Arkiv mned: februar 2012

Posebukse av gamle gardiner

Publisert: 28.02.2012 @ 22:25 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Nå har jeg endelig tatt meg tid til å sy noe av de gamle colargol gardinene som jeg fikk hos ei som ønsket noe til sin lille sønn. Jeg har fått tatt i bruk de nye navnelappene mine, bare synd at ikke str. lappene mine er svarte.
Ble lueproduksjon i dag også. Gutteluer denne gangen, med størrelse lapper nå. Lappene er med størrelsen på den ene siden og plass til å skrive navnet på andre siden.
God natt :)

Børnetøj 0-3 år..

Publisert: 27.02.2012 @ 19:54 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

..heter denne boka som jeg har sett at en del bloggere bruker. Siden den ikke var å finne på bokhandelen, dro jeg innom biblioteket og fikk de til å bestille den til meg. Nå skjønner jeg veldig godt at den er populær, skulle gjerne hatt den da jeg starta å sy. Jeg skal definitivt bestille meg denne og boka for litt større barn. Jeg anbefaler denne, det er en masse grunnmønster og forslag til hva man kan lage av disse. Alt man trenger mellom to permer :)Denne pakken fra Stoff&Stil kom i forrige uke. For det meste basis stoffer/ribb til bukser, kantebånd, ny skjærekniv/brett og selvfølgelig en masse bra å ha ting også ;)
Nå må jeg bestille nok en pakke, for jeg begynne å bli fri for div. andre basis stoffer..å sånn går no dagan ;)

Ha en fin kveld!

Luer igjen..og igjen ;)

Publisert: 26.02.2012 @ 21:55 Kategori: Luer Kommentarer: 8 kommentarer

Etter å ha hatt med luene mine med på jobben og solgt en del til mine kolleger, var det på tide å produsere opp noen flere. Jente luer var det begynt å bli smått med, så da ble det jente lue produksjon i kveld :)


Nå er ny stoffet testet og det er akkurat like flott som det lilla jeg hadde tidligere, det syns nå iallfall jeg.

God natt :)

Etterlengtede stoffer :)

Publisert: 25.02.2012 @ 21:58 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Fikk pakken med  sydilla stoffer i dag, som jeg forhåndsbestilte i Januar. Gjett om jeg har gleda meg og nå er de her. De flotte feene er trykket opp i beige/lilla og rosa. De super populære monster truckene er på nytt trykket opp i turkis og svart..hurra :)De er også kommet i turkis og brun..kjempefineBestilte også noe stripet ribb, som jeg ikke har hatt før.Håper jeg får inn noen bestillinger i disse stoffene :)

God natt!

Ting tar tid..

Publisert: 24.02.2012 @ 18:36 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Noen ganger når jeg skal lage noe på bestillling, klarer jeg ikke helt å bestemme meg for om jeg skal gjøre sånn eller sånn, den eller den fargen o.s.v. Slik var det altså med dette sette, men nå er det endelig ferdig. 


Snart helg og jobb på meg :)

God helg ;)

Retroringer fra Tiljamid

Publisert: 23.02.2012 @ 19:15 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Fikk pakke her om dagen fra Tiljamid design som jeg ikke har blogget. Skal sy opp flere smokke snorer, så da trengte jeg fester til smokkene. Bestilte en bit av stoffet retroringer, som jeg syns er så frisk i fargen. Det ble også et par meter med bånd som passer til eventyr stoffet :)Denne buksa ble til seint i går kveld. Lagde med ny vri, blonder som jeg sydde fast i ribben før jeg sydde det fast i buksaHar vært å kjøpt et par nye blader..ååå så mye fint


Fikk mine nye navnebånd i dag, syns de er kjempefine:)

Ha en fin kveld :)

Retro

Publisert: 22.02.2012 @ 19:32 Kategori: Bukser Kommentarer: 3 kommentarer

Nok en bestilling på en retro bukse, som jeg fant mønsteret til på loftet hos min mor. Lenge siden sist jeg lagde en slik, syns de er veldig grei å lage nå som jeg begynner å kunne med ribben..som jeg plagdes fælt med tidligere :)

Denne gangen ble størrelse merket ganske beint også :))
Fikk egentlig bestilling på en i brunt, lik de jeg har lagd noen av tidligere. Men jeg hadde så innmari lyst å lage en i dette grønne velour stoffet, for jeg liker fargen veldig godt og så er det litt tykkere kvalitet enn det brune. Fargen er egentlig litt skarpere grønn og ribben/kantinga mørk brun. Håper bestiller blir fornøyd :)

Ha en fin kveld!

Hjemmedag

Publisert: 21.02.2012 @ 14:36 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Ble hjemmedag med sykt barn i dag, burde skjønt det var noe på gang i går når hun ikke ville ha hverken middag eller kvelds. Skal bli godt når samboen kommer hjem og blir 5 uker. Han har kun vært hjemme et par uker siden nyttår, så nå skal det bli godt med litt avlastning på hjemmefronten:)

Etter å lest denne fine forklaringen på hvordan sy en fleece kjole på bloggen til Sirdalsrypa, så ble jeg inspirert til å sy en fleecekjole til min lille skatt, god å varm å ha på når man ikke er helt frisk.

