Arkiv mned: mars 2012

Mest populære

Publisert: 31.03.2012 @ 13:09 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Ettersom eldste dattra er kommet hjem på påskeferie ble det litt ekstra sy tid i dag, når hun passet på lillesøstra. Disse to settene er lagd etter bestilling og er lagd av de to desidert mest populære stoffene jeg har :)

Svart interlock fra Hilco og Sydilla truckene. Buksa er velour fra Textart. Ideen til lommene har jeg fra boka "barn igjen", har tidligere lagt ut et bilde fra boka som du kan se i dette innlegget. 

Settet er i str.98


Lilla feer fra Sydilla og velour fra S&S. Str.86


Nå er syingen unnagjort for i dag. Først en dusj, så skal vi dra på butikken og handle inn det vi trenger for å lage vårruller. Hvordan jeg lager vårruller kan du se HER :)

Ha en fin Lørdag :)

Pannebånd

Publisert: 30.03.2012 @ 20:40 Kategori: pannebånd Kommentarer: 3 kommentarer

Bare litt småsøm i dag, holder på å produsere noe litt mere vårlig enn de forede luene. Til tross for at det er full vinter her:)

Pannebånd i to forskjellige bredder:


En fin sømbeskrivelse på å sy pannebånd finner dere HER

Disse pannebåndene er større enn de på bildet over, så det ble litt feil her. 

Fri i morgen, så da blir det nok sydd litt mere :)

God helg!

 

Det snør det snør..tiddelibom..

Publisert: 29.03.2012 @ 20:02 Kategori: Luer Kommentarer: 2 kommentarer

Ja det er det det gjør..osv :)

Ikke noe å si på vinterværet nei, har vært noen flotte dager med sol og snø. Håper det holder seg til vi skal dra på hytta neste uke, men med vår flaks så er nok finværet over når vi kommer oss dit. Fikk ett blinkskudd her om dagen da to ryper var på besøk i hagen vår..og så det er sagt så har det faktisk kommet ennå mere snø siden jeg tok dette bildet Mandag. Spissene som stikker opp av snøen er altså hage gjerdet vårt :))

Sydd noen luer uten fôrFikk helikopter stoffet fra Masker og sting i dag, gikk ganske kjapt å få det levert. Første gang jeg bestiller derfra. Stoffet henger allerede til tørk på vaskerommet :)Gleder meg til å sy av det, som vanlig når jeg får nytt stoff :)

Ha en fin kveld!

 

Monster trucker til jenter

Publisert: 28.03.2012 @ 21:48 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Jeg måtte jo bare bestille monster truckene i cerise, så jeg kunne sy noe til lille snuppa vår. Har hatt litt problemer med å bestemme meg for hva jeg skulle sy av det. Nå har jeg lagd en tunika med tights og det er heldigvis mere igjen av stoffet, så det blir flere plagg. Stoffene fra Sydilla .

Jeg kutta litt for meget av beina på tightsen i photoshop, begynner visst å bli kveld for meg nå :)

 

Alle har vel hørt om skomakerens barn, det har vært litt sånn her..jeg har sydd til "alle" andre sine barn, men ikke hatt tid å lage noe til oss selv.Her er lillesnuppa i hennes nye pyjamas.

 
God natt :)

pysj

Publisert: 27.03.2012 @ 20:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Ett kjapt innlegg i kveld :) Dette er det jeg holder på med, mangler ennå linningen til å tre strikk i buksa og kanten nede på overdelen. Dette skal brukes til pyjamas, siden lillemor har vokst fra omtrent alle de hun har :)


Stoff fra Textart

God natt :)

Epla vs. FB/Finn

Publisert: 26.03.2012 @ 20:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Ser at det diskuteres en del rundt omkring ang. Eplas nye kriterier. Selv har jeg ingen Epla side, så jeg er ikke så inne på reglene og bestemmelsene der, ikke annet enn at jeg vet at de skal ha en viss sum for det som blir solgt. Jeg har laget meg en side på Facebook, som jeg selger fra. Det er gratis og jeg styrer alt selv.Har solgt masse der. Det man gjør på FB er først å invitere venner, så få vennene til å dele siden og sånn sprer den seg og forhåpentligvis får man salg på varene:)Finn har jeg ingen erfaring med, men vet at mange bruker den.

