Arkiv mned: januar 2013

Søndagsprosjekt

Publisert: 27.01.2013 @ 20:12 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

I dag ble det nytt sett til lillesnuppa. Hun var veldig begeistra for sløyfene jeg lagde og ville gjerne at de skulle være i håret, tenker jeg må lage et hårband som vi kan feste en sløyfe eller to i. 

Hettegenseren er etter Onion mønsteret, bare at jeg ikke har laget lomme på den. Genseren er i isoli fra S&Sog Hilco mønstret jersey kjøpt på salg fra Sydilla. Mønsteret på buksa er laget litt sånn på sparket og inspirert av fasongen på Jubels knytebukse, som jeg syns er veldig fin.

Må si meg fornøyd med dette settet :)

Ha en fin kveld!

Ukens anbefaling

Publisert: 26.01.2013 @ 22:57 Kategori: strikke oppskrifter Kommentarer: 10 kommentarer

Hadde ikke tenkt å poste noe innlegg i dag, men når jeg nå satt og surfa på nettet og var innom en av mine yndlinger så måtte jeg jo nesten dele med dere.

Siden heter Pickles.no og jeg syns de har såå mye flott der. Masse gratis oppskrifter på både muffins, strikking og noen små syprosjekter. Denne har jeg lenge tenkt på å lage, men ikke kommet meg så langt ennå.

Bildet er lånt fra Pickles.no

Fortsatt god Lørdag til dere :)

Ull i mange varianter

Publisert: 25.01.2013 @ 16:56 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Har bestilt litt forskjellige ullstoffer i det siste, både fra Sydilla og Finske Myllykmuksut. Dette settet er sydd i ulljersey fra Sydilla og er litt tykkere enn det Finske. Jeg tror nok at dette stoffet egner seg best til "utpå" klær, siden det kan kjennes ut som at det kan klø om man har det innerst.

Bestiller ønsket et ensfarget svart sett med blå kanter. Siden hun tidligere har bestilt sett i både bambus og ull, ville jeg lage dette etter et annet mønster enn tidligere. Egentlig ville jeg lage coversømmer som pynt, men tror det ville blitt for tykt å sy over sømmene med det. Så da ble det kun coversøm øverst på buksa.

Bukse mønsteret er fra Ottobre 1/2007 og den genseren er det samme mønsteret som de andre genserne jeg har laget denne uka. Jeg har kantet med ribb fra S&S, siden jeg ikke hadde ullribb i den rette fargen. Neste innkjøp blir av interlock i forskjellige farger, siden de anbefaler det til kanting når man bruker kantebåndsapparatet.

God helg!

Snart helg

Publisert: 24.01.2013 @ 13:29 Kategori: Overdeler Kommentarer: 8 kommentarer

Den følelsen når man sitter og filosoferer og hodet bare kjennes tomt...Det dukker ikke opp noen overskrift som høres bra ut, da må man bare velge et dårlig alternativ..men det er jo faktisk snart helg. Selv om det ikke hadde noe med dette innlegget å gjøre ja ja, nok om det da. 

Når jeg alt var i gang i går med enkle gensere, så klippa jeg opp til to jentegensere i str. 92 og 104. Disse er nå sydd nesten ferdig, bare å sy ned kantene igjen.

Siden dette var ganske fort gjort, så har jeg startet med ett ullsett som jeg har bestilling på. Bestiller ønsket seg et ensfarget svart sett til sønnen, med blå ribb. Hun venter en liten til i Februar og har bestilt en ulldress, men regner med jeg ennå har litt tid på meg til å gjøre den ferdig. Denne bestilleren har allerede handlet en god del hos meg og jeg kan vel kalle henne en fast kunde. Syns det er veldig kjekt, for da vet man hva som faller i smak. Skulle gjerne hatt noen flere som henne ;)

De genserene som ble laget i går og disse blir lagt ut for salg på min FB side. Har du ikke FB og har lyst å kjøpe, send meg en mail. Mail adr. oppe til venstre.

Ha en fin dag!

Be a supa hero

Publisert: 23.01.2013 @ 21:25 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Dette stoffet har jeg hatt liggende en stund nå, men egentlig hele tiden har jeg tenkt å lage noen enkle gensere av det. Har vært inne på tanken å lage bukser av ett jeans lignende stoff til, med lommer eller noen andre spesielle detaljer. Får se hva jeg finner på. Disse er sydd i str. 92 og 104.

 Jeg syns de ble fryktelig korte, så jeg valgte å lage kant med kantebåndsapparatet istedenfor å legge de opp og sy coversøm.

