av det turkis/cobolt fargede ugle stoffet , nå også i en rosa versjon. Syns de er superfine.Denne laget jeg i str. 128 i et glatt og litt tungt jerseystoff. Det er veldig mykt og litt tykkere enn vanlig jersey.


Jeg håper jeg får tid til å sy noen skjørt også, vi får se. Denne blir med på Søndagsmarked.

Ha en fin kveld!

Onsdag og snart helg.

Publisert: 12.09.2012 @ 21:11 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Vannvittig hvor fort dagene går når man helst skulle hatt en ekstra dag. Etter innlegget i går, fikk jeg lettere panikk her over å ikke være helt klar til Søndagsmarked. Så da ble det sydd litt på disse knytebuksene som var halvferdige, har gjort de helt ferdig nå i kveld. 

Buksa med bambi er en bestilling og er sydd i str. 2-3 år.

Jeg ble veldig fornøyd med retro settet til lillesnuppa, det trenger ikke alltid være rosa og lilla til en liten frøken :)


Øverste (bilde)til venstre, str.2-3 år.

Turkis med mønster fra havet str. 74/80, cobolt blå med ugler str. 1-2 år, rosa med svaner 74/80. Alle disse blir med på marked på Søndag.

God natt :)

 

Nye markeder

Publisert: 11.09.2012 @ 20:12 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

I kveld har produksjonen vært laber her i huset. Fikk pakke fra mrsbao.se i dag og det eneste jeg har gjort er å feste sammen smokkesnorer og gjort de klar for å syes sammen. Akkurat rett før jeg startet med dette innlegget fant jeg ut at første Søndagsmarked etter sommeren er nå til helga, herremin jeg er jo ikke helt klar for det. Har heldigvis fri Fredag og Lørdag, så da får jeg produsert opp mere av det ene og det andre ;)

Smokkesnorer har jeg iallfall å ta med meg, når jeg bare får sydd de ferdig.Disse var egentlig ment til noe annet, men selger nok ikke så mange at det ikke rekker til det jeg egentlige hadde tenkt også.Her om dagen ble jeg forespurt om jeg var interessert i et bord, siste Lørdag i Oktober, på kjøpesenteret i byen. Da er det plassert bord rundt på senteret hvor folk kan selge det de strikker/baker/syr o.l. Selvfølgelig vil jeg være med på det :) 

Nå blir det litt tv før det er nattinatt, jobb i morgen tidlig.

Ha en fin kveld!

Retro følelse

Publisert: 10.09.2012 @ 12:09 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Dette settet har jeg holdt på med sånn innimellom det andre jeg har laget. Som vanlig er det glidelåsskrekken som hemmer, utrolig hvor man kan grue seg. Det går som oftest bra, men jeg blir ikke nok fornøyd til at jeg vil produsere slike for salg. Har kun et par jeg har vært såpass fornøyd med at jeg har solgt de. Ellers har jeg beholdt eller kassert de jeg har laget. Må prøve å finne noen som kan lære meg hvordan det skal gjøres. Er veldig vanskelig å bare se på bilder og lese seg til, som jeg har gjort med det meste jeg har lært meg.  Jeg har ikke fått tid til nå feste tråder, det får bli en annen dag:)

Deer fra enstorrull.no(dessverre tomt for de..buhuu) og ribb/velour fra S&S.

Mønsteret på buksa er fra Ottobre 1/09 tror jeg. Har som alltid endret litt på mønsteret, videre nede i føttene med ribbkant, jukselommer og litt smalere.

Settet er sydd i str. 92 og det skal vi beholde selv. Snart er det jobb, ferien er over for denne gang.

Ha en fin dag!

 

Favoritt sydd av nyheter.

Publisert: 09.09.2012 @ 19:22 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Må vel snart få kalle denne for en klassiker, knytebuksa som jeg har laget så mange av. Denne gangen i nytt stoff fra Liandlo, søte svaner som danner et hjerte. Veldig flott stoff, håper det holder seg også etter noen vask. Må si jeg har vært effektiv i dag, kutta opp til 7 stk. knytebukser i forskjellige størrelser. Noen er bestilt og noen blir lagt ut for salg på FB. Her er de to første ferdige.

Den grønne buksa syns jeg kan brukes av både gutt og jente.


Dette stoffet finnes også i blått, men jeg valgte å kjøpe det i rosa og grønt. Grønn er en farge jeg er veldig begeistret for og det finnes sjelden grønne jenteklær å få kjøpt, så neste plagg av dette blir til lillesnuppa mi.Veldig søtt og "jentete" med rosa velour og svaner.

Disse blir lagt ut for salg på FB (link på høyre side).Str. 1-2 år. 300,-

Nå blir det litt film og sofa avslapping.

