Arkiv mned: juni 2012

Retrodress

Publisert: 29.06.2012 @ 18:35 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

I dag kom Symagasinet i posten og der var det en morsom heldress til baby, som jeg har veldig lyst å sy. Smekkene på samme side var også morsomme.

For to dager siden bestilte jeg fra Lykkedragen, størrelseslapper og fargekart på knappene derfra, i dag var de i postkassen her. Det er jo bare så utrolig bra, spesielt siden jeg var fri for størrelses lapper til luene jeg syr. Denne gangen bestilte jeg vaskelapper også, så nå må jeg bare huske på å sy de på når jeg lager klær..surrer allerede med å huske på å sy str. merkene på før jeg er ferdig med plagget.

Jeg har sydd sammen den ene knytebuksen som jeg klippa ferdig her om dagen, den er i str. 2-3 år og vil bli lagt ut for salg på min FB side. Linken til min FB side finner du til høyre på siden her :)

Da sier jeg bare..God helg! ;)

 

Litt av hvert

Publisert: 28.06.2012 @ 20:37 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Var ikke helt i syform i dag, men det er rart med det når jeg først setter meg med maskinen så er jeg nesten ustoppelig :))

Starta med luer og noen pannebånd i mårrest, før vi dro ut på besøk og bytur. Så var vi en tur på Tivoli og etter det ble det litt sytid på meg.
I kveld har jeg sydd ett enkelt skjørt til lillesnuppa i det herlige frottè stoffet fra Michas. Skal også sy en hettejakke og knytebukse i samme stoffet. To baby bukser ble også sydd, de er i str. 68. De skal være med på marked, om de ikke blir solgt før den tid. Det skal være en barnefestival ikke så langt fra der vi har hytta, der kan jeg få ordne meg ett bord og selge..helt gratis for meg. Det er jo helt suverent, men det gjenstår å se om jeg får med meg barnevakt. Samboen er på jobb, så da må jeg lure noen andre til å bli med :)

Ha en fin kveld!

Skattejakt

Publisert: 27.06.2012 @ 21:15 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

I dag var jeg på "skattejakt" i svigermors skap i fritidshuset deres, som ligger like ved hytta våres. Der fant jeg noe gammelt sengtøy som falt i smak. Kan tenke meg å lage lappeteppe eller evt bruke det til lommer på en barnebukse eller skjørt. Håper hun syns det er greit at jeg har forsynt meg i skapet deres, har lagt noe litt nyere i bytte :))Siden det ble så trasig vær og vi ikke fikk gjort noe av det vi skulle gjøre så dro vi hjem i ettermiddag. Så da har jeg kutta opp til 3 stk. knytebukser i str. 2-3 år.Har også sydd en lue, men kjente at nå er det kveld.

God natt :)

 

Sommerkjole

Publisert: 25.06.2012 @ 23:22 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Sånn rett før leggetid i dag  fikk jeg en idè som bare måtte testes. Jeg har sydd sommerkjole av ett omgjort mønster fra knytebuksa jeg har sydd så mange av. Her får dere se resultatet og noen flere luer som er sydd i dag.

Har vært på hytta hele helgen, nå er jeg hjemme og jobber et par dager så drar vi på hytta igjen. Har noe malerarbeid der som må gjøres.

Her ett bilde fra vårt paradis

god natt :)

Rocka prinsesse

Publisert: 22.06.2012 @ 10:49 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Forrige innlegg var med kombinasjonen rødt+dongeri, som jeg liker veldig godt. I dag har jeg laget en annen favoritt. Mønsteret lagde jeg av et bodymønster, som jeg endret litt på. Denne skal lillesnuppa få ha selv. I halsen og fallen har jeg brukt tvillingsøm, så utrolig glad for endelig ha den . Det ser så utrolig mye bedre ut enn mange av mine andre løsninger, som jeg måtte bruke når jeg ikke hadde den sømmen. Prinsessekrone som pynt på kjolen, aller helst ville jeg hatt noen strass stener som kan strykes på sammens med krona. 

Tror lillemor syns kjolen var fin.

Nå er det snart helg og st. Hans aften folkens...

god helg og feiring, for de som gjør det ;)

Svart belte i shopping

Publisert: 21.06.2012 @ 20:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Ja da har vi sørget for litt handelslekkasje, siden jeg hadde lovt eldste dattera at når hun var ferdig med skolen skulle vi kjøre over fjellet og shoppe:) Det har vi gjort til gangs og brukt en del mere penger enn planen var. Da er det bare å begynne å spare igjen.

