Arkiv mned: januar 2012

Feer i fleng

Publisert: 31.01.2012 @ 18:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Det har blitt en del bestillinger/ønsker etter at jeg har lagt ut for salg (på FB)klær sydd i fe stoffet fra Sydilla. I går solgte jeg det lilla settet jeg sydde her om dagen, og da var det ei som veldig gjerne ville ha ett sånnt i samme str. Men jeg liker ikke sy det samme så mange ganger, så da lagde jeg et sett i en litt annen versjon. Det andre settet kan du se HER


I dag ble det tights og tunika :) 

Sydilla venter inn b.l.a fe stoffet i nye farger og jeg har selvfølgelig bestilt :)

Ha en fin kveld!

Applikasjon

Publisert: 31.01.2012 @ 00:00 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Blir ett lite innlegg her før jeg går i køy, blir litt opprømt når jeg har prøvd meg på nye ting. Applikasjoner på velour eller med velour stoff syns jeg er så flott, om det er gjort rett..vet ikke helt hvor rett dette er, men det er en start. Ikke helt ferdig, kun knytebånda igjen..men nå kjenner jeg Ole lukkeøye roper på meg ;)

Buksa er etter Jubels mønster i str.1-2 år

God natt!

Prinsessa og skilpaddene

Publisert: 30.01.2012 @ 17:30 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 1 kommentar

Her kommer bildene av det ferdige resultatet fra helgens klipping.Bodyen ble litt skeiv nederst, det er ikke bare øya mine denne gangen ;) Bra den skal være nedi buksa

På skuldrene ble det røde løveknapperSist men ikke minst, prinsessa med blått øye og greier "in action" :))

Ha en fin kveld!

 

Søndags kos

Publisert: 29.01.2012 @ 20:21 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Det som ble klippet opp i går, hadde jeg liksom store planer om å ferdigstille i dag..men i min iver etter å sy i de nye stoffene glemte jeg å vaske de. Jerseystoffer har litt krymp og litt løsfarge så det er best å vaske før bruk. Så i dag ble buksa gjort ferdig, men bodyen er satt på vask med resten av de nye stoffene :)
Bildet ble ikke så bra, buksa ser skeiv ut, den er ikke det :)

Gleder meg allerede til å sy ferdig resten i morgen, jeg er bare absolutt helt bitt av sybasillen ;))

God natt! 

Skilpadde suppe

Publisert: 28.01.2012 @ 21:34 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

...ikke akkurat det jeg lager nei, men skilpadder er det mange av på klippebordet. Som vanlig når jeg er trøtt og sliten etter jobb og bestemt meg for å ikke gjøre noe som helst, så kommer den der "ånden" over meg og jeg bare må. Så i kveld ble det klippet klart til i morgen :)

 Hva tror du dette skal bli? :))

 

Nytt år, nye stoffer

Publisert: 27.01.2012 @ 20:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

Etter å ha vært på en litt impulsiv tur på hytta og endatil blitt en dag ekstra pga ferga ikke gikk for det var så mye vind..så  venta det hele tre pakker på meg da jeg kom hjem. Ikke så lange bitene, men det holder nok til noe småtteri :)

Disse er fra Chetodesigns. Den rosa er litt skarpere i fargen, finere enn på bildet syns jeg.

Dette bestilte jeg fra Sydilla. Det er et bare helt herlig mykt og litt glatt kvalitet, kjempedeilig.Til skilpaddene tok jeg sjansen på å bestille et rødt prikkete stoff fra Textart , men det var mere rødt enn skilpaddene. Jeg skal nok alltids finne noe annet å bruke det til :)Ønsker alle en god helg!