Ha en fin Søndag!

Broom...

Publisert: 08.09.2012 @ 07:58 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Selv om det har vært hektiske dager, så sniker jeg meg litt tid på syrommet. Endelig har jeg klart å funnet ribb som matcher Sydillas turkise monstertrucker på brun bunn. Ribben er fra Svenske Jny design. Det er nesten så det skulle vært laget til de. Her ble det en genser, så jeg fikk testet matchen. Er nesten fri for dette stoffet, nok en gang. Har brukt ribb i raglan sømmen, halsen og ermene.

Genseren er i str. 4/5 år og blir lagt ut for salg på min FB side, i en av "til salgs" albumene mine der.

God Lørdag ;)

En merkelig kjole..

Publisert: 07.09.2012 @ 12:13 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

..var navnet på dette innlegget. Denne kjolen så jo bare helt merkelig ut, men jeg hadde da trua på at den skulle bli pen på. Det første som skjedde var at sløyfa løsna, den ble for tykk til å festes med knapp. Jeg tok rett og slett bare og satt en hjerteknapp der og lot det bli med det. Hadde det litt hektisk siden ferien var rett rundt hjørnet. 

Her er en nyoppstått frøken med "sydenkjolen" på

Nå er det kakbaking for alle penga her. Ønsk meg lykke til, jeg er kanskje en habil kokk..men baker er jeg ikke ;)

Ha en super Fredag!

Nostalgi

Publisert: 06.09.2012 @ 23:21 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Jeg har flere ganger sagt at jeg begynte å sy for ca ett år tilbake, meen det er ikke helt sant..fnis..

Her skal dere få se bilder fra ca 16-17 år tilbake, jeg hadde en veldig kort periode med forsøk på lappeteknikk;)


Dette er jo slikt som bare en mor kan like, selvfølgelig er det jo også der de befinner seg i dag da. Jeg ikke har så mye sytid de nærmeste dagene, nettopp pga min kjære mamma fyller 70 år til helgen. Dermed må det bakes og ordnes til den begivenheten. Kort innlegg i dag, får komme sterkere tilbake ;)

God helg!

Helgas produksjon

Publisert: 05.09.2012 @ 15:12 Kategori: Luer Kommentarer: 6 kommentarer

Vi kom hjem på Fredagen og Lørdagen/Søndag var det bokstavlig talt full gass på symaskinen. Nå er det forede luer som er produsert opp i flere størrelser, både for voksne og barn. Her er noen av de da :)

I forrige innlegg fortalte jeg om tilbudet jeg hadde fått og nå vet jeg mange lurer på hva som skjer. Jeg har altså bestemt meg for å fortsette som før og dette er grunnen:

Det er faktisk under et år siden jeg startet for alvor å lære meg å sy, det er en hobby som har betydd mye for meg dette året. Jeg er redd for at om jeg skulle gjort dette på heltid så ville kanskje litt av gleden forsvunnet, blitt noe jeg måtte ha gjort da. Nå har jeg hatt "pause" fra bestillinger i sommer, det kan jeg jo ikke gjøre om jeg skulle jobbet med det. 

Hvis de skulle solgt mine klær ville de vært eneste slagskanalen her i byen, dvs at jeg ikke har kunnet selge via bloggen/facebook. Hadde ikke kunnet vært med på Søndagsmarkeder og andre salgs arrangementer, noe jeg syns er noe av det morsomste med dette. 

Jeg føler meg litt ..hva skal jeg si..beæret over å bli spurt, da denne bedriften selger utrolig mye flott som folk lager. Kanskje kommer jeg til å angre på denne beslutningen, men det får framtiden vise.

Ha en fin dag! ;)

Et seriøst tilbud

Publisert: 04.09.2012 @ 20:22 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 9 kommentarer

Ferien er snart over og vi er hjemme igjen. Symaskinene har fått jobbe, siden jeg har produsert en haug med luer.

Denne ble sydd i dag da jeg fant ut at lillesnuppa ikke hadde bursdags klær som passet.

Sydillas fineste feer. Mønsteret er fra forrige ottobre, med min egen vri selvfølgelig :)
Dagen vi kjørte avgårde for å feriere, fikk jeg en tlf fra en hyggelig dame som gjorde at jeg har hatt litt å tenke på i ferien. De driver en butikk som selger alt mulig slags håndarbeid, strikket, sydd, malt, glassting..ja alt mulig. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å la de selge klærne mine for provisjon eller om jeg ville gå inn som partner i bedriften. Dvs at jeg ville ha drevet med dette på fulltid..hva jeg har bestemt meg for får dere vite i neste innlegg ;)

Ha en fin kveld!

hits