Før vi startet avgårde i mårrest, fikk jeg mail at det var kommet pakke fra Sydilla..jippi..måtte bare innom posten før vi kjørte avgårde på shopping. Herlig stoffer!


Kløverstoffet er i frottè og det skal jeg definitivt lage noe til Sofie av, ikke så lett å få tak i frottè for det har jeg lett lenge etter. Har funnet, men da fra Finske nettbutikker.

:)

Skilpadder

Publisert: 20.06.2012 @ 19:36 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Har gjort ferdig ett sett som har ligget ferdig klippet en stund nå. Det skal egentlig være en body, men jeg fikk ikke til å finne rette innstillingene på sømmen jeg brukte på ribben nede, så jeg tror jeg skal kutte den så den blir til en topp. Det blir en utfordring å lære seg med å finne rette innstillingene (på min nye coverpro)for at ikke sømmen skal bli stygg.

Så da ble det topp i skilpaddestoffet og skjørt i noe dongeri lignende stoff fra Textart tror jeg.

Rullefaldsøm på pyntekappen og i livet har jeg brukt skilpaddene istedenfor ribb, tror det funker bra.

Jeg må si at jeg er veldig begeistra for denne fargekombinasjonen :)Ha en fin kveld :)

En liten ting til meg selv

Publisert: 19.06.2012 @ 20:09 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Det er ikke så store plagget, men det er da en start. Jeg har sydd meg ett skjerf i sommerfuglmønsteret fra Gekko. Jeg har også brukt en blondekant og ensfarget jersey på baksiden. Jeg har strukket litt for mye i det brune stoffet, som er litt mere elastisk enn det mønstrete. Ble litt skeivt, men så har jeg lært noe i dag også. Om jeg syr flere, skal jeg være flinkere å nåle det rundt hele kanten.


Mønsteret lagde jeg etter et skjerf jeg har fra tidligere. De neste dagene blir det ikke mye søm, siden vi skal hente hjem eldste dattra fra hybellivet. Så skal vi mest sannsynlig være noen dager på vårt hytte paradis etter det.

Ha en fin kveld :)

Kjøretøy i mange varianter 2

Publisert: 18.06.2012 @ 18:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Har i dag sydd ferdig buksa og lua til T-skjorten fra i går, de har ligget ganske lenge ferdig klippet. Nå er de ferdig sydd også. Må visst investere i mere av det kjøretøy stoffet, dette var siste rest.

Ble et par pannebånd i tillegg, kommer ikke unna de. Begynner å bli lite gutte pannebånd nå.

Settet er i str. 98 og er allerede solgt :)

Ha en fin kveld!

Sommer sommer

Publisert: 17.06.2012 @ 20:13 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

I dag har vi altså hatt sommer her oppe i Nord, ganske så herlig. Til tross for det har det blitt en del sying på meg. Jeg har løpt mellom verandaen og syrommet :D

En T-skjorte, som jeg fikk testa ny maskinen og tvillingsømmen på. Funka bra den, men jeg fant ikke helt ut hvordan jeg skulle gjøre det med kantingen av halsen, fant ikke ut hvordan jeg skulle avslutte sømmen. Ska lage lue og bukse til denne, stoffet med kjøretøy er siste rest. Må visst bestille mer av det, populært til en liten gutt.
Ellers så har det vært litt "småpjusk" ;)

Har sydd sammen luene og lagt de ut for salg på FB.

Ha en fin kveld!

 

Smokke snorene er klare

Publisert: 16.06.2012 @ 19:37 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Fikk en søt liten spennende pakke i posten i dag. Selvfølgelig måtte det jo syes med en gang, lagde en av hvert bånd.


Nå er det filmkveld med eldste dattra, koselig :)

Ha en fin kveld!

 

Sommerfugler i flokk

Publisert: 14.06.2012 @ 22:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Fikk stoffet fra Gekko i dag, fikk sommerfugler i magen da jeg fikk mail om at pakken var kommet ;)

Det var kjappere levert enn jeg hadde turt å håpe på. Sommerfugl stoffet  levde absolutt til forventningene mine.Hååper virkelig at det kommer mere av disse ettersom hun kun hadde fem meter igjen etter at alle bestillingene var ekspedert. Fikk tak i hele 3 meter av dino stoffet og en bit av Jnys under overflaten, sistnevnte var også veldig festlig. Med i pakken sendte hun en bit zigzag stoff, som også falt i smak.

