Arkiv mned: april 2013

En meget fornøyd "sesse"

Publisert: 30.04.2013 @ 19:45 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 10 kommentarer

Lillesnuppa er uten tvil på full fart inn i prinsesse alderen, eller "sesse" som hun sier. Så alt som er kjoler eller bling er "sesse" ting, stor stas da denne lå på badet som dagens antrekk.

 
Meeget fornøyd :)

Ha en fin kveld!

Ett mønster, to kjoler

Publisert: 30.04.2013 @ 06:49 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 5 kommentarer

Til denne kjolen har jeg brukt et mønster fra siste Ottobre. Tanken var jo å lage den slik den er i bladet, men den ene ideen etter den andre kom og den endte med å bli slik:

Jeg har et høyt ønske om å lære meg å tegne mine egne mønster, men det er ikke så enkelt når man bor langt fra de sentrale steder. Noen som vet om en bra bok hvor man kan lære dette?

Denne flotte jerseyen er fra Nosh organics og er økologisk bomull. Den er myk og god, men ikke så veldig elastisk. Jeg bestilte dette fra Kreativ, de har flere flotte stoffer fra denne forhandleren. Synd at disse stoffene er så dyre , ellers hadde jeg nok kjøpt inn mere. Dette stoffet kjøpte jeg for å lage noe til lillesnuppa og ikke for å selge. Men hvem vet, kanskje blir det noe for salg også. Jeg ble fornøyd med denne, blir nok flere i andre stoffer som jeg legger ut for salg.

Ha en fin dag!

 

 

Søte knytebukser

Publisert: 29.04.2013 @ 19:59 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Da ble det to knytebukser til med det samme jeg hadde framme mønsteret. Disse er også i str. 74/80 med knapper for enklere å skifte bleier.

Jeg er bare så utrolig begeistra for dette stoffet med rever, ugler og andre søte figurer. Er spent om det er en av de plaggene som blir solgt med engang eller om det blir liggende. Det hender jo at ett plagg som jeg har trua på blir liggende en stund, mens ett plagg jeg ikke er så sikker på blir solgt fort. Det gjelder vel bare å finne den rette kjøperen :)


Den hvite buksa er i ett litt tykkere jersey stoff med deilig flossete bakside. Minner litt mere om isoli(collegestoff).

Nå har jeg to dager fri før  arbeidshelg, mon tro hva jeg skal sy da ? Har en del ting jeg har lyst å lage, men det er liksom det å ha trua på at jeg kan klare det. Lillesnuppa trenger underskjorter, så kanskje det blir morgendagens prosjekt.

Ha en fin kveld!

Da var det Søndag igjen

Publisert: 28.04.2013 @ 08:34 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Hvorfor går disse helgene så innmari fort? Syns nettopp det var Fredag jo. 

Her er et par bukser jeg sydde i går. Mønsteret har jeg laget selv, men det er vel ganske tydelig at jeg er sterkt inspirert av Jubels knytebukse. Har igrunnen bare forminsket det, med små endringer. Disse er i str. 74/80 og har knapper i skrittet for lettere å kunne skifte bleier.  Ble igrunnen veldig fornøyd, men tror at neste gang skal jeg prøve å lage en annen lukning på skulderen. Får se hva jeg får til da.


Stoff fra Sydilla og knapper fra Lykkedragen

Har laget en jente og en gutteversjon. Begge har knapper i skrittet. Det er ikke så lett å se på guttebuksa siden jeg bare hadde svarte knapper som passet til den, må visst skaffe meg turkise også.Tror jeg har sydd for mye i går, siden jeg har fått så innmari vondt i hånda. Sånn kan det gå når man overdriver.

Ha en fin dag!

Sløv helg

Publisert: 27.04.2013 @ 13:09 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 3 kommentarer

Arbeidslyst hvor er du...? Da tenker jeg ikke på sy-lysten men på husarbeids-lysten, den er sporløst forsvunnet. Jeg hadde sånne store planer før helgen, men har ikke fått gjort en ting jeg hadde planlagt. 

Til gjengjeld har jeg fått sydd litt. Her er noe jeg skal ha med meg på "party" til uka.

Bukse i dongeri fra S&S, genser i Sydilla feer og jersey fra S&S. Størrelse 4/5 år.

Har sydd en del mere også, men det får dere se etterhvert.

