frkbem

frkbem
42, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Kjøpte meg en Babylock Imagine i Oktober 2011, da var det gjort. Har blitt noen timer ved symaskinen siden.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Bukser/overdeler sett

Messe klar

Publisert: 15.10.2013 @ 20:54 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 5 kommentarer

Nå er det snart klart for messe og jeg har jobbet både på den jobben jeg lever av og med denne hobbyen min da. Glad det er førjuls tid bare en gang i året.

Jeg har vært så heldig å få lånt denne kjekke karen og siden han var ganske så naken når han kom til oss, så måtte han jo kles opp i "messe klær".

Som dere vet har jeg laget meg ny blogg : koseklaer.blogspot.com, bli gjerne følger (nederst på siden) så blir jeg veldig glad!

Ha en fin kveld!

Body og bukse

Publisert: 20.09.2013 @ 11:26 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Her er det andre settet jeg lagde tidligere, i forrige uke. Settet er i str. 74 og laget på bestilling. Til settet er det også en lue som ikke ble med på bildet.

Siden jeg er på "husmorferie" har jeg ikke tid til å skrive mere, nå skal det shoppes ;)

Ha en fin dag!

Flere monstertrucker

Publisert: 15.09.2013 @ 17:16 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Da er et par bestillinger med body og bukse med monstertrucker ferdig. Alltid populære disse stoffene, skulle bare ønske mere brunt stoff med turkise trucker for det er det mange som vil ha. Krysser fingrene for at det blir trykket opp mere av det.

Dette setter er som sagt sydd på bestilling, i størrelse 86. Stoffer fra Sydilla, monstertrucker og isoli.

Jeg har veldig lenge tenkt å sy lommebøker, toalettvesker, sminkepunger o.l. Men så har jeg nesten gitt litt opp, for jeg har ikke fått glidelåsen pen. Nå har jeg funnet en tutorial som jeg har trua på, håper så inderlig at jeg kan få det til denne gangen. Dere skal få linken til tutorialen når jeg har fått testa og kan vise resultatet mitt. Her er noen glidelås mislykkede forsøk, sees ikke så godt på bildet men feilen er der.

Blomstret sateng utvendig og plaststoff kjøpt i metervare fra S&S inni. Lin pungen er sydd av en stoffserviett fra Princess, pynta med en ugle laget med silhouette maskinen min på den ene siden. Blonde, heklet blomst(laget av min mor) og en treknapp på andre siden. Ble jo veldig søt, men det nytter jo ikke når glidelåsen ikke blir fin.

 

I dag har jeg vært på høstens første Søndagsmarked, ikke det helt store salget men ble nå litt . Så nå jeg har noe å shoppe for når jeg kommer til Oslo, avreise i morgen tidlig. 

Ha en fin Søndag! :)

Kamuflasje

Publisert: 09.09.2013 @ 20:19 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Et kjapt innlegg på kvelden herfra. Fått sydd av camo stoffet jeg bestilte fra Sydilla, så da ble det bukse og genser til gutt i str. 98.

Dette fikk jeg solgt før jeg i det hele tatt hadde lagt det ut for salg. Det er morsomt.


Isoli og kamuflasje stoffet passet godt ilag.

Ha en flotters kveld!

Tvillingjenter

Publisert: 23.08.2013 @ 14:01 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 7 kommentarer

Noen ganger får jeg en sånn bestilling jeg har lyst å starte med umiddelbart, ble vel litt slik med denne. Er så morsomt å lage matchende sett om det er til gutter eller jenter, eller en av hver. Enda morsommere er at jeg har fått ennå en bestilling på kjoler til to tvillingjenter..på samme dag. Men det får vente litt siden jeg har et par andre bestillinger som egentlig var før denne bestillingen også. Skal ennå lage matchende skjørt til dette, men det får også vente noen dager tenker jeg.


De fleste har vel fått med seg at jeg er svak for disse fe stoffene fra Sydilla, syns de er så flotte. Ermene er laget av jersey fra Textart og buksene er i velour fra S&S.

God helg! :)

 

Sommerbarn

Publisert: 08.08.2013 @ 12:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 14 kommentarer

I går ettermiddag åpnet slusene seg her og det ble et perfekt syvær. Tidligere i uka fikk jeg en bestilling på en body og bukse til en jente som ble født tidligere i sommer. Det kunne jeg jo ikke si nei til for jeg hadde dette nydelige stoffet jeg bare har venta på å få brukt av igjen. Av en eller annen grunn har jeg mange flere bestillinger på guttetøy enn klær til jenter, så da er det litt ekstra stas når jeg får mer eller mindre frie hender å lage til en liten jente.

 Stoffet jeg har brukt på bodyen er fra Sydilla og er med litt flossete myk bakside, buksa er i isoli også den med deilig myk bakside.

Nå nærmer helga seg og jeg skal ha jobb-maraton helg, pga ferie og lav bemanning får vi som er igjen trø til. Blir bra når lønna kommer da, så får det være gulroten når man er sliten og trøtt på Søndags kveld :)

God helg!