Jeg er jo gjerne litt sånn at ting skulle helst vært gjort i går, så da pakken var hentet ble de vasket og det lilla stoffet hadde jeg jo bare såå lyst å "teste". Aller helst skulle jeg sydd noe til meg selv, men nå er det jo de timene jeg ikke har nok av. Så da ble det noe så enkelt som..ja pannebånd såklart. Stoffet ble hengt inn på badet over ovnen, så jeg fikk tørket en såpass stor bit at det ble tre pannebånd av det :))

Har også laget ferdig noen bestilte luer i andre stoffer, denne gangen ble det nån ekstra små luer til et kjempesøtt tvillingpar.

God natt!

 

 

Klippet og klart.

Publisert: 13.06.2012 @ 20:39 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Endelig kom min Janome cover pro 1000cpx, men det som jeg hadde gledet/gruet meg mest til kom ikke. Kantebåndsapparatet var de utsolgt for, men kanskje de får det den her uken og det vil si at jeg har det ikke før i slutten av neste uke..hvis jeg er heldig.

I dag har jeg lekt meg litt med ny maskinen og kuttet opp til luer.

I tillegg til disse er det syv bestilte luer, som jeg glemte å ta med på bildet.

Her er min nye "venn"Ble en ny stoff bestilling i dag, fra Sydilla denne gangen.Fargerike stoffer selvfølgelig.

Ha en fin kveld :)

 

Monster trucker igjen

Publisert: 12.06.2012 @ 20:57 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

En stund siden jeg sydde med monster truckene, utenom luer og pannebånd. Har de siste par dagene sydd en jenteknytebukse og to guttebukser. Lagt de ut på FB og de har blitt solgt innen en time omtrent, det er jo morsomt. I dag har "latmakken" tatt meg. Har kun sløvet på sofaen etter jobb, ble ingen søm eller noe annet av det jeg hadde planlagt. Nå er jeg kjempetrøtt, så kun ett kort innlegg. Knytebuksene jeg sydde i går.

Har fått stoffene fra enstorrull.no, glemte å ta bilde av de før jeg vaska de. Ordner det i morgen.

God natt!

 

Oppsummering av Søndagen

Publisert: 11.06.2012 @ 10:47 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Har vært en koselig helg med sambo og barn. Samboern jobber borte 4 uker og er hjemme 4 uker.Noen ganger hender det de kommer hjem sånn innimellom, som nå på Lørdagen. Alltid koselig å få sånne overraskelser. Sytid ble det selvfølgelig også, når huset er fullt med ansvarlige voksne kan jeg snike meg unna lillesnuppa/mammadalt. Da sniker jeg meg selvfølgelig inn på syrommet. Så dette er Søndagens produksjon.

Først var det å produsere pannebånd, som jeg gjorde for ikke så mange dager siden. Nå har jeg lagd opp så jeg har en stund, kanskje :)

Så en knytebukse som jeg allerede hadde skjært til før helga. Med matchende lue. Denne er i str.1-2 år og vil bli lagt ut for salg på FB.

Dette jungelstoffet er det  de nå har fått trykt opp mere av. Selv har jeg gjemt litt på dette, siden det har vært en favoritt jeg ikke har hatt helt råd på å bruke det opp:)

Ny uke og nye prosjekter ;) Kanskje en pakke i posten i dag, hvem vet..jeg hååper iallfall det.

Ha en fin Mandag!

Nye stoffer på vei

Publisert: 10.06.2012 @ 12:17 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

For en tid tilbake fant jeg ut at jeg skulle ha innkjøps stopp på stoffer. Nå er det jo sånn at når man bruker stoffer så må man jo faktisk kjøpe mere for å kunne lage mere og jeg er vel inget unntak. Så dette er nå på vei hjem til meg, hi hi som jeg gleder meg :))

Stoffer fra enstorrull.no

Jungelstoffet er trykket opp på nytt, har vært borte en stund og jeg syns det er topp at de har valgt å lage mere av det :)

Stoffer fra Gekko.

