frkbem

frkbem
42, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Kjøpte meg en Babylock Imagine i Oktober 2011, da var det gjort. Har blitt noen timer ved symaskinen siden.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Kreativitet

Alt til sin tid

Publisert: 10.10.2013 @ 13:06 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da har jeg endelig bestemt meg for å skifte over til b logspot, det var faktisk der jeg starta. Har tenkt på det i lange tider, siden jeg ser endel finesser der som jeg ikke finner her. B.l.a det med å lage faner og en hel del annet.  Så da håper jeg at dere kjære lesere følger med meg og registrerer dere som følgere på min nye blogg. Slik at jeg kan få flere enn de to følgerne jeg hadde sist jeg blogget der :)

Jeg kommer til å beholde denne bloggen for å lettere følge dere som jeg har fulgt en stund nå :)

Velkommen innom på

koseklaer.blogspot.com

Håper dere stikker innom.

Ha en fin dag!

Konkurranse

Publisert: 02.10.2013 @ 21:46 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer
Nå er det konkurranse på Sydilla og jeg har sendt inn mitt bidrag. Har jo sydd en good del av deres stoffer, men valgte ut bodyen i dus rosa med turkise detaljer og buksa m jukselommer. Så nå krysser jeg fingrene og tærne og alt sammen her :)


http://sydilla.blogspot.no/2013/09/konkurranse-tavling.html

Man får lodd ved å dele konkurransen, kommentere på bloggen og sende inn bidrag. Lykke til alle som bidrar!
Ha en fin kveld!

Nye utfordringer

Publisert: 30.09.2013 @ 11:25 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

En venninne av meg har i lengere tid "mast" på meg om at hun ville at jeg skulle sy noe i voksen størrelse, siden hun hadde fryktelig lyst på tunika/kjole. Måtte jo bare kaste meg ut i det og her om dagen var hun innom og vi fant mønster, størrelse og farger. Hun var innom en lokal stoffbutikk og kjøpte svart velour og så ville hun ha oransje detaljer. Mønsteret er fra Symagasinet nr. 1/13 og er veldig enkelt å sy, heldig for meg som aldri har sydd noe i voksen størrelse. 

Hun skal selv "stæsje" den med pynteknapp(er )på hjertet, så jeg er spent å se hva hun finner på. Alt klær den smukke :)

Snart jobbkveld på meg.

Ha en fin dag! 

18.09.2013

Publisert: 18.09.2013 @ 19:08 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer
Blogginnlegg fra Ipaden i dag. Blir ikke så bra, men får gå for denne gangen tenker jeg.
Da kom jeg meg endelig til Stoff og Stil på Alnabru, med god hjelp fra Astrid som har denne fine bloggen janomine.blogg.no. Takk for at du gidda finne ut hvilken buss og t-bane jeg måtte ta, det var helt supert!!
Jeg kunne nok gått i butikken i timesvis, men siden dattra hadde skolefri i dag og ble med meg så måtte jeg jo ta litt hensyn. Har heller ikke det helt store reisebudsjettet, men noen ting fikk jeg da med meg.

Isoli i fargen sand, leopard med litt rosa i, plast med hvite prikker og jersey med digitalprint. Er veldig spent på kvaliteten på denne jerseyen, noen som vet hvordan den holder seg etter noen vask?? Fikk med meg litt småtteri også :) Ha en fin kveld!!

Koseklær ute i verden

Publisert: 09.09.2013 @ 13:20 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

For en tid tilbake spurte jeg om mine kunder kunne sende meg bilder av barna med klærne "mine" på. Her er noen av de flotte barna (å et par voksne) som bruker klær og luer som jeg har sydd.Det er så morsomt for meg å se at barna trives i klærne og gjerne vil ha de på, som min egen lillesnuppe som jeg noen ganger må overtale for å ta av seg klær hun bare skal prøve.

Tusen takk til dere som har sendt meg bilder <3

Ha en fin uke!

Tepper

Publisert: 09.07.2013 @ 18:18 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 14 kommentarer

Nå er det ikke lenge til Seiland barnefestival, som er i Hønseby på Nordre-Seiland. Det er ganske nært der vi har hytta vår, sånn omtrent ti-femten minutter å kjøre. Så nå er det full forberedning til jeg skal dit, har sydd en del nye voksenluer og noen pannebånd.  

Innimellom luer og pannebånd ble det sydd noen babytepper av noe fleece jeg kjøpte i den tiden jeg starta å sy. Vet ikke helt hva jeg hadde tenkt å bruke det til, men det ble liggende og fylle opp i hyllene. Så i dag ble det ikke mindre enn fem babytepper sydd og bedre plass i hyllene ble det(så lenge det varer).

Pingviner og prikker på fleece fra S&S. 


Når man syr blir det en god del rester, så nå har jeg startet med å sy lappetepper. Hadde planer om å lage ett til i dag, men det ble med tanken.


Restestoffer fra Lillestoff, Gekko og JNYdesign.  Bak har jeg noe restefleece, som var for lite stretch i til å bruke til luefôr. Skulle hatt noe rosa fleece, men det er litt rødt i stoffet med dyrene så da fikk det bli slikt.  Alle teppene kommer for salg på min FB side, men først skal de bli med på festival.

Ha en fin dag!

 

Pakke på døra

Publisert: 27.06.2013 @ 12:46 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Siden formen ikke er på topp om dagen så får jeg vise en ublogget bukse jeg sydde ferdig rett etter ferien. Dette er en bukse jeg lagde på bestilling fra en tidligere kunde. Disse buksene er jo veldig enkle, men også veldig gode for en liten kropp. Sydd i str. 92.


Disse uglene er veldig populære, men jeg har  vel egentlig bestemt meg for ikke å bestille inn mere av disse. Det er jo så masse flotte stoffer, så jeg vil nok heller bestille noe jeg ikke har hatt før. Uglene er fra svenske JNYdesign og fra samme plass fikk jeg pakke på døra for noen dager siden. Skal si jeg ble overrasket når det ringte på døra ganske så tidlig på formiddagen, ikke mindre overrasket når det sto en mann der med en svær pakke i armene. Siden min Svenske "stoffdealer" er sykemeldt for tia, er det dårlig med levering hit opp til meg. Derfor benytta jeg sjansen når det var fraktfri levering.

Noen nye stoffer og noen gamle favoritter. Bestilte også noe intelock til kanting og svart jersey til luer/pannebånd.

Ha en fin dag!

 

Full pakke

Publisert: 16.04.2013 @ 16:54 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Hvor bra er det ikke å komme hjem og få to pakker i posten, eller på posten. Har endelig fått bestilt mere av det populære monstertruck stoffet i turkis/svart, med på kjøpet fikk jeg en hyggelig overraskelse...ett påske egg med litt forskjellig i. Hvem eelsker ikke å få en overraskelse med på kjøpet, jeg gjør det iallefall. Ved siden av egget ligger alt det som var pakket inne, utrolig hvor mye som kan få plass i ett lite egg.

Pakke fra Sydilla

Monstertrucker, campan, påske egg og ensfarget interlock i forskjellige farger, som jeg skal bruke til kanting med kantebåndsapparatet.

Fikk også pakke fra Bikuben

med heat transfer vinyl i forskjellige farger. Dette brukes med silhouette cameo maskinen jeg kjøpte før jul. Har plagdes en masse, men nå tror jeg vi har "knekt koden". Har du spørsmål om denne, send meg gjerne en mail. Noen som vet om en rimelig utenlands butikk som selger slik vinyl?(ønsker flere farger enn jeg får tak i her)

Holdt på å glemme, fikk jo nye navnelapper også. 

Blir nok ingen sying i dag, men i morgen har jeg en fridag og noen bestillinger jeg skal gjøre ferdig.

Ha en fin kveld!

Lykke!

Publisert: 19.03.2013 @ 09:02 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Lykke kan være så mye. Denne gangen er lykke at jeg har fått tak i disse to herrlige stoffene! Etter en god del leting over lang tid, så kom jeg over disse sånn helt tilfeldig på en Epla butikk. Ser for meg bla bodyer med bukser til de minste og kanskje noen søte små kjoler :) 

Populære rever og ugler tegnet av min favoritt designer Johanna Ahlard.

Lillestoff har også mange flotte stoffer.

Nå skal vi handle og dra på hytta og gjøre påskeforberedelser.

Ha en fin dag!

DIY Pettiskirt

Publisert: 07.03.2013 @ 19:57 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

...Eller ballerinaskjørt om du vil. 

For ikke så lenge siden bestilte jeg de herligste prinsesse stoffer fra S&S, siden lillesnuppa allerede er veldig betatt av alt som glitrer og er bling. Hadde en plan om å lage ballerinaskjørt, men har ikke kommet meg så langt ennå. I mellomtiden har jeg vært på jakt etter en sømbeskrivelse, eller DIY som det så populært heter nå for tiden. Det er Engelsk og betyr -Do it yourself, for de som ikke visste det .

Her er mine ballerinaskjørt stoffer. Håper jeg får gjort noe ut av dette og det ikke bare blir med tanken.

Siden det ikke er lov å låne bilder fra siden jeg fant, uten tillatelse så får dere ta dere en tur innom denne fine bloggen og kikke selv :)

DIY Pettiskirt finner dere HER.

Myke barneklær

Publisert: 01.03.2013 @ 14:08 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

I dag har jeg å eldste dattera hatt bydag. Med lillesnuppa i barnehagen ble det jo rom for litt shopping og lunsj på Peppes. Blir litt roligere når det bare er oss to.

Her er noen stoffer som er bestilt inn til sommerens luer, har  fått sydd ca 30 sommerluer. Ikke så mange foreløpig, men mere blir det.  Syns disse stoffene er friske og fine i fargen og gleder meg til å få de hjem.Jeg hadde en ting jeg skulle handle i dag, men var litt usikker på om de kom til å ha den inne på bokhandelen her. Tenk så heldig at de hadde en igjen til meg. Dette er opprinnelig en Dansk bok, som nå er utgitt på Norsk. Hvis du vil bla i boka kan du gjøre det HER. 

Jeg har en del fleece som jeg ikke har helt visst hva jeg skulle bruke til, men nå har jeg jo litt å velge mellom.

På en av butikkene vi var innom fant eldste dattera dette skiltet og syns at det måtte vi kjøpe...skjønner ikke helt hva hun mener ;)

God helg!
 

Selger ut stoffrester

Publisert: 17.02.2013 @ 19:44 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Nå begynner det å bli fullt i stoff hyllene mine, så jeg tenkte å prøve å selge unna noen rester. Aner ikke om det er interesse for slikt, men jeg prøver meg nå. Skal først prøve meg på bloggen, blir det ikke noe salg her så er det en side på FB for folk som kjøper eller selger stoffer. Den siden finner du HER. 