Siden min på FB heter "koseklær", gå gjerne inn og lik den :)) 

Her er noen ubloggede plagg

Polarfleece bukse med innslag av monster truckene


Astronaut genser.


Ha en fin kveld!

Rosa & lime

Publisert: 25.03.2012 @ 21:28 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Farger jeg liker dette, så jeg ble glad for å få en bestilling på ett slikt sett :)


Disse to tunikaene som jeg har hatt med tidligere skal også til samme jente, nå er de ferdige og snart klar til levering.Nå er jeg veeldig trøtt, merkes at denne natta har vært en time kortere:) 

God natt!

 

 

Linker til Stoffbutikker på nett

Publisert: 24.03.2012 @ 12:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Her er en liste over forskjellige butikker jeg har funnet på nett. Noen har jeg bestilt fra, andre ikke.

Du kan finne en oppdatert liste på min nye blogg: Koseklaer.blogspot.com :)

Norske:

Lykkedragen 

- Knapper, str. merker og vaskelapper. Kjemperask levering 1-2 dager. Synd de ikke selger stoffer der lengere :)
Tiljamid design

-Jersey/fleece/velour fra Znok, mjuka tyger og Ikasyr. Også egen produserte stoffer. Leveringstid i underkant av en uke.
Fabelblaa

Velour/jersey fra Mjuka tyger og Liandlo. Har ikke hatt gleden av å bestille derfra, men er ofte innom og kikker. Skal legge inn en bestilling der etterhvert:)
Sydilla

Min favoritt side. Herlig interlock/jersey/div. stoffer og det meste av sytilbehør.  Flotte egenproduserte stoffer. Ca. en ukes leveringstid. 
Textart

Alt mulig av sytilbehør og et godt utvalg stoffer. B.l.a flotte jersey stoffer fra Liandlo.Leveringstiden første gang jeg bestilte var i underkant av en uke, andre gangen litt lengere tid(kan ha vært p.g.a vinterferie)
CeTho Designs

Har hatt en masse flotte jersey/interlock og noe vevd bomull. Det meste av sytilbehør. Ser at de nå selger ut alt til redusert priser, håper de ikke skal legge ned. Varierende leveringstid, første gangen jeg bestilte tok det 3 uker :o Heldigvis noe snarere de andre gangene. 
Stoff&Stil

Har det meste av stoffer og sytilbehør. Lang leveringstid, ca 10 dager. Jeg bestiller velour, ribb og polar fleecen jeg bruker herfra( og masse annet )
http://shop.maskerogsting.no/

En nylig oppdaget butikk. Har noe jersey/interlock. Har bestilt derfra, så jeg er spent å se om det er lang leverings tid.
http://www.leanne.no/

Har ingen erfaring med denne. Stoffer , tekstilhobby og sytilbehør.

Skaar tekstil as

Ullstoffer og annet. Ingen erfaring med denne.

Kreativ

Div. stoffer og mønster. Ingen erfaring med denne

 

Quilte butikker, som jeg ikke har noen erfaring med:

http://www.lappeteknikk.no/

http://www.northernquilts.no/zen/

http://www.olaugsquilt.com/

Utenlandske:

http://www.minanamnband.se/

Her bestiller jeg mine navnelapper. Har et stort utvalg i både navnelapper og vaskelapper. Ca. 1 ukes leveringstid.
Jny Design

Min Svenske favoritt. Jersey/interlock/velour i masse fine farger/mønster. Dyr frakt om man bestiller til Norge, men om man er så heldig som jeg og kan bestille det til en Svensk adresse er det ikke så ille. Synd det er ganske lang leveringstid. Forrige gang jeg bestilte gikk det over 14 dager før det kunne hentes på posten. 

Dette er stoffer jeg venter på, gledings! :)
http://www.liandlo.com/tyg/

Kjempefine stoffer, som nå også kan fåes kjøpt i Norske nettbutikker. Ingen erfaring med denne.