Måtte bestille mere av Dinosaur stoffet, som jeg trodde ble det en hit. Nå var jeg så heldig å få tak i dette Jny stoffet fra Norge, men det var siste rest. Har også bestilt "under overflaten" fra samme leverandør.

Sist, men ikke minst de nye herlige stoffene fra Gekko selv, med flotte sommerfugler på.
Ha en fin Søndag!

 

 

Småsøm på en Lørdag

Publisert: 09.06.2012 @ 12:20 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Ikke den store sydagen i dag, men når lillesnuppa tok seg en tidlig formiddags lur var det ikke annet å finne på. Sydd opp flere hjelmluer/headover eller hva de nå heter.  Har nå laget de i en større str også.

Hjelmluene ser kanskje ikke så nette ut på bildet, men jeg syns de er flotte på om de er i rett størrelse. Prøvde å skulle fått tatt ett bilde av lillesnuppa med den første jeg lagde, men det var uaktuelt :)Får prøve igjen når hun er mer våken og opplagt.

To vanlige luer snek seg også med, sydd på bestilling.

Blir en stille og rolig Lørdag på oss, ønsker oss bedre vær så man kan får gjort seg ferdig i hagen. I går måtte jeg sette fôret inn i Bergans jakken min igjen, for det var så kaldt.

Ha en fin Lørdag!

 

Genialt eller? izettle

Publisert: 08.06.2012 @ 15:47 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Noen som har kjennskap til denne betalingsmåten? Det er altså en app til Iphone, om jeg har forstått det rett. Kom over det på nett og tenkte at det er jo genialt om det ikke er så dyrt i bruk, har ikke gjort den store innsatsen for å finne ut priser. Men jeg skal gjøre det, for det er jo en veldig god ide. 

Så til dagens søm. Nok en favoritt bukse. Ble en jentebukse til, som jeg tenker å legge ut for salg på FB. Størrelse 1-2 år.

Sydillas herlige feer og velour fra S&S. Den stripete ribben mener jeg er Hilco, bestilt fra Sydilla.no.

Da var det Freddan ja..Venter eldste dattra hjem og som alltid ser jeg fram til det :)

God helg!

Favoritt plagget

Publisert: 07.06.2012 @ 20:03 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Når jeg starta å sy, sydde jeg en masse bukser. Noen av buksene var fra ett gammelt mønster jeg fant hos min mor og det andre er Jubels (som jeg syns er fantastisk flink) knytebuksemønster fra sy bloggernes bok. Knytebuksa er definitivt min favoritt og jeg hadde ikke klart meg uten dette plagget til min datter.  Så jeg tror vi beholder denne selv, den er litt mer sommerlig enn et par av de andre hun har. 


Velour fra lokal butikk og skyer fra Jnydesign.

Størrelsen i boka er 1-2 år og det tror jeg er en ganske nøyaktig størrelse. Den første buksa begynte hun å bruke rundt ett år og den passer nok ennå en stund. I samme bok er det også et mønster på en jakke i samme stil, den tenkte jeg å prøve meg på når coverproen kommer, den er nok ikke så langt unna. Men er jo litt i tvil ang kantebånds apparatet og om det er noe jeg takler, tiden får vise ;)

Ha en fin kveld :)

Pannebånd for store og små

Publisert: 07.06.2012 @ 13:28 Kategori: panneband Kommentarer: 6 kommentarer

Til tross for en lang dag i går med jobb og lue sying, klarte jeg ikke helt å ta kveld. Så før jeg la meg skjærte jeg opp ferdig tøy til disse pannebånda


Hadde ikke tenkt å lage så mange, men jeg er litt ustoppelig når jeg først er i gang :)

Ha en fin dag! :)

Lang dag.

Publisert: 06.06.2012 @ 20:58 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Ble langdag på meg. Først jobb, så hjem og sy luer. Nå er jeg nesten fri for pannebånd også, så det må produseres. Bra jeg har fri i morgen. Her er dagens produksjon.


Nå har jeg klart å bli fri for navnelapper også, tror der var fire stykker igjen. Har bestilt, men rekker ikke komme før det er helt tomt. Nå må jeg inn på FB og redigere hva som er solgt av luer, tenker å lage eget album for luer :)

Ha en fin kveld!