Selv har jeg arbeid i helga, så det spørs om det blir tid til å sy noe :)

Dilla på lilla

Publisert: 22.01.2012 @ 20:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Som så mange andre så syns jeg lilla er en kjempefin farge, men jeg har oppdaget at det kan være et problem å bestille det på nett. Jeg mener at lilla er så forskjellig på bilder og i virkeligheten. Flere ganger jeg har bestilt, så er det liksom ikke helt den fargen jeg hadde tenkt meg.Denne buksa er litt lysere enn bildet viser. Har veldig lyst på en litt mørkere pen lilla velour enn denne, tips taes imot med takk:)


Vil gjerne tipse dere om en ny nettbutikk, som selger herlige stoffer fra Liandlo

https://fabelblaa.nordicshops.com/

Bare så synd jeg nettopp har bestilt fra Sverige, ville heller støttet denne butikken :)

Ha en fin kveld!

Kosesett til ?

Publisert: 19.01.2012 @ 18:31 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Dagens søm resulterte i dette settet, som er sydd i stoff fra Gekko og ribb/velour fra stoff&stil .Tøffe plast knapper med fisker på som en liten ekstra detalj. Dette settet er i str.74 og koster 400.-, om noen er interessert å kjøpe det :)

Ha en fin kveld! 

Monster trucker 2

Publisert: 17.01.2012 @ 13:07 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Etter forrige innlegg med monstertrucker  fikk jeg et ønske (ettersom jeg ikke tar imot bestillinger ;) fra ei på barselgruppa. Jeg liker ikke å lage samme sett flere ganger, så da ble det en liten vri og det ble jeg veldig fornøyd med. Håper de som skal ha det også blir fornøyd.
Dette settet ble med åpning i hals og eplegrønne kam knapper, må si jeg er veldig begeistra for de knappene. Eneste ulempen er at jeg ikke er så sterk å klemme sammen knappene, så det blir samboens oppgave :)

Ha en fin dag! :)

Fargeglad

Publisert: 15.01.2012 @ 14:54 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Jeg er veldig glad i farger til lillemor, men det blir desverre litt mye rosa for det er jo ikke det store utvalget når man handler til en liten frøken. Dette er jo selvfølgelig begynt å endre seg nå når jeg har begynt å sy. Dette er helgens ferdige prosjekt

Dette har jeg sydd i str.80. Mønster fra Ottobre, husker ikke nummer. Ribb og stretch chenille(velour) fra stoff&stil og jersey stoff fra Tiljamiid design. Knapper fra Lykkedragen.no

Ha en fin Søndag!

Ra Ra..

Publisert: 13.01.2012 @ 11:08 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

..heter en liten løve som er på barnetv. Sangen til dette programmet har festa seg og jeg "nynner" på den når jeg sitter å syr, men kanskje ikke så rart når man ser på stoffet jeg syr av?

Jeg fnisa nå litt for meg selv når jeg begynte å tenke over hvilken sang og hvilket stoff jeg holdt på med :DGratuler meg..jeg har endelig motet meg opp til å sy glidelås :)) Det var jo en enkel sak når jeg bare brukte rett fot på maskinen. Denne er sydd i frottè og brukt ribb rundt ermer/hals åpning.Mønsteret er fra jeg var barn, funnet hos min mor. Tenkte at jeg skal selge denne. Str. 86 og 280,-, frakt betales av kjøper. 

Men det store spørsmålet er, skal jeg sy ribb nederst eller bare sy den opp??

Ha en fin dag :)

 

Søte løver

Publisert: 12.01.2012 @ 21:54 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Hadde så store planer i går om hva jeg skulle sy i kveld, men tiden gikk til husarbeid og klesvask..det må jo også gjøres :) Men fikk litt tid til å sy en bukse, som ikke var planlagt, i det søte løve frotte stoffet. Har laget den med litt ekstra "rompevidde" så det er god plass til bleiestumpen :)


Lillemor i settet jeg sydde til henne i gårGod natt!

