Arkiv mned: juni 2011

w.i.p

Publisert: 29.06.2011 @ 20:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Work in progress som det heter :)

Begynner så smått å bli ferdig med barneklærne, men så kan jeg ikke sy knappehull derfor er jeg ikke helt ferdig. Skal sjekke på youtube om det finnes noen som har laget tutorial, hååper det :)Ikke så aller værst til å være første gang, men bra de er til eget bruk :)

Ut i vår hage

Publisert: 29.06.2011 @ 10:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

I går var et fantastisk fint vær så vi fikk gjort litt hagearbeid. Ettersom jeg aldri har hatt hage før vi kjøpte dette huset i vinter, så er det mye jeg trenger å lære. Man må jo bare prøve og feile. Her er noen bilder jeg har tattBabysang

Publisert: 26.06.2011 @ 23:47 Kategori: baby Kommentarer: 0 kommentarer

På bokhandelen fant jeg disse fine sang kortene. Syns det var en god ide istedet for de tradisjonelle sangbøkeneDet er ikke mange sanger der jeg ikke kan, så de har klart å samle de mest vanlige barnesangene..som de fleste kan b.l.a lille petter edderkopp, lisa gikk til skolen, trollemorsangen og mange flere.På den ene siden er det tegning og andre siden sangen. Når barna har blitt kjent med kortene så vet de hvilken sang de skal synge ved å se hvilket bilde som er på kortetGleder meg til å ta disse i bruk :)

Superkul almanakk!

Publisert: 24.06.2011 @ 19:57 Kategori: hverdag Kommentarer: 4 kommentarer

Ble tipsa om denne fra ei på barselgruppa, syns den er kjempe kul. Flott gave også til den som har alt :)

Man kan enten bestille en "ferdig" en, eller komponere den selv slik som jeg har gjort. Bare husk å merk av for at du skal ha den på Norsk :)


Forsiden. Bildet ser litt uklart ut, men det er pga plast siden som er ytterst som beskyttelse. Det er det samme på baksiden, for bildene er kjempefine.


Baksiden


Denne kan man bestille på  http://www.personligalmanacka.se/


 

Navnebånd

Publisert: 23.06.2011 @ 22:52 Kategori: hverdag Kommentarer: 0 kommentarer

Så langt har jeg altså kommet med sy prosjektet mitt


Får se om jeg får tid i morgen til å begynne å sy de sammen..gruer meg litt siden jeg ikke akkurat vet helt hvordan jeg skal gjøre det :)
Dette skal bli en bluse og bukse


Skal bruke disse navnebåndene til å merke det jeg syr, blir litt mer personlig kanskje..Slike bånd får man bestilt i mange forskjellige farger og med forskjellige skrifter fra http://www.minanamnband.se/

frkbem gjør ting hun ikke kan...

Publisert: 23.06.2011 @ 20:57 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Jah da var den etterlengtede pakken fra stoff og stil kommet. Jeg skal altså prøve meg på sying av babytøy, det kan jo bli gøyI dag har jeg klippet ferdig til to kjoler, en bukse og en bluseMåtte jo bestille litt småtteri også..Siden det har vært regnvær i dag har vi ikke feiret st.hans, heldigvis er den minste for liten til å bry seg og den største så stor at hun ikke bryr seg om det lenger :)

Alanya

Publisert: 21.06.2011 @ 20:50 Kategori: hverdag Kommentarer: 0 kommentarer

I Januar i år bestilte vi oss ferietur til varmere strøk, vi visste jo selvfølgelig ikke da at pappa skulle bli så syk og gå bort en uke før ferien vår. I samråd med familien bestemte vi oss for å gjennomføre ferien. Må si det var godt for helsa med klimaforandring, men humøret var vel ikke helt i feriemodus. Hadde likevel etter forholdene en fin tur med hyggelig reisefølge, var sammens med samboens bror og hans familie


flott utsikt


Gjengen på tur


Moskeer var det nok av, vi bodde heldigvis ikke i umiddelbar nærhet av enDen eldste gullongen ;)
Tunika

Publisert: 20.06.2011 @ 22:38 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Da er jeg ferdig med tunikaen, ble kjempefornøyd. Den ser litt skev ut på bildet, men den er ikke det :)Det var utrolig vanskelig å få tatt bildet sånn at fargen på kjolen faktisk stemmer. Ble dette som er mest lik "originalen".Disse kule knappene kommer fra Snella & Petronella