Dongeri og stjerner

Publisert: 20.07.2013 @ 19:29 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Den siste tiden har jeg filosofert mer enn jeg har produsert, dvs at jeg kan gå inn på syrommet og bare sitte der å se på stoffene og tenke at det og det skulle jeg gjerne fått laget noe av...så rydder jeg litt og sorterer og ender opp med å ikke gjøre noe mere enn det. I dag måtte jeg ta meg sjøl fatt og plutselig så visste jeg akkurat hva jeg skulle lage. Må si jeg ble veldig fornøyd tilslutt. 


Som vanlig er det vanskelig å få fram den rette lillafargen, men tror bildet nede til venstre er det som er mest likt den originale fargen.

På buksefoten har jeg laget en sløyfe med silhouettemaskinen, jeg ser nå at jeg ikke hadde trengt å hatt den for buksa hadde vært grei nok uten. Men småjenter liker jo bling, så det blir nok populært. Bukse og genser sydd i str. 104.

Stjerne interlock som en gang ble kjøpt fra Sydilla og jeg mener dongeristoffet er fra S&S. 

Fortsatt god helg!

Plask plask..

Publisert: 16.07.2013 @ 09:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 7 kommentarer

Når jeg lagde disse to bodyene m/bukser , fikk jeg straks spørsmål om hvilke størrelser de var i fra en av mine gode kunder. Siden det ikke var rett størrelse så heiv jeg meg rundt og sydde ett sett til, man må ta godt vare på gode kunder så :)

Denne gangen valgte jeg å lage bukse med jukselommer.


Jeg må si jeg har lagt min elsk på disse hvalene. Selv om jeg har de i flere farger er det disse i hvitt som ble min favoritt. Så sommerlig og fine farger sammen. Men jeg må vel lage noe av de andre fargene også.

Ha en fin dag! 

 

Guttenes favoritt

Publisert: 15.05.2013 @ 13:05 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 5 kommentarer

Det er alltid morsomt når kundene vender tilbake med nye bestillinger. Dette settet er sydd på bestilling i str. 110. En sikker vinner, med monstertrucker i turkis og svart.

Egentlig tenkte jeg å lage store lommer, men siden jeg vet at denne gutten har hatt det tidligere så ble det heller slik. Har det litt travelt med å få ferdig bestillinger, så jeg har ikke tid til å skrive mere nå ;)

Ha en fin dag! 

To like, men ulike

Publisert: 06.05.2013 @ 17:32 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Det jeg liker aller best med det å lage barneklær er å finne stoffer og fargekombinasjoner som jeg syns passer ilag. Mange ganger kan jeg ligge å tenke på det før jeg sovner og se for meg de ulike kombinasjonene jeg har lyst å prøve ut.  Jeg drømmer sikkert også om det :-)

I dag ble det feer i to fargeutgaver og Jubels knytebukse, med lommer..ikke jukselommer på disse.

  
(klikk på bildet for å forstørre)

Buksene er i svart isoli, lommer og genser sydd  av feene fra Sydilla. Kantet med interlock fra JNYdesign.

Disse settene er i størrelse 86/92 og er tilsalgs for 540,- pr. sett. Gå gjerne inn på Facebook og lik siden min, der ligger alt jeg har for salg og en del bilder av ting jeg har laget tidligere. Link til høyre på siden her.

Ha en flotters uke!

Sløv helg

Publisert: 27.04.2013 @ 13:09 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 3 kommentarer

Arbeidslyst hvor er du...? Da tenker jeg ikke på sy-lysten men på husarbeids-lysten, den er sporløst forsvunnet. Jeg hadde sånne store planer før helgen, men har ikke fått gjort en ting jeg hadde planlagt. 

Til gjengjeld har jeg fått sydd litt. Her er noe jeg skal ha med meg på "party" til uka.

Bukse i dongeri fra S&S, genser i Sydilla feer og jersey fra S&S. Størrelse 4/5 år.

Har sydd en del mere også, men det får dere se etterhvert.

Ønsker dere en strålende Lørdag :)

Det enkle er ofte det beste -Feer og monstertrucker

Publisert: 13.04.2013 @ 09:20 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

En av mine kolleger, å god kunde, kom med en kjempegod idè. Hun ville gjerne at jeg skulle ta med alt jeg har sydd opp og komme hjem til henne og ha "party". Da inviterer hun gjester og har enkel servering, mens jeg får vist fram sakene mine. Denne gangen er det bestemødre som inviteres :)

Det jeg har sydd i det siste er klær som jeg har tenkt å ha med til henne, disse to genserne skal også med dit.(buksene er solgt med to andre gensere jeg har sydd tidligere)

Partyet blir om ca. 14 dager og jeg gleder meg allerede. Hvis dette faller i smak hos gjestene, så kommer jeg nok til å ha flere party. Må finne på noe til verten også, siden hun er så kjekk å arrangerer dette.

God helg!!

Årets påske "outfit"

Publisert: 25.03.2013 @ 10:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Outfit eller photoshoot er jo veldig populære ord å bruke i blogg overskrifter har jeg funnet ut, så da kunne ikke jeg være noe dårligere ;)

Her er lillesnuppas "outfit" eller antrekk på godt Norsk.

