Arkiv mned: juli 2012

Trucks for jenter

Publisert: 31.07.2012 @ 18:26 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Hvem sier at monstertrucks ikke er for jenter? Heftig rosa med svarte trucks ble denne gangen til en kjole/tunika i str. 2-3 år. Denne gang husket jeg både str. merker og vaskeanvisnings lappen. De ble som alltid litt på skeiva, men de er nå der da  :-)


Denne er tilsalgs for kr. 250.-

Ha en fin kveld:)

UFO`er i fleng

Publisert: 30.07.2012 @ 12:36 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Da prater jeg ikke om uidentifiserbare(forhåpentligvis ikke) flyvende objekter, men uferdige objekter ;)

Denne trøyen var i utgangspunktet en body fra en av de siste Ottobre bladene. Ville lage den pga jeg ville prøve meg på den varianten med knappestolper, men som ikke var så lett for meg som jeg hadde trodd. Den ble vel lagt bort da jeg trodde at jeg hadde rotet til hele knappe greien i halsen på den, men når jeg tok den fram og fikk sett litt nærmere på den..sydd hele sammen, satt på ribbkanten rundt halsen og trykk knapper på..da så den jo ikke så aller verst ut likevel. Det som så verst ut var nå faktisk den nederste ribbkanten på bodyen, så den klippet jeg like godt bort og lagde trøye av den. Rullefall søm nederst og vips var den ferdig. Denne passer til en bukse jeg lagde helt i starten av syingen min, har tatt med buksen på et av bildene for å vise :)

 
Den ble likegodt tatt i bruk med en gang. Nå er det snart kveldsjobbing på meg.

Ha en fin dag!

Kjoler

Publisert: 29.07.2012 @ 22:03 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Nå har jeg sydd bukser/gensre, luer, pannebånd, knytebukser, så da måtte det vel bli kjoler denne gangen. Kommer til å sy opp litt kjoler nå. Denne har ligget ferdig klippet en stund . Tror det er str. 92 eller 98, må visst bli flinkere å merke de når de er klippet og klar. Får lete fram mønsteret og se da. Enkel søm dette, men ser igjen at det er såå mye enklere nå som jeg har coverproen  som syr tvillingsømmen.

Jeg har ikke festet strikken i halsen, for jeg vil gjerne prøve den på lillesnuppa først. Da får jeg se om halsen blir passe, vil ikke bomme på halsen på denne også:)

Herlige sirkler og stjerner fra Gekko, mønster fra boka "barn igjen".

God natt!

Ja da var det Freddan

Publisert: 27.07.2012 @ 22:07 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Utrolig hvor fort tia går, snart er det August igjen...og hvor har sommeren tatt veien???Tror vi har hatt 4-5 dager sommer tilsammens i år :o

Formen er fremdeles ikke på topp, men etter å ha vært på jobb, henta minsta i bhg, henta bestemora på besøk, vært å handla, lagt minsta..jah da fant jeg ut at litt hodepine fra eller til ikke spilte noen rolle ;)

Har jo ikke sydd på masse dager, så jeg kjente syfoten lengte etter pedalen. Ble ikke helt fornøyd med denne, som jeg egentlig hadde tenkt å legge ut for salg. Halsen ble litt feil, såå irriterende. Har jeg lært nå at når man ikke er i form, så holder man seg unna pirkearbeid?..sikkert ikke. Sånn ble denGod natt og god helg!

Den følelsen..

Publisert: 26.07.2012 @ 10:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Når sommerforkjølelsen kommer snikende og hodet kjennes som det er fyllt med ett tonn bomull..bah..Ikke noe morsomt det nei. Så da er det ingen sying, men  blir mye surfing og leting etter nye stoffer. Har sendt inn et par bestillinger denne uka, men det jeg gleder meg mest til er disse fantastiske stoffen fra Johanna Ahlard. De kommer forhåpentligvis ut for salg om ikke så lenge..gledings :))

Disse stoffene er tidligere trykket i andre fargekombinasjoner, men jeg syns disse er finere. Jeg bare digger Ahlards flotte design.