Malika og Rosa

Dansk stoffbutikk. Ingen erfaring med denne, men masse fint :)

Dette er noen av de stoffbutikkene jeg har funnet fram til. Er en del Amerikanske og Engelske også, men dette får holde for denne gang :)

 

 

Under arbeid

Publisert: 23.03.2012 @ 20:05 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Dette holder jeg på med nå, en tunika og en genser som jeg skal lage en (jukselomme) bukse til. Jobb på meg i helga, så da blir det nok ikke så mye sytid.
Jeg trodde at jeg hadde funnet fram til alle de Norske stoff nettbutikkene, men det dukker stadig opp nye som jeg ikke har hørt om. Tenkte å lage ett innlegg med linker til forskjellige butikker, jeg blir derfor veldig glad om dere gidder å skrive(kommentere) ned de butikkene dere kjenner til. Blir veldig glad om dere kan ta dere tid til det :)

God helg!

 

Pakkedilla

Publisert: 22.03.2012 @ 23:05 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Pakke fra Sydilla og Stoff&Stil i dag..det liiker vi :)

Endelig har jeg fått inn de lilla feene, nå i jersey stoff. Det cerise monstertruck stoffet er også herlig. Skal sy ett sett til lille prinsessa så fort jeg får tid :) Det stjernemønstrete stoffet passer veldig bra til og er kjempemykt.Fra S&S ikke så mye nytt, men det snek seg inn en liten meter jerseystoff denne gangen også;) Jeg har bestilt tyll som jeg skal lage noe jentegreier av, hvis jeg får til som jeg har lyst. Må prøve å se, noen ganger når man har et bilde/ide i hodet så blir det ikke alltid like bra i praksis.Svart og hvit fleece, brunt teddystoff, tyll, strykemerker, tråd og en bit jerseystoff. 

Har sydd en lue til monster truck settet jeg lagde for noen dager siden. Mønster fra siste Ottobre.
Luen har jeg sydd slik at den kan brukes "begge veier" om dere skjønner. Jeg har sydd en bukse i dag som er levert til ny eier, som jeg GLEMTE å ta bilde av. Er det mulig..:)

God natt!

 

Flere trucker

Publisert: 21.03.2012 @ 20:08 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Etter forrige innleg med Sydillas monstertrucker som body/bukse fikk jeg inn en del bestillinger på sett i akkurat det stoffet. Jeg prøver å ikke lage så mange like sett, så nå ble det genser og bukse.


Fikk min hittils største bestilling her om dagen, på to stk. tunikaer en genser og en bukse til en og samme person :) Morsomt det siden hun har bestilt klær hos meg et par ganger tidligere også. Første tunika ferdig, i stoff som hun selv har bestemt. Dette stoffet var noe av det første jeg bestilte av stoffer fra S&S. Kokeshi mønstret jersey og ribb.


Ellers så har jeg gjort en del forarbeid på resten av bestillingen, kanskje blir jeg ferdig i morgen, tiden får vise :)

Ha en fin kveld!

 

 

Babysett til jente

Publisert: 20.03.2012 @ 16:26 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Har lagd et lite jente sett etter mønster fra siste nummer av Ottobre. Syns dette rosa stoffet er så søtt, skulle gjerne visst hvor jeg kan bestille mere av dette. Men sånn er det jo ofte når man finner et stoff man liker, da har man gjerne kun bestilt en liten bit. For det er jo noen ganger mye finere når man får se det enn på bildet.En liten frøken som gjerne ville være med på bildet nede i høyre hjørne :)

Dette er lagd i str. 62. Har et par bestillinger på jentesett, så håper en av de vil ha dette da.

Ha en fin dag!

Bestillinger i Sydilla stoffer ferdig.

Publisert: 19.03.2012 @ 15:01 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Etter et vellykket Søndagsmarked må jeg si meg veldig fornøyd. Det jeg ikke har fått solgt der har jeg lagt ut på FB på "koseklær" siden min, og etter å nettopp lagt ut bildene der fikk jeg solgt enda et par av plaggene.

Nå er det igang med bestillinger igjen. Jeg har fått gjort ferdig et par bestillinger i Sydilla stoffer. Til det øverste settet skal det enda lages en lue, men jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken lue jeg skal lage.

Body og bukse i str. 74Genser i str. 86


Nå er det snart jobb på meg igjen.