Jeg måtte bare lage noe av det nye stoffet. Siden lillesnuppa er såpass liten ennå og ikke kommet i den berykta rosa alderen ennå, så utnytter jeg dette til det fulle. For den alderen kommer fortere enn man aner. Hun har allerede "oppdaget" prinsesser, så alt med prinsesser er veldig stas. Alle vet vel hva som kommer etter prinsesser..ROSA...Mhm..man slipper ikke unna om man vil eller ikke;)


Nå er det mange måneder siden sist jeg laget slike lommer, skjønner ikke helt hvorfor..siden de er egentlig kjempeflotte og virkelig pynter opp buksene.

Jeg har ikke tatt påskeferie ennå, men i kveld er det siste vakta før påske friiii.

Ha en fin dag!

Tvillingmatch

Publisert: 22.03.2013 @ 08:18 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Når jeg fikk bestilling til et par tvillinger, gutt og jente,spekulerte jeg en stund før jeg ble enig med meg selv om denne kombinasjonen. Bestemte meg fra begynnelsen at det skulle være matching, ikke ofte jeg har bestilling til flere søsken samtidig. Jeg skal lage til en litt større søster også, men det blir i en litt annen stil.

Kaninene, stripene og interlocken som jeg har brukt til kanting er fra JNYdesign, isoli fra S&S og Sydilla. 

Jeg hadde som mål å bli sånn noenlunde ferdig med det jeg har av bestillinger til påske, nå begynner jeg å nærme meg mål og det er en god følelse :)

Snart helg med jobb og full rulle på meg.

God helg!

 

Bambus fra Myllymuksut

Publisert: 21.03.2013 @ 14:29 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 14 kommentarer

Bambusen fra den Finske nettbutikken er bare så utrolig myk og god. Jeg bare måtte ta inn litt mere av det stoffet  og denne gangen også et par mer jentete farger. Denne genseren er derimot til en gutt som allerede har "brukt opp" en genser, etter ett uhell i barnehagen. Siden de likte den så godt ville de ha en nye en. Litt anderledes enn den forrige, men ikke store forskjellen. Til samme bestiller er denne buksen i chambray(myk dongeri).

Klikk på bildene så blir de større.

Bambusen er så myk at det er vanskelig å få den til å se bra ut på bilder, den ser alltid litt krøllete ut.

Nå ble jeg også ferdig med buksen til en body jeg viste fram i forrige uke

Her er Bambus stoffene jeg har for øyeblikket

   

 

Jeg har også lilla bambus frottè som er supermyk. Nå skal jeg fortsette med noen bestillinger før jeg henter lillesnuppa i barnehagen.

Ha en fin dag! 
 

 

 
Bukse i chambrey

Publisert: 14.02.2013 @ 16:48 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Skulle jo lage ett innlegg om de to andre genserne som jeg sydde feil i går, men det blir litt ensformig når det blir flere like innlegg etter en annen. Så da sparer jeg de til i morgen og viser heller hva jeg har brukt formiddagen til. Jeg har sydd en bukse i bomulls chambrey, merkelig navn, kjøpt fra S&S. Dette stoffet kaller jeg for jukse dongeri, for det ser ut som det men er mykt og behagelig for en leken kropp. Ble godt fornøyd med første forsøk. Har sydd noe lignende før, men det var noe tykkere/stivere enn dette.


Genseren er i et deilig mykt kjøretøy (bomullsjersey)stoff som jeg har kjøpt fra Sydilla og stoffet på ermene er fra Jnydesign.


Sømmen her har jeg sydd med Coverpro maskinen, jeg har brukt de ytterste to nålene, dvs at jeg har tatt bort den midterste nålen.


Ingen jukselommer denne gangen.Lommene har jeg laget litt sånn på sparket, men syns de ble helt ok.Både buksa og genseren som er i str. 110, skal være med på Søndagsmarked, førstkommende Søndag. Ser at jeg har et godt utvalg av gensere denne gangen, i flere forskjellige størrelser.

Ha en fin kveld!

Søndagsprosjekt

Publisert: 27.01.2013 @ 20:12 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

I dag ble det nytt sett til lillesnuppa. Hun var veldig begeistra for sløyfene jeg lagde og ville gjerne at de skulle være i håret, tenker jeg må lage et hårband som vi kan feste en sløyfe eller to i. 

Hettegenseren er etter Onion mønsteret, bare at jeg ikke har laget lomme på den. Genseren er i isoli fra S&Sog Hilco mønstret jersey kjøpt på salg fra Sydilla. Mønsteret på buksa er laget litt sånn på sparket og inspirert av fasongen på Jubels knytebukse, som jeg syns er veldig fin.

Må si meg fornøyd med dette settet :)

Ha en fin kveld!

