Arkiv mned: august 2013

Sukkersøt

Publisert: 30.08.2013 @ 13:05 Kategori: Body Kommentarer: 12 kommentarer

Nå er det snart helg igjen og bare en dag igjen til eldste dattra reiser til Oslo for å gå på "Bilder,Nordic school of photography". Gjett om jeg er spent på hennes vegne, det blir litt sånn gruglede..

I dag har jeg sydd ett sett på bestilling i str. 80, nesten likt dette settet. Ville ikke lage helt likt, så denne gangen ble det med raglanermer,knapp og åpning i hals. Håper bestiller tilgir meg for det.

Nå om dagen har jeg ganske mange bestillinger, så det neste er 4 stk kjoler og to skjørt til tvillingjenter. Etter det er det et par gutte sett og en haug med luer :)

Ha en super helg!

Tvillingjenter

Publisert: 23.08.2013 @ 14:01 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 7 kommentarer

Noen ganger får jeg en sånn bestilling jeg har lyst å starte med umiddelbart, ble vel litt slik med denne. Er så morsomt å lage matchende sett om det er til gutter eller jenter, eller en av hver. Enda morsommere er at jeg har fått ennå en bestilling på kjoler til to tvillingjenter..på samme dag. Men det får vente litt siden jeg har et par andre bestillinger som egentlig var før denne bestillingen også. Skal ennå lage matchende skjørt til dette, men det får også vente noen dager tenker jeg.


De fleste har vel fått med seg at jeg er svak for disse fe stoffene fra Sydilla, syns de er så flotte. Ermene er laget av jersey fra Textart og buksene er i velour fra S&S.

God helg! :)

 

Prinsen sin tur

Publisert: 22.08.2013 @ 17:39 Kategori: Heldresser Kommentarer: 7 kommentarer

Det har vel blitt en del jenteklær i det siste, så nå var det vel på tide å sy noe til en liten prins. Bestilte en liten meter av denne isolien med siste bestilling fra S&S, av nysgjerrighet egentlig. Var litt spent på fargen, som heter sand. Syns den passer veldig fint til pastellfarger som lysblå. Skal sy flere dresser ala dette, men har ikke mer av akkurat denne fargen. Neste gang vil jeg bruke silhouette maskinen til stjernene, jeg hadde ikke rette blåfargen til å gjøre det på denne.

Jeg kunne brukt kantebånds apparatet, men valgte å lage min egen vri denne gangen. Syns det ble bra sånn også. Denne er i str. 80 og blir lagt ut for salg på min FB side.

Ha en fin kveld!

Prinsesse i lange baner

Publisert: 20.08.2013 @ 18:43 Kategori: Bukser Kommentarer: 12 kommentarer

Ingen tvil her i huset om at rosa og prinsesse alderen er over oss, men siden dette er datter nr. 2 så var jeg jo fullstendig klar over at den tiden kom.

Stoffet jeg har sydd lommer av har jeg kjøpt som metervare, eller det var en ferdig pakke med 3 meter eller noe sånt på Jysk.  Selve buksa er sydd av bomullschambray og ribb fra Stoff&Stil. Mønsteret har jeg laget selv, det er noe smalere enn mange av de ferdige mønstrene. Jeg syns mange ganger at de veldig posete buksene blir i veien når det lekes for fullt her.I dag har vi hatt en strålende dag, men nå ble det plutselig mørkt, massse vind og nå øser det ned. Tenk for en fantastisk sommer vi har hatt, helt utrolig.Men det kjennes på lufta at det nærmer seg høst tiltross for at vi har hatt rundt 20 grader de siste dagene. Håper vinteren også blir fin..krysse fingre, tær og alt sammen.

Ha en fin kveld :)

 

Bambi strykemerke

Publisert: 17.08.2013 @ 09:08 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Jeg gir meg ikke helt med å leke meg med silhouette maskinen. Denne gangen ble det Bambi, som jeg syntes er så søøt, på en kjole sydd av isoli(collegestoff). Mønsteret har jeg laget selv og jeg mener at det er størrelse 86/92. Skulle egentlig lage til min egen lillesnuppe, men det får bli en annen gang for hun må nok ha str. 98//104 om den skal passe en stund. 