Ha en fin dag! :)

 

 

Pappskalle

Publisert: 17.03.2012 @ 21:02 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Etter at jeg spurte vennene mine på FB om noen visste hvor jeg kunne få tak i et isoporhode, fikk jeg ett hyggelig svar om at jeg kunne komme og hente et hos en gammel arbeids kollega. Så her har dere pappskallen min ;)

Syns han ser ut som en fornøyd kar tross alt:)


Noen av luene jeg har sydd i dag


En liten kjole i str.80. Har lagd en litt annen versjon av denne tidligere.
Så er det altså Søndags marked i morgen og jeg skal ta med meg ting&tang som jeg har lagd og forhåpentligvis få solgt noe av det :)

God Lørdag :)

 

Til den minste

Publisert: 16.03.2012 @ 18:13 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 2 kommentarer

Har sydd noen tunikaer/kjoler i str. 74 og 62. 

Her i velour og ribb fra Stoff&Stil. Knapper fra Lykkedragen

Her i interlock fra JNYdesign. Har prøvd meg på en liten applikasjon også :)


God helg! :)

 

Børnetøj

Publisert: 15.03.2012 @ 22:41 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 3 kommentarer

Har bestilt bøkene til Hanne og Sofie Medoom. Etter at jeg lånte den ene på biblioteket fant jeg ut at disse bøkene kunne være til stor hjelp for meg som er ny bak sy maskinen. Bøkene har en rekke grunn mønster og forslag til hvordan man kan lage forskjellige ting av samme mønster. Det er også noen enkle søm beskrivelser. Bøkene er på Dansk, men det er jo ganske likt vårt språk...å så har man jo Google translate..kniis, som kan være ganske håpløs til tider :)Jeg bestilte også boka for litt større barnDisse grunn mønstrene er i den sistnevnte boka

Har lagd en bukse etter ett mønster jeg ikke har brukt før, det er fra boka "Barn igjen"Slik ble min


God natt :)

Skyer

Publisert: 14.03.2012 @ 12:40 Kategori: Overdeler Kommentarer: 1 kommentar

Ble tid til litt søm før vi drar avgårde. Dette sky stoffet skulle jeg gjerne hatt i flere farger, kanskje det blir på neste bestilling :)

Denne er i str.98


Str.98


Har faktisk lagd noe i str. 104 også. Første gang jeg lager i denne str. for salg :)


Dette innlegget ble laget i full fart for å si det sånn, straks på tur å dra nå. Så bildene ble nå så som så, til helga når vi kommer hjem igjen skal jeg lage bukser som passer til de forskjellige trøyene jeg har laget :)

Ha en fin dag! 

Trøyer og tunika

Publisert: 13.03.2012 @ 19:57 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Ettersom værgudene ikke var helt enig med seg sjøl i formiddag, ble hytte turen utsatt til i morgen. I går var det rene vårstemningen og i dag full vinter. Flott med snø, når samboen er hjemme..for han er så flink med fresen he he:)

Har blitt en del kanting i dag da,å et par tunikaer som ikke var helt planlagt.

Ribb i halsen og rullefall søm i ermer og kanten nederst


Enda noen sømmer og kanting igjen på det jeg sydde i går, men noen har jeg fått gjort ferdig. Har brukt ribb nede og i halsen.

Ribb både i hals, ermer og nedkanten

Da var det kveld igjen og snart frustrerte fruer ;)

Ha en fin kveld!


Raglan trøyer

Publisert: 12.03.2012 @ 20:23 Kategori: Overdeler Kommentarer: 4 kommentarer

I dag har det vært full produksjon av trøyer med og uten arm i gutte farger. Blir ikke å gjøre de helt ferdig i dag, tenkte å kante de ferdig når jeg får "ånden over meg";)

Med lange armer:
Korte armer:
Må si jeg likte raglan armene, men tror kanskje jeg skulle laget de en liten anelse videre. Får se hva jeg får til på neste. Blir vel laget noen i jente farger også :)

Ser ut som det blir noen dager på hytta for oss igjen. Håper på bra værmelding de neste dagene :)

Ha en fin kveld!

Skjørt

Publisert: 11.03.2012 @ 23:43 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 6 kommentarer

Til tross for at jeg har hatt arbeidshelg så ble det litt tid til søm også. Helgas produksjon:

Disse er veldig greie å sy på overlocken. Feer fra Sydilla og velour fra Stoff&Stil. Mønsteret er fra boka "Barn igjen".

Eventyrstoffet fra Tiljamid og velour fra Stoff&Stil
Er ikke helt sikker på hvor dette mønsteret er i fra. Syns ikke det ble så fint, så det må nok forandres litt på.