Ønsker dere en strålende Lørdag :)

Handmade

Publisert: 24.04.2013 @ 11:06 Kategori: Luer Kommentarer: 11 kommentarer

Nå har jeg endelig fått min "Handmade" bok, som jeg bestilte på bokhandelen her i byen. Gjett om jeg har veentet på den. Masse fint, gleder meg til frihelg så jeg kan sette meg godt til rette i sofaen og virkelig få tid å studere den :)

Nå om dagen er det jobbings og vår/sommer lueproduksjon for fullt. Jeg er jo sånn at jeg har tusen ideer, bobler liksom over av og til. Så da vet jeg ikke helt hva jeg skal begynne med og hva skal jeg satse på. Nå har jeg laget luer som er en av de ideene jeg har tro på, så får jeg se om jeg har rett og at de blir populære blandt de litt større barna. 

Her er de jeg har laget i dag, så må jeg bare få tak i mere ensfarget og stripete jersey i flere farger.

Tidligere i vinter laget jeg navnet til lillesnuppa og satte på lua hennes, det har holdt seg veldig bra så jeg håper disse også sitter. Jeg har en lue i ett litt annet stoff enn dette ute på prøve hos ei jente, så får jeg se om det sitter like bra på litt tykkere stoffer også.

Har brukt "smooth heat transfer vinyl" og klippet de ut med silhouette maskinen min. Målet er jo å lage/tegne mine egne mønster og figurer. Foreløpig bruker jeg mønster som jeg har kjøpt på nett.

Hva syns dere?

Ha en fin dag!

Pannebånd produksjon

Publisert: 18.04.2013 @ 18:39 Kategori: panneband Kommentarer: 6 kommentarer

Gjett hvor jeg har tilbringt dagen...utenom en snartur hos frisøren, så har jeg sydd til den store gullmedalje i dag. Kjennes på kroppen, jeg har ikke akkurat den beste stolen å sitte på. Med meg på laget hadde jeg min kjære sambo, klarte å lure han til å skjære ut(bruker rullekniv) rektanglene til pannebånda. Hurra sier jeg bare, det gikk jo så mye fortere når jeg hadde hjelp og det ble godt over tredve stykker. 

Kan du tenke deg hvor lei jeg er av pannebånd :)

I morgen blir det forhåpentligvis lue produksjon. Trenger flere luer uten fleece inni, nå som det går mot varmere tider. Så får jeg se hvor mange luer det blir, kan garantere at det ikke blir samme produksjonen  som jeg har laget i dag.

Ha en fin kveld! 

Dalahester

Publisert: 17.04.2013 @ 10:43 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

I dag  ble jeg endelig ferdig med en tunika/kjole som skal være med tvillingsettet jeg sydde før påske. Jeg syns det var veldig vanskelig å bestemme hvilket stoff jeg skulle bruke siden det er såpass stor størrelse. Vet at jenter i 5-6 års alderen kan være meget bestemt når det gjelder klær, tilslutt falt valget på dalahestene. Så gjenstår det å se om de faller i smak.

Tunika/kjole sydd i str. 122. Husker ikke hvor jeg bestilte dette stoffet fra, men jeg tror det var fra en side på Facebook. I dag er det strålende sol, så jeg må vel komme meg ut og nyte det så lenge det varer :)

Ha en flott dag!

Full pakke

Publisert: 16.04.2013 @ 16:54 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Hvor bra er det ikke å komme hjem og få to pakker i posten, eller på posten. Har endelig fått bestilt mere av det populære monstertruck stoffet i turkis/svart, med på kjøpet fikk jeg en hyggelig overraskelse...ett påske egg med litt forskjellig i. Hvem eelsker ikke å få en overraskelse med på kjøpet, jeg gjør det iallefall. Ved siden av egget ligger alt det som var pakket inne, utrolig hvor mye som kan få plass i ett lite egg.

Pakke fra Sydilla

Monstertrucker, campan, påske egg og ensfarget interlock i forskjellige farger, som jeg skal bruke til kanting med kantebåndsapparatet.

Fikk også pakke fra Bikuben

med heat transfer vinyl i forskjellige farger. Dette brukes med silhouette cameo maskinen jeg kjøpte før jul. Har plagdes en masse, men nå tror jeg vi har "knekt koden". Har du spørsmål om denne, send meg gjerne en mail. Noen som vet om en rimelig utenlands butikk som selger slik vinyl?(ønsker flere farger enn jeg får tak i her)

Holdt på å glemme, fikk jo nye navnelapper også. 

Blir nok ingen sying i dag, men i morgen har jeg en fridag og noen bestillinger jeg skal gjøre ferdig.

Ha en fin kveld!

Det enkle er ofte det beste -Feer og monstertrucker

Publisert: 13.04.2013 @ 09:20 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

En av mine kolleger, å god kunde, kom med en kjempegod idè. Hun ville gjerne at jeg skulle ta med alt jeg har sydd opp og komme hjem til henne og ha "party". Da inviterer hun gjester og har enkel servering, mens jeg får vist fram sakene mine. Denne gangen er det bestemødre som inviteres :)

Det jeg har sydd i det siste er klær som jeg har tenkt å ha med til henne, disse to genserne skal også med dit.(buksene er solgt med to andre gensere jeg har sydd tidligere)

Partyet blir om ca. 14 dager og jeg gleder meg allerede. Hvis dette faller i smak hos gjestene, så kommer jeg nok til å ha flere party. Må finne på noe til verten også, siden hun er så kjekk å arrangerer dette.

