Arkiv mned: mai 2012

Gratis mønster på sommerkjole

Publisert: 31.05.2012 @ 19:52 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Har surfet litt og funnet en masse flotte "pillowcase dresses" som det heter på Engelsk, vet ikke om de har noe Norsk navn?

På denne finner du linken nederst på siden.

http://homeketeers.com/pillowcase-dresses-inspirations-and-patterns/

il_570xN.73779742

Disse var også morsomme

http://punkprojects.blogspot.com/2011/01/upcycled-pillowcase-dress-diy.html

Ha en fin kveld :)

Ballerina skjørt

Publisert: 31.05.2012 @ 10:24 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 7 kommentarer

Klarte å snike meg litt sytid nå mellom barnehage avlevering og møte på jobb. Så da ble det skjørt klippet som det skjørtet jeg linket til i går. Jeg har brukt Sydillas feer og noe stiv tyll jeg bestilte for en stund siden fra S&S. Vet ikke helt hvilken str det ble, er vanskelig å si. Jeg får se om jeg finner noen småjenter å prøve det på. Kan tro at det er til ca 4-6 år, blir lagt ut for salg på min FB side.

Har tatt bilder med og uten blitz for å få fram fargen på tyllen, som nesten ser hvitt ut med blitz. Det er lys rosa.
 

Her har jeg lekt meg litt med hekla blomster. Hadde jeg kunnet hekle skulle jeg brukt slike blomster i en lillafarge som hadde passet til skjørtet. Nå er jeg så heldig at en av mine venner på FB har meldt seg til å hekle slike, så nå må jeg bare få tak i mønster og garn. De på bildet er det min mor som har heklet, men hun har ikke fingre til slikt småpirk lengere.

Nå er det jobben neste.

Ha en fin dag!

Skjørt tutorial

Publisert: 30.05.2012 @ 20:25 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 2 kommentarer

Denne tunikaen tilhører samme bestillingen som den jeg sydde i går, det gjenstår ennå en guttebukse så er den bestillingen ferdig. Ønsket var en lilla tunika, så ble den lilla og svart, men håper det også faller i smak. Dette er det største plagget jeg har sydd, i str.128 :)
Denne tutorialen er også en av de jeg har lyst å prøve, men så er det jo den berømte tiden som det ikke er nok av. 

Skjørtet finner du HER.

Nå er det Amazing race på tv :)

Ha en fin kveld!

 

Ooga til tunika

Publisert: 29.05.2012 @ 21:26 Kategori: Overdeler Kommentarer: 8 kommentarerJeg er en stor fan av Ooga booga stoffet og håper ennå på at stoffet kommer tilbake til Norske nettbutikker, i flotte farger som jeg tidligere fikk bestilt fra Lykkedragen. Denne tunikaen er sydd i siste rest av det rosa Ooga stoffet og det er litt trist syns jeg :)

Denne er i str.98 og er sydd på bestilling.

I går kom min kjære bror fra Sverige med en pakke til meg. Nå for tiden er det ingen som kjører fra Sverige og hit uten stoff til meg :)

Herlige stoffer fra Jnydesign. Tror nok dette dinosaur stoffet blir en hit :)

Dette er det som fyller vaskerommet i kveld :)

God natt!

Isoli del1

Publisert: 26.05.2012 @ 17:03 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Dette er første forsøk med isoli og stryke merke. Ser at det tar en del tid å klippe ut strykemerker. Man må være ganske nøyaktig, for hver skeivhet vises når man stryker det på. Ikke er det så lett å tegne av sjablongene heller, men det blir vel lettere etterhvert.

I morgen tenkte jeg å lage hettegenser med strykemerker på, som passer til denne buksa som jeg lagde i dag. Mønsteret og hele ideen til denne er helt min egen, så da er det litt ekstra stas syns jeg når jeg er fornøyd med resultatet, ikke alltid jeg er det.Isoli fra Sydilla, ribb fra S&S, knapper fra Lykkedragen og mitt eget mønster :))

God helg!

Min nye assistent

Publisert: 24.05.2012 @ 12:26 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har jeg hatt en liten assistent med meg på syrommet. Det er ikke barnehage dag i dag siden jeg skal på jobb i kveld, så da måtte vi "samarbeide" litt for at jeg skulle få sy litt i dag også. Ikke for å klage på assistenten, men det var iallfall ikke rydding hun assisterte med ;)

Her er et mønster som dukket opp sist jeg rydda. Hadde helt glemt det, bestilt fra S&S på vinteren før jul engang. Heldigvis i såpass stor str at assistenten min kan bruke det nå, med noen små justeringer.