Hva syns dere?

Barnefestival

Publisert: 22.07.2012 @ 16:10 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Da er årets barnefestival på Seiland overstått. Man kan vel si at værgudene ikke var med oss, noen få plussgrader og høljregn. Får håpe på bedre værforhold til neste år igjen. Til tross for lite folk, så må jeg si meg superfornøyd med salget. Kanskje en sammenheng med været at jeg solgte en haug med pannebånd og luer, ikke vet jeg. Jeg hadde vel ikke så stor tro på at det skulle bli bra salg da jeg sto opp og så hvordan været var. 

Var så heldig å ha en liten hjelper også, nevøen til samboeren campet litt før han ble "varm i trøya" og løp av gårde med de andre barna.


Hadde ikke så mye plass, så klærne og vinter luene ble liggende under bordet. Solgte nå litt av det også, selvom de var litt bortgjemt :)

Ha en fin dag! 

Ennå en..

Publisert: 20.07.2012 @ 18:10 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Gjett een gang da...knytebukse igjen.

Har en kollega som har spurt meg for lange tider siden om jeg kunne sy noe til barnebarnet. Da falt valget på knytebukse, siden det er mitt favoritt plagg.

Som vanlig blir det lilla stoffet mere blått enn lilla, skulle gjerne visst ett tips for å endre dette.

Sommerfugler fra Gekko, isoli fra Sydilla og ribb fra Stoff&Stil.

God helg!

Bambi

Publisert: 19.07.2012 @ 17:05 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Har sydd en raglankjole/tunika i bambi stoffet, det er jo så søtt :))

Jeg ble ikke fornøyd med halsen, så den må sprettes og lages på en annen måte. Sydd i str 92/98 kan jeg tenke meg.På grunn av en vond rygg, så blir det nok lite søm de nærmeste dagene..like greit å dra på hytta da, så blir det barnefestival i morgen. Det er på samme øya som vi har hytta vår. 

Det har vært en del etterspørsel etter ennå mindre luer, det har jeg laget nå og skal ha med meg i morgen. Ikke så mange, får se om de er populære før jeg lager flere :)

Ha en fin Torsdag!

I jungelen

Publisert: 18.07.2012 @ 11:13 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Denne buksen ble solgt etter jeg la den ut, ferdig klippet men ikke sydd sammen. Det er jo flott det og han som skal ha den har allerede nesten slitt ut to slike bukser.

Ble ikke helt enig med meg selv om fargen på knytebånda og ribben. Tenkte på rødt eller grønt, mora syns grønt hørtes spennede ut så da ble det det. Nå er jeg nesten fri for ribb i grønn og en del andre farger,må nok legge inn en bestilling hos S&S snart. :)

Fargene ble ikke helt rett, de er nok en liten anelse mørkere enn dette.

Ååå så har jeg glemt å vise dette nydelige bambi stoffet fra Liandlo.

Snart helg igjen ;)

Årets høydepunkt..

Publisert: 17.07.2012 @ 18:38 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

..Kanskje ikke helt det, men ett av de er det iallfall for meg når Ottobre kids kommer med nytt magasin. Ikke en av favorittene denne gangen, men nå syns jeg de to foregående var helt suveren. Masse fint denne gangen også, men til litt større barn. Så det er jo bra at de litt større også får noe å velge mellom.

De er jo flotte da:)


Jeg har siden jeg begynte å kjøpe Ottobre irritert meg over at det har tatt så lang tid før de har kommet for salg her, etter at de er gitt ut. Så nå abonnerer jeg og som ny abonnent fikk jeg velge meg ett blad i "gave" da. Har lenge vært ute etter mønster på enkle topper/tunikaer  til voksne, som går litt opp i størrelsene. Det fant jeg i et gammelt Ottobre woman 02/08. Her er noen av de.


Gleder meg til å få tid til å sette meg ned med noe til meg selv igjen. Har kun sydd meg ett tørkle, blir spennende :)

Regner med at disse bladene blir bladd noen ganger i, både i kveld og senere.