Dette er bare noen av stoffene jeg skal selge, men det tar jo litt tid å måle opp og finne pris. Så i denne omgang er det disse stoffene jeg selger. Om du er interessert, kommenter og si bildenr. Kjøper betaler porto.

Alle stoffene er i bomulls jersey.

Bilde nr. 1 SOLGT

Høyde 94cm og bredde 108cm. 

Amerikansk stoff fra Michael Miller

Kr. 90,-

Bilde nr. 2

Høyde 50 og bredde 104. + litt til.

Stoff og stil

pris kr. 35,-

Bilde nr. 3

Høyde 98 og bredde 110cm. Dette stoffet er fra svenske Liandlo

Kr. 90,-

Bilde nr. 4

høyde 85 og bredde 143. Kjøpt fra Stoff og stil


Kr. 70,-

Bilde nr. 4

Høyde 39 og bredde 110 cm. Fra Gekko

Kr. 35,-

Bilde nr. 5. SOLGT

Høyde 40 og bredde 180cm. Dette er fra Svenske Jnydesign


Kr. 50,-

Bilde nr. 6

Bredde 58 og høyde 30cm. Dette er fra Svenske Jnydesign.

Kr. 15,-

Bilde nr. 7. SOLGT

Se str. på bildet. Fra Gekko.

kr. 30,-

Bilde nr. 8

Se størrelse på bildet. Kjøpt fra Tiljamid


Kr. 60,-

Bilde nr. 9

Se str. på bildet. Dette er fra Jnydesign.


Kr. 90,-

Bilde nr. 10. SOLGT

Se str. på bildet. Fra Stoff og stil.kr. 40,-

Bilde nr. 11. SOLGT

Se str. på bildet. Fra Amerikanske Michael Miller.


Kr. 80,-

Bilde nr. 12

Se str. på bildet. Fra Svenske Liandlo.


Kr. 40,-

Har forresten vært på Søndagsmarked i dag og hatt bra salg. Ble ikke så mye salg av gensere og sånt, men solgte litt av hvert av votter, luer og pannebånd.

Ha en fin kveld! :)

 

 

 

 

Silhouette testing

Publisert: 08.02.2013 @ 18:19 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har vi endelig fått testet Silhouette cameo maskinen jeg kjøpte før jul. Må si at dette kan bli morsomt, men det er jo alltid litt vanskelig før man lærer seg med ting. Ikke at vi hadde problemer med dette, men når man skal bruke flere farger og evt sitt eget design så blir det nok litt værre.

Brukte genseren jeg sydde for et par uker siden og en ensfarget lue jeg har sydd til eldste dattera.

Silhouette maskinen er en kuttemaskin man kobler til dataen eller bruker minnekort på, så skjærer/kutter den opp det man da har innstilt den på å skjære. Dette er "smooth heat transfer material" jeg har brukt. Man skjærer ut bildet og stryker det på i ca. 60 sekunder, da skal det tåle vanlig vask. Designet kjøper man fra den offisielle siden til silhouette. Får lage ett bedre innlegg om mine erfaringer når jeg har lært meg ennå litt mere.

Så nå blir det nok navneluer/pannebånd etterhvert, hvis noen vet hvordan man lager bokstaver så er jeg glad for tips/link til hjelp.

God helg!

Nye årstider

Publisert: 07.02.2013 @ 14:00 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Ettersom årstidene skifter, så må man jo fornye stoffene. Iallfall når man syr luer i en forholdsvis liten by, folk vil jo gjerne ha det som ikke alle har.Men egentlig er ikke det HELT sant, for det er jo gjerne slik at om noen har så vil gjerne flere ha også ;) Slik har det iallfall vært med luene mine, men jeg ønsker ikke at det skal være så fryktelig mange like. Noen stoffer er det laget flere luer av enn andre, men jeg vil alltid ha noen stoffer for de som ønsker en som ikke så mange har. Da syr jeg kun 2-3 luer av akkurat det stoffet.

Dette uglestoffet har så populært på luefronten(de fleste bestilt utenbys fra) at jeg har valgt å ta inn mere, det også fordi jeg har veldig lyst å sy tights og tunika til vår lillesnuppe. 

Så for de som har ønsket noe av dette, nå kommer det mere. Med matchende striper denne gangen :)

Disse to stoffene er i vårens/sommerens nye farger. Nå er jeg bare spent om folk er klare for disse spreke fargene. Morsomme er de iallefall.

Stoffene er fra JNYdesign.seMed på denne bestillingen har jeg også bestilt ensfarget interlock som jeg skal bruke i kantebåndsapparatet og jersey som ser ut som dongeri. Hvis jeg er heldig så får jeg denne pakken fra Sverige i neste uke, krysser fingrene for det. Ellers så sliter jeg, fremdeles, med luftveiene og er for tiden sykemeldt. Denne gang ble jeg heldigvis henvist til spesialist, så får vi håpe de kan hjelpe meg. Jeg kjenner at syabstinensene holder på å ta over her :-)

Ha en flotters Torsdag!

 

 

Til kalde dager

Publisert: 16.01.2013 @ 21:56 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Her i huset forfølges vi av sykdom for tia. Når jeg endelig var frisk og godt i gang med sying igjen, så ble lillesnuppa sjuk. Hun har en forferdelig hoste og øyebetennelse..så har hun smitta mora som er sylta og tett..nok en gang.

Fikk likevel litt sytid i dag og jeg holder på å teste ut ullvottene, med pynting og sånt. Er ikke så helt fornøyd med alt jeg har gjort, men må jo bare prøve og feile.

Disse er ikke helt ferdig ennå, skal enda fôre de og sy de sammen. På den grønne har jeg prøvet meg på nålefilting, men vet liksom ikke helt hvor mye man må "stikke" for å få det til å holdes. Kanskje noen som har tips ang nålefilting?

God natt!

DIY anbefalinger

Publisert: 11.01.2013 @ 22:04 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Tidligere har jeg fortalt at jeg elsker å søke etter gratis mønstre på nett, både strikke og symønster. Lenge siden jeg har delt med dere, så her kommer et par anbefalinger som kan være verdt å se på.

Først ut er heklede blomster, syns det var mye fint og morsomt på denne Danske bloggen

http://yarnfreak-blog.blogspot.dk/2012/07/diy-ranke-med-sma-blomster-doilies.html

 

Her er et flott skjørt i redesign, mere om det kan du se på DENNE bloggen. Hun har brukt gamle t-skjorter, bodyer og lignende. Skulle bare ønske at jeg selv var flinkere med slikt.

Å til sist er en helt grei forklaring på hvordan man syr en sminke/pengepung med glidelås.

Dette var noe av det første jeg sydde og hadde aldri klart det uten hjelp av DENNE videoen.

God helg ;)

 

 

 

Nytt magasin fra Ottobre

Publisert: 10.01.2013 @ 14:23 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Nå er det tid for nytt Ottobre magasin, som jeg får i postkassa. Har ikke fått ennå, så disse bildene har jeg henta fra Ottobredesign.com

For min del så syns jeg ikke dette bladet hadde så veldig mye interessant, men der er et par plagg jeg kommer til å prøve meg på. Her er et lite utdrag med mine favoritter fra årets første Ottobre


Jeg hadde håpet at kanskje det kunne kommet ett nytt mønster på heldress for de små, da tenker jeg på "onepice" typen. De har jeg bare funnet fra 4år og oppover, kunne jo forminsket det men har liksom håpet at det skulle vært noe sånnt i en av bladene jeg får i postkassa :)

Nå er det jobb på meg resten av uka, så da høres vi plutselig igjen ;)

Ha en fin kveld1

Salg hos Sydilla

Publisert: 05.01.2013 @ 16:09 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Når det er salg hos Sydilla, må man jo selvfølgelig bestille seg noen meter..ikke så mange meter denne gangen, men noen ble det. Kan tenke meg noen blir overrasket over stoff valget, da det ikke er helt i de fargene jeg har gådd for tidligere. Kanskje dette året blir litt mere variert når det gjelder både form og farge, hvem vet :)

Myke og deilige stoffer med morsomme mønstre.

Jeg har for første gang bestilt mønstre fra Onion, også disse bestilt fra Sydilla. Gleder meg å prøve disse, har for det meste brukt mønster fra Ottobre bladene

Hyggelig å komme hjem fra hytta når man har slikt liggende å vente på seg. Stoffene er allerede i vaskemaskinen og kanskje klare til bruk i morgen.

Fortsatt god helg til dere :)

 

Nytt år, nye utfordringer

Publisert: 02.01.2013 @ 17:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Etter å sett dette innlegget, fikk jeg lyst å lage mine egne votter siden jeg syns de er så fine. Dessuten har jeg en stund nå tenkt at jeg skulle hatt noe for de voksne damer som bruker å være å kikke hos meg når jeg er på marked. Så takk til min bloggvenninne Astrid som var så snill og sendte meg en kopi av mønsteret, helt supert. De ble ikke så proffe som de hun har laget( http://janomine.blogg.no), men jeg kommer meg vel etterhvert :)

Her er første forsøk

Vottene er i ull med fleecefôr.

Ser ut som det blir hyttetur på oss i morgen og et par dager, tror jeg må kjøpe meg en symaskin å ha på hytta også....er slett ikke sikker på hvor godt mottatt det ville blitt hi hi.

Så da får jeg vel si på forskudd

God helg!

Årets siste måneder

Publisert: 30.12.2012 @ 15:04 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Da er vi kommet til årets tre siste måneder. Det er ikke så mye å vise fram i Desember måned, dette er stort sett alt som er blitt laget. Bare noen luer som ikke er blitt tatt bilde av, både strikket og sydde.

OKTOBER

(Noen av mine favorittter i år er fra Oktober)

November


Desember

Vi har nettopp spist herlig langtidsstekt lammelår med tilbehør, nå er det kveldsjobb for meg.

Ha en fin kveld!

Juli, August og September

Publisert: 27.12.2012 @ 15:55 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Her er tredje del av min årskavalkade

JULI


AUGUST


SEPTEMBER


Ble sydd mange bukser i høst ser jeg :-)

 

Ha en fin dag!

April, Mai og Juni står for tur

Publisert: 27.12.2012 @ 09:50 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Her er neste innlegg fra min "årskavalkade"

 

APRIL


MAI


JUNI


Det var bildene jeg har funnet fram nå i første omgang, skal sette sammen for de siste seks mnd også.

Ha en fin dag!

Januar, Februar og Mars i bilder

Publisert: 26.12.2012 @ 13:12 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 13 kommentarer

I noen dager nå har jeg jobbet litt fra og til med å gå gjennom bildene av det jeg har laget i året som har gått. Det er vel ingen tvil om at jeg har vært særdeles produktiv *ler*, typisk meg når jeg blir "hekta" på noe. Regner med at året som kommer kanskje blir litt roligere når det gjelder det, men man vet nå aldri.