Et par bukser ble det også, her er en av de


På tide å ta kveld nå, god natt! :)

Bukse med mønster

Publisert: 10.03.2012 @ 21:06 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

I dag er det ikke så mye å vise fram. Kun en bukse produsert opp til neste Søndag :) Har jobbe helg og i morgen skal noen av oss fra barsel gruppa treffes før jeg skal på jobb, så det er ganske fullt på programmet :)Hadde sansen for denne:Good helg ;)

Tøffeste gutten i gata..

Publisert: 09.03.2012 @ 21:13 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Syns denne sjarmerende karen var riktig så fin i min "kreasjon". Morsomt å få se bilde av klærne mine i bruk. Takk for at jeg fikk bruke bildet :)Her er noen bilder fra hytta

Idyll..Denne morsomme oste høvelen har vi fått i gave hos min mor :)I morgen er det jobb igjen, ønsker dere god helg!

 

Søndagsmarked

Publisert: 06.03.2012 @ 22:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Vet jeg før har fortalt om Søndagsmarkedet som er en Søndag i mnd. I år har de to foregående vært på mine arbeidshelger, men det neste er på min frihelg. I den forbindelse holder jeg nå på å produsere opp litt småtteri jeg skal ha med dit :)

SmokkesnorerJeg har tidligere lagd spise smekker. Med noen forandringer denne gang b.l.a er knyte snorene lenger og smekkene litt større

Mønsteret har jeg tegnet selv

En litt lengere modellSikle skjerf eller bare som skjerf om man vilI morgen drar vi på vinterferie til hytta vår, gledings :)

 

Ha en fin uke:)

Glade astronauter

Publisert: 05.03.2012 @ 17:51 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 3 kommentarer

Om ikke de er glade så blir iallfall jeg glad av de:) Bestilte en liten halvmeter av disse stoffene siden jeg var litt nyskjerrig på de, det blir nok garantert bestilt mere. Veldig fargerike og fine stoffer etter min smak.Astronautene finnes også i grønn og cerise. Tenkte å bestille de i cerise med stripete stoff som passer til.

Her er også et morsomt stoff jeg kommer til å bestille mere av etterhvert om flere enn meg liker det, håper det :)Stoffene er fra Svenske Liandlo, bestilt fra Textart .

Jeg satte meg ved maskinen med engang jeg kom hjem fra jobb og dette ble resultatet, en litt for stor kjole til lillemor


Stakkars lillemor som har en betennelse i øyet som ikke vil slippe taket :/
Ha en fin kveld!

 

 

Valgets kvaler..hjææælp!!

Publisert: 04.03.2012 @ 21:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6 kommentarer

Holder på å spare til en coverpro symaskin og nå er jeg straks i mål med sparingen..men hjælpe mæ altså kor vanskelig å vite hvilken maskin skal man gå for?? Å ikke er jeg sikker på om det er en coverpro jeg trenger. vil ha en maskin som syr b.l.a disse sømmene:
Vil også ha muligheten til å montere på en sånn greie til å sy ribben rundt kanten b.l.a på body. Er ikke så flink til å forklare:) Blir veldig glad for gode råd fra noen som er litt mere erfaren på området enn meg selv :)

Jungel

Publisert: 04.03.2012 @ 19:07 Kategori: Body Kommentarer: 2 kommentarer

Har bestilling på ett sett med body/bukse og en body i jungel stoffet. Da blir det ikke flere bodyer av det stoffet, siden jeg ikke liker å lage så mange like plagg i samme stoff :) 


Har  startet på ett sett i mørk brunt/turkis med  monster trucker på.
Nå venter vi på pizza fra Peppes :)

Ha en fin kveld!

UFO

Publisert: 03.03.2012 @ 14:14 Kategori: Luer Kommentarer: 0 kommentarer

..altså uferdige objekter har det blitt noen av etterhvert. Dette er ett av dem, tunikaen er blitt ferdig men tightsen er det ennå litt små pjusk med. Herlige feer fra Sydilla nok en gang og velour fra Stoff&StilBle en masse luer sydd i uka som har gått, siden jeg har solgt over tyve luer til mine kolleger så ble det ikke tid til så mye annen søm. Her er en ladning med luer
Ønske dåkker en god helg! ;)

hits