Når jeg skulle ta bilde av assistenten med buksa på, svikta hun meg..hun sovna av. Var nok sliten etter all jobben på syrommet :))

 

Jeg har sydd den i to forskjellige stoffer. Velour fra S&S og prinsesser fra Liandlo. Øverst foran har jeg pyntet med blonder fra en lokal butikk, jeg valgte å lage stroppene av prinsesse stoffet, tenkte først å bruke blondene til det også, men ombestemte meg underveis. Egentlig skal det være løpegang og strikk nederst. Jeg syns det er mest praktisk å ha ribb, for da blir hun ikke gående og trø på den.

Ha en super dag!

 

 

Ugler i trærne

Publisert: 23.05.2012 @ 15:17 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Her er ett sett som har ligget på planleggings stadiet en stund. Det er sånn når andre bestemmer stoffet så får jeg på en måte en sperre, hi hi høres litt dypt ut, iallfall så er det utrolig tungt å komme igang..enn i forhold til når jeg selv får lage nåt som jeg har skikkelig lyst til :)

Men nå er det ferdig og jeg må si meg fornøyd, så gjenstår det å se om det faller i smak hos bestiller.

Begynner å se enden på bestillinger nå, men ikke helt i mål. Skal enda lage et par bukser, en kjole og et par tunikaer før jeg tar sommerferie.
Ugler fra Cethodesign, jersey fra tiljamid og ribb fra S&S.

Nå skal jeg ut å kose meg i vårsola.

Ha en fin dag :)

Gratis baby sko mønster.

Publisert: 22.05.2012 @ 20:35 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 2 kommentarer

Dette begynner nesten å bli en lueblogg og det skal det jo ikke være, så i dag lurer jeg inn noe annet også ;)

Dette er noe jeg har veeldig lyst til å prøve meg på, men så er det jo den tiden man ikke har så mye av.

Er de ikke søte?

tutorial finner du her

Og disseTutorial finner du her.

Kom gjerne med en tilbake melding om du prøver eller har prøvd å lage noen av disse søte små.

Dette har jeg gjort i dag:

I dag er det de to siste episodene av Frustrerte fruer, gjett hvem som ikke er tilgjengelig for omverden da ;)

Ha en fin kveld!

 

 

Sommergarderobe

Publisert: 21.05.2012 @ 19:17 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Selv om det ser ut til at sommeren er langt borte må jo garderoben være iorden når den tid kommer. I dag har jeg tegnet e/n sommerkjole til lillesnuppa. Jeg har laget den med halvlang arm, så hun kan bruke den selv om det er litt kjølig. Ca str. 92.

Når jeg skal legge ut ett bilde tar jeg alltid en hel haug, noen ganger er det litt vanskelig å bestemme seg hvilket bilde jeg skal bruke. I dag var det ekstra vanskelig, så jeg legger ut alle :))Stoff fra Sydilla.no og Jnydesign.se

Ha en fin kveld!

Stjerner og biler

Publisert: 20.05.2012 @ 13:51 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Holder på og skal gjøre meg ferdig før sommeren med diverse bestillinger. Desverre har jeg en periode på turnusen med masse jobb, så det er minimalt med tid til å sy. Men jeg lar ikke en anledning gå fra meg. I dag er det luer og pannebånd, som skal sendes litt hit og dit som er ferdige :)Ha en fin Søndag!

Zig-zag

Publisert: 19.05.2012 @ 19:53 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Sytid i dag etter jobb, måtte jo bare prøve Zig-zag stoffet fra Jnydesign som jeg kjøpte fra Sydilla. Det ble en vest, som jeg brukte jakkemønsteret fra siste Ottobre kids. Lagde den litt lengere og brukte ribb rundt arm hullet.

Vet ikke helt om jeg ble nok fornøyd til å selge den, er noen små ting som jeg helst skulle endret litt på. Får se om det kommer noen innom som kan si sin mening om den :)

Lue som passer til. Vest i str. 2-3 år og lue 2-5 år.
 

Knappene fra Lykkedragen var jo bare en super match spør du meg :)

Ha en fin kveld!

Endelig nye Sydilla stoffer

Publisert: 18.05.2012 @ 21:00 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da har jeg fått den desidert største pakken jeg har bestilt noen gang, blir litt godt å ha inne mere på lager. Da slipper jeg å hele tiden være bekymret for at det kanskje ikke er nok stoff til det og det prosjektet. Nå har jeg også bestilt ensfarget, både interlock og jersey. Gleder meg til å sy av isoli og teste strykestoffet på det, må bare finne meg noen fine sjablonger å bruke til stryksstoffet.