Jeg fant også garn til mitt neste prosjekt..Og så fant jeg disse kjempesøte knappene fra Lisbeth DahlNå er det kveld og jeg ønsker alle en god natt :)

Sol og strikking

Publisert: 19.06.2011 @ 19:30 Kategori: hverdag Kommentarer: 5 kommentarer

I dag har det vært væranda vær..kniis.( ble mye vær der ) Mens den minste gullongen sov, måtte jeg jo bare benytte anledningen til å strikke. Nå er jeg snart fedig med tunikaen jeg starta med på Fredag, det er bare str 1år så det har gått fort å strikke. I morgen skal jeg se om jeg kommer meg til byen og kjøpe knapper til den.


Mini gullongen kosa seg med en god bok..hun foretrekker å lese den opp ned ;)


Shopping

Publisert: 18.06.2011 @ 09:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 3 kommentarer

Det ble selvfølgelig litt shopping under byturen i går, skulle jo egentlig bare en tur på biblioteket og innom yndlingsbutikken minDenne lånte jeg på biblioteket og anbefaler denne strikkeboken spesielt til nybegynnere, greie oppskrifter i samme sjanger som mange av oppskriftene i boken strikk til nøstebarnDette to tråds ullgarnet skal bli til en kvardagskjole som de kaller den i boken "strikk til nøstebarn". Er kjempeglad for at jeg fant dette garnet her, mye enklere enn å bestille fra nettet..og så slipper man frakten, så det blir billigere.Fant selvfølgelig litt til den minste gullongen...den største har snart bursdag, men der må nok litt dyrere greier til enn en lue :)

 

Strikke strikke..

Publisert: 17.06.2011 @ 09:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Etter flere ukers strikkestopp var jeg altså i gang igjen..bare så det klirret i pinnene. Dette strikket jeg i forrige uke da vi var på hyttaKlutene finner du oppskriften til under strikke oppskrifter. Tunikaen er etter oppskrift fra sandnesgarn og skal egentlig strikkes i duett..jeg hadde noe superwash garn fra europris, så da ble den strikket i det. skal egentlig være lomme og en heklet blomst som pynt, men jeg har andre planer..har bestilt noe greier fra stoff og stil som jeg skal dekorere med. Liker å finne på ting selv, så blir det litt mere meg liksom :)

Etter en snartur i byen så ble det selvsagt litt shopping også. Fant denne flotte tightsen fra katvig på salg, syns den var så flott.Trur jeg må strikke en ny tunika som matcher fargene bedre. Det er forresten samme tunika på de to bildene og fargen nederst er vel den rette. Blir nok å spasere en tur ned til byen i dag også, å kjøpe mere garn. Det er en spasertur på ca. 45 min..fin trim :)

Ønsker dere en flott helg..håper sola kommer fram :)

Baby safe feeder

Publisert: 16.06.2011 @ 11:34 Kategori: baby Kommentarer: 0 kommentarer

Her om dagen var jeg på et kjempekoselig barseltreff, gikk glipp av det forrige siden vi var på ferie. Der var det en av damene som hadde kjøpt noe som jeg syntes er kjempesmart og en flott måte å få barna til å like fruktMan kutter altså opp frisk frukt og putter i nettet, så kan babyen suge eller tyggge på nettet med frukten i. Man kan også fryse det ned og så er det en perfekt måte å lindre gommer med nye tenner på tur. Jeg kjøpte min på apoteket.

Hvil i fred kjære pappa...

Publisert: 16.06.2011 @ 11:14 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Da hendte det som ingen av oss i familien kunne drømt om skulle skje på flere år enda..Vår kjære pappa/bestefar gikk bort etter kort tids sykeleie. Pappa som var den spreke og hjelpsomme "unge" sytti åringen, han var også en veldig syk mann. Han hadde kreft i magen, han fikk diagnosen på en Tirsdag og på Fredag ettermiddag fikk vi tlf fra sykehuset om at vi måtte komme pga at han lå på det siste. Klarer ikke skrive så mye om dette, men det er altså grunnen til at bloggingen min tok slutt så brått..har ikke klart å skrevet noe som helst.hits