Jeg hadde litt problemer med å plukke ut hvilke plagg jeg skulle ta med på denne års kavalkaden :)

Her er bildene jeg valgte fra årets tre første måneder

JANUAR
 

FEBRUAR

MARS

 

I morgen kommer det bilder fra de neste tre månedene. 

Ha en fin 2. Juledag! 

 

 

 

 

Gledelig jul

Publisert: 24.12.2012 @ 09:40 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Da nærmer året seg slutten og den fineste tiden, syns jeg, er her. Herlige nisser, engler, hjerter, stjerner o.s.v fyller de fleste hjem. Nå på julemorgen holder jeg på å lage julefrokost med hjemlaget lammerull, salater, sild og en del annet godt. Må innrømme at midt inni alt dette sniker det seg en tanke til de som ikke har det så godt som oss.

Her er noen bilder fra vårt julehjem, som dere ser har vi ikke kastet oss på trenden med minimalistisk juletre ;)Den siste måneden har jeg vært ille plaget med en halsbetennelse som ikke vil gi seg, nå etter å ha fått annen medisin har det blitt til en kraftig forkjølelse istedenfor og når jeg våkna i mårrest så kjenner jeg at den ikke har sluppet taket den heller. Det har virkelig gått utover  produksjonen her i huset og jeg bare verker etter å bli bedre, så jeg kan begynne å sy igjen. Forhåpentligvis blir starten på det nye året bedre enn slutten på dette. Blir dårlig med blogginnlegg når man ikke har noe å vise fram. Men dette skulle ikke være ett syte innlegg, men jeg ønsket å si:

GOD JUL

OG

GODT NYTT ÅR!

Takk til dere som følger bloggen min og alle dere som har handlet fra meg, det har vært helt fantastisk!

 

Fotog(raf)en

Publisert: 14.12.2012 @ 22:45 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Jeg har tidligere vist tegninger og bilder min kreative datter har laget/tatt. Men jeg har ikke vist at hun er skikkelig fotogen også. Disse bildene er tatt av fotograf Rino Engdal, som min datter er så heldig å få assistere når hun har tid.
Legg merke til hjertet som ble av håret hennes i pannen, syns det var litt spesielt. Du kan se mere til henne på stinemonsen.com. Har ikke noe annet å vise fram i kveld, får ønske dere:

God helg!

Ny "duppeditt"

Publisert: 03.12.2012 @ 23:56 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Etter plutselig blitt angrepet av en grusom halsbetennelse ble jeg helt utslåtti flere dager, det verste er heldigvis over nå. Tilbake til hverdagen i morgen med jobb og sånnt. Siden jeg ikke har vært i virke de siste dager og ikke har noe å vise fram, kom jeg på at jeg ikke har vist dere den siste saken jeg har kjøpt meg :D

Med denne kan jeg lage strykemerker til klærne og forhåpentligvis også bokstaver/navn. Man kan skrive med "diamanter", lage veggord, scrapping og en hel masse tøffe greier. Etter å hatt mange vellykkede markeder før jul, ville jeg kjøpe noe til bare meg selv. Velfortjent syns nå jeg ;)

Mer kan dere lese på den offisielle bloggen deres

Denne har jeg tenkt å kose meg med og bli kjent med i jula, ser fram til det.

Her er bilder hente fra Pinterest.

God natt!

Norsk SYMESSE

Publisert: 08.11.2012 @ 16:55 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Jeg er bare så misunnelig på de som har mulighet å dra på årets symesse, håper selvfølgelig at jeg får muligheten en annen gang.

HER kan dere vinne biletter til årets happening, på SYDILLAS side kan dere også vinne andre godsaker. 

Jeg har forresten fått pakke fra Sydilla i dag, med b.l.a mange nye luestoffer. Det regner jeg med blir årets siste lueproduksjon :)De deilige kløverstoffene og den gule velouren skal jeg bruke til min egen lillesnuppe. Regner med det blir body og knytebukse av det, men kan nå ennå finne på noe nytt før det havner under nåla ;)

Ha en fin dag!

Jeg og min nye venn

Publisert: 06.11.2012 @ 19:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Min nye venn er altså min Janome Coverpro m/kantebånds apparat. Jeg har også bestilt et par duppeditter til den, om jeg kan kalle det for det. Det ene er en sak man skal bruke for å få fallen jevn rundt, husker ikke hva det heter men jeg skal legge ut bilde når jeg får det hjem. Det andre er en ny blank "clear view"fot, som jeg tror blir veldig nyttig med kantebåndsapparatet.

Jeg må bare si at jeg ble veldig fornøyd med denne bodyen. Nå ønsker jeg meg fargede prym knapper, for jeg syns at kam knappene er så utrolig treige å åpne. Syns de egner seg best når man har knapper til pynt.


Dette stoffet kommer absolutt ikke til sin rett på bilde, det er bare kjempesøtt og mykt. Til denne bodyen har jeg en bukse som er sydd tidligere til en body jeg kjøpte fra h.jo.r.t, nå kan lillesnuppa bruke en hjemlaga body istedenfor.

Mønsteret er fra siste nr. av Ottobre.

Ha en fin kveld!

Alltid på leting

Publisert: 03.11.2012 @ 15:44 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Alltid på leting etter nye stoffer, stoffer i bomullsjersey eller andre elastiske stoffer. Denne gangen kom jeg over en nettbutikk fra Tromsø, som ikke er så veeldig langt herfra. Dvs at det er i samme landsdel om ikke annet. Så to dager fra jeg bestilte til det lå i postkassa her, det er jo helt fantastisk når jeg ellers syns det går kjapt om det blir levert etter 5 dager.

Mine nye stoffer, sendt fra Tromsø. Måtte vise fram visittkortet deres, som jeg syns var kjempekult :)
Jobbhelg for meg, så jeg  får vente noen dager med å "teste" ut stoffene.

Ha en fin Lørdag! ;)

Ønske shopping

Publisert: 31.10.2012 @ 10:55 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Etter en hektisk helg kjenner jeg nå at jeg kan slappe litt av igjen med noen fridager fra jobb, før det er jobbhelg igjen. Akkurat nå ligger jeg godt tilrette i vår store myke sofa og surfer på nett og "ønske shopper", om du skjønner hva jeg mener.

Det som står øverst på ønskelista akkurat nå er denne og etter en bra salgshelg er ikke den helt utenfor rekkevidde, må bare bestemme meg om jeg skal bruke pengene på den og det utstyret jeg trenger til å stryke på klær. Hadde jo vært arti å kunne hatt litt bling og evt navn på f.eks. luene. Ikke for å skryte, men det blir mye tenking her nå ;)

Her er noe jeg virkelig har bestilt i dag, fra Sydilla

Har ikke blitt noe produsering i dag, håper jeg får tid i kveld til å kose meg litt på syrommet..for i ettermiddag skal vi ha gjester for å prøvesmake årets lutefisk :)

Ha en fin dag :)

Vinteren er her

Publisert: 25.10.2012 @ 13:48 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Ja her oppe i Nord er det full vinter nå og samboen har vært ute og testa snøfreseren sammens med lillesnuppa. Hun var ikke lenge ute før hun ville inn..kaldt mamma sa hun .He he, går nok ikke så lang tid før hun verdsetter snøen slik barn bruker å gjøre:)

I går kom Ottobre ned i postkassa her og jeg har sikkert bladd hundre ganger gjennom det allerede. Noen favoritter er det vel alltid, her er noen av mine:


ÅÅÅ i dag kom pakke fra Sydilla  og den var akkurat like flott om ikke finere enn det jeg hadde forventet. Stoffet er allerede i vaskemaskinen og jeg håper at jeg får testa ny stoffene i mårra. Nå skal jeg på jobb, har ikke produsert annet enn et par-tre luer i dag. Har kosa meg med lillesnuppa, som har fri fra barnehagen i dag :)

Seee:

Herlig!

Ha en fin dag! :-)

Nye stoffer

Publisert: 19.10.2012 @ 08:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Her er noen av de nye stoffene jeg har bestilt inn, det er forhåndsbestilling så det går nok ennå et par uker før de er her. Syns de er kjempefine og gleder meg like mye som jeg alltid gjør :)

I dag er det hjemreise. Dvs at vi har en tolv timers biltur foran oss..blæh..Ulempen med at det er så vannvittig dyrt å fly i Norge :/

God helg!

Sikle smekker

Publisert: 18.10.2012 @ 16:00 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Siden det plutselig ble etterspørsel etter siklesmekker, som jeg ikke har solgt noe særlig av tidligere, så kommer jeg til å produsere opp en del nå før jul siden det er fine julegaver til de minste. Ble laget noen får før vi dro avgårde.

Har brukt mønsteret fra forrige symagasinet, å det syns jeg var ett helt greit mønster. Kommer nok til å bruke det på de neste også.

Ha en fin kveld! :-)

Syns du tollgrensen på 200,- er for lav?

Publisert: 20.09.2012 @ 18:44 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da må du lese dette. Dattra mi fant en side på FB som ønsker å heve tollgrensen, som vi alle vet har folk fått til ting før via FB. Jeg som handler stoffer syns dette er et veldig aktuelt tema og ønsker at dette skal komme fram i lyset. Derfor vil jeg oppfordre til å "like" og dele denne siden :)

https://www.facebook.com/pages/Hev-tollgrensen-fra-kr-200-til-1000-/104961259547286

(Bildet er hentet fra Google)

Fantastiske feer

Publisert: 17.09.2012 @ 19:13 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

De siste par dagene før markedet sydde jeg en del bukser, vanligvis er det skjørt jeg syr i siste liten. Ble ingen nye skjørt denne gangen, det får bli neste gang heller. Denne buksa sydde jeg ferdig en time før vi skulle dra. Ble veldig fornøyd med denne, sydd i ett tynt dongeristoff som jeg ikke husker hva heter. Den ble ikke solgt, men jeg tenker å lage den i flere størrelser så det blir mere å velge mellom.Buksa er str. 5-6 år og blir nok med på neste marked om den ikke blir solgt før det.

Ha en fin kveld!

Bare bambus.

Publisert: 16.09.2012 @ 21:24 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 7 kommentarer

Har vært på Søndagsmarked i dag og med bra salg, må man unne seg noen meter stoff man har drømt om. Har bestilt fra Finland denne gangen, bambus og ull interlock. Som så mye annet er dette noe jeg har tenkt på en stund, men så er det jo den ekstra momsen og sånn man må legge til. Nå har jeg tatt meg råd til å bestille en liten meter av hver. Kommer til å lage noe for salg(for å sjekke interessen), men i hovedsak er det for å fylle opp med vinter tøy til lillesnuppa her hjemme. Om det blir etterspørsel etter slike plagg, kommer jeg til å ta inn mere.