Her er herlighetene:

Bare for å vise at det ikke er helt dødt på syrommet: Neste prosjekt som jeg egentlig startet med i dag, men ble avbrutt av besøk av en venninne, blir nok utsatt til i morgen.
God helg!

Ny variant

Publisert: 16.05.2012 @ 12:49 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Har tidligere sydd tre slike luer, men jeg hadde sydd de med feil nål sånn at sømmen ble hullete. Nå vet jeg bedre og har brukt jersey/stretch nål på disse. Har kun sydd tre denne gangen også, for å se om det er noe etterspørsel. Kan hende det blir noen til jente iløpet av dagen også. Men det er 16. Mai og kaker skal bakes og huset vaskes klart til middags og kake gjester i morgen. Itillegg skal jeg og gullongen på grillings med barselgruppa i finværet.

Ha en fin dag!

 

Pannebånd, pannebånd og ennå flere...

Publisert: 14.05.2012 @ 09:26 Kategori: panneband Kommentarer: 2 kommentarer

Da er første produksjon med pannebånd ferdig. Blir mye pannebånd og luer i bloggen om dagen, skal se i morgen om ikke jeg får tid til å sy noe annet. Venter jo på en pakke fra Sydilla som jeg bestilte for 3-4 uker siden, de var fri for ett av stoffene jeg hadde bestilt og jeg valgte å vente til de fikk det inn igjen. Så fikk de jo inn en mengde nye stoffer etter det, da fikk jeg legge inn en ny bestilling som blir sendt sammens med den opprinnelige pakken. Da kommer en ny ladning med monstertrucker i forskjellige farger, denne gangen er det bestilt inn en del mere enn tidligere :)

Jobb på meg i ettermiddag/kveld, derfor var jeg tidlig oppe i dag så jeg fikk gjort ferdig dette. Akkurat nå har jeg veldig lyst å prøve meg på en vest eller jakke i monster trucker etter mønsteret i siste Ottobre kids. Lik den jakken som du finner i innlegget HER.

Ha en fin dag :)

Full fart!

Publisert: 13.05.2012 @ 19:27 Kategori: panneband Kommentarer: 4 kommentarer

Ja da var man igang med pannebånd igjen. Mens gullongen satte seg til rette med barne-tv, benytta jeg sjansen til å klippe opp pannebånd. Så når pappan ga henne kvelds mat, sydde jeg første sømmen på en del av de ferdig klipte.  Jeg bruker nå opp restene av det stoffet jeg kjøpte for litt siden fra Gekko og  litt av de søte prinsessene/stjernene fra Liandlo.

Sånn ser de ut akkurat nå:)

Blir ikke å bestille mere av Gekkostoffene, for å unngå at det blir for mange like pannebånd. 

Nå venter jeg Jny stoffer som er bestilt fra Sydilla, som også skal bruke til pannebånd/luer.

:)

Nok en Søndag

Publisert: 13.05.2012 @ 16:45 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Søndag og marked er en fin kombinasjon og når det da er siste marked på noen måneder, så må det bli bra ;) Må jo ikke det, men det ble det. Mange mennesker som solgte brukte klær, leker, håndarbeid, vårruller, øredobber, hekla lyslykter o.l og så meg da :) Tenk jeg har sydd over 60 pannebånd siden jeg begynte med det for ikke så lenge siden og nå har jeg kun ti igjen. Det betyr at jeg må finne tid til å produsere flere. Her er noen av stoffene jeg tenker å sy av denne gangen.
Etter å ha selvpålagt stopp i innkjøp av stoffer, så sprakk jeg da Jnydesign kom med nye og noen gamle stoffer på nytt i nettbutikken. Disse er herved bestilt.Ha en fin Søndag!

Som vanlig i siste liten, gjett hva..

Publisert: 12.05.2012 @ 19:45 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Skjørt selvfølgelig..Men denne gangen blir det kun sydd to, har to til fra før så det får holde denne gangen. Mønsteret er fra boka "Barn igjen". Med noen små forandringer.

Str. 2-4 år.

Ser at jeg trenger å stryke de før jeg drar på marked :)

Navnelappene har jeg festa med knapper fra Lykkedragen

Avslapping resten av kvelden på meg, tror jeg ;)

Ha en fin kveld!