Nå er det ikke lenge til eldste snuppa mi reiser til Oslo for å begynne på skole, buhhuu som jeg gruer meg. Meen jeg har allerede bestilt meg flybillett, så hun får ikke være så veldig lenge uten mamma før hun står på døra ;-) Gleder meg til å besøke henne og ikke minst så gleder jeg meg til å få meg en tur på Stoff&stil. Hører rykter om at pengene kan flagre ut av pengboka der, så jeg er i sparemodus for tiden. Ender vel med at jeg må kjøpe meg større koffert eller noe.

Er det noen andre stoffbutikker jeg burde besøke mens jeg er i Oslo?

God helg ønskes dere!

Lek med silhouette og heat transfer

Publisert: 13.08.2013 @ 13:50 Kategori: Silhouette cameo Kommentarer: 6 kommentarer

I dag har jeg lekt meg litt med silhouette maskinen min og laget strykemerker. Denne maskinen kan brukes til så mye annet, men det er liksom dette jeg syns er greia. Nå har jeg begynt å lære meg litt mere med å overføre fra bilder til å lage mønster av det, plages litt men det kommer seg vel etterhvert.

To gensere i str. 104, stoff fra Fabelblå. Mulig vi beholder en genser, men kommer til å legge begge ut for salg om noen er interesserte. Pris 230,-

Måtte bare prøve på et par luer også

My little pony inspirert strykemerke som jeg henta mønster og forklaring til her.

Straks avgårde til barnehagen og hente lillesnuppa.

Ha en super dag!

Sommerbarn

Publisert: 08.08.2013 @ 12:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 14 kommentarer

I går ettermiddag åpnet slusene seg her og det ble et perfekt syvær. Tidligere i uka fikk jeg en bestilling på en body og bukse til en jente som ble født tidligere i sommer. Det kunne jeg jo ikke si nei til for jeg hadde dette nydelige stoffet jeg bare har venta på å få brukt av igjen. Av en eller annen grunn har jeg mange flere bestillinger på guttetøy enn klær til jenter, så da er det litt ekstra stas når jeg får mer eller mindre frie hender å lage til en liten jente.

 Stoffet jeg har brukt på bodyen er fra Sydilla og er med litt flossete myk bakside, buksa er i isoli også den med deilig myk bakside.

Nå nærmer helga seg og jeg skal ha jobb-maraton helg, pga ferie og lav bemanning får vi som er igjen trø til. Blir bra når lønna kommer da, så får det være gulroten når man er sliten og trøtt på Søndags kveld :)

God helg!

Words in a pic på Norsk - løsning lvl 8-88

Publisert: 07.08.2013 @ 19:27 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 0 kommentarer

Siden det har vært dårlig med sy vær i det siste, så har jeg blitt bitt av spill basillen. Dette er det jeg spiller om dagen, så jeg har laget ett lite hjelpeinnlegg til å komme igang. Her er løsningen fra ca. lvl 8-88, lengere har jeg ikke kommet :)

Beklager at lvl 10 ikke kom med. 

Klikk på bildet for å få det større.

    
    
    
    

Lengere er jeg ikke kommet. Lykke til! :)


 


Kosekjole #4

Publisert: 04.08.2013 @ 18:45 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Siden det har vært dårlig med syvær i det siste, så har det vært stille på syrommet. Ja med unntak av en pen stabel med vinterluer, sånn ca femti stykker..sier ikke mere...

Ellers så holder jeg på med å gjøre meg ferdig med bestillingene på fleecekjolene, som jeg fikk bestilling på etter å ha lufta interessen med ett bilde på FB sia mi. Har ennå et par igjen, men jeg lover at neste innlegg ikke blir om flere slike kjoler ;)


Denne kjolen med matchende pannebånd, etter ønske fra bestiller. Dette settet skal til Sverige og det er jo litt morsomt. Ellers så har jeg hatt et par flotte dager på hytta med bærplukking og fjelltur i nydelig vær.

Ha en fin kveld!

hits