Arkiv mned: juli 2013

Kosekjole 2&3

Publisert: 25.07.2013 @ 16:35 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 0 kommentarer

Bestillingene lot ikke vente på seg etter at jeg lufta interessen for denne type kjole. Jeg har ennå tre kjoler til i forskjellige farger og størrelser som venter på å bli sydd. Heldigvis kom pakken fra S&S i dag, i den er det mere fleece og i flere farger.

Her er kjole 2 i str. 80

Å kjole 3 i str. 6/7 år

Litt vanskelig å se, men pynte knappen er en "bling bling" diamant :)

Snart helg folkens, å jeg skal jobbe alle dager. Fri i dag da, så jeg var heldig for sol å fint igjen etter en del regntunge dager.

God helg! 

Myk kosekjole

Publisert: 21.07.2013 @ 15:11 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

Denne type kjole har jo i lang tid vært populær i bloggverden, så jeg kunne vel ikke komme unna den. Mønsteret er fra boka "sy myke barneklær" som kom i Norsk utgave tidligere i år. Jeg har allerede fått et par bestillinger, så kommer nok til å sy opp noen slike til høstens marked.


Kjolen er sydd i str. 98, av polarfleece og kommer nok til å bli lagt ut for salg på min FB side, om vi ikke bestemmer oss for å ha den sjøl :)

Venter pakke med fleecestoff fra S&S , håper det kommer til uka så jeg får satt i gang og produsere noen flere.

God Søndag!

Dongeri og stjerner

Publisert: 20.07.2013 @ 19:29 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Den siste tiden har jeg filosofert mer enn jeg har produsert, dvs at jeg kan gå inn på syrommet og bare sitte der å se på stoffene og tenke at det og det skulle jeg gjerne fått laget noe av...så rydder jeg litt og sorterer og ender opp med å ikke gjøre noe mere enn det. I dag måtte jeg ta meg sjøl fatt og plutselig så visste jeg akkurat hva jeg skulle lage. Må si jeg ble veldig fornøyd tilslutt. 


Som vanlig er det vanskelig å få fram den rette lillafargen, men tror bildet nede til venstre er det som er mest likt den originale fargen.

På buksefoten har jeg laget en sløyfe med silhouettemaskinen, jeg ser nå at jeg ikke hadde trengt å hatt den for buksa hadde vært grei nok uten. Men småjenter liker jo bling, så det blir nok populært. Bukse og genser sydd i str. 104.

Stjerne interlock som en gang ble kjøpt fra Sydilla og jeg mener dongeristoffet er fra S&S. 

Fortsatt god helg!

Spesialbestilling

Publisert: 17.07.2013 @ 21:46 Kategori: Body Kommentarer: 4 kommentarer

Min samboers onkelunge har en liten gutt omtrent på samme alder som vår datter, hun ønsket å få laget bodyer i større størrelse enn det man får kjøpt. Hun ville gjerne ha i størrelse 104, siden sønnen hennes er plaget av eksem er det bedre når det ikke er så mange kanter som klør. Jeg hadde heldigvis en body i str. 98 til lillesnuppa, som jeg spretta opp og forstørret noe når jeg tegna av mønsteret.

Beklager de dårlige bildene, jeg måtte ta bilde med ipaden fordi fotoapparatet mitt er på hytta. Jeg er bare hjemme en snartur for å ta imot en (møbel)pakke som kommer på døra her i morgen. Når jeg har fått den er det tilbake til hytta for å nyte de siste dagene av ferien.

Lillegutt som skal ha denne heter ikke Knærten, men mamman har hatt det som kjælenavn siden før han ble født. Tror dette blir en morsom overraskelse. Strykemerket er laget med min Silhouette maskin.

Ha en flott kveld!
Plask plask..

Publisert: 16.07.2013 @ 09:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 7 kommentarer

Når jeg lagde disse to bodyene m/bukser , fikk jeg straks spørsmål om hvilke størrelser de var i fra en av mine gode kunder. Siden det ikke var rett størrelse så heiv jeg meg rundt og sydde ett sett til, man må ta godt vare på gode kunder så :)

Denne gangen valgte jeg å lage bukse med jukselommer.


Jeg må si jeg har lagt min elsk på disse hvalene. Selv om jeg har de i flere farger er det disse i hvitt som ble min favoritt. Så sommerlig og fine farger sammen. Men jeg må vel lage noe av de andre fargene også.

Ha en fin dag! 