Late dager

Publisert: 11.05.2012 @ 19:22 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Det er vel ikke helt sant, men har ikke sydd noe..har til gjengjeld fått rydda et par soverom og garderobeskap. Det må jo gjøres sånn innimellom det også. I dag har jeg prøvd meg på skjerf ala siklesmekker. De er litt større og kan egentlig brukes som begge deler, bare for litt større barn. Tenker de passer ca. fra 1-3 år. Mønsteret har jeg laget selv.

Gullongen som motvillig modell:)


Vet ikke helt om jeg skal lage flere, man vet jo aldri om det slår an eller ikke. Kanskje lage et par til jente også, så får jeg se om det blir noe salg på de :)

God helg!

Vårjakke

Publisert: 09.05.2012 @ 23:09 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Dette mønsteret er fra siste Ottobre kids, som endelig var kommet i salg på Narvesen her. Bedre sent enn aldri. Det er vel ingen overraskelse at jeg har sydd av det nye prinsesse og stjernestoffet.

Første hettejakken, det blir garantert flere. Ser nå at jeg ikke fikk med spissen på hetta, veldig fin fasong på den. Akkurat passe spiss.Denne har jeg helforet og for å spare på det nye stoffet har jeg foret bolen med ett billigere og kjedeligere stoff. Syns det passet sånn noenlunde og dessuten sees jo ikke foret som er inni. Knapper fra Lykkedragen.

Som dere kanskje ser, så har jeg ikke tvillingsøm på noen av mine maskiner. Jeg bruker derfor sikksakksøm og stiller inn på lengde og bredde2. Meen jeg har bestilt meg Cover pro maskin, jippiii...gledings :))

 

God natt!

Prinsesse i metervis

Publisert: 08.05.2012 @ 19:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Liandlo er en svensk nettside som selger barneklær og stoff. Der fant jeg et prinsessestoff som jeg sikkert drømte om på natta etterpå, hadde såå lyst å sy noe fint til gullongen av det. Neste dag bestemte jeg meg for å bestille av det, men da var det BORTE. Det var utsolgt, for en krise. Men så dukket det plutselig opp på Textart.no. jippi gleden var stor og jeg bestilte hele 3 meter av det. Neste dag var jeg inne der igjen og da var det altså borte derfra også. Veldig tydelig at ikke bare jeg har drømt om dette ;)


Prinsesser og matchende stjernestoff.

Med i pakken hadde de sendt med noen søte knapper, liker å få litt ekstra med. Alltid hyggelig det :)Gjett hva som henger på snora her i kveld ;)

Ha en fin kveld! 

Kjøretøy i mange varianter

Publisert: 08.05.2012 @ 14:34 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Idag er det fri fra jobb, så da er det anledning til å sy ferdig noen bestillinger.Ser at stort sett alle som bestiller velger bukse og genser, men det er fullt mulig å bare bestille en genser eller en bukse, eller to gensere o.s.v :)

Dette settet er sydd i str.98. 

Mønsteret til buksa er fra boka "Barn igjen", ser at den er litt smalere enn det jeg tidligere har sydd. Så neste gang jeg syr etter dette vil jeg nok lage den mere posete.


Stoffet med kjøretøy og stjerner fra Jnydesign, velour fra textart og ribb fra S&S.

Tenkte at jeg ennå skulle rekke å lage en bestilling til før gullongen skal hentes i barnehagen, men det ble visst litt dårlig med tid. Kanskje jeg når å klippe ferdig noe iallfall:)

 

Ha en fin dag!

Posebukse med hjerter

Publisert: 07.05.2012 @ 18:01 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Når man er nybegynner i noe, blir det mye første gang. Denne gangen har jeg for første gang sydd av babycord og brukt strykestoff som jeg har klippa ut hjerter av og strøket på lommene. Syns det pynta veldig opp på ei egentlig ganske kjedelig bukse :) Babycord og ribb fra S&S. Denne buksa blir vi nok til å beholde selv. Jeg har veldig lyst å sy en vårjakke til lillesnuppa, noen som kan fortelle meg hva slags stoff jeg burde bruke til dette?

 

Ha en fin kveld :)

Firkant luer

Publisert: 07.05.2012 @ 13:58 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Har glemt å vise dere de nye firkant luene jeg har lagd. Lagde kun et par stk her tidligere, men nå har jeg sydd noen flere. Kun i gutte stoffer foreløpig. Disse luene er kjempe kule på, håper de selger. Neste på programmet, utenom bestillinger, er noen flere siklesmekker. Har ikke solgt noe særlig av disse, men en og annen innimellom :)

Ha en fin dag!

