frkbem

frkbem
42, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Kjøpte meg en Babylock Imagine i Oktober 2011, da var det gjort. Har blitt noen timer ved symaskinen siden.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Heldresser

Prinsen sin tur

Publisert: 22.08.2013 @ 17:39 Kategori: Heldresser Kommentarer: 7 kommentarer

Det har vel blitt en del jenteklær i det siste, så nå var det vel på tide å sy noe til en liten prins. Bestilte en liten meter av denne isolien med siste bestilling fra S&S, av nysgjerrighet egentlig. Var litt spent på fargen, som heter sand. Syns den passer veldig fint til pastellfarger som lysblå. Skal sy flere dresser ala dette, men har ikke mer av akkurat denne fargen. Neste gang vil jeg bruke silhouette maskinen til stjernene, jeg hadde ikke rette blåfargen til å gjøre det på denne.

Jeg kunne brukt kantebånds apparatet, men valgte å lage min egen vri denne gangen. Syns det ble bra sånn også. Denne er i str. 80 og blir lagt ut for salg på min FB side.

Ha en fin kveld!

En tålmodighets prøve

Publisert: 17.01.2013 @ 22:22 Kategori: Heldresser Kommentarer: 4 kommentarer

Dagens syprosjekt var virkelig en tålmodighetsprøve. Ull interlocken som jeg brukte til kantingen var vel det største problemet. Antakeligvis skjærte jeg den litt for smal, slik at den ikke skled gjennom kantebåndsapparatet slik den skulle, det verste var jo at jeg ikke oppdaget det før jeg hadde sydd alle kantene, så da var det bare å sprette opp. Det var ikke det eneste jeg måtte sprette opp, det var liksom DEN dagen i dag. Ser det at når jeg kanter ull så trekker den seg en anelse sammen, som du kan se på nærbildet under her. Vet ikke helt hvordan jeg skal stille inn coverproen for å unngå dette. Har sett en del på andre blogger og ser at de fleste får det slik. Det er sånne detaljer som plager meg og jeg bare må finne ut av hvordan jeg skal unngå dette :)

Som dere ser har jeg fått pakke med ullstoffer fra Finske Myllykmuksut. Syns disse ullstoffene er så myke og gode. Denne gangen fikk jeg de hjem i tre konvolutter, gjett om postkassa var full. Heldigvis har vi en ganske stor kasse :) Trykkknappene har jeg kjøpt fra Lykkedragen.

 

 

Godt nytt år!

Publisert: 01.01.2013 @ 19:30 Kategori: Heldresser Kommentarer: 3 kommentarer

Jeg ønsker alle mine lesere, kunder, venner, bloggvenner og alle andre et fantastisk nytt år!

Ja da er vi altså kommer til 2013, hvor iall verden blir tiden av. Barna vokser og jeg også..men ikke i høyden dessverre, dette får bli året man skal bli litt mere aktiv..hvis tiden strekker til ;)

Ja ja, nyttårsløfter er det mange av, jeg har gitt opp de for mange år siden. 

 

En ting er iallfall sikkert og det er at jeg fortsetter i samme stil i det nye året, blir nok maange timer foran symaskinen dette året også.

Denne pyjamasen er fra forrige nummer av Symagasinet. Jeg har brukt kantebåndsapparatet, så den blir litt forskjellig fra den i magasinet. Denne er i str. 90, men jeg har forlenget mønsteret og laget den en liten anelse bredere. Lillesnuppa vår er såvidt over 2år og ca. 88 cm lang.Hvis jeg hadde sydd denne helt etter mønsteret så hadde str. 90 blitt for lite til henne. Jeg kommer til å forlenge det ennå litt om jeg lager flere til henne.

Jeg har gjort en del småfeil på denne, noe jeg ofte gjør på første forsøk på de fleste syprosjektene mine. Feilene er heldigvis ikke så synlige. Jeg klippet opp en til, så jeg får laget en  mens jeg ennå husker feilene jeg gjorde på denne og forhåpentligvis slipper å gjøre samme flere ganger.

Ha en fin kveld!

 

Heldress med jukselommer

Publisert: 06.05.2012 @ 14:00 Kategori: Heldresser Kommentarer: 2 kommentarer

Her om dagen fant jeg ut at jeg vill prøve meg på en heldress. Har sydd en tidligere etter et mønster i Ottobre 1/07. Den forrige lagde jeg med knapper, men ville ha glidelås denne gangen. Her er originalen:
Jeg ble ikke helt fornøyd med avslutningen på glidelåset, syns det er vanskelig å få til. Skulle gjerne sett noen gjøre det, kanskje jeg må søke på You tube og se om det finnes en video der. Fra forrige gang visste jeg at dette mønsteret er en veeldig vid modell, så jeg lagde den smalere og med litt annen fasong på beina.

Det jeg ikke huska var det at den er lang i overkroppen og kort i beina. Litt merkelig mønster spør du meg. Nå skal det jo egentlig være åpning for bleieskift på det originale mønsteret, men det har jeg fjerna. Kanskje blir det en pyjamas av denne om jeg ikke er fornøyd når lillemor får den på seg :)


Irriterert meg nok en gang over at jeg ikke klarer å få den nydelige lillafargen fram på bildet, ser som vanlig mere blå ut enn det den er. Velour fra Textart, mønstrete stoff fra JnyDesign og ribb fra S&S.

Ha en fin dag :)

hits