Jeg har laget en enkel hjerte applikasjon og sydd kantene med rullefald søm


Ikke så lett å få henne til å stå helt i ro, så dette ble det beste bildet :)


Ha en fin dag! :)

Cobolt & lime

Publisert: 20.02.2012 @ 19:23 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

..er så flott ilag syns nå jeg. Det ene settet her er i str.98, i cobolt og lime med monster trucker. Ikke tvil om at stoffene fra Sydilla er populære, så nå er det på tide at de nye stoffene kommer snart:)

Dette stoffet er også med forskjellige kjøretøy, var glad for at jeg endelig fikk sydd noe av det.Har bare venta på en anledning. Det var blandt stoffene jeg kjøpte fra Sverige.


Velour og ribb fra Stoff og stil. Det er i str. 80, begge er  lagd på bestilling :)

Ha en fin kveld!

Baby baby..oh yeah..

Publisert: 19.02.2012 @ 19:15 Kategori: Body Kommentarer: 2 kommentarer

Da er babysettet ferdig. Genseren ble istedenfor en body, som jeg ble ganske fornøyd med. Syns at det er mest praktisk med body til de minste.

Jeg har kjøpt størrelselapper, meen jeg er ikke så flink å sy de fast..litt på skeiva her ;)Til settet ønsket "bestilleren" en smokkesnor i samme stoff. Så da sydde jeg en snor av body stoffet og brukte samme knappene som på skuldrene.
Nå er det nye sett på klippe bordet. Har en bestilling på to sett som jeg holder på med nå..så følg med ;)

Ha en fin kveld!

Lite søm og lite søvn

Publisert: 16.02.2012 @ 21:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

..har det vært den siste uken. Men nå har jeg sydd en liten velour bukse. Helledussan tenkte jeg da jeg sydde denne buksa i str. 68, som er det minste jeg har sydd. 


Til denne blir det en body i stoffet som du ser på bildet. Jeg har forsøkt å lage en genser med knepping som jeg har lagd så mange av, men jeg plagdes med en søm som ble alt annet enn fint. Dette stoffet er litt mykere og kanskje tynnere enn de stoffene jeg har sydd av før. Fant ut at jeg ville ikke gi fra meg noe som jeg selv ikke er fornøyd med. Håper jeg lykkes bedre med bodyen :)

God natt!

Fleece i metervis

Publisert: 14.02.2012 @ 23:02 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Har fått pakke fra Stoff og stil. Kun litt sån "basic" forbruksstoffer denne gang, sånne ting jeg skulle ønske jeg kunne fått kjøpt her. Er utrolig lang tid fra man bestiller, til varene er framme hos meg. Denne pakken tok det meg 10 dager å få..etter at de hadde sendt den avgårde. Før det venta jeg sikkert en uke før de i det hele tatt sendte den. Irritasjon sier jeg bare..Prøver å la være å irritere meg og heller bruke energien min på positive ting. Ikke like enkelt bestandig :) 

Velour, ribb, fleece, tråd og nåler 
En plass jeg derimot må skryte av når det gjelder levering er Lykkedragen , bestilte derfra på Søndag og pakken lå i postkassen her i dag. Bare synd at hun har sluttet å selge metervarer, nå er det kun knapper og str.merker. Her er det jeg bestilte derfra:

Lue str.merker med plass til å skrive navn og strikk.Knapper. Litt mye blitz, men man ser nå sånn noenlunde fargen iallfall :)Syns disse er mega søte :))Har ikke blitt tid til søm i helga, for jeg har hatt jobb. Har sydd noe i dag, men ikke noe å vise fram enda.

God natt!

 

Morsomme dyr

Publisert: 10.02.2012 @ 21:35 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Holder på med bestillinger innimellom jobb, barn, hus og hjem. Nå er det ett sett til en gutt med genser og bukse. Straks ferdig med genseren, buksa er det ennå litt jobb med
Samboern var innom hjemme en tur i går og klagde på at det var kaldt i anskiktet/halsen, så da var det bare å sette seg ved maskinen og lage en fôret hals til han :)God helg! :)

Koseklær på Facebook

Publisert: 09.02.2012 @ 23:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 5 kommentarer

Jeg kaller klærne som jeg lager for koseklær, rett og slett fordi det er det de er. Hvis jeg skulle sagt noe mere om "filosofien" min ang. klær, så syns jeg "la barn være barn" er et beskrivende ord. Fordi jeg syns at mange klær opp barna som mini voksne og ikke alltid tenker på hva som er behagelig for barnet. Spesielt syns jeg en god del kjendiser er gode(dårlige) eksempler på det. 

Min lille frøken hadde nok helst kunne gått rundt som denne skjønne babyen..uten klær ;)Det jeg egentlig ville fortelle er at siden min på Facebook har blitt veldig godt mottatt, nesten 60 liker nå og det syns jeg er helt utrolig. Veldig morsomt at folk liker det jeg lager.

