Arkiv mned: juni 2013

Retro skjørt?

Publisert: 30.06.2013 @ 11:03 Kategori: Silhouette cameo Kommentarer: 6 kommentarer

Vet ikke helt om disse skjørtene er retro, men iallfall retro inspirert med blomstene og den enkle fasongen. Holder for tiden på å sy opp noe klær til vinterens markeder, er litt mere som skjer på høsten enn på våren og sommeren.

Her har jeg igjen brukt strykemerker laget med Silhouette maskinen. Må vel kanskje gå litt videre og prøve meg på flerfargede merker også etterhvert. Nå syns jeg det passet best med ensfargede strykemerker til disse skjørtene. 

Ha en fin dag :)

Retro style

Publisert: 28.06.2013 @ 10:44 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 14 kommentarer

Når jeg sydde denne kjolen så kunne jeg nesten se for meg en liten jente på 70-tallet med lange hvite støvletter eller hvite små lakksko til. Jeg har lenge hatt sansen for denne stilen, men ikke sydd så mye retro klær. Til lommene er det brukt gamle sengklær som jeg fant i huset ved hytta vår, huset er min samboers pappas barndomshjem. De bruker huset noen få uker på sommeren, så jeg var der og lurte litt i skapene og bytta ut noen gamle skatter(sengklær) med nyere årgang ;)

Mønsteret har jeg satt sammen av vippeskjørtene jeg har sydd tidligere og mønsteret fra en singlett. Kan tenke meg det er størrelse 98 og denne har vi tenkt å beholde selv. Kanskje blir det flere, hvem vet.

Jeg må innrømme at denne er blitt en av mine favoritter og gleder meg til lillesnuppa kan få bruke den ute i finværet. Kjolen er sydd i Stenzo jersey, interlock fra Hilco og så har jeg brukt strykemerke laget med min Silhouette kuttemaskin. 

Får med dette ønske en riktig god helg! :)

Pakke på døra

Publisert: 27.06.2013 @ 12:46 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Siden formen ikke er på topp om dagen så får jeg vise en ublogget bukse jeg sydde ferdig rett etter ferien. Dette er en bukse jeg lagde på bestilling fra en tidligere kunde. Disse buksene er jo veldig enkle, men også veldig gode for en liten kropp. Sydd i str. 92.


Disse uglene er veldig populære, men jeg har  vel egentlig bestemt meg for ikke å bestille inn mere av disse. Det er jo så masse flotte stoffer, så jeg vil nok heller bestille noe jeg ikke har hatt før. Uglene er fra svenske JNYdesign og fra samme plass fikk jeg pakke på døra for noen dager siden. Skal si jeg ble overrasket når det ringte på døra ganske så tidlig på formiddagen, ikke mindre overrasket når det sto en mann der med en svær pakke i armene. Siden min Svenske "stoffdealer" er sykemeldt for tia, er det dårlig med levering hit opp til meg. Derfor benytta jeg sjansen når det var fraktfri levering.

Noen nye stoffer og noen gamle favoritter. Bestilte også noe intelock til kanting og svart jersey til luer/pannebånd.

Ha en fin dag!

 

Tidsfordriv

Publisert: 26.06.2013 @ 19:07 Kategori: Silhouette cameo Kommentarer: 0 kommentarer

Denne formiddagen har mildt sagt gått fort, når man holder på med slikt småpjusk ja da flyg tia. Har altså hatt Silhouette Cameoen framme og fått laget flere strykemerker, som skal brukes på luer, pannebånd og kanskje på noen klær også.

 

Ble også sydd noen luer og pannebånd som jeg hadde bestilling på.

   
(klikk på bildene så blir de større)
 

Har kjøpt inn litt forskjellig ensfarget jersey jeg skal stryke merker på og skal snart ta imot bestillinger på pannebånd/luer med navn.

Her er de forskjellige fargene jeg har til å lage strykemerker/navn. I tillegg til disse har jeg sølvfarge.

Ha en kreativ aften! ;)

 

Sommerlige hvaler

Publisert: 24.06.2013 @ 12:40 Kategori: Body Kommentarer: 6 kommentarer

Da kom endelig turen for å sy noe av hvalene jeg fikk fra Sydilla mens jeg var på ferie. Jeg er litt sånn som går og grubler på hva jeg har lyst å lage av de forskjellige stofffene. Noen ganger vet jeg allerede når jeg ser stoffet, mens andre ganger må jeg filosofere litt. Dette stoffet hadde jeg egentlig tenkt til luer og pannebånd, men når jeg fikk det så ville jeg lage noe helt annet.. Fant ikke noe mønster på en slik med korte armer og bein, men omgjorde en heldress med lange armer/bein. Ble litt feil med knappinga, ikke noe ille men nå vet jeg til neste at jeg må lage den litt lengere foran for å få knappingen perfekt. 