Her er ull herlighetene. Morsomme farger selvfølgelig :)

Bambus


 Jeg skulle egentlig lage innlegg om noen bukser jeg har laget til markedet, men kameraet med bildene ble liggende igjen hos min mor så det får bli en annen dag. I morgen skal jeg ha sy fri, jeg er rett og slett sliten nå etter ganske intensiv sying den siste uken :)

God natt!

 

Nye markeder

Publisert: 11.09.2012 @ 20:12 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

I kveld har produksjonen vært laber her i huset. Fikk pakke fra mrsbao.se i dag og det eneste jeg har gjort er å feste sammen smokkesnorer og gjort de klar for å syes sammen. Akkurat rett før jeg startet med dette innlegget fant jeg ut at første Søndagsmarked etter sommeren er nå til helga, herremin jeg er jo ikke helt klar for det. Har heldigvis fri Fredag og Lørdag, så da får jeg produsert opp mere av det ene og det andre ;)

Smokkesnorer har jeg iallfall å ta med meg, når jeg bare får sydd de ferdig.Disse var egentlig ment til noe annet, men selger nok ikke så mange at det ikke rekker til det jeg egentlige hadde tenkt også.Her om dagen ble jeg forespurt om jeg var interessert i et bord, siste Lørdag i Oktober, på kjøpesenteret i byen. Da er det plassert bord rundt på senteret hvor folk kan selge det de strikker/baker/syr o.l. Selvfølgelig vil jeg være med på det :) 

Nå blir det litt tv før det er nattinatt, jobb i morgen tidlig.

Ha en fin kveld!

En merkelig kjole..

Publisert: 07.09.2012 @ 12:13 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

..var navnet på dette innlegget. Denne kjolen så jo bare helt merkelig ut, men jeg hadde da trua på at den skulle bli pen på. Det første som skjedde var at sløyfa løsna, den ble for tykk til å festes med knapp. Jeg tok rett og slett bare og satt en hjerteknapp der og lot det bli med det. Hadde det litt hektisk siden ferien var rett rundt hjørnet. 

Her er en nyoppstått frøken med "sydenkjolen" på

Nå er det kakbaking for alle penga her. Ønsk meg lykke til, jeg er kanskje en habil kokk..men baker er jeg ikke ;)

Ha en super Fredag!

Nostalgi

Publisert: 06.09.2012 @ 23:21 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Jeg har flere ganger sagt at jeg begynte å sy for ca ett år tilbake, meen det er ikke helt sant..fnis..

Her skal dere få se bilder fra ca 16-17 år tilbake, jeg hadde en veldig kort periode med forsøk på lappeteknikk;)


Dette er jo slikt som bare en mor kan like, selvfølgelig er det jo også der de befinner seg i dag da. Jeg ikke har så mye sytid de nærmeste dagene, nettopp pga min kjære mamma fyller 70 år til helgen. Dermed må det bakes og ordnes til den begivenheten. Kort innlegg i dag, får komme sterkere tilbake ;)

God helg!

Ferietider

Publisert: 16.08.2012 @ 08:49 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Dette blir siste blogginnlegget på ca. 16 dager, siden vi reiser til Kreta i morgen. Skal kjøre til Alta i dag og bo på hotell til i morgen, så blir det hotellfrokost før vi reiser avgårde Fredag morgen. Stakkars eldstedattra som må bli hjemme pga skolestart. Hun klarer seg vel bra som har kjæresten, å ikke minst kan hun dra til bestemora og få seg middag:)

Her er en liten smakebit på hva som kommer inn av stoffer i nærmeste framtid.Så når jeg kommer hjem er det bare å begynne å produser vår/vinterluer og så blir det et par nyheter også ;)

Ha en kreativ tid og sy litt for meg også :-)

 

Apekatter

Publisert: 02.08.2012 @ 21:47 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Jeg har altså trodd at jeg visste om alle Norske nettbutikker som selger jerseystoffer, men nok en gang har jeg tatt feil. Kom over Kreativ ved en tilfeldighet, disse har jeg handlet der.

Jersey, mønster og det lysrosa er i deilig sommerfrottè.
De hadde også masse fine mønster. Denne søte fleecegenseren er i str. 80/86-146/152, gleder meg til å sy den når jeg får pakken fra S&S. Derfra har jeg bestilt b.l.a fleece i forskjellige farger.

(oops det ene bildet ble visst oppned)

God natt!

 

Den følelsen..

Publisert: 26.07.2012 @ 10:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Når sommerforkjølelsen kommer snikende og hodet kjennes som det er fyllt med ett tonn bomull..bah..Ikke noe morsomt det nei. Så da er det ingen sying, men  blir mye surfing og leting etter nye stoffer. Har sendt inn et par bestillinger denne uka, men det jeg gleder meg mest til er disse fantastiske stoffen fra Johanna Ahlard. De kommer forhåpentligvis ut for salg om ikke så lenge..gledings :))

Disse stoffene er tidligere trykket i andre fargekombinasjoner, men jeg syns disse er finere. Jeg bare digger Ahlards flotte design.

Hva syns dere?

Barnefestival

Publisert: 22.07.2012 @ 16:10 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Da er årets barnefestival på Seiland overstått. Man kan vel si at værgudene ikke var med oss, noen få plussgrader og høljregn. Får håpe på bedre værforhold til neste år igjen. Til tross for lite folk, så må jeg si meg superfornøyd med salget. Kanskje en sammenheng med været at jeg solgte en haug med pannebånd og luer, ikke vet jeg. Jeg hadde vel ikke så stor tro på at det skulle bli bra salg da jeg sto opp og så hvordan været var. 

Var så heldig å ha en liten hjelper også, nevøen til samboeren campet litt før han ble "varm i trøya" og løp av gårde med de andre barna.


Hadde ikke så mye plass, så klærne og vinter luene ble liggende under bordet. Solgte nå litt av det også, selvom de var litt bortgjemt :)

Ha en fin dag! 

Årets høydepunkt..

Publisert: 17.07.2012 @ 18:38 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

..Kanskje ikke helt det, men ett av de er det iallfall for meg når Ottobre kids kommer med nytt magasin. Ikke en av favorittene denne gangen, men nå syns jeg de to foregående var helt suveren. Masse fint denne gangen også, men til litt større barn. Så det er jo bra at de litt større også får noe å velge mellom.

De er jo flotte da:)


Jeg har siden jeg begynte å kjøpe Ottobre irritert meg over at det har tatt så lang tid før de har kommet for salg her, etter at de er gitt ut. Så nå abonnerer jeg og som ny abonnent fikk jeg velge meg ett blad i "gave" da. Har lenge vært ute etter mønster på enkle topper/tunikaer  til voksne, som går litt opp i størrelsene. Det fant jeg i et gammelt Ottobre woman 02/08. Her er noen av de.


Gleder meg til å få tid til å sette meg ned med noe til meg selv igjen. Har kun sydd meg ett tørkle, blir spennende :)

Regner med at disse bladene blir bladd noen ganger i, både i kveld og senere.

Ha en fin kveld!

Skattejakt

Publisert: 27.06.2012 @ 21:15 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

I dag var jeg på "skattejakt" i svigermors skap i fritidshuset deres, som ligger like ved hytta våres. Der fant jeg noe gammelt sengtøy som falt i smak. Kan tenke meg å lage lappeteppe eller evt bruke det til lommer på en barnebukse eller skjørt. Håper hun syns det er greit at jeg har forsynt meg i skapet deres, har lagt noe litt nyere i bytte :))Siden det ble så trasig vær og vi ikke fikk gjort noe av det vi skulle gjøre så dro vi hjem i ettermiddag. Så da har jeg kutta opp til 3 stk. knytebukser i str. 2-3 år.Har også sydd en lue, men kjente at nå er det kveld.

God natt :)

 

Svart belte i shopping

Publisert: 21.06.2012 @ 20:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Ja da har vi sørget for litt handelslekkasje, siden jeg hadde lovt eldste dattera at når hun var ferdig med skolen skulle vi kjøre over fjellet og shoppe:) Det har vi gjort til gangs og brukt en del mere penger enn planen var. Da er det bare å begynne å spare igjen.

Før vi startet avgårde i mårrest, fikk jeg mail at det var kommet pakke fra Sydilla..jippi..måtte bare innom posten før vi kjørte avgårde på shopping. Herlig stoffer!


Kløverstoffet er i frottè og det skal jeg definitivt lage noe til Sofie av, ikke så lett å få tak i frottè for det har jeg lett lenge etter. Har funnet, men da fra Finske nettbutikker.

:)

En liten ting til meg selv

Publisert: 19.06.2012 @ 20:09 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Det er ikke så store plagget, men det er da en start. Jeg har sydd meg ett skjerf i sommerfuglmønsteret fra Gekko. Jeg har også brukt en blondekant og ensfarget jersey på baksiden. Jeg har strukket litt for mye i det brune stoffet, som er litt mere elastisk enn det mønstrete. Ble litt skeivt, men så har jeg lært noe i dag også. Om jeg syr flere, skal jeg være flinkere å nåle det rundt hele kanten.


Mønsteret lagde jeg etter et skjerf jeg har fra tidligere. De neste dagene blir det ikke mye søm, siden vi skal hente hjem eldste dattra fra hybellivet. Så skal vi mest sannsynlig være noen dager på vårt hytte paradis etter det.

Ha en fin kveld :)

Smokke snorene er klare

Publisert: 16.06.2012 @ 19:37 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Fikk en søt liten spennende pakke i posten i dag. Selvfølgelig måtte det jo syes med en gang, lagde en av hvert bånd.


Nå er det filmkveld med eldste dattra, koselig :)

Ha en fin kveld!

 

Sommerfugler i flokk

Publisert: 14.06.2012 @ 22:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Fikk stoffet fra Gekko i dag, fikk sommerfugler i magen da jeg fikk mail om at pakken var kommet ;)

Det var kjappere levert enn jeg hadde turt å håpe på. Sommerfugl stoffet  levde absolutt til forventningene mine.Hååper virkelig at det kommer mere av disse ettersom hun kun hadde fem meter igjen etter at alle bestillingene var ekspedert. Fikk tak i hele 3 meter av dino stoffet og en bit av Jnys under overflaten, sistnevnte var også veldig festlig. Med i pakken sendte hun en bit zigzag stoff, som også falt i smak.