God helg!!

Feer med stjerner og kroner

Publisert: 10.04.2013 @ 17:12 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Interlocken som jeg har brukt som armer på disse genserne skulle jeg gjerne hatt mere av. Har noe igjen, men skulle ville hatt ennå mere. Nettopp fordi de stoffene passer så bra til fe stoffene, som dere ser her. Interlocken og feene er bestilt fra Sydilla.


Genserne er sydd i str. 104.

Akkurat nå er jeg på besøk i vesterålen hos mine svigerforeldre, til helgen skal det feires 70-års dag. Så disse genserne har jeg sydd tidligere.

 På grunn av stor rasfare og mange ras, så bestemte vi oss for å ta hurtigruten nedover hit. Ikke akkurat yndlings framkomsmiddelet mitt, men man må jo tenke på sikkerheten.

Ha en fin dag!

 

Gjenbruk

Publisert: 08.04.2013 @ 13:12 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Til jul kjøpte vi en kjempesøt rød ballerina aktig kjole, som vi likte veldig godt. Den var nå blitt for liten og det var stor sorg hos lillesnuppa. Da var det bare å ta saksa fram, så hokus pokus ble kjolen til et ballerinaskjørt. Klippekanten ble ordna med kantebånd, som jeg tilfeldigvis hadde i helt rett farge.

Slik  ble det, til stor glede for lillesnuppa.

Ha en fin dag!

Lille prinsesse

Publisert: 07.04.2013 @ 10:42 Kategori: Body Kommentarer: 2 kommentarer

Da ble det body og bukse igjen til en liten prinsesse, med prinsesse mønster på. Valgte å lage brun bukse med jukselommer på, for å dempe det litt. 


Settet er sydd i str. 74 og tilsalgs for 420,-

Body i bomullsjersey fra Liandlo og bukse i isoli(collegestoff) med myk og deilig bakside.

Ha en flotters Søndag! :)

Posebukse - sommergarderobe del1

Publisert: 05.04.2013 @ 19:01 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Var en tur på den lokale stoffbutikken og fant mange fine tynne vevde bomulls stoffer der. Valget denne gangen falt på dette småblomstrede stoffet. Valgte å sy en posebukse med ribb og lomme med blonder og kantebånd. Mønsteret er et veldig endret et, muligens fra S&S. Jeg har lagt til lommer, ribbkanter og blonder.

Klikk på bildene for å forstørre de.

 
Til denne ser jeg for meg en kort bluse uten ermer, har liksom bildet i hodet om jeg kan si det sånn. Så blir det bare å få det på papiret og laget en.

God helg!

Mytiske feer

Publisert: 04.04.2013 @ 15:39 Kategori: Body Kommentarer: 6 kommentarer

Disse søte feene fra Liandlo og Johanna Ahlard er siste tilskudd til stoff lageret mitt. Selvfølgelig måttte det jo testes i dag.

Det ble en body og en bukse med jukselommer  i str. 74

Jeg har solgt ut alle de settene jeg laget tidligere, så nå blir det litt mere body/bukse produksjon. Har tre bodyer til som jeg har kantinga igjen på. Går å venter på en pakke fra Sydilla med b.l.a nye farger i interlock til kanting, så jeg håper ikke den er så langt unna.

Ha en fin dag!

 

Gleder meg til sydentur :)

Publisert: 03.04.2013 @ 16:26 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Nå har vi etter en vinter med myye snø, vi har fortsatt myye, bestilt oss tur til sydligere strøk. Siden vi likte Hellas veldig godt, så blir det Rhodos denne gangen. Åtte uker med nedtelling er nå foran oss nå :) Så da er det bare å begynne å planlegge sommergarderobe til lillesnuppa, regner med at alle sommerklærne fra i fjor blir for små for henne. Har fått inn noen nye stoffer fra Liandlo, som både skal brukes til sommerklær og luer/pannebånd.

Disse

og dette

Dette siste stoffet har jeg bestilt kun for eget bruk, syns de figurene er så utrolig søte. Jeg har kun bestilt en halvmeter av det :)

Denne ble til i dag etter å ha plagdes litt med sømmen. Endte med at jeg skifta kniven på babylocken og da ble alt så mye bedre.

Lillafargen er ikke så blå som dette.

Siden jeg glemte å ønske dere god påske så får jeg vel heller si vel overstått! :) 

 

 

hits