Denne er sydd i str. 74 og blir nok lagt ut for salg etterhvert.

Tenkte å ha blå kanting, men fant ut at det da ble guttedrakt og med rød mere for både gutt og jente. Angrer egentlig at jeg ikke gikk for blå, tror det hadde vært stilig...kanskje det blir en til med blå kant.

Helga har vi tilbringt på hytta og nytt freden og roen. Har begynt å bli multekart allerede, tror aldri jeg har vært borti det så tidlig her oppe i Nord. Kanskje det blir multeplukking neste gang man drar utover dit .

Ha en fin dag!

Tunika

Publisert: 19.06.2013 @ 20:12 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har vært en nydelig dag, jeg og lillesnuppa har vært ute hele dagen og kosa oss. Det eneste som ble sydd var noen pannebånd på mårran i dag. Tunikaen sydde jeg i går, men ble ikke tid til å blogge om den da. Mønsteret er det samme som ponny/rosa genseren, men denne gangen har jeg laget en tunikavariant med 3/4 arm på.  Enkelt mønster og fort gjort å sy. Veldig greit prosjekt å starte med om man er nybegynner.

Ikke de beste bildene, men det ble litt sånn full fart vi skal ut igjen etter middag i dag :)


Tunika i str. 104, stoff fra Kreativ.

Ett av pannebåndene nådde ikke bli med på bildet, for det ble solgt på formiddagen i dag. Hadde store planer om å sy flere, men ikke når det er så flott utevær.


Stoff fra JNY, fabelblå og Gekko 

Nå ønsker vi oss slikt vær til over helga :)

Ha en fin kveld.

Ponny og rosa

Publisert: 17.06.2013 @ 18:50 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Lillesnuppa i huset vokser "som et uvær" for tida og klærne blir jo små, så da ble det en ny genser på henne. Skal sy et par til tenkte jeg etter samme mønsteret, men med litt variasjon. Har sydd en haug av gensere etter dette mønsteret og jeg liker det veldig godt, siden passformen er veldig fin. Var vel på tide å lage en til oss sjøl. 

Sydd etter mønster fra Ottobre 1/2013. Ponnystoff fra Fabelblå og det rosa stoffet på armene er kjøpt fra Sydilla.

Klarte å få tatt actionbilde også


Sydd i størrelse 104 og den er litt stor, men så har hun den da lengere :)

Ha en fin kveld!

Syabstinenser

Publisert: 11.06.2013 @ 21:01 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Nå er 14 dager med syabstinenser over for denne gangen. Kanskje ikke så ille abstinenser den første uka, men litt værre med den andre uka. Har hatt en superfin ferie, med fint vær og skikkelig avslapping. Det har blitt en del shopping, spist god mat og solt oss omtrent hver dag. Hadde et par dager med litt skyer, men det var igrunnen bare deilig. Kan hende det blir Rhodos flere ganger, men da i Rhodos by tenker jeg.

Hva er vel bedre enn å komme hjem til en pakke med herlige stoffer fra Sydilla og Textart. Ensfarget jersey fra Textart og herlige hvaler og pirater fra Sydilla.

Det første jeg gjorde når jeg sto opp i dag tiidlig var å starte med rydding og opphenging av noen nye hyller på syrommet, etter det ble det sydd et par gensere. MÅTTE bare teste et par av de nye stoffene :)

Pirater i lime og turkis.

Denne genseren skal egentlig syes opp nede, men følger man mønsteret blir den veldig kort. Denne gangen glemte jeg å legge til litt ekstra på lengda så jeg kantet heller med interlock for å få litt lengde på den. På armene har jeg strøket på dødningehode i rette piratstil, de er laget med Silhouette Cameoen. Begge genserne er i str. 98 og er til salgs for 250,- pluss evt porto.(begge genserne er  SOLGT)

Tenkte å lese gjennom mine faste blogger i kveld,men det blir nok heller  tidlig kveld på meg siden vi ikke er helt i rette døgnrytme ennå etter ferien. Får spare det til i morgen heller :)

Ha en fin kveld!

hits