Som jeg har fortalt ble Desember en lite produktiv måned pga to halsbetennelser som gjorde at jeg hadde nok med jobb og hjem. Nå hadde jeg planlagt at det nye året skulle starte sykdomsfritt, men sånn ble det ikke. Først ble lillesnuppa gruelig forkjøla og fikk øyenbetennelse. Da gikk det bare få dager før jeg også ble forkjøla og fikk meg en kraftig bihulebetebnnelse. Så jeg er sykemeldt hele denne uka, huff så kjedelig. Men i dag klarte jeg komme meg opp av sofaen og en tur på syrommet, utrolig hvor mye det har å si for humøret. 

Egentlig skulle jeg sydd noen ullklærsom jeg har bestilling på, men det får vente til jeg er i bedre form for da må det full konsentrasjon til :)

Ha en fin kveld!

Da er det Freddan

Publisert: 18.01.2013 @ 21:33 Kategori: Luer Kommentarer: 6 kommentarer

For litt over ett år siden sydde jeg min første lue. Etter det har det blitt sydd MANGE luer, i stadig nye fasonger prøver jeg meg fram for å se hva som selger. Det som er veldig morsomt er at de etterhvert har blitt veldig populære blandt voksne. Når jeg begynte å selge ville ikke de voksne ha med typiske barnemønster, men nå ser jeg at stadig flere kjøper luer med morsomme motiver og spreke farger. Jeg prøver likevel å finne litt mere nøytrale stoffer for de som ønsker det.

Denne gangen, eller skal jeg si nok en gang er det Sydilla.no som har tatt inn stoffer som jeg "har trua" på. Jeg er veldig spent på fargen på disse stoffene, for de ser ganske anderledes ut på dette bildet enn det som jeg bestilte etter. Det gjør meg forresten ingenting, for jeg likte disse bedre:)

Bilde: Vi har fått inn mer av de populære hjortene!
http://sydilla.no.24nb.serversenter.net/butikk/jerseyinterlockstretchstoffer-med-monster/michas-og-andre

Her er ett bilde av siste ukes lueproduksjon, som er i tenåring/voksen størrelse. Jeg tar 150,- for en lue, både de med og uten fôr. De nederste fire luene er hengeluer uten fôr, men de er dobbelsydd i bomulls jersey så de er ikke helt tynne.  Er du interessert å kjøpe, så send meg en mail. Flere luer finner du HER.


(Den med lilla prikker er solgt)

God helg!

 

En tålmodighets prøve

Publisert: 17.01.2013 @ 22:22 Kategori: Heldresser Kommentarer: 4 kommentarer

Dagens syprosjekt var virkelig en tålmodighetsprøve. Ull interlocken som jeg brukte til kantingen var vel det største problemet. Antakeligvis skjærte jeg den litt for smal, slik at den ikke skled gjennom kantebåndsapparatet slik den skulle, det verste var jo at jeg ikke oppdaget det før jeg hadde sydd alle kantene, så da var det bare å sprette opp. Det var ikke det eneste jeg måtte sprette opp, det var liksom DEN dagen i dag. Ser det at når jeg kanter ull så trekker den seg en anelse sammen, som du kan se på nærbildet under her. Vet ikke helt hvordan jeg skal stille inn coverproen for å unngå dette. Har sett en del på andre blogger og ser at de fleste får det slik. Det er sånne detaljer som plager meg og jeg bare må finne ut av hvordan jeg skal unngå dette :)

Som dere ser har jeg fått pakke med ullstoffer fra Finske Myllykmuksut. Syns disse ullstoffene er så myke og gode. Denne gangen fikk jeg de hjem i tre konvolutter, gjett om postkassa var full. Heldigvis har vi en ganske stor kasse :) Trykkknappene har jeg kjøpt fra Lykkedragen.

 

 

Til kalde dager

Publisert: 16.01.2013 @ 21:56 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Her i huset forfølges vi av sykdom for tia. Når jeg endelig var frisk og godt i gang med sying igjen, så ble lillesnuppa sjuk. Hun har en forferdelig hoste og øyebetennelse..så har hun smitta mora som er sylta og tett..nok en gang.

Fikk likevel litt sytid i dag og jeg holder på å teste ut ullvottene, med pynting og sånt. Er ikke så helt fornøyd med alt jeg har gjort, men må jo bare prøve og feile.

Disse er ikke helt ferdig ennå, skal enda fôre de og sy de sammen. På den grønne har jeg prøvet meg på nålefilting, men vet liksom ikke helt hvor mye man må "stikke" for å få det til å holdes. Kanskje noen som har tips ang nålefilting?