Shopping til lille prinsessa

Publisert: 12.01.2012 @ 16:21 Kategori: baby Kommentarer: 4 kommentarer

Ble en bytur på oss i dag siden det ikke er barnehagedag, jeg hadde fri fra jobb og lillemor begynte å bli ganske rastløs her hjemme. Tenkte meg på salg, men fant jeg noe på salg..neida :) Jeg fant derimot tøfler som jeg tidligere har bestilt omtrent maken til på nett. Så jeg kjøpte likegodt to par :)Ellers så kjøpte jeg to pyjamaser med fot..liker det best, for om det ikke er fot havner de oppunder knærne siden lillemor er PROPELL når hun sover :) På tide å prøve ut hårstrikk og se om det er noe hun vil ha på uten å spise de opp. Kjøpte også en reimalue, men den har hun på seg nå. Hun ligger og sover en litt sen ettermiddagshvil..lurer på når det blir kveld i dag..Nå er det middagslaging så det er klart til lillemor våkner :)

Ha en fin dag!

 

Genser og bukse med jukse lomme

Publisert: 11.01.2012 @ 20:11 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Ja da har det kommet pakke fra Stoff&Stil `s salg. Alltid like morsomt :)
Litt av hvert her :)

I dag har jeg sydd ferdig settet jeg begynte på her om dagen
Blomstret stoff fra Gekko, velour fra lokal butikk, ribb fra Stoff&Stil. Mønster på genser fra Ottobre 1/05

Må si jeg er fornøyd med halsen på genseren, var litt spent om jeg skulle få til den. Gikk lettere enn forventet :)

Dette settet skal vi beholde selv.

Ha en fin kveld! :)

Genser og lue

Publisert: 09.01.2012 @ 20:49 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

I dag har det blitt klippet litt og tegnet noen ny mønstre jeg skal prøve ut. Genseren jeg har klippet er et mønster  fra Ottobre nr.1/2005. Denne skal være til buksen med jukselommene, som jeg hadde et innlegg om for to dager siden.Denne lua er fra samme Ottobre, men er egentlig uten applikasjon og for :)Ikke så spennende innlegg i dag heller, men jeg er så utroolig trøtt på ettermiddagene. Men etter endt arbeidsdag i morgen er det fri noen dager :)

I kveld blir det strikking og litt tv titting :)

Ha en fin kveld!

Stoff fra JNYdesign

Publisert: 08.01.2012 @ 22:33 Kategori: hverdag Kommentarer: 4 kommentarer

I dag ble det ingen ting gjort, utenom litt strikking. Men jeg har bestilt noen fine stoffer fra JNY design . Dette er en svensk nettside, så for å slippe ekstra moms og toll, har jeg satt leverings adressen til min bror som bor i Sverige. Han vil ta det med seg hit når han kommer neste gang. Ulempen er bare det at jeg har ingen aning om når han kommer neste gang, forhåpentligvis om ikke så lenge :) 

Ettersom bilde nedlasteren her tydeligvis har klikka, nok en gang, kan dere se bildet av stoffene på Facebook, søk på Koseklær :)

God natt!

 

 

 

Sømbeskrivelse, jukselomme

Publisert: 07.01.2012 @ 21:03 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 5 kommentarer

Her kommer en forklaring på hvordan jeg lager mine enkle jukselommer. Disse kom jeg på å lage da jeg syns de runde lommene mange syr for tia, var så fine. Men ettersom min gullonge enda er så liten og ikke trenger noen lomme, så syns jeg dette ble en fin detalj på en ellers litt kjedelig bukse.

Håper det er forståelig:)

1. Klipp ut delene som vanlig. Legg forpartene mot hverandre, enten rett mot rett eller vrang mot vrang2. Finn en kopp eller skål som har den størrelsen du ønsker på buen, tegn og klipp/skjær rundt. Jeg har den ca. 6 cm fra overkanten.