Ull i mange varianter

Publisert: 25.01.2013 @ 16:56 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Har bestilt litt forskjellige ullstoffer i det siste, både fra Sydilla og Finske Myllykmuksut. Dette settet er sydd i ulljersey fra Sydilla og er litt tykkere enn det Finske. Jeg tror nok at dette stoffet egner seg best til "utpå" klær, siden det kan kjennes ut som at det kan klø om man har det innerst.

Bestiller ønsket et ensfarget svart sett med blå kanter. Siden hun tidligere har bestilt sett i både bambus og ull, ville jeg lage dette etter et annet mønster enn tidligere. Egentlig ville jeg lage coversømmer som pynt, men tror det ville blitt for tykt å sy over sømmene med det. Så da ble det kun coversøm øverst på buksa.

Bukse mønsteret er fra Ottobre 1/2007 og den genseren er det samme mønsteret som de andre genserne jeg har laget denne uka. Jeg har kantet med ribb fra S&S, siden jeg ikke hadde ullribb i den rette fargen. Neste innkjøp blir av interlock i forskjellige farger, siden de anbefaler det til kanting når man bruker kantebåndsapparatet.

God helg!

Matchende bukser

Publisert: 08.01.2013 @ 17:44 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Det har på en måte blitt min "greie" å lage hele sett med genser og matchende bukser.  Det er det jeg har hatt mest bestillinger på utenom luene. Etter at jeg la ut gårsdagens innlegg, gikk det ikke så lang tid før jeg fikk en forespørsel om å lage en lik hettegenser ,men i mindre størrelse.  Siden det var en av mine trofaste og beste kunder kunne jeg jo ikke si nei :)

I tillegg til genseren ville jeg gjerne lage en bukse til den, å slik ble det.Her er matchende bukse, men genseren er den fra gårsdagens innlegg. Har forminsket mønsteret på genseren jeg jobber med nå, så den blir mere i str. 92/98 og ikke 104 slik som denne.

Jeg har laget en stripe på sidene hvor jeg har brukt ribb, det var ikke så enkelt å treffe slik at den ble noenlunde lik langs hele. Måtte sprette opp en del og noen upassende ord ble det også ;)

Ha en fin kveld!

Ferdige babysett

Publisert: 28.11.2012 @ 14:19 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Har gjort ferdig baby buksene, som skal være til bodyene jeg lagde tidligere.


Den andre buksa klippa jeg feil..Siden jeg ble mere fornøyd med buksa jeg klippet feil, ble også bukse nummer tre etter det "feile" mønsteret


 

...å det samme med bukse fire og fem 


Ble fornøyd jeg, så får vi se om det blir salg på neste Søndagsmarked som er på AKS 2/12, altså førstkommende Søndag.

Ha en flotters dag!

 

Lykkekløver

Publisert: 26.11.2012 @ 13:46 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Siden mørketiden er i gang her oppe i Nord, fant jeg ut at det passet bra å sy noe i gult for å lyse opp litt i hverdagen:) Disse to stoffene bestilte jeg fra Sydilla med tanke på å sy akkurat det jeg har sydd i dag. Jeg har også kløverne i brun/hvit , men som sagt så hadde jeg lyst å sy i litt glad farger i disse mørke tider.


Samme mønster på body som jeg har sydd en del av de siste dagene. Mønsteret er fra siste Ottobre.

Buksa har jeg sydd etter Jubels mønster, men jeg har forstørret det til 2-3 år, siden jeg bare har mønsteret i 1-2 år. Lommene lagde jeg på frihånd og sydde på med coversøm, syns det pynta veldig opp så jeg er fornøyd med de.

Dette settet skal vi beholde selv, så lillesnuppa får noe nytt i kommoden sin.

Ha en fin dag!

Ikke bare Bambus

Publisert: 23.11.2012 @ 18:50 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Her er de to siste settene jeg sydde i går. Bambus settet har satt min tålmodighet på prøve, eller dvs halsen har jeg måtte sprette opp et par gangert før jeg ble sånn høvelig fornøyd. Bambus er et veldig mykt stoff, så det skal veldig lite til før det ser feil ut.

Alle mønstrene er fra Ottobre.

Bambus(det brune) fra Myllymuksut og bilstoff fra Svenske Jnydesign. Nå venter jeg helgebesøk av en god venninne, så det blir nok lite sying i helga, men kansje heller noe godt i glasset ;)

 

God helg!

Jeg vant!

Publisert: 22.11.2012 @ 19:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Tenk at jeg som aldri bruker vinne noe som helst, vant 2. premie på Sydillas give away. Jeg vant altså hele 4 meter av sydillas to nyeste stoffer, det er jo bare helt fantastisk! Nå er det mange dager siden jeg hadde tid til å sette meg ned og kose meg med symaskinen. I dag ble det endelig tid og jeg fikk sydd ferdig de siste bestillingene, herlig. Nå skal jeg sy ting som faller meg inn der og da. Være litt kreativ og kanskje sy opp litt nytt til neste Søndagsmarked.

Her er noe av det jeg har lagd i dag. Lager ett innlegg i morgen om resten:)

Begge genserne er laget etter samme mønster, men bestiller ønsket kun bukse til den ene genseren. Har også laget ett sett til som skal med dette.