God natt!

DIY anbefalinger

Publisert: 11.01.2013 @ 22:04 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Tidligere har jeg fortalt at jeg elsker å søke etter gratis mønstre på nett, både strikke og symønster. Lenge siden jeg har delt med dere, så her kommer et par anbefalinger som kan være verdt å se på.

Først ut er heklede blomster, syns det var mye fint og morsomt på denne Danske bloggen

http://yarnfreak-blog.blogspot.dk/2012/07/diy-ranke-med-sma-blomster-doilies.html

 

Her er et flott skjørt i redesign, mere om det kan du se på DENNE bloggen. Hun har brukt gamle t-skjorter, bodyer og lignende. Skulle bare ønske at jeg selv var flinkere med slikt.

Å til sist er en helt grei forklaring på hvordan man syr en sminke/pengepung med glidelås.

Dette var noe av det første jeg sydde og hadde aldri klart det uten hjelp av DENNE videoen.

God helg ;)

 

 

 

Nytt magasin fra Ottobre

Publisert: 10.01.2013 @ 14:23 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Nå er det tid for nytt Ottobre magasin, som jeg får i postkassa. Har ikke fått ennå, så disse bildene har jeg henta fra Ottobredesign.com

For min del så syns jeg ikke dette bladet hadde så veldig mye interessant, men der er et par plagg jeg kommer til å prøve meg på. Her er et lite utdrag med mine favoritter fra årets første Ottobre


Jeg hadde håpet at kanskje det kunne kommet ett nytt mønster på heldress for de små, da tenker jeg på "onepice" typen. De har jeg bare funnet fra 4år og oppover, kunne jo forminsket det men har liksom håpet at det skulle vært noe sånnt i en av bladene jeg får i postkassa :)

Nå er det jobb på meg resten av uka, så da høres vi plutselig igjen ;)

Ha en fin kveld1

Det enkle er ofte det beste..

Publisert: 09.01.2013 @ 14:42 Kategori: Overdeler Kommentarer: 4 kommentarer

I går fikk jeg hjem en liten pakke i postkassa, med et par biter stoff fra Liandlo.Det havna rett i vaskemaskinen og i dag måtte jeg teste ekorn stoffet

Valget falt på et helt enkelt mønster fra Ottobre. Tenkte å lage både lommer og knapper og i det hele tatt, men det endte med å bli en helt enkelt genser. Hovedgrunnen må jeg vel si at lillesnuppa er hjemme sammen med meg i dag, så da blir det ikke så mye tid til detaljer :)

Var heldig i dag og fikk  min kjære mor på besøk, så jeg fikk sydd denne genseren og gjort ferdig noen bestillinger. Helt til lillesnuppa syns at mamma hadde sydd nok, da var det bare å pakke sammen.

Ha en fin dag!

Matchende bukser

Publisert: 08.01.2013 @ 17:44 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Det har på en måte blitt min "greie" å lage hele sett med genser og matchende bukser.  Det er det jeg har hatt mest bestillinger på utenom luene. Etter at jeg la ut gårsdagens innlegg, gikk det ikke så lang tid før jeg fikk en forespørsel om å lage en lik hettegenser ,men i mindre størrelse.  Siden det var en av mine trofaste og beste kunder kunne jeg jo ikke si nei :)

I tillegg til genseren ville jeg gjerne lage en bukse til den, å slik ble det.Her er matchende bukse, men genseren er den fra gårsdagens innlegg. Har forminsket mønsteret på genseren jeg jobber med nå, så den blir mere i str. 92/98 og ikke 104 slik som denne.

Jeg har laget en stripe på sidene hvor jeg har brukt ribb, det var ikke så enkelt å treffe slik at den ble noenlunde lik langs hele. Måtte sprette opp en del og noen upassende ord ble det også ;)

Ha en fin kveld!

Hettegenser med monstertrucker

Publisert: 07.01.2013 @ 10:40 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Her er "gutteversjonen" av hettegenseren jeg lagde i går, selv om jeg syns at en jente godt kan bruke denne. Men man må vel bare innse at de fleste jenter i 3-4 års alderen digger rosa og prinsesser..eller sesse som lillesnuppa her i huset sier :)

En ting er sikkert og det er at det kommer nok et par varianter til av denne, siden jeg ble så fornøyd med de to første.

Monstertrucker fra Sydilla, isoli og ribb fra S&S. Mønster fra Danske Onion og det kan du få kjøpt HER. Denne er i str. 104 og vil bli lagt ut for salg på FB siden min. Er du ikke på FB og ønsker kontakt er det bare å sende meg en mail. Adr finner du oppe til venstre på siden her.

