Arkiv mned: mars 2013

Årets påske "outfit"

Publisert: 25.03.2013 @ 10:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Outfit eller photoshoot er jo veldig populære ord å bruke i blogg overskrifter har jeg funnet ut, så da kunne ikke jeg være noe dårligere ;)

Her er lillesnuppas "outfit" eller antrekk på godt Norsk.

Jeg måtte bare lage noe av det nye stoffet. Siden lillesnuppa er såpass liten ennå og ikke kommet i den berykta rosa alderen ennå, så utnytter jeg dette til det fulle. For den alderen kommer fortere enn man aner. Hun har allerede "oppdaget" prinsesser, så alt med prinsesser er veldig stas. Alle vet vel hva som kommer etter prinsesser..ROSA...Mhm..man slipper ikke unna om man vil eller ikke;)


Nå er det mange måneder siden sist jeg laget slike lommer, skjønner ikke helt hvorfor..siden de er egentlig kjempeflotte og virkelig pynter opp buksene.

Jeg har ikke tatt påskeferie ennå, men i kveld er det siste vakta før påske friiii.

Ha en fin dag!

De uferdige objekta

Publisert: 22.03.2013 @ 12:08 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

...eller UFO om du vil. Denne tunikaen har ligget lenge. Først ble den ikke ferdig fordi jeg ikke hadde cerise interlock til kantinga, når jeg fikk kjøpt det hadde jeg ikke rosa tråd. Nå har jeg altså hatt begge delene ganske lenge, så i dag fikk jeg ånden over meg og fikk gjort den ferdig.

Ble såpass fornøyd at jeg nå har klippet til en i lilla, men nå har jeg ikke lilla interlock til kanting hi hi..men lilla tråd det har jeg. Får satse på at den ikke blir liggende like lenge uferdig som mange av de andre UFOène mine. 

Jeg har vært litt unøyaktig når jeg har sydd lommene, sømmen ble ikke helt lik på begge sidene. Jeg tenker at det ikke vises når den er i bruk, å så skal vi dessuten beholde den selv sa da er det greit:)

 

Tvillingmatch

Publisert: 22.03.2013 @ 08:18 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Når jeg fikk bestilling til et par tvillinger, gutt og jente,spekulerte jeg en stund før jeg ble enig med meg selv om denne kombinasjonen. Bestemte meg fra begynnelsen at det skulle være matching, ikke ofte jeg har bestilling til flere søsken samtidig. Jeg skal lage til en litt større søster også, men det blir i en litt annen stil.

Kaninene, stripene og interlocken som jeg har brukt til kanting er fra JNYdesign, isoli fra S&S og Sydilla. 

Jeg hadde som mål å bli sånn noenlunde ferdig med det jeg har av bestillinger til påske, nå begynner jeg å nærme meg mål og det er en god følelse :)

Snart helg med jobb og full rulle på meg.

God helg!

 

Bambus fra Myllymuksut

Publisert: 21.03.2013 @ 14:29 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 14 kommentarer

Bambusen fra den Finske nettbutikken er bare så utrolig myk og god. Jeg bare måtte ta inn litt mere av det stoffet  og denne gangen også et par mer jentete farger. Denne genseren er derimot til en gutt som allerede har "brukt opp" en genser, etter ett uhell i barnehagen. Siden de likte den så godt ville de ha en nye en. Litt anderledes enn den forrige, men ikke store forskjellen. Til samme bestiller er denne buksen i chambray(myk dongeri).

Klikk på bildene så blir de større.

Bambusen er så myk at det er vanskelig å få den til å se bra ut på bilder, den ser alltid litt krøllete ut.

Nå ble jeg også ferdig med buksen til en body jeg viste fram i forrige uke

Her er Bambus stoffene jeg har for øyeblikket

   

 

Jeg har også lilla bambus frottè som er supermyk. Nå skal jeg fortsette med noen bestillinger før jeg henter lillesnuppa i barnehagen.

Ha en fin dag! 
 

 

 
Lykke!

Publisert: 19.03.2013 @ 09:02 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Lykke kan være så mye. Denne gangen er lykke at jeg har fått tak i disse to herrlige stoffene! Etter en god del leting over lang tid, så kom jeg over disse sånn helt tilfeldig på en Epla butikk. Ser for meg bla bodyer med bukser til de minste og kanskje noen søte små kjoler :) 

Populære rever og ugler tegnet av min favoritt designer Johanna Ahlard.

Lillestoff har også mange flotte stoffer.

Nå skal vi handle og dra på hytta og gjøre påskeforberedelser.

Ha en fin dag!

Monstertrucker, lue og tunika

Publisert: 18.03.2013 @ 19:25 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Etter å sydd x-antall luer og pannebånd i forrige uke, ser jeg nå fram til å ha en pause fra å sy det en stund. Det neste blir da å sy uten fôr og det kan nok bli ennå en stund til det er behovet her oppe. Det jeg har laget ferdig i dag har vært et slikt prosjekt som jeg liksom aldri fikk tid/fred til å få gjort ferdig..før nå. Det er no sikkert et par uker siden jeg begynte med det. Dette har jeg sydd på bestilling og skal sendes avgårde iløpet av uka, så håper jeg det faller i smak.

Et par bilder fra Søndagens marked. Ble ikke det store salget, kanskje ikke så rart siden det var skikkelig dårlig vintervær.

 

Ikke så store plassen, men det går det å.

 

Først i vaffelkøen :)

 

Imorgen går turen til hytta, der skal vi sette på varme og gjøre klart til påsken. 

Ha en fin kveld!