Jeg er jo gjerne litt sånn at ting skulle helst vært gjort i går, så da pakken var hentet ble de vasket og det lilla stoffet hadde jeg jo bare såå lyst å "teste". Aller helst skulle jeg sydd noe til meg selv, men nå er det jo de timene jeg ikke har nok av. Så da ble det noe så enkelt som..ja pannebånd såklart. Stoffet ble hengt inn på badet over ovnen, så jeg fikk tørket en såpass stor bit at det ble tre pannebånd av det :))

Har også laget ferdig noen bestilte luer i andre stoffer, denne gangen ble det nån ekstra små luer til et kjempesøtt tvillingpar.

God natt!

 

 

Klippet og klart.

Publisert: 13.06.2012 @ 20:39 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Endelig kom min Janome cover pro 1000cpx, men det som jeg hadde gledet/gruet meg mest til kom ikke. Kantebåndsapparatet var de utsolgt for, men kanskje de får det den her uken og det vil si at jeg har det ikke før i slutten av neste uke..hvis jeg er heldig.

I dag har jeg lekt meg litt med ny maskinen og kuttet opp til luer.

I tillegg til disse er det syv bestilte luer, som jeg glemte å ta med på bildet.

Her er min nye "venn"Ble en ny stoff bestilling i dag, fra Sydilla denne gangen.Fargerike stoffer selvfølgelig.

Ha en fin kveld :)

 

Nye stoffer på vei

Publisert: 10.06.2012 @ 12:17 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

For en tid tilbake fant jeg ut at jeg skulle ha innkjøps stopp på stoffer. Nå er det jo sånn at når man bruker stoffer så må man jo faktisk kjøpe mere for å kunne lage mere og jeg er vel inget unntak. Så dette er nå på vei hjem til meg, hi hi som jeg gleder meg :))

Stoffer fra enstorrull.no

Jungelstoffet er trykket opp på nytt, har vært borte en stund og jeg syns det er topp at de har valgt å lage mere av det :)

Stoffer fra Gekko.

Måtte bestille mere av Dinosaur stoffet, som jeg trodde ble det en hit. Nå var jeg så heldig å få tak i dette Jny stoffet fra Norge, men det var siste rest. Har også bestilt "under overflaten" fra samme leverandør.

Sist, men ikke minst de nye herlige stoffene fra Gekko selv, med flotte sommerfugler på.
Ha en fin Søndag!

 

 

Smokkesnorer

Publisert: 04.06.2012 @ 21:07 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

Smokkesnorer er jo ikke noe nytt jeg lager, men nå tenker jeg å lage av den enkle sorten. Enkel, men mye kulere spør du meg. Det begynner å bli en stund siden jeg fant denne nettsiden som solgte litt av hvert til b.l.a smokkesnorer. Sist jeg var inne der hadde hun ikke det jeg ønsket å kjøpe, men hadde hellet med meg i går. Etter å ha lest dette innlegget hos Gekko ble jeg påminnet om at det kanskje var på tide å se om hun hadde mere varer inne denne gangen. Dette har jeg bestilt:Jeg har hittil ikke solgt så mange av smokkesnorene, men jeg tror at når folk for øynene opp for hvor mye bedre klipsene for å feste på tøyet er enn de i butikken, kommer de ikke til å klare seg uten:)

Samtlige av de som allerede har kjøpt av snorene mine, har kjøpt flere stykker. Selv har jeg 2-3 stykker som er i bruk.

God natt!

Gratis mønster på sommerkjole

Publisert: 31.05.2012 @ 19:52 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Har surfet litt og funnet en masse flotte "pillowcase dresses" som det heter på Engelsk, vet ikke om de har noe Norsk navn?

På denne finner du linken nederst på siden.

http://homeketeers.com/pillowcase-dresses-inspirations-and-patterns/

il_570xN.73779742

Disse var også morsomme

http://punkprojects.blogspot.com/2011/01/upcycled-pillowcase-dress-diy.html

Ha en fin kveld :)

Endelig nye Sydilla stoffer

Publisert: 18.05.2012 @ 21:00 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da har jeg fått den desidert største pakken jeg har bestilt noen gang, blir litt godt å ha inne mere på lager. Da slipper jeg å hele tiden være bekymret for at det kanskje ikke er nok stoff til det og det prosjektet. Nå har jeg også bestilt ensfarget, både interlock og jersey. Gleder meg til å sy av isoli og teste strykestoffet på det, må bare finne meg noen fine sjablonger å bruke til stryksstoffet.

Her er herlighetene:

Bare for å vise at det ikke er helt dødt på syrommet: Neste prosjekt som jeg egentlig startet med i dag, men ble avbrutt av besøk av en venninne, blir nok utsatt til i morgen.
God helg!

Ny variant

Publisert: 16.05.2012 @ 12:49 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Har tidligere sydd tre slike luer, men jeg hadde sydd de med feil nål sånn at sømmen ble hullete. Nå vet jeg bedre og har brukt jersey/stretch nål på disse. Har kun sydd tre denne gangen også, for å se om det er noe etterspørsel. Kan hende det blir noen til jente iløpet av dagen også. Men det er 16. Mai og kaker skal bakes og huset vaskes klart til middags og kake gjester i morgen. Itillegg skal jeg og gullongen på grillings med barselgruppa i finværet.

Ha en fin dag!

 

Nok en Søndag

Publisert: 13.05.2012 @ 16:45 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Søndag og marked er en fin kombinasjon og når det da er siste marked på noen måneder, så må det bli bra ;) Må jo ikke det, men det ble det. Mange mennesker som solgte brukte klær, leker, håndarbeid, vårruller, øredobber, hekla lyslykter o.l og så meg da :) Tenk jeg har sydd over 60 pannebånd siden jeg begynte med det for ikke så lenge siden og nå har jeg kun ti igjen. Det betyr at jeg må finne tid til å produsere flere. Her er noen av stoffene jeg tenker å sy av denne gangen.
Etter å ha selvpålagt stopp i innkjøp av stoffer, så sprakk jeg da Jnydesign kom med nye og noen gamle stoffer på nytt i nettbutikken. Disse er herved bestilt.Ha en fin Søndag!

Late dager

Publisert: 11.05.2012 @ 19:22 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Det er vel ikke helt sant, men har ikke sydd noe..har til gjengjeld fått rydda et par soverom og garderobeskap. Det må jo gjøres sånn innimellom det også. I dag har jeg prøvd meg på skjerf ala siklesmekker. De er litt større og kan egentlig brukes som begge deler, bare for litt større barn. Tenker de passer ca. fra 1-3 år. Mønsteret har jeg laget selv.

Gullongen som motvillig modell:)


Vet ikke helt om jeg skal lage flere, man vet jo aldri om det slår an eller ikke. Kanskje lage et par til jente også, så får jeg se om det blir noe salg på de :)

God helg!

Prinsesse i metervis

Publisert: 08.05.2012 @ 19:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Liandlo er en svensk nettside som selger barneklær og stoff. Der fant jeg et prinsessestoff som jeg sikkert drømte om på natta etterpå, hadde såå lyst å sy noe fint til gullongen av det. Neste dag bestemte jeg meg for å bestille av det, men da var det BORTE. Det var utsolgt, for en krise. Men så dukket det plutselig opp på Textart.no. jippi gleden var stor og jeg bestilte hele 3 meter av det. Neste dag var jeg inne der igjen og da var det altså borte derfra også. Veldig tydelig at ikke bare jeg har drømt om dette ;)


Prinsesser og matchende stjernestoff.

Med i pakken hadde de sendt med noen søte knapper, liker å få litt ekstra med. Alltid hyggelig det :)Gjett hva som henger på snora her i kveld ;)

Ha en fin kveld! 

Actionbilder

Publisert: 06.05.2012 @ 23:30 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 1 kommentar

Det er så moro når man får bilder av glade barn med klær som jeg har sydd. 

Her har jeg fått et par flotte bilder:

Buksedress i velour og sydilla monstertrucker

Lue i  fe stoffet fra Sydilla.

Takk til mamman for at jeg fikk "låne" de litt :)

God natt.

 

Sydilla kollasj

Publisert: 28.04.2012 @ 17:41 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Jeg har vært svært lite produktiv de siste dagene, så derfor tenkte jeg å lage en kollasj av det jeg har lagd av sydilla stoffene. Ser det at det er ennå noen bilder som ikke kom med. Har kikka gjennom bildene av det jeg har sydd og ser jo at jeg har vært svært produktiv ettersom jeg begynte å sy i slutten av September begynnelsen av Oktober i fjor.

Her er noe av det jeg har sydd
Var på shopping med mine døttre i byen i dag og der møtte vi flere smårollinger med sydilla luer og bukser som jeg har sydd, morro!

God helg :)

Basis stoffer

Publisert: 25.04.2012 @ 21:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Det er moro med pakker i posten, men det kan bli for meget av det gode. Iallfall når portoen er så dyr som den er i Norge. Ettersom jeg har solgt en del klær, så har det jo kommet inn en del penger. Jeg har nå valgt å bestille inn en del mere når jeg først bestiller, istedet for å bestille små partier ofte. Denne gangen er det velour og ribb fra Stoff&Stil som jeg bruker til buksene jeg lager til de to delte settene. Har også bestilt inn svarte jersey som jeg bruker til å fôre luene med. Den brune velouren er en del mørkere enn på bildet her.

Siden det er ganske kjedelig å bare få sånne fornuftige stoffer, så måtte jeg bare ha med litt av noe ikke så fornuftig;)Jeg fikk spørsmål om hvor mange pannebånd jeg har sydd, med de jeg holder på med nå blir det totalt 63 stk. Når jeg fikk det spm. kom jeg til å undre på hvor mange luer jeg har solgt totalt. Det viser seg at de luene jeg har skrevet opp er det totalt 83 stk. og jeg vet at det er noen som ikke er skrevet opp. Pluss at jeg har en god del luer som ennå ikke er solgt, så jeg har nok sydd over 100 luer :)

God natt :)

Fornøyd og trøtt frkB

Publisert: 15.04.2012 @ 18:47 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Ja da er det blitt Søndags kveld og jeg må si meg fornøyd med dagen. Tenkte før jeg dro ut i dag at det ikke kom til å bli den store salgsdagen. Sola strålte og hyttefolket ville nok være lengst mulig der før de dro hjem. Noen kunder ble det.For å være helt eksakt så har jeg i dag solgt: 1 bukse(den med "biler" lommene), 1 genser(sort m skyer/turkis med helikopter) 2 siklesmekker, 2 smokkesnorer, 4 skjørt, 6 luer og 16 pannebånd :)

Litt vanskelig å få bra bilde med mobilen p.g.a sterkt motlys.

Hurtigruta i bakgrunnen :)

Var stadig noen "innom"


Nå er det avslapping på sofaen før man er klar for en ny uke.

Ha en fin kveld!