Ha en fin dag!

En liten søt fe eller ti

Publisert: 06.01.2013 @ 17:25 Kategori: Overdeler Kommentarer: 6 kommentarer

Mønsteret fra Onion med hettegenseren ble ikke liggende lenge før jeg måtte teste det. Noe av det jeg liker best når jeg syr er å sette sammen stoffer, bruker gjerne litt tid på det før jeg setter i gang og klipper. Denne gang ble  det nye fe stoffet og isoli fra Sydilla.no valgt. Ribben er fra Stoff og stil, foretrekker den kvaliteten som deres ribb har.

Genseren er i str. 104 og jeg har ikke helt bestemt meg om den skal selges eller beholdes selv. Litt stor til lillesnuppa ennå, men hun vokser jo fort.

 

Jeg har forlenget ribben i ermene, men ellers fulgt mønsteret slik det er. Jeg har også liggende stoff som skal bli til en mer guttete hettegenser.

Ha en fin kveld!

Salg hos Sydilla

Publisert: 05.01.2013 @ 16:09 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Når det er salg hos Sydilla, må man jo selvfølgelig bestille seg noen meter..ikke så mange meter denne gangen, men noen ble det. Kan tenke meg noen blir overrasket over stoff valget, da det ikke er helt i de fargene jeg har gådd for tidligere. Kanskje dette året blir litt mere variert når det gjelder både form og farge, hvem vet :)

Myke og deilige stoffer med morsomme mønstre.

Jeg har for første gang bestilt mønstre fra Onion, også disse bestilt fra Sydilla. Gleder meg å prøve disse, har for det meste brukt mønster fra Ottobre bladene

Hyggelig å komme hjem fra hytta når man har slikt liggende å vente på seg. Stoffene er allerede i vaskemaskinen og kanskje klare til bruk i morgen.

Fortsatt god helg til dere :)

 

Nytt år, nye utfordringer

Publisert: 02.01.2013 @ 17:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Etter å sett dette innlegget, fikk jeg lyst å lage mine egne votter siden jeg syns de er så fine. Dessuten har jeg en stund nå tenkt at jeg skulle hatt noe for de voksne damer som bruker å være å kikke hos meg når jeg er på marked. Så takk til min bloggvenninne Astrid som var så snill og sendte meg en kopi av mønsteret, helt supert. De ble ikke så proffe som de hun har laget( http://janomine.blogg.no), men jeg kommer meg vel etterhvert :)

Her er første forsøk

Vottene er i ull med fleecefôr.

Ser ut som det blir hyttetur på oss i morgen og et par dager, tror jeg må kjøpe meg en symaskin å ha på hytta også....er slett ikke sikker på hvor godt mottatt det ville blitt hi hi.

Så da får jeg vel si på forskudd

God helg!

Godt nytt år!

Publisert: 01.01.2013 @ 19:30 Kategori: Heldresser Kommentarer: 3 kommentarer

Jeg ønsker alle mine lesere, kunder, venner, bloggvenner og alle andre et fantastisk nytt år!

Ja da er vi altså kommer til 2013, hvor iall verden blir tiden av. Barna vokser og jeg også..men ikke i høyden dessverre, dette får bli året man skal bli litt mere aktiv..hvis tiden strekker til ;)

Ja ja, nyttårsløfter er det mange av, jeg har gitt opp de for mange år siden. 

 

En ting er iallfall sikkert og det er at jeg fortsetter i samme stil i det nye året, blir nok maange timer foran symaskinen dette året også.

Denne pyjamasen er fra forrige nummer av Symagasinet. Jeg har brukt kantebåndsapparatet, så den blir litt forskjellig fra den i magasinet. Denne er i str. 90, men jeg har forlenget mønsteret og laget den en liten anelse bredere. Lillesnuppa vår er såvidt over 2år og ca. 88 cm lang.Hvis jeg hadde sydd denne helt etter mønsteret så hadde str. 90 blitt for lite til henne. Jeg kommer til å forlenge det ennå litt om jeg lager flere til henne.

Jeg har gjort en del småfeil på denne, noe jeg ofte gjør på første forsøk på de fleste syprosjektene mine. Feilene er heldigvis ikke så synlige. Jeg klippet opp en til, så jeg får laget en  mens jeg ennå husker feilene jeg gjorde på denne og forhåpentligvis slipper å gjøre samme flere ganger.

Ha en fin kveld!

 

hits