Siden min finner du her:

 https://www.facebook.com/pages/Kosekl%C3%A6r/289464267772783

Ha en fin kveld! :)

Stor produksjon..puh..

Publisert: 08.02.2012 @ 20:02 Kategori: Luer Kommentarer: 4 kommentarer

Ja gjett hva jeg har brukt hele dagen og ettermiddagen på..sydd opp flere luer. Det var begynt å bli lite utvalg i luer, så da måtte jeg jo bare sette igang å sy opp mere. Denne gangen i nye flotte stoffer. Må si at jeg er glad det er gjort, kun noe små pjusk igjen..men det blir ikke gjort i dag :)

Mange voksne som har spurt etter luer, så denne gang ble det noen i stor str.

Gutte luer

Jente luerLue med hals i voksen str.Lue med hals i mellom stor str.Guttelue og hals i liten str.Det kjennes godt i ryggen at jeg har brukt  mye tid med syingen i dag, får ta en pause i morgen..om jeg klarer.

Ha en fin kveld!

Baby sett

Publisert: 07.02.2012 @ 22:37 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Etter å hatt flere våkenetter med lillemor og jobb tidlig i dag, så hadde jeg ikke overskudd til noe stort prosjekt i kveld. Surfa litt på nett og fant denne fine forklaringen på hvordan man syr enkle baby votter. I tillegg til vottene tegnet jeg i full fart et mønster på hals tørkle som matcher.
Skal lage flere av disse. Det er en kjempefin måte å få brukt opp stoffrester. Som for har jeg brukt brun velour. 

God natt..zzzzzzz..

Bestillinger unnagjort

Publisert: 06.02.2012 @ 17:52 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Like god følelse hver gang jeg er ferdig med klær som er bestilt. Nå har jeg bare et baby sett igjen, men må vente til pakken fra Stoff&stil kommer. I den pakken er b.l.a ribb som jeg skal bruke på buksa til settet. 

Dette første settet er til en gutt som er like gammel som min datter og det er i str. 86. Syns det nye skystoffet passet veldig godt med de turkise detaljene.


Dette settet er til en jente og er i str.92/98. Dvs at jeg har gått ut fra 92, men med vidde mer som 98. Jeg er nå fri for det flotte fe stoffet i lilla, men heldigvis har de bestemt seg for å trykke opp mere og jeg får det inn i slutten av Februar.
Ha en fin kveld!

-16 grader og kuling

Publisert: 05.02.2012 @ 19:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

..det er kaldt det, så i dag har vi hatt inne dag. Ble litt kjedelig for lille snuppa, så jeg må innrømme det var godt å få henne i seng i kveld. Bra det er barnehage i morgen :)

Dette er hva jeg har gjort de siste dagene, ikke så mye men litt har blitt gjort.

Strikka litt på denne, som jeg begynte på for en eevighet siden

Har kost meg med disse katalogene, som endelig havnet i min postkasse også

Gort ferdig knyte båndene på denne

Sydd dette settet som er bestilt, kun ribben og noen sømmer igjen :)

Hva har du gjort i helga?

Ha en fin Søndag kveld :)

Barndoms drøm

Publisert: 03.02.2012 @ 18:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Tror det var mange som drømte om denne lille karen på 70-tallet...

Jeg fikk en forespørsel her om dagen om jeg kunne sy noe av en gammel gardin, var litt skeptisk da jeg ikke har sydd noe redesign. Fant ut at det kunne jo være en bra utfordring. Var i dag og henta gardina og er den ikke herlig? Ble veldig gledelig overrasket da jeg så den fine kolargol gardina

Gleder meg å sy noe av denne. Vet ikke helt når det blir, så følg med ;)

God helg folkens! :))

Glidelås skrekk

Publisert: 02.02.2012 @ 19:17 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

Det høres kanskje litt dramatisk ut, men nesten sant. Har vært mange plagg jeg har villet lagd, men det har stoppet meg at det har vært glidelås på. Nå må jeg bare prøve å komme meg over det. Etter at jeg lagde en helbukse med en kort glidelås på, fant jeg ut at det ikke var så ille..alikevel har jeg vegret å sy andre bukser med glidelås. I dag har jeg utfordret meg selv og sydd en helbukse med lang glidelås :)


Denne er etter ønske fra ei i barselgruppa, hun ville ha en kosebukse til sønnen i dette stoffet og da ble det en slik..med glidelås;)

Ha en fin kveld!

From Sweden u know ;)

Publisert: 01.02.2012 @ 20:17 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da kom eendelig stoffleveransen min fra Sverige, nå skal det bli masse nye luer og andre plagg.Vaskemaskinen går for fullt her i dag, håper noe er tørt til i morgen...jeg klarer jo ikke veente så lenge :)

Det nederste stoffet har jeg allerede fått bestilling på, gleder meg til det blir tørt så jeg kan sette igang:)

Ha en fin kveld!

hits