 

 

 

Give away på Sydilla

Publisert: 10.04.2012 @ 19:55 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

http://sydilla.blogspot.com/2012/04/stooooor-give-away.html.

Deler denne og har liten tro på at jeg vinner noe, har aldri vunnet noe. En gang må vel være den første? :)

Har forresten en knytebukse i sydilla stoff liggende, som ikke er helt ferdig. Den ser slik ut:


Sist jeg bestilte navnebånd bestilte jeg 75stk og tenkte at det måtte jo vare en stund, men så tok det jo litt av med lue salget så det ble fort tomt for de. Jeg har denne gangen bestilt med to forskjellige farger skrift. De blå er tiltenkt gutteklærne og de rosa jenteklærne:)


Jeg er fremdeles i dårlig form, så ingen sying i dag heller. I morgen får jeg en leveranse med stoff fra JNY design i Sverige, åå som jeg gleder meg :))

Ha en fin kveld! :)

Linker til Stoffbutikker på nett

Publisert: 24.03.2012 @ 12:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 10 kommentarer

Her er en liste over forskjellige butikker jeg har funnet på nett. Noen har jeg bestilt fra, andre ikke.

Du kan finne en oppdatert liste på min nye blogg: Koseklaer.blogspot.com :)

Norske:

Lykkedragen 

- Knapper, str. merker og vaskelapper. Kjemperask levering 1-2 dager. Synd de ikke selger stoffer der lengere :)
Tiljamid design

-Jersey/fleece/velour fra Znok, mjuka tyger og Ikasyr. Også egen produserte stoffer. Leveringstid i underkant av en uke.
Fabelblaa

Velour/jersey fra Mjuka tyger og Liandlo. Har ikke hatt gleden av å bestille derfra, men er ofte innom og kikker. Skal legge inn en bestilling der etterhvert:)
Sydilla

Min favoritt side. Herlig interlock/jersey/div. stoffer og det meste av sytilbehør.  Flotte egenproduserte stoffer. Ca. en ukes leveringstid. 
Textart

Alt mulig av sytilbehør og et godt utvalg stoffer. B.l.a flotte jersey stoffer fra Liandlo.Leveringstiden første gang jeg bestilte var i underkant av en uke, andre gangen litt lengere tid(kan ha vært p.g.a vinterferie)
CeTho Designs

Har hatt en masse flotte jersey/interlock og noe vevd bomull. Det meste av sytilbehør. Ser at de nå selger ut alt til redusert priser, håper de ikke skal legge ned. Varierende leveringstid, første gangen jeg bestilte tok det 3 uker :o Heldigvis noe snarere de andre gangene. 
Stoff&Stil

Har det meste av stoffer og sytilbehør. Lang leveringstid, ca 10 dager. Jeg bestiller velour, ribb og polar fleecen jeg bruker herfra( og masse annet )
http://shop.maskerogsting.no/

En nylig oppdaget butikk. Har noe jersey/interlock. Har bestilt derfra, så jeg er spent å se om det er lang leverings tid.
http://www.leanne.no/

Har ingen erfaring med denne. Stoffer , tekstilhobby og sytilbehør.

Skaar tekstil as

Ullstoffer og annet. Ingen erfaring med denne.

Kreativ

Div. stoffer og mønster. Ingen erfaring med denne

 

Quilte butikker, som jeg ikke har noen erfaring med:

http://www.lappeteknikk.no/

http://www.northernquilts.no/zen/

http://www.olaugsquilt.com/

Utenlandske:

http://www.minanamnband.se/

Her bestiller jeg mine navnelapper. Har et stort utvalg i både navnelapper og vaskelapper. Ca. 1 ukes leveringstid.
Jny Design

Min Svenske favoritt. Jersey/interlock/velour i masse fine farger/mønster. Dyr frakt om man bestiller til Norge, men om man er så heldig som jeg og kan bestille det til en Svensk adresse er det ikke så ille. Synd det er ganske lang leveringstid. Forrige gang jeg bestilte gikk det over 14 dager før det kunne hentes på posten. 

Dette er stoffer jeg venter på, gledings! :)
http://www.liandlo.com/tyg/

Kjempefine stoffer, som nå også kan fåes kjøpt i Norske nettbutikker. Ingen erfaring med denne.

Malika og Rosa

Dansk stoffbutikk. Ingen erfaring med denne, men masse fint :)

Dette er noen av de stoffbutikkene jeg har funnet fram til. Er en del Amerikanske og Engelske også, men dette får holde for denne gang :)

 

 

Under arbeid

Publisert: 23.03.2012 @ 20:05 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Dette holder jeg på med nå, en tunika og en genser som jeg skal lage en (jukselomme) bukse til. Jobb på meg i helga, så da blir det nok ikke så mye sytid.
Jeg trodde at jeg hadde funnet fram til alle de Norske stoff nettbutikkene, men det dukker stadig opp nye som jeg ikke har hørt om. Tenkte å lage ett innlegg med linker til forskjellige butikker, jeg blir derfor veldig glad om dere gidder å skrive(kommentere) ned de butikkene dere kjenner til. Blir veldig glad om dere kan ta dere tid til det :)

God helg!

 

Børnetøj

Publisert: 15.03.2012 @ 22:41 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 3 kommentarer

Har bestilt bøkene til Hanne og Sofie Medoom. Etter at jeg lånte den ene på biblioteket fant jeg ut at disse bøkene kunne være til stor hjelp for meg som er ny bak sy maskinen. Bøkene har en rekke grunn mønster og forslag til hvordan man kan lage forskjellige ting av samme mønster. Det er også noen enkle søm beskrivelser. Bøkene er på Dansk, men det er jo ganske likt vårt språk...å så har man jo Google translate..kniis, som kan være ganske håpløs til tider :)Jeg bestilte også boka for litt større barnDisse grunn mønstrene er i den sistnevnte boka

Har lagd en bukse etter ett mønster jeg ikke har brukt før, det er fra boka "Barn igjen"Slik ble min


God natt :)

Søndagsmarked

Publisert: 06.03.2012 @ 22:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Vet jeg før har fortalt om Søndagsmarkedet som er en Søndag i mnd. I år har de to foregående vært på mine arbeidshelger, men det neste er på min frihelg. I den forbindelse holder jeg nå på å produsere opp litt småtteri jeg skal ha med dit :)

SmokkesnorerJeg har tidligere lagd spise smekker. Med noen forandringer denne gang b.l.a er knyte snorene lenger og smekkene litt større

Mønsteret har jeg tegnet selv

En litt lengere modellSikle skjerf eller bare som skjerf om man vilI morgen drar vi på vinterferie til hytta vår, gledings :)

 

Ha en fin uke:)

Børnetøj 0-3 år..

Publisert: 27.02.2012 @ 19:54 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

..heter denne boka som jeg har sett at en del bloggere bruker. Siden den ikke var å finne på bokhandelen, dro jeg innom biblioteket og fikk de til å bestille den til meg. Nå skjønner jeg veldig godt at den er populær, skulle gjerne hatt den da jeg starta å sy. Jeg skal definitivt bestille meg denne og boka for litt større barn. Jeg anbefaler denne, det er en masse grunnmønster og forslag til hva man kan lage av disse. Alt man trenger mellom to permer :)Denne pakken fra Stoff&Stil kom i forrige uke. For det meste basis stoffer/ribb til bukser, kantebånd, ny skjærekniv/brett og selvfølgelig en masse bra å ha ting også ;)
Nå må jeg bestille nok en pakke, for jeg begynne å bli fri for div. andre basis stoffer..å sånn går no dagan ;)

Ha en fin kveld!

Etterlengtede stoffer :)

Publisert: 25.02.2012 @ 21:58 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8 kommentarer

Fikk pakken med  sydilla stoffer i dag, som jeg forhåndsbestilte i Januar. Gjett om jeg har gleda meg og nå er de her. De flotte feene er trykket opp i beige/lilla og rosa. De super populære monster truckene er på nytt trykket opp i turkis og svart..hurra :)De er også kommet i turkis og brun..kjempefineBestilte også noe stripet ribb, som jeg ikke har hatt før.Håper jeg får inn noen bestillinger i disse stoffene :)

God natt!

Hjemmedag

Publisert: 21.02.2012 @ 14:36 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Ble hjemmedag med sykt barn i dag, burde skjønt det var noe på gang i går når hun ikke ville ha hverken middag eller kvelds. Skal bli godt når samboen kommer hjem og blir 5 uker. Han har kun vært hjemme et par uker siden nyttår, så nå skal det bli godt med litt avlastning på hjemmefronten:)

Etter å lest denne fine forklaringen på hvordan sy en fleece kjole på bloggen til Sirdalsrypa, så ble jeg inspirert til å sy en fleecekjole til min lille skatt, god å varm å ha på når man ikke er helt frisk.

Jeg har laget en enkel hjerte applikasjon og sydd kantene med rullefald søm


Ikke så lett å få henne til å stå helt i ro, så dette ble det beste bildet :)


Ha en fin dag! :)

Lite søm og lite søvn

Publisert: 16.02.2012 @ 21:26 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

..har det vært den siste uken. Men nå har jeg sydd en liten velour bukse. Helledussan tenkte jeg da jeg sydde denne buksa i str. 68, som er det minste jeg har sydd. 


Til denne blir det en body i stoffet som du ser på bildet. Jeg har forsøkt å lage en genser med knepping som jeg har lagd så mange av, men jeg plagdes med en søm som ble alt annet enn fint. Dette stoffet er litt mykere og kanskje tynnere enn de stoffene jeg har sydd av før. Fant ut at jeg ville ikke gi fra meg noe som jeg selv ikke er fornøyd med. Håper jeg lykkes bedre med bodyen :)

God natt!

Fleece i metervis

Publisert: 14.02.2012 @ 23:02 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Har fått pakke fra Stoff og stil. Kun litt sån "basic" forbruksstoffer denne gang, sånne ting jeg skulle ønske jeg kunne fått kjøpt her. Er utrolig lang tid fra man bestiller, til varene er framme hos meg. Denne pakken tok det meg 10 dager å få..etter at de hadde sendt den avgårde. Før det venta jeg sikkert en uke før de i det hele tatt sendte den. Irritasjon sier jeg bare..Prøver å la være å irritere meg og heller bruke energien min på positive ting. Ikke like enkelt bestandig :) 

Velour, ribb, fleece, tråd og nåler 
En plass jeg derimot må skryte av når det gjelder levering er Lykkedragen , bestilte derfra på Søndag og pakken lå i postkassen her i dag. Bare synd at hun har sluttet å selge metervarer, nå er det kun knapper og str.merker. Her er det jeg bestilte derfra:

Lue str.merker med plass til å skrive navn og strikk.Knapper. Litt mye blitz, men man ser nå sånn noenlunde fargen iallfall :)Syns disse er mega søte :))Har ikke blitt tid til søm i helga, for jeg har hatt jobb. Har sydd noe i dag, men ikke noe å vise fram enda.