Det turkise settet er i 100% merinoull og den limegrønne genseren er i bambus og det har jeg kjøpt fra Finske Myllumuksut.com 

Ha en fin kveld!

 

 

Tut å kjør!

Publisert: 13.11.2012 @ 17:21 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

I dag har jeg vært effektiv og fått klippet ferdig nesten alle de siste bestillingene, så det er stort sett bare å sy sammen. Så da er den kjedelige delen av jobben gjort.Dette settet er sydd i bilstoff fra Sydilla.no og isoli(collegestoff) fra S&S.

Jeg klarte å tabbe meg ut med str. merkene, er det muulig altså..satte på str. 116, skulle være 110..Så det må jeg få fikset før den sendes til bestiller.

Denne gangen har jeg laget en stripe langs beina og ikke lommer som jeg som oftest gjør. Jeg bretta bare inn mønsteret litt og lagde striper tilsvarende det jeg tok inn + sømmonn da.

Har hatt fri i dag, så jeg og lillesnuppa har kosa oss hjemme. Når hun tok formiddagsluren, var jeg snar å sette meg ned foran maskinen så jeg fikk noe gjort :)

Jobb igjen i morgen, men håper jeg har litt overskudd etter det til å gjøre ferdig flere bestillinger.

Ha en fin kveld!

 

 

Nytt ullundertøy

Publisert: 02.11.2012 @ 10:11 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Har nå fådd sydd sammen dette som har lagt siden jeg sydde det andre settet, har en del halvferdige prosjekter liggende på syrommet ser jeg. Noen blir nok liggende der ennå en stund.

Denne gangen fikk jeg tatt bilde av lillesnuppa, siden hun satt og så på barnetv og var meget opptatt. Ellers kan det være vanskelig å få henne til å holde seg rolig foran kamera.

Mønster fra Ottobre, body fra nr. 5/06, den gikk kun til str. 86, så jeg måtte forlenge den litt og buksa trur jeg er fra nr. 4/11. Stoff fra Myllumyksut som er en Finsk nettside. Herlig merinoull stoffer. Gleder meg til å begynne med Bambus stoffene derfra, håper det blir nok lillesnuppa også.


Jeg har brukt svart tråd, men skulle nok helt klart tatt meg tid til å bytte til hvit, men ellers ble jeg veldig fornøyd. Jeg fikk til med kantebåndsapparatet, så det ble riktig fine ribbkanter rundt. Lillesnuppa trenger flere bodyer, så jeg er glad for at jeg nå begynner å få teken på den kantinga. I dag skal jeg produsere opp noe mere luer, har dårlig utvalg av det nå. Gleder meg til de nye stoffene fra Sydilla og fra Jny kommer, da blir det masse nye lue stoffer å lage av.

God helg!

Under vannet

Publisert: 01.11.2012 @ 18:12 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Dette settet er et bestilt sett i str. 92. Jeg fikk frie hender, bare at det skulle være en bukse og en genser til gutt. Da ble det slik:


 

Mønstret stoff  fra Svenske Jny, isoli/ribb fra S&S og så husker jeg ikke helt hvor den røde bomullsjerseyen er fra, muligens fra Jny den også.

Fikk sydd en hel del i dag, har noe mere dere skal få se i morgen...siden det blir lueproduksjon da og det er jo begynt å bli ganske kjedelig å vise fram .

:)

Undertøysett i bambus

Publisert: 01.11.2012 @ 13:18 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Eller mellomtøys sett, men man sier jo ikke det. Syns det passer bedre, så dette settet er et mellomtøysett :)

Bambus er et stoff med mange gode egenskaper, denne beskrivelsen hentet jeg fra Tiljamid hvor dette stoffet er kjøpt fra:

Bambus vokser 100% naturlig uten sprøytemidler.

Bambus er 100% biologisk nedbrytbar. 

Den motvirker erosjon da den har et sterkt rotsystem som holder på jorden, og den er jordforbedrende for andre planter.

Bambus har naturlige antiseptiske, antistatiske og lukthemmende egenskaper, og er bra for sensitiv hud, f.eks personer med eksem eller kontaktallergi.

Bambusen har like god fukt-transporterende evne som ull. 

Bambus har en naturlig høy UV-beskyttelse.

Bambus har varmeregulerende egenskaper som ull og silke. (dvs; den føles varm når det er kaldt og kjølig når det er varmt).

Bambus trenger ikke vaskes ofte eller ved høy temperatur, fordi de ikke tar til seg smuss like lett som f.eks bomull.

Det bildet som er kun av stoffet er den rette fargen og det bildet forhandler bruker, får ikke lillafargen rett siden jeg ikke er så flink med kamera innstillingene som visse andre i familien. 
Utrolig hvor forskjellige en farge kan bli, sånn er det når man ikke kan redigere..må vel kanskje lære meg det så det blir bedre kvalitet på bildene.

Ha en fin dag!