Nye stoffer

Publisert: 12.03.2013 @ 22:46 Kategori: Luer Kommentarer: 10 kommentarer

Da har de nye stoffene blitt vasket og klare til bruk. Egentlig skulle jo de brukes til  vår/sommerluer, men når jeg ser meeter med snø ute..ja da er  vår/sommerfølelsen ganske fraværende. De har derfor blitt til fleece fôrede pannebånd i barn og i voksen str. og luer. 

Her er noe av produksjonen min :)

Nå til helga er det nok et Søndagsmarked. Etter påske er den kun 2 marked igjen før sommeren, syns det er litt trist for da blir det flere måneder til neste marked. Det er jo en sånn fin måte å få solgt og treffe masse hyggelige folk. 

Har fått pakke fra Myllukmuksut, med deilig bambus og merinoull stoffer. Har ikke fått tatt bilde ennå, så det kommer senere.

God natt!

Body til to småtroll

Publisert: 10.03.2013 @ 14:12 Kategori: Body Kommentarer: 6 kommentarer

Når jeg så på kalenderen i dag og kom på hvor liten tid det er igjen før påska, ble jeg litt stressa. Har noen bestillinger liggende, som jeg gjerne skal ha ferdig før den tid. Så da måtte jeg ta meg litt sømtid i formiddag, for nå er det jobbings i ettermiddag. Skjønner godt at folk som jobber full stilling ikke får produsert så mye som de ønsker. De periodene jeg har full jobb, blir det produsert svært lite.

I dag fikk jeg testa ut min nye "clear view"fot, altså en gjennomsiktig fot som jeg bruker med kantebåndsapparatet. Himmel og hav så mye lettere det ble. Da slipper jeg å sy utfor kanten og bruke masse tid på å rette det.

To stk. bodyer i str. 74, skal lage bukser til også når jeg får tid.

  

 

Myk og deilig bomulls jersey fra JNY design.

Fortsatt fin Søndag!

 

DIY Pettiskirt

Publisert: 07.03.2013 @ 19:57 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

...Eller ballerinaskjørt om du vil. 

For ikke så lenge siden bestilte jeg de herligste prinsesse stoffer fra S&S, siden lillesnuppa allerede er veldig betatt av alt som glitrer og er bling. Hadde en plan om å lage ballerinaskjørt, men har ikke kommet meg så langt ennå. I mellomtiden har jeg vært på jakt etter en sømbeskrivelse, eller DIY som det så populært heter nå for tiden. Det er Engelsk og betyr -Do it yourself, for de som ikke visste det .

Her er mine ballerinaskjørt stoffer. Håper jeg får gjort noe ut av dette og det ikke bare blir med tanken.

Siden det ikke er lov å låne bilder fra siden jeg fant, uten tillatelse så får dere ta dere en tur innom denne fine bloggen og kikke selv :)

DIY Pettiskirt finner dere HER.

Vendbare elefantluer

Publisert: 03.03.2013 @ 12:53 Kategori: Luer Kommentarer: 10 kommentarer

Nå har jeg fått prøvd det første mønsteret fra boka jeg kjøpte før helga. Som vanlig lager jeg min egen vri. Det er elefantlua som utprøves først. Jeg valgte å lage den vendbar, ulempen er bare at jeg har ingen plass å sy på str. og vaskeanvisning, men det får stå på prislappen istedenfor. Det står at størrelsen er 98/104, men jeg vil påstå at det er mere 86/92. Den ble iallfall det når jeg sydde den som vendbar. Ser at jeg kommer til å gjøre noen små endringer på mønsteret. Det er spesielt lengden , dvs det som blir rundt halsen som er for kort. Vil ha det litt lengere så man slipper bruke skjerf/hals i tillegg til lua.

Noen bilder
(klikk på bildene for å få de større)


Lillesnuppa er to år og de er litt knapp på str. til henne, men hun har nok et stort hode for alderen.  Den dekker jo forsåvidt godt i halsen, men kunne vært litt lengere.  Fant denne flotte hodestrørrelse tabellen, som har hjulpet meg mye. Syns det er så kjekt når folk deler slikt.

Ha en fin Søndag!

Litt søm på ettermiddagen

Publisert: 01.03.2013 @ 20:42 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Ikke så mye å vise fram, men noen få luer ble laget i ettermiddag. Har klippet til en del flere, men siden jeg har vært oppe siden halv seks i mårrest ble det bare med de. Frister mere å slappe av foran tv`n.

Disse hengeluene kommer også i mindre størrelser etterhvert. Alle luene er i +10 år/dame størrelse og jeg tar 150,- pr. stk.

De blir lagt ut for salg på min FB side(link til høyre her)


Stoff fra Strømming design


Stoff fra Gekko


Stoff fra Jny design

 

Da er det bare å nyte helga :)

Myke barneklær

Publisert: 01.03.2013 @ 14:08 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

I dag har jeg å eldste dattera hatt bydag. Med lillesnuppa i barnehagen ble det jo rom for litt shopping og lunsj på Peppes. Blir litt roligere når det bare er oss to.

Her er noen stoffer som er bestilt inn til sommerens luer, har  fått sydd ca 30 sommerluer. Ikke så mange foreløpig, men mere blir det.  Syns disse stoffene er friske og fine i fargen og gleder meg til å få de hjem.Jeg hadde en ting jeg skulle handle i dag, men var litt usikker på om de kom til å ha den inne på bokhandelen her. Tenk så heldig at de hadde en igjen til meg. Dette er opprinnelig en Dansk bok, som nå er utgitt på Norsk. Hvis du vil bla i boka kan du gjøre det HER. 

Jeg har en del fleece som jeg ikke har helt visst hva jeg skulle bruke til, men nå har jeg jo litt å velge mellom.

På en av butikkene vi var innom fant eldste dattera dette skiltet og syns at det måtte vi kjøpe...skjønner ikke helt hva hun mener ;)

God helg!
 

hits