Raglan kjole

Publisert: 05.06.2012 @ 19:07 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 4 kommentarer

Etter den første raglankjolen jeg lagde, kom det inn en bestilling på en helt lik kjole. Ikke så morsomt å lage flere like, men når det har gått en stund siden forrige så er det ganske greit. Denne er i str. 98, den forrige lagde jeg i str. 92. Sånn ser den ut:

Ikke så mye mere å fortelle i kveld :))

 

Jungel brøl

Publisert: 05.06.2012 @ 13:15 Kategori: Overdeler Kommentarer: 2 kommentarer

Sola skinner utfor vinduene her og det ser så idyllisk ut, men mellom husveggene blåser det en kald ekkel vind. Må nok finne meg en uteaktivitet hvis jeg skal nyte solen, blir for kaldt å bare sette seg ned i solstolen.

Fire timer på syrommet og tre T-skjorter i dag. Skulle egentlig sy flere luer, men hadde lyst å sy noe annet av de nye Jny stoffene. Valget falt på T-skjorter, inspirert av sola utfor vinduet kanskje. Herlige jungel, dino og kjøretøystoff frs Jnydesign


Skjortene er i str. 98 og blir lagt ut for salg på FB iløpet av dagen.

Ha en super Tirsdag! :)

Smokkesnorer

Publisert: 04.06.2012 @ 21:07 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Smokkesnorer er jo ikke noe nytt jeg lager, men nå tenker jeg å lage av den enkle sorten. Enkel, men mye kulere spør du meg. Det begynner å bli en stund siden jeg fant denne nettsiden som solgte litt av hvert til b.l.a smokkesnorer. Sist jeg var inne der hadde hun ikke det jeg ønsket å kjøpe, men hadde hellet med meg i går. Etter å ha lest dette innlegget hos Gekko ble jeg påminnet om at det kanskje var på tide å se om hun hadde mere varer inne denne gangen. Dette har jeg bestilt:Jeg har hittil ikke solgt så mange av smokkesnorene, men jeg tror at når folk for øynene opp for hvor mye bedre klipsene for å feste på tøyet er enn de i butikken, kommer de ikke til å klare seg uten:)

Samtlige av de som allerede har kjøpt av snorene mine, har kjøpt flere stykker. Selv har jeg 2-3 stykker som er i bruk.

God natt!

Søsken matching?

Publisert: 04.06.2012 @ 13:35 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

Ikke vet jeg om de er søsken, de som skal ha disse buksene. Men det er til samme bestiller. Nå er siste del av denne bestillingen ferdig, de to tunikaene som jeg sydde for noen dager siden hører også med  disse. Kjenner at nå blir det godt med sommerferie fra bestillinger, blir kun sying som  jeg føler for akkurat der og da :)

Det har vært en effektiv dag i dag, men så er man jo oppe før hanen galer da. Etter en times hagearbeid, ble assistenten min så trøtt at hun tok en blund på et par timer. Det var da jeg spurtet inn på syrommet og fikk sydd disse to buksene og en raglan sommerkjole, som det kommer innlegg om senere. Har sydd en likens tidligere, så det er ikke så spennende:)


Buksene er i str. 110 og str. 98.

Mest sannsynlig blir det nok sydd noen luer i dag også, tenkte å prøve noen av de nyeste stoffene fra Jny design.

Ha en fin dag!

Den lille luefabrikken

Publisert: 03.06.2012 @ 19:22 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

I helga har det vært jobbing, så da har det vært dårlig med tid på syrommet.

Som vanlig når jeg ikke har tid til søm, så blir det allikevel tid til en og annen lue . Har solgt over hundre luer nå, så det må jo litt produksjon til for å opprettholde salget :)

I kveld blir det heller ingen søm, men avslapping foran tv`n.

Ha en fin kveld!

 

 

Sommer kjole

Publisert: 01.06.2012 @ 16:50 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 11 kommentarer

Var innom den lokale stoffbutikken i dag for å handle isoli, for det skulle de begynne å ta inn etter at jeg var der og spurte for en stund siden. Selvfølgelig var det ikke kommet og det betyr at de ikke får tak i det fra sin leverandør..grr..så dumt :/

Jeg gikk selvfølgelig ikke tomhendt ut derfra av den grunn. Så resultatet ble en raglankjole i blomstrete stoff.

Jeg har ett spørsmål til dere mere erfarne sydamer..er det "lov" å kun ha overlock søm nederst slik som jeg har på bildet over. Eller er det fyfy? :)

God helg folkens :)

hits