 

Isoli del.2

Publisert: 26.10.2012 @ 16:55 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Dette skulle altså vært innlegget hvor jeg laget en genser i Isoli(collegestoff) til buksa du ser på bildet, det innlegget finner du HER. Jeg klarte aldri å bli enig med meg sjøl om hvilket mønster jeg skulle bruke, så buksa ble hengende uten matchende genser.

Når jeg så monstertruckene i turkis/cobolt første gang, fikk jeg med en gang opp ett bilde av en tunika med rosa kanter. Den ble kanskje ikke helt som jeg ville, men den passer jo helt utmerket til isoli buksa. Settet er sydd i str. 92 og det skal vi beholde selv tenker jeg.


Jeg har ikke sydd kanten nede på tunikaen ennå, for jeg skulle gjerne hatt skarp rosa tråd for å lage rullefallsøm.Den rosa tråden jeg har er ikke rette fargen, har dere et godt tips om en nettbutikk som selger overlocktråd blir jeg veldig glad.

 Ribben er fra S&S og isoli / monstertrucker fra Sydilla.

Må få minne dere på at jeg er å finne på Nissensenteret i Hammerfest i mårra fra kl. 10-16, håper vi sees :)

 

God helg!

Tøff i pyjamas

Publisert: 22.10.2012 @ 22:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Skulle egentlig postet dette før jeg dro på jobb, men glemte det visst helt av. Men her er det..pyjamas til lillesnuppa, for plutselig var alle for små

Har brukt samme mønsteret som ullsettet jeg laget i går, men har laget livribben litt videre for at den skal være mest mulig behagelig å ha på.

Natt for meg nå, skal opp tidlig og på jobb i mårra. Må vel jobbe litt også og ikke bare sy :)

God natt!

Ull er ikke tull

Publisert: 21.10.2012 @ 13:29 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Ull er nok det beste for en liten en å ha nærmest kroppen når det er kaldt og surt ute, så da er det jo morsomt å ha noe som ikke hele resten av barnehagen har likens. Det er jo ikke det helt store utvalget på ullklær, iallfall ikke i småbyer som dette. Men må si at det har blitt atskillig bedre de senere år og det er jo positivt. Når eldste dattra mi var liten(det er jo faktisk en del år siden..humre..) så var det stort sett ensfarget ulljersey, da ble det mye hjemstrikket og det er jo også fint men er ofte litt tykkere og egner seg best som mellomklær. Her har jeg laget av det limefargede stoffet,  valgte å bruke bomulls ribb som detalj og ullribb kun nede på buksa.


På genseren har jeg sydd rullefaldsøm både av praktiske grunner, kommer nok å ha genserern nedi buksa og for å spare litt på det dyrebare stoffet.

Ha en fin Søndag :-)

Lilla, ikke blått

Publisert: 11.10.2012 @ 12:40 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Ja hvorfor blir lilla bestandig blått på bilder? Min datter sier at jeg må stille på hvitbalansen..jah for det vet jeg jo hvordan man gjør...

Gjør jo ikke det, så derfor blir alle mine lilla klær blå..jaja.

Her er ett sett sydd på bestilling. Bestiller ønsket noe i de cerise monstertruckene, men de er det fritt for akkurat nå. Hun sa også at lilla var en populær farge, så da ble det det. Må bare si at jeg eelsker min nye Coverpro  symaskin, herlig med coversøm som dekor :)


Jeg valgte å bruke lilla velour fra S&S og feer fra Sydilla. Det ble tunika og tights i str. 116, så er jeg spent om bestiller og bursdagsbarnet som skal få dette blir fornøyde :)

God helg! :-)

Ønske reprise

Publisert: 05.10.2012 @ 15:20 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Dette må vel kunne kalles reprise, siden jeg har laget en del ala dette settet. Jeg lager jo aldri helt likt, så denne gangen har jeg laget en genser fra Ottobre 4/11, som jeg ikke har laget før. Det er kanting og to stk knapper på skuldren. Prøvde meg med kanteåndsapparatet, men jeg får ikke til "svingene", så det ble spretta opp og jeg gjorde det sånn jeg kan og har gjort hele tiden. Haddde gått mye fortere om jeg hadde gjort det fra starten av, men jeg vil jo så gjerne lære meg båndkantingen med apparatet.


Dette var siste rest av monstertruckene i interlock. Får se om det blir bestilt inn mere seinere, først skal jeg bestille av de nye.

Er de ikke herlige?

Nå skal jeg hente lillemor i barnehagen og skulle ønske jeg kunne si at det var helg. Men jeg har jobb nå helt fram til Onsdag, da tar jeg helg.

God helg! ;)

En kreativ formiddag

Publisert: 04.10.2012 @ 14:17 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Jeg lagde dette settet i en liten str. for jeg tenkte at da ble det ikke så mye bortkastet tøy, hvis jeg mislyktes med alt det jeg hadde lyst å prøve meg på. Men etter å ha spretta opp, å spretta opp ennå en gang og endra på mønster og vært tåålmodig, så ble jeg tilslutt ganske nybegynner fornøyd. Så nå angrer jeg på at jeg ikke sydde det i lillesnuppas størrelse.