 

Uferdige objekter

Publisert: 12.07.2013 @ 17:58 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

Disse skjørtene har lagt nesten ferdige i månrdsvis, men nå ble de endelig ferdige. På de andre skjørtene jeg har laget , brukte jeg rullefaldsøm nede. Denne gangen brukte jeg kantebåndsapparatet og skjørtene ble litt mere som ballongskjørt eller noe sånt. Ble fornøyd jeg, men det gjenstår å se om det blir salg på de.


Det lilla/svarte skjørtet er sydd i velour og bomullsjersey, mens det svarte er velour og babycord.

 Nå skal vi straks avgårde på hytta og Søndag er det barnefestival og der stiller jeg med salgsbord. Krysser fingrene for fint vær i helga, så barna får en fin opplevelse :)

God helg!

Plaskende hvaler

Publisert: 10.07.2013 @ 13:39 Kategori: Body Kommentarer: 4 kommentarer

Sommerlige hvaler igjen, denne gangen med blå kanting som jeg egentlig ville ha sist gang jeg sydde av de. Denne gangen ble det to bodyer med bukse til. Hva er forresten det norske ordet for body?

Hvalene fra Sydilla å isoli muligens også derfra. 

Noen har kanskje lagt merke til at jeg kun bruker to knapper på bodyer, det er fordi jeg selv alltid har irritert meg over tre knapper på bodyer til lillesnuppa. Som regel fikk jeg bare knappet èn før hun var på vei ut av fanget mitt.  Kort innlegg i dag, siden jeg har en makk på fanget mitt i denne stund(lillesnuppa).

 

Ha en fin dag!

Tepper

Publisert: 09.07.2013 @ 18:18 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 14 kommentarer

Nå er det ikke lenge til Seiland barnefestival, som er i Hønseby på Nordre-Seiland. Det er ganske nært der vi har hytta vår, sånn omtrent ti-femten minutter å kjøre. Så nå er det full forberedning til jeg skal dit, har sydd en del nye voksenluer og noen pannebånd.  

Innimellom luer og pannebånd ble det sydd noen babytepper av noe fleece jeg kjøpte i den tiden jeg starta å sy. Vet ikke helt hva jeg hadde tenkt å bruke det til, men det ble liggende og fylle opp i hyllene. Så i dag ble det ikke mindre enn fem babytepper sydd og bedre plass i hyllene ble det(så lenge det varer).

Pingviner og prikker på fleece fra S&S. 


Når man syr blir det en god del rester, så nå har jeg startet med å sy lappetepper. Hadde planer om å lage ett til i dag, men det ble med tanken.


Restestoffer fra Lillestoff, Gekko og JNYdesign.  Bak har jeg noe restefleece, som var for lite stretch i til å bruke til luefôr. Skulle hatt noe rosa fleece, men det er litt rødt i stoffet med dyrene så da fikk det bli slikt.  Alle teppene kommer for salg på min FB side, men først skal de bli med på festival.

Ha en fin dag!

 

Siklesmekker

Publisert: 07.07.2013 @ 15:03 Kategori: Baby Kommentarer: 4 kommentarer

Siklesmekker er ikke det jeg har solgt mest av for å si det mildt, men her plutselig i fjor høst så ble det litt etterspørsel etter disse. Treig som jeg er så har jeg ikke fått sydd opp noe særlig flere før i forrige uke. Skal ennå sy opp flere, så har jeg en stund. Ikke så veldig morsomt å lage disse, ganske kjedelige greier :)

Stoff fra diverse forhandlere, mønster fra "Alt om håndarbeide" (symagasinet) og plastknapper fra Lykkedragen.no.

Når jeg poster dette er jeg og lillesnupsi ute på tur hos slekt og venner :)

 

Repetere..filosofere..

Publisert: 04.07.2013 @ 16:12 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Da ble det nok ett skjørt i samme stil som i forrige innlegg. Fikk forespørsel fra en av mine tidligere kunder om jeg kunne lage ett slikt i rødt og str. 10 år. Tenkte at det måtte vel gå, så jeg fikk målene og satte igang. Jeg bare krysser fingrene for at det passer, siden jeg aldri har sydd etter mål. 

Snart er det ferietid igjen. To nye uker, men denne gangen blir det feriert i Finnmark og ikke i sydligere strøk:) Nå tar jeg snart med meg lillesnuppa i bilen og suser avgårde. Får besøke litt slekt og venner denne gangen. Synd samboen min ikke har fri samtidig som meg, kun den siste uken.

Ha en fin dag!

hits