Actionbilder

Publisert: 06.05.2012 @ 23:30 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 1 kommentar

Det er så moro når man får bilder av glade barn med klær som jeg har sydd. 

Her har jeg fått et par flotte bilder:

Buksedress i velour og sydilla monstertrucker

Lue i  fe stoffet fra Sydilla.

Takk til mamman for at jeg fikk "låne" de litt :)

God natt.

 

Heldress med jukselommer

Publisert: 06.05.2012 @ 14:00 Kategori: Heldresser Kommentarer: 2 kommentarer

Her om dagen fant jeg ut at jeg vill prøve meg på en heldress. Har sydd en tidligere etter et mønster i Ottobre 1/07. Den forrige lagde jeg med knapper, men ville ha glidelås denne gangen. Her er originalen:
Jeg ble ikke helt fornøyd med avslutningen på glidelåset, syns det er vanskelig å få til. Skulle gjerne sett noen gjøre det, kanskje jeg må søke på You tube og se om det finnes en video der. Fra forrige gang visste jeg at dette mønsteret er en veeldig vid modell, så jeg lagde den smalere og med litt annen fasong på beina.

Det jeg ikke huska var det at den er lang i overkroppen og kort i beina. Litt merkelig mønster spør du meg. Nå skal det jo egentlig være åpning for bleieskift på det originale mønsteret, men det har jeg fjerna. Kanskje blir det en pyjamas av denne om jeg ikke er fornøyd når lillemor får den på seg :)


Irriterert meg nok en gang over at jeg ikke klarer å få den nydelige lillafargen fram på bildet, ser som vanlig mere blå ut enn det den er. Velour fra Textart, mønstrete stoff fra JnyDesign og ribb fra S&S.

Ha en fin dag :)

Siste innspurt

Publisert: 03.05.2012 @ 12:52 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Da er de siste pannebåndene endelig sydd sammen, nå er det bare å sy igjen hullet jeg vrenger de i og sy på Koseklær lappene mine. Har sydd opp en rekke jente luer, så nå er det gutteluene som gjenstår. Regner med å få de gjort ferdig iløpet av helga. Jeg har også en bestilling på en større kjole lik den jeg sydde her om dagen som jeg skal gjøre ferdig i helgen. Venter på pakken fra Sydilla så jeg får komme igang med alle gutte settene som er bestilt.
Nå skal jeg lage middag, så er det jobb i kveld.

Ha en fin dag!

Flere epler

Publisert: 02.05.2012 @ 20:05 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Nå er siste rest av epleskogen brukt. Har klippet til 4 luer og sydd en tunika med bukse på bestilling . Hadde litt vanskelig for å bestemme meg om hvordan denne tunikaen skulle bli. Var inne på tanken å bruke stripete stoff på ermene og likens tights, men syns det ble litt rotete. I utgangs punktet skulle det være tights til, men jeg har jo fått sansen for denne blandingen av tights/bootcut/ med ribb. Den er ikke tettsittende, men heller ikke så veldig posete:) Håper den blir godkjent av bestilleren 


Dagens luer
Har faktisk brukt opp det meste av stoffene jeg bestilte fra Gekko og favoritten epleskogen. Tror faktisk jeg må bestille mere stoffer, selv om jeg eegentlig har bestemt at jeg ikke skal det :) Er inne på tanken om å sy skjerf/sjal til voksne men har litt problemer med å bestemme meg for hvilket stoff jeg kan bruke til det.

Nå skal jeg se Amacing race.

Ha en fin kveld :)

Mai du milde...

Publisert: 01.05.2012 @ 19:59 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Ikke mye som minte om at det faktisk er 1. Mai i dag mårrest da jeg kjørte på jobb..rett og slett snøstorm! Fysj altså, vil ha vår nå.

Nå er jeg igang igjen med lue sying, må få lagd opp luer uten fleece fôr nå når det liksom skal gå mot varmere tider. Søndag 13.Mai er siste marked før sommeren, tenkte å stille opp der siden jeg har frihelg da og håper selvsagt på bra salg igjen. Men jeg vet jo at det nok ikke alltid kan være like bra som forrige gang.

Her er dagens produksjon 3 stk. luer i herlig jersey fra Gekko Dette stoffet er jeg snart fri for, dumt at jeg ikke bestilte mere. Kan jo selvfølgelig bestille mer, men tror kanskje jeg vil prøve noe nytt. Slik unngår jeg at det blir produsert for mye like luer/pannebånd.

Nå er det tv og film resten av kvelden :)

 

 

hits