3. Når du har klippet ut halv sirklene, legger du de på det stoffet du skal ha som lomme. Klipp de nye halvmånene litt større enn de halvmånene som du har tatt bort fra buksa.4. lag ribben ca.3,5 cm bred. Mange bruker den 4cm bred, det syns jeg blir litt for mye. Sy på ribben.
5. Brett og evt. stryk ribben bakover og fest på lommestykket med knappenåler. (jeg har glemt å kaste over lommestoffet, det burde gjøres)


6. Om jeg vil at lommene skal være sånn noenlunde identiske, sjekker jeg de mot hverandre før jeg syr de fast. Man kan lage de litt usymmetriske også, med forskjellig størrelse på de :)6. Sy fast med en søm rundt ytterkanten på ribben. Ser sånn ut fra vrangen7. Nå er den klar til å syes sammen på vanlig måte :)

Håper dette har vært til hjelp for noen :)

Jeg har ikke hatt tid til å gjøre den helt ferdig, så det får dere se en annen dag.

God natt :)

Snømannen Kalle

Publisert: 06.01.2012 @ 16:41 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 0 kommentarer

Denne koselige karen fant jeg på ett par lester hos

 http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=786&lang=noDe kan nok varme godt på en kald vinterdag :)

God helg!

Jukselommer

Publisert: 05.01.2012 @ 16:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Utrolig hva man får gjort når lillegull har formiddagsluren sin i vogna ute. Kom ikke helt i mål, men ikke mye om å gjøre. Har en nesten ferdig genser og en nesten helt ferdig bukse. Denne gangen har jeg laget jukselommer igjen. Tenkte jeg skulle vise hvordan jeg gjør det, for det er veldig enkelt..men fant ut at i dag ble det ikke tid til å gjøre det.

Etter å sett gjennom en hel del blogger, ser jeg at mange får sånne rynker rundt lommene. Det skal vel ikke helt egentlig være det, eller? Jeg har iallfall spretta opp og sydd på nytt når jeg har fått det sånn. Slik ser dagens jukselommer ut :)


Ser at bildet ble litt uklart, beklager det.

Slik er buksa i sin helhetSå ble det en genser, som jeg ennå har noen sømmer igjen på før den er ferdigDette settet er i str.80 og stoffer fra sydilla og S&S.

Ha en fin kveld!

Nytt design

Publisert: 04.01.2012 @ 21:02 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Vet at eldste dattra holder på litt nå og da med å lage nytt design for meg, er veldig spent på hvordan det blir :)

Etter at mange har spurt om jeg har egen side på Facebook, så har jeg nå ordnet det. Søk på Koseklær, så finner dere den :)

Her er noe av det jeg har gjort i dag

retrobukse sydd i fleece

Har sydd bleie pose, med plass til 3-4 bleier og en pakke våtservietter. Passa kanskje ikke helt med røde hjerte knapper, de blir nok byttet ut med grønne eller hvite knapper :)


God natt! :)

Godt nytt år!

Publisert: 04.01.2012 @ 10:54 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Godt nytt år alle sammen!

Ja da er hverdagen i gang igjen, med alt som det fører med seg :) Vi har hatt en fin jul med familie og venner, mange pakker til barna  under juletreet  og alle fornøyd. Desverre kom forkjølelsen som herjer i byen også "på besøk", kjenner at jeg etter en hel uke ennå ikke er helt i form. Men skal ikke klage, det har vært masse kos. Her er et bilde som min eldste datter tok på nyttårs aften. De som har lest bloggen min tidligere vet at eldste datteren min er utrolig kreativ og flink på tegnefronten, men hun er også flink til å lage forskjellige ting på dataen. Her har hun hjulpet meg å lage pris/vaskeanvisningslapper. Tenkte å skrive prisen inni skyen på lappen.Og en liten plakat som jeg skal laminere, så kan jeg bruke den når jeg f.eks er på Søndagsmarked

(må skrive den ut på nytt siden skriveren var nesten tom for farge)Nå har jeg et par fridager fra jobb, så da blir det nok litt sying :)

Ha en super dag!

hits