Det jeg har gjort i dag som jeg ikke har gjort før er:

Har sydd 3 tråds coversøm(har prøvd en gang før)

Laget lommer

Brukt kantebåndsapparatet..skummelt!

Laget halsen med kantebåndsapparatet og laget åpning

Er det rart det gikk litt i surr innimellom :)

Slik ble resultatet
Cerise og hvit stripete bomullsjersey fra Jny og lime feer fra Sydilla. Sydd i str. 74.

Ha en fin dag! ;)

Kjøretøy fra Jny.

Publisert: 20.09.2012 @ 12:35 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 3 kommentarer

Skulle nesten tro at mønsteret på det røde stoffet var tatt ifra nærområdet her. Det er full bygging av nytt boligfelt, med det som fører med av store kjøretøy, sprenging og lignende. Vi har også flyplassen rett bortfor her, til lillesnuppas store glede. Hun elsker å løpe til vinduet og se når det kommer fly og helikopter. Heldigvis er det bare en småflyplass :)

Dette settet begynte jeg på for en god stund siden, nå er det endelig ferdig. Det er bestilt og er sydd i str. 92, laget av isoli(collegestoff) og Kjøretøy stoffet fra Svenske Jny design.

 

Torsdag og snart helg!

Ha en fin dag :)

Onsdag og snart helg.

Publisert: 12.09.2012 @ 21:11 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Vannvittig hvor fort dagene går når man helst skulle hatt en ekstra dag. Etter innlegget i går, fikk jeg lettere panikk her over å ikke være helt klar til Søndagsmarked. Så da ble det sydd litt på disse knytebuksene som var halvferdige, har gjort de helt ferdig nå i kveld. 

Buksa med bambi er en bestilling og er sydd i str. 2-3 år.

Jeg ble veldig fornøyd med retro settet til lillesnuppa, det trenger ikke alltid være rosa og lilla til en liten frøken :)


Øverste (bilde)til venstre, str.2-3 år.

Turkis med mønster fra havet str. 74/80, cobolt blå med ugler str. 1-2 år, rosa med svaner 74/80. Alle disse blir med på marked på Søndag.

God natt :)

 

Retro følelse

Publisert: 10.09.2012 @ 12:09 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Dette settet har jeg holdt på med sånn innimellom det andre jeg har laget. Som vanlig er det glidelåsskrekken som hemmer, utrolig hvor man kan grue seg. Det går som oftest bra, men jeg blir ikke nok fornøyd til at jeg vil produsere slike for salg. Har kun et par jeg har vært såpass fornøyd med at jeg har solgt de. Ellers har jeg beholdt eller kassert de jeg har laget. Må prøve å finne noen som kan lære meg hvordan det skal gjøres. Er veldig vanskelig å bare se på bilder og lese seg til, som jeg har gjort med det meste jeg har lært meg.  Jeg har ikke fått tid til nå feste tråder, det får bli en annen dag:)

Deer fra enstorrull.no(dessverre tomt for de..buhuu) og ribb/velour fra S&S.

Mønsteret på buksa er fra Ottobre 1/09 tror jeg. Har som alltid endret litt på mønsteret, videre nede i føttene med ribbkant, jukselommer og litt smalere.

Settet er sydd i str. 92 og det skal vi beholde selv. Snart er det jobb, ferien er over for denne gang.

Ha en fin dag!

 

Jente sett

Publisert: 05.08.2012 @ 15:01 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Da ble det genser og bukse i stoffer fra Sydilla. Når jeg lagde tvilling settet ble denne buksen laget i samme slengen. Sydde genser i dag, ser på bildet at ermene ser mere grå ut enn svart..det er de ikke.


Tvillingsøm i ermene og rullefallsøm nede på genseren. Lommer, ikke jukselommer, av monster trucker og bukse i isoli(collegestoff)

Jeg har fått kantebånds apparatet til coverproen min..gi meg styrke..dette må prøves ut , ikke helt venner med det ennå :)

Dette er i str. 98 og blir lagt ut for salg på FB siden min.

Ha en fin Søndag!

 

Tvilling match

Publisert: 03.08.2012 @ 18:03 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Har sydd ferdig de to settene som tvillingene David og Fredrik skal ha. Håper de faller i smak hos de. Er sydd i Sydillas monstrertrucker og myk deilig isoli med flosset bakside. Vanligvis har jeg brukt velour, men denne gangen ble det isoli. Har fått sansen for isolien, den kjennes veldig myk og litt tykkere ut enn velouren. Isoli er det som mange kaller for collegestoff om noen lurer :)


Sydde med det samme en likens bukse, med det rosa monstertruck stoffet på lommene. Tenkte å sy overdel også til, så det får dere se når det er helt ferdig.

GOOOD HELG! ;-)

Kose sett

Publisert: 06.07.2012 @ 21:13 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 5 kommentarer

Har sydd ett sett til lille snupsi i dag. Ble bukse og genser av Gekkos fine sirkler og stjerner.Velour fra S&S. Har tidligere sydd lue og pannebånd i samme stoff.


Settet er sydd i str. 92 og er nok litt stort, men blir nok passende utover høsten.