Ha en fin kveld!

Ikke ferie riktig enda :)

Publisert: 16.07.2012 @ 21:07 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

For de som kanskje trodde jeg hadde ferie, så har jeg ennå hele fire uker igjen å jobbe. Litt lenge syns jeg, men desto mere å se fram imot. Har hatt besøk av svigers, feira 18-års dagen til eldste dattra og hatt klassejubileum. Nok å gjøre med andre ord . Denne lagde jeg en sen kveld imellom alt dette :)

Ble fri for monstertruck stoffet, nok en gang, så det ble bare nok til en forside, derfor lagde jeg en lomme på den svarte siden. Nå med str. merker og vaskelapper .

Har en to-tre andre prosjekter jeg også holder på med. 

Ha en fin kveld!

Kose sett

Publisert: 06.07.2012 @ 21:13 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 5 kommentarer

Har sydd ett sett til lille snupsi i dag. Ble bukse og genser av Gekkos fine sirkler og stjerner.Velour fra S&S. Har tidligere sydd lue og pannebånd i samme stoff.


Settet er sydd i str. 92 og er nok litt stort, men blir nok passende utover høsten.

God helg :)

Jobber i hagen

Publisert: 05.07.2012 @ 22:50 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Blir lange dager nå..jobb, sy, stelle hage og litt husarbeid innimellom :)

Ikke så mye spennende søm de siste par dagene, men ennå mere luer og pannebånd. Ser at det begynner å bli ganske tomt for klær i "til salgs" albumet mitt på FB, så jeg må kanskje sy opp litt å legge ut der i forskjellige str. Øøønsker meg mere tid!! Men det hjelper vel ikke å ønske det :)Tenker det er vel ikke bare jeg som har det sånn.
Herlige stoffer fra Liandlo og Gekko. Disse selger jeg på FB, link til siden min finner du til høyre på siden her.

God natt!

 

Pakke fra Gekko igjen

Publisert: 03.07.2012 @ 17:42 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

I går kveld mens jeg var på jobb fikk jeg mail om at pakken fra Gekko var kommet, heldigvis hentes den i butikk så jeg kunne hente den etter jobb . Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var selvfølgelig å få satt klærne på vask og hengte de opp før jeg la meg. Disse stoffene er i første omgang tenkt til luer og pannebånd, for de passer veldig bra til det. De er veldig elastiske og av god kvalitet. Jeg bestilte også ensfarget rød jersey og brune sirkler, som jeg skal ha til lillemor tenkte jeg.

I dag har jeg vært hjemme med sykt barn, siden hun har feber og er slapp har hun sovet en del i dag..og da har mamman fått litt ekstra tid til sysakene sine.

Som alltid når jeg har bestilt, fikk jeg med en "bonus" bit med stoff, denne gangen det flotte blå stoffet med blomster.
Jeg har klippa ut til 20 stk. luer og vet ikke hvor mange pannebånd. Her er også stoff fra Liandlo som jeg syns er så fine.

Har vært flittig i dag og gjort ferdig den andre knytebuksen jeg begynte med her om dagen, kun en igjen å gjøre ferdig..så skal de sendes til en gutt som har slitt ut to par like bukser i annet stoff :)Ha en fin kveld!

T-skjorte krøll

Publisert: 02.07.2012 @ 12:39 Kategori: Overdeler Kommentarer: 2 kommentarer

Skal sy to T-shirt og bukser til ett tvillingpar, men begynte med å plages. Jeg har sydd med hvit kontrast søm på ribben på halsen og da ble det slik:

 
Jeg trenger hjeelp..hvorfor blir det slik? ser ut som at undertråden ikke "plukker" opp stinget/tråden. Så utrolig kjipt når man plages sånn.Ikke vært noe sying i helga, kun noen pannebånd, siden jeg har hatt jobbhelg.  I dag sydde jeg denne mens lillefrøkna sov formiddags hvilen sin. Hun har feber i dag, får håpe det går fort over. 

Ha en fin dag!

hits