God natt!

 

Baby sett

Publisert: 07.02.2012 @ 22:37 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Etter å hatt flere våkenetter med lillemor og jobb tidlig i dag, så hadde jeg ikke overskudd til noe stort prosjekt i kveld. Surfa litt på nett og fant denne fine forklaringen på hvordan man syr enkle baby votter. I tillegg til vottene tegnet jeg i full fart et mønster på hals tørkle som matcher.
Skal lage flere av disse. Det er en kjempefin måte å få brukt opp stoffrester. Som for har jeg brukt brun velour. 

God natt..zzzzzzz..

-16 grader og kuling

Publisert: 05.02.2012 @ 19:27 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

..det er kaldt det, så i dag har vi hatt inne dag. Ble litt kjedelig for lille snuppa, så jeg må innrømme det var godt å få henne i seng i kveld. Bra det er barnehage i morgen :)

Dette er hva jeg har gjort de siste dagene, ikke så mye men litt har blitt gjort.

Strikka litt på denne, som jeg begynte på for en eevighet siden

Har kost meg med disse katalogene, som endelig havnet i min postkasse også

Gort ferdig knyte båndene på denne

Sydd dette settet som er bestilt, kun ribben og noen sømmer igjen :)

Hva har du gjort i helga?

Ha en fin Søndag kveld :)

From Sweden u know ;)

Publisert: 01.02.2012 @ 20:17 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Da kom eendelig stoffleveransen min fra Sverige, nå skal det bli masse nye luer og andre plagg.Vaskemaskinen går for fullt her i dag, håper noe er tørt til i morgen...jeg klarer jo ikke veente så lenge :)

Det nederste stoffet har jeg allerede fått bestilling på, gleder meg til det blir tørt så jeg kan sette igang:)

Ha en fin kveld!

Søndags kos

Publisert: 29.01.2012 @ 20:21 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Det som ble klippet opp i går, hadde jeg liksom store planer om å ferdigstille i dag..men i min iver etter å sy i de nye stoffene glemte jeg å vaske de. Jerseystoffer har litt krymp og litt løsfarge så det er best å vaske før bruk. Så i dag ble buksa gjort ferdig, men bodyen er satt på vask med resten av de nye stoffene :)
Bildet ble ikke så bra, buksa ser skeiv ut, den er ikke det :)

Gleder meg allerede til å sy ferdig resten i morgen, jeg er bare absolutt helt bitt av sybasillen ;))

God natt! 

Skilpadde suppe

Publisert: 28.01.2012 @ 21:34 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

...ikke akkurat det jeg lager nei, men skilpadder er det mange av på klippebordet. Som vanlig når jeg er trøtt og sliten etter jobb og bestemt meg for å ikke gjøre noe som helst, så kommer den der "ånden" over meg og jeg bare må. Så i kveld ble det klippet klart til i morgen :)

 Hva tror du dette skal bli? :))

 

Genser og lue

Publisert: 09.01.2012 @ 20:49 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

I dag har det blitt klippet litt og tegnet noen ny mønstre jeg skal prøve ut. Genseren jeg har klippet er et mønster  fra Ottobre nr.1/2005. Denne skal være til buksen med jukselommene, som jeg hadde et innlegg om for to dager siden.Denne lua er fra samme Ottobre, men er egentlig uten applikasjon og for :)Ikke så spennende innlegg i dag heller, men jeg er så utroolig trøtt på ettermiddagene. Men etter endt arbeidsdag i morgen er det fri noen dager :)

I kveld blir det strikking og litt tv titting :)

Ha en fin kveld!

Nytt design

Publisert: 04.01.2012 @ 21:02 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Vet at eldste dattra holder på litt nå og da med å lage nytt design for meg, er veldig spent på hvordan det blir :)

Etter at mange har spurt om jeg har egen side på Facebook, så har jeg nå ordnet det. Søk på Koseklær, så finner dere den :)

Her er noe av det jeg har gjort i dag

retrobukse sydd i fleece

Har sydd bleie pose, med plass til 3-4 bleier og en pakke våtservietter. Passa kanskje ikke helt med røde hjerte knapper, de blir nok byttet ut med grønne eller hvite knapper :)


God natt! :)

Godt nytt år!

Publisert: 04.01.2012 @ 10:54 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Godt nytt år alle sammen!

Ja da er hverdagen i gang igjen, med alt som det fører med seg :) Vi har hatt en fin jul med familie og venner, mange pakker til barna  under juletreet  og alle fornøyd. Desverre kom forkjølelsen som herjer i byen også "på besøk", kjenner at jeg etter en hel uke ennå ikke er helt i form. Men skal ikke klage, det har vært masse kos. Her er et bilde som min eldste datter tok på nyttårs aften. De som har lest bloggen min tidligere vet at eldste datteren min er utrolig kreativ og flink på tegnefronten, men hun er også flink til å lage forskjellige ting på dataen. Her har hun hjulpet meg å lage pris/vaskeanvisningslapper. Tenkte å skrive prisen inni skyen på lappen.Og en liten plakat som jeg skal laminere, så kan jeg bruke den når jeg f.eks er på Søndagsmarked

(må skrive den ut på nytt siden skriveren var nesten tom for farge)Nå har jeg et par fridager fra jobb, så da blir det nok litt sying :)

Ha en super dag!

Heldress

Publisert: 19.12.2011 @ 23:43 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

I dag har jeg gjort nok en ting som er på "lyst å prøve meg på" lista, nemlig sydd en heldress. Har funnet ut at det er vanskelig å sy hetta sånn at den går helt rundt, skjønner ikke helt det der..kanskje jeg ikke hadde nok sømmonn da jeg klippa den? Sånn ble den, en enkel versjon uten noe stæsj som jeg egentlig ville. Det får bli på neste :)

Denne er i str. 86 og sydd i chenille fra S&S og hette foret med stoff fra Gekko. Har også gjort meg ferdig med de to siste bestillingene før jul.Nå tror jeg det blir noen dager fri fra sying og blogging, om jeg klarer :) Har jobb et par dager, så er det fri til over julehelga. Så nå blir det juleforberedelser og kos med familien. 

Ønsker alle en god jul! =)

Stoffleveranse x 3

Publisert: 16.12.2011 @ 20:45 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Rene skjære julaften her i dag, 3 pakker å hente på posten. Den ene pakken var på nippen til å bli sendt tilbake i dag for jeg har ikke fått noen slags hentemelding. Jeg har sendt flere mail til de jeg hadde bestilt stoffet fra og ikke fått svar..før i går kveld. Da ploppet det plutselig inn en mail med beklagelse og kollinr. på pakken, bedre sent enn aldri får man vel si. Ikke så fristende å bestille derfra mer når det blir sånn.

Her er stoffene fra ChetoDesign

Øverst deilig frotte og de andre i jerseyHer er pakken fra Gekko, som inneholdt en hyggelig hilsen. Den ble jeg skikkelig GLAD for :)Froskestoffet er faktisk på 88cm og skikkelig fint altså :)Siste er fra S&S, som for det meste er supplering av bukse stoffer. To nye farger som er herlig Cobolt og Jade :)(øverst)God helg :)

Jula nærmer seg

Publisert: 14.12.2011 @ 13:23 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

..og det blir ikke så mye tid til å sy, men selvfølgelig sniker man seg jo litt tid nå og da :)

Dette er det jeg har gjort de siste dageneMine forede jersey luer er blitt veldig populære, de fleste av disse er allerede solgt. Jeg er storfornøyd jeg, syns det er morsomt :)

Dette er av de siste stoffene jeg har kjøpt og jeg liker de veldig godt. Ettersom jeg har solgt så bra, ble det nok til å sende inn en bestilling fra http://www.gekkoshop.no/  som nå sender fraktfritt fram til 16/12.  Gleder meg så utrolig til å få inn de stoffene, som jeg både har planer om å sy luer av og fylle opp garderoben til min lille frøken :)Ha en fin Tirsdag! :)

Marked

Publisert: 11.12.2011 @ 22:03 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Da var årets siste Søndagsmarked over og jeg solgte enda litt mere enn sist gang, så jeg er storfornøyd.

Jeg hadde jo så store planer om å sy i helga, men jeg har ikke sydd og ikke vært på nett. Bare kosa meg med familien med mat, film og sånnt :)

Her holder jeg på å pakke ut sakene mine på markedet. Denne gangen hadde jeg dessverrre ingen plass å henge opp klærne, men det gikk nå greit fordetFikk også noen bestillinger, hadde jo bestemt meg for ikke flere bestillinger før jul men det var ingen som hastet. Fant ut at det går greit da. Jeg haster jo uansett..så har allerede laget ett sett som er bestilt :) 

Ble misfornøyd med halsen, så den rekkes opp og jeg lager en ny :)

Fikk pakke fra Lykkedragen i går med flere knapper og størrelse lapper, kjapt levert som vanlig derfra.Ha en fin kveld! :)

Heia Norge!

Publisert: 03.12.2011 @ 19:48 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Nå begynner håndball kampen mellom Norge og Tyskland, det må jeg ha med meg:) Ser ikke så mye på sport, jeg er vel ikke akkurat sporty av meg. Men jeg liker damehåndball og skiskyting:)

Nå begynner det å bli en del av disse retrobuksene, de er kjempepopulære og selger som bare det. De to med striper har det vært dårligere omsetning på, kanskje jeg må lage meg en eplabutikk hvor jeg kan prøve å selge sånt jeg ikke får solgt her. Det var faktisk en dame fra en annen plass i fylket her som kjøpte to av knyttebuksene, det er jo morsomt at andre liker det jeg lager. Håper disse buksene også faller i smak :) Fargene lyver litt som alltid, den lilla er litt mer lilla/rosa vil jeg si. Jeg har ikke satt på trykk knapper, for jeg venter en pakke fra lykkedragen.no med noen flotte plast knapper. Kanskje blir det sydd noen luer også iløpet av kvelden :)

Ha en fin kveld!

Mine symaskiner

Publisert: 02.12.2011 @ 21:42 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Det er dårlig med tid til å sy om dagen. Jobbhelg og juleforberedelser nå, men kanskje jeg får sydd litt i morgen.

Jeg venter også på pakker fra 3 forskjellige nettbutikker..spennende, bilder kommer :) Pengen som har kommet inn på salg av klær går til nytt stoff og litt annet. 

Tenkte bare at jeg skulle vise at man trenger ikke en masse forskjellige maskiner, selv om det sikkert hadde gjort livet enklere for meg ;) 

Dette er altså Juliet, en ganske enkel og grei husqvarna maskin. Ble kjøpt inn for ti år siden, mest for å sy opp gardiner og sånne enkle ting. Denne fikk jeg penger til i min 30årsdag :)

Dette er babyen min, hadde ikke klart meg uten. Det er en babylock imagine2. Med luft treing system og automatisk trådlevering(trykkspenning). Denne fikk jeg penger til da jeg ble 40 :)

Neste på ønskelista må bli en som kan brukes til båndkanting. Håper jeg slipper å vente til jeg blir 50 på den ;)

God helg!

Retro igjen

Publisert: 30.11.2011 @ 22:19 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Klarte tilslutt å bestemme meg for lys rosa på buksene i går. Men tror det blir en til med cerise ribb også.

Etter at jeg har lagt ut buksene mine for salg på FB(facebook) har jeg fått inn en del ønsker om andre str. Denne retro buksa håper jeg finner en ny eier blandt de som ønsket str. 80 :)Jeg bestilte for et par uker siden det herlige fe stoffet fra sydilla. Desverre er det i lime fullstendig ubrukelig etter at jeg vasket det :( Slik ser det ut (fra vrangen) Ikke noe morsomt når det er et dyrt stoff som dette. Har sendt en mail som jeg har fått svar på og de virker veldig behjelpelig med dette. Skalsvare på mailen og ta med et par av bildene jeg har tatt av stoffet så de får se. Har jo hatt av dette stoffet før og det var ikke noe feil med det.Har dette noen gang hendt deg?

Ha en fin kveld!

Drømme stoffet

Publisert: 30.11.2011 @ 00:01 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Ja da er det endelig kommet..stoffet jeg har venta på siden jeg første gang så det. 

Håper det er like herlig som det ser ut :) 

Bildet er henta fra http://tiljamiid.com/?nr=90&idkategori=82&kat_name=M%F8nstret%20jersey

Love it! :))God natt! :)

Hvilken farge?

Publisert: 29.11.2011 @ 20:40 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Da er jeg igang igjen med knyttebukser etter å fått ønsker om andre størrelser og farger. Denne er ca.str.74-80

Stoff fra Stoff&Stil på denne og stoff fra lokal butikk på den nedersteSå trenger jeg hjelp til å velge ribb til den andre buksen jeg holder på med. Fargene lyver litt, men man ser nå sånn ca.Lilla, sterk rosa, lys rosa eller cerise?

Ha en fin kveld!

Snart Søndag

Publisert: 26.11.2011 @ 21:14 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har jeg ikke sydd noe, kun prisa og ordna klart til marked i morgen. 

Her er noe av det jeg skal ha med på markedet:


I kveld har vi kosa oss med fondue og tilbehør.No skal vi kos oss videre :)

Ha en fin Lørdag kveld!

 

Smekker av plastduk

Publisert: 25.11.2011 @ 18:48 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Her er smekkene jeg lagde av metervaren jeg bestilte fra Stoff&Stil

Kantebåndene var de jeg hadde fra tidligere og var egentlig ikke til dette, men syns det funka bra. Mønsteret har jeg tegnet av en smekke jeg sydde tidligere, innlegget finner du her.  De ligner nok ikke så mye, men jeg brukte de som utgangspunkt.Ha en fin kveld!

Atter en stoffleveranse

Publisert: 23.11.2011 @ 21:31 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 4 kommentarer

Pakke fra S&S i dag, like morsomt som alltid :))

Fikk en del Stretch chenille til buukser ;) Nederst er det rosa ribb og viskose jersey, som jeg ikke hadde peiling på hva var men måtte finne det ut. For andre som er fersk syer så er det altså et veeldig tynt jersey stoff, ikke noe som jeg kan tenke meg til barneklær..men kanskje til min store gullonge. Tiden får vise :)

Etter som jeg er ganske fersk med syinga liker jeg å bestille litt forskjellige stoffer, sånn lærer jeg hvordan kvalitet de forskjellige stoffene har. Her er ugler i bomull, tynn dongeri med prikker, rød babycord og stripete stretch chenille. Har visst litt dilla på striper for tia :)

 

Her er voksduk som jeg har lyst å lage spise smekker med vanlig kantebånd på, noen som vet om det går bra?


De neste dagene blir det nok ikke så mye sydd, skal reise bort et par dager. Skal besøke min eldste datter som bor borte på hybel, og hente henne hjem for helga. Gleder meg masse, har ikke sett henne på et par uker :)

God natt! 

Mere kuuurver :)

Publisert: 15.11.2011 @ 20:07 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

..da tenker jeg på stoff kurver, selv har jeg nok kurver ;) 

Kjenner at nå har jeg lyst å sy barneklær igjen, men det er dårlig med tid de neste par dagene.

Mini gullongen blir 1år i morgen,så i kveld blir det kakebaking og bursdagsfeiring i morgen. 

Disse lagde jeg i går. (Jeg har forresten hatt mitt første salg, en lue laget av det herlige fe stoffet fra Sydilla :)
Nå nærmer det seg jul og jeg holder på å pakke inn gaver til kalender til min eldste gullonge..man blir aldrig for gammel for adventskalender :)

Har du noen du lager adventskalender til?

Fortsatt fin kveld ønskes! :)

Stoff kurver og litt annet

Publisert: 14.11.2011 @ 17:11 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2 kommentarer

Har sydd to kurver i dag, var ikke så enkelt å sy som jeg trodde(som så mye annet). Men tror jeg har en viss peiling på hvordan jeg skal gjøre det neste gang jeg prøver :)Har gjort ferdig denne haremsbuksa som har vært ferdigklippet leenge :)Gjort ferdig genseren jeg klippet for et par dager siden

Og så har jeg testet for å se hvordan det er å bruke ribb på smekker istedenfor vanlige kanteband.Ble ikke helt bra rundt halsen, men det skal nok gå an å forbedre:)Ha en fin uke! :)

Kreativitet

Publisert: 13.11.2011 @ 20:18 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Har så lyst å lage et "skryte" innlegg om min eldste datter. Det er ikke bare jeg som er kreativ her i huset. Min datter har tegnet siden hun var så stor(el.liten) at hun kunne holde i en blyant.

Da hun var tidlig i tenårene tegnet hun Mona-Lisa bare helt nydelig
 Her er et som hun nylig har tegnet


Hun har lyst å bli fotograf. Her er ett av bildene hennes

*stolt mamma*.

Med denne filmen vant hun og en klasse venninne en pris under  filmfestivalen i Honningsvåg

http://turkismonster.blogg.no/1315057744_fresk_som_en_fesk__st.html

Det er hun som har fått meg til å blogge:) 

Fortsatt fin kveld ;)

Dette jobber jeg med akkurat nå

Publisert: 12.11.2011 @ 17:35 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Noen bilder av det jeg holder på med innimellom jobb, barn, middag og finalen i skal vi danse :)Denne genseren og sikle skjerfet passer til en harems bukse jeg syddde tidligere. Alle stoffene er fra stoff&stil.

Mønstrene fra Ottobre


Ikveld er det finale i skal vi danse.. heier på  Atle ;)

Ha en fin lørdag!

Retro mønsteret

Publisert: 10.11.2011 @ 19:16 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 0 kommentarer

Nå har jeg endelig fått prøvd ett av mønstrene jeg fant hos min mor. Jeg har selvfølgelig endret litt på det, men ser at jeg må gjøre litt flere endringer. Det jeg har tenkt å gjøre er å lage hempene oppe og beina litt lengere, gjøre den litt videre enn den er nå. Min datter på vel året passet denne helt perfekt, men jeg vil jo gjerne ha noe hun kan vokse i. Den er også litt smal for en unge som har litt på kroppen:)

Har klippet ferdig til en stripetem/rød ribb og en brun som jeg skal ha grønn eller cerise ribb på
Håper jeg får sydd en til i kveld :)

Snart helg! 

Hvor mye kan man plages..

Publisert: 08.11.2011 @ 20:41 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5 kommentarer

..når man syr et telefon etui

...MYE, sier jeg bare..grrr...Skikkelig dårlig sy dag, skulle gjøre noen småting i dag. Begynte med telefonetuiet til Unepune, fra boka "Made by me". Det ble bare vas altså, sydde skeivt, feil, sprette opp osv. Fant ut at det var bare å slå av maskinen, så nå blir det sofa og tv istedenfor(og kanskje litt strikking)

Tenkte at jeg skal legge ut bilde av det såkalte tlfetuiet mitt..kan ikke bare legge ut de heldige tingene. Så kan dere få se når jeg syr et nytt, forhåpentligvis bra et :)

He he, nederst klarte jeg å dra i en tråd jeg trodde var løs, men det var den ikke..sier ikke mere ;)Den kunne jo vært fin, hvis jeg bare hadde gjort som jeg skulle :)

Veel..ha en fin kveld! :))

Herlige feer

Publisert: 07.11.2011 @ 18:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

I dag har jeg hatt fri fra jobben, så da har jeg fått sydd en del. Kjenner at hvis jeg skal fortsette å sy, så må jeg ha en bedre stol ved maskinen :) 

Denne buksa var den første jeg sydde, før jeg fikk babylock maskinen..og den er slett ikke så verst om jeg kan si det selv :) Iallfall så har jeg endelig i dag sydd en genser til. Ooga booga stoffet  fra http://lykkedragen.no/, ikke sikker hvor ribben er fra og chenille fra S&S


Dette settet har jeg planlagt en stund..skulle egentlig ha svart bukse, men det var jeg fri for. Så da ble det kanskje litt mye lilla?

Feer fra http://www.sydilla.no/ ,chenille og ribb fra http://www.stoffogstil.no/.
Plages ennå litt med ribben nede på bodyen, det blir nok bedre etter et par forsøk .

Må nesten ha med dette bildet av baby lua jeg lagde..som jeg så for meg passe til en liten baby og ikke til en stor baby på snart ett år ;)  Ikke det beste bildet, men det var det jeg fikk ta ettersom det for tiden er full fart :)

Ny uke, nye muligheter! :)

Baby lue

Publisert: 06.11.2011 @ 13:14 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 6 kommentarer

Jeg klarte ikke helt å holde meg unna hverken bloggen eller symaskinen i dag heller. Blir så glad når jeg får fine kommentarer fra hyggelige mennesker :)

Har sydd en liten babylue i str42. Mønsteret er fra Ottobre, men selvfølgelig har jeg ikke laget den helt likt det :)Det ble litt sånn fullfart bilder. Ser at det er rom for forbedringer, men det er jo tross alt de første jeg lager. Må være lov da. De trenger visst en runde med strykjernet også :)


Nå er det middagslaging på gang før jeg drar på jobb. Hjemlagde kjøttkaker med kålstuing og greier. Nam nam.

God middag ;)

hits