God helg :)

Kjøretøy i mange varianter 2

Publisert: 18.06.2012 @ 18:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Har i dag sydd ferdig buksa og lua til T-skjorten fra i går, de har ligget ganske lenge ferdig klippet. Nå er de ferdig sydd også. Må visst investere i mere av det kjøretøy stoffet, dette var siste rest.

Ble et par pannebånd i tillegg, kommer ikke unna de. Begynner å bli lite gutte pannebånd nå.

Settet er i str. 98 og er allerede solgt :)

Ha en fin kveld!

Ugler i trærne

Publisert: 23.05.2012 @ 15:17 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Her er ett sett som har ligget på planleggings stadiet en stund. Det er sånn når andre bestemmer stoffet så får jeg på en måte en sperre, hi hi høres litt dypt ut, iallfall så er det utrolig tungt å komme igang..enn i forhold til når jeg selv får lage nåt som jeg har skikkelig lyst til :)

Men nå er det ferdig og jeg må si meg fornøyd, så gjenstår det å se om det faller i smak hos bestiller.

Begynner å se enden på bestillinger nå, men ikke helt i mål. Skal enda lage et par bukser, en kjole og et par tunikaer før jeg tar sommerferie.
Ugler fra Cethodesign, jersey fra tiljamid og ribb fra S&S.

Nå skal jeg ut å kose meg i vårsola.

Ha en fin dag :)

Kjøretøy i mange varianter

Publisert: 08.05.2012 @ 14:34 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Idag er det fri fra jobb, så da er det anledning til å sy ferdig noen bestillinger.Ser at stort sett alle som bestiller velger bukse og genser, men det er fullt mulig å bare bestille en genser eller en bukse, eller to gensere o.s.v :)

Dette settet er sydd i str.98. 

Mønsteret til buksa er fra boka "Barn igjen", ser at den er litt smalere enn det jeg tidligere har sydd. Så neste gang jeg syr etter dette vil jeg nok lage den mere posete.


Stoffet med kjøretøy og stjerner fra Jnydesign, velour fra textart og ribb fra S&S.

Tenkte at jeg ennå skulle rekke å lage en bestilling til før gullongen skal hentes i barnehagen, men det ble visst litt dårlig med tid. Kanskje jeg når å klippe ferdig noe iallfall:)

 

Ha en fin dag!

Flere epler

Publisert: 02.05.2012 @ 20:05 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Nå er siste rest av epleskogen brukt. Har klippet til 4 luer og sydd en tunika med bukse på bestilling . Hadde litt vanskelig for å bestemme meg om hvordan denne tunikaen skulle bli. Var inne på tanken å bruke stripete stoff på ermene og likens tights, men syns det ble litt rotete. I utgangs punktet skulle det være tights til, men jeg har jo fått sansen for denne blandingen av tights/bootcut/ med ribb. Den er ikke tettsittende, men heller ikke så veldig posete:) Håper den blir godkjent av bestilleren 


Dagens luer
Har faktisk brukt opp det meste av stoffene jeg bestilte fra Gekko og favoritten epleskogen. Tror faktisk jeg må bestille mere stoffer, selv om jeg eegentlig har bestemt at jeg ikke skal det :) Er inne på tanken om å sy skjerf/sjal til voksne men har litt problemer med å bestemme meg for hvilket stoff jeg kan bruke til det.

Nå skal jeg se Amacing race.

Ha en fin kveld :)

Monstertruck sett nr. 1056

Publisert: 30.04.2012 @ 21:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Det var vel "litt" overdrevet, men det har jo blitt en del sett etterhvert. Jeg har som mål å ikke lage noen helt like sett, noe som etterhvert har blitt en stor utfordring. Denne gangen lagde jeg en ny vri på buksa, så da ble det ikke helt likt det forrige settet jeg lagde med samme genseren som denne. Så ble det en produktiv dag i dag, men i morgen er det jobb igjen så da blir vel ikke så mye gjort.

Jeg går for tiden å vente på to pakker, den ene fra Textart som jeg syns har brukt lang tid. Får håpe den ikke er så veldig langt unna. Venter også på en stor bestilling fra Sydilla, men de ventet inn det ene stoffet jeg hadde bestilt denne uka, så da kommer ikke den før neste uke. Nå har jeg pålagt meg selv innskjøps stopp på stoffer, så får vi se hvor lenge jeg overholder det da.

God natt :)

Body fra Danske H.j.o.r.t og bukse fra meg.

Publisert: 22.04.2012 @ 17:26 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Var en liten shopping tur før helgen og skulle kjøpe nye sko til gullongen, men det ble litt mere. Da jeg fant denne bodyen fra Hjort kunne jeg ikke la den være og så med en gang for meg en rød velour bukse til den. Venninna som var med kunne ikke skjønne hvorfor jeg i det hele tatt kjøper klær siden jeg syr selv, men det er nå litt moro å ha litt annet også.


Syns det ble en bra kombinasjon. Håper alle har hatt en super helg, snart ny uke og nye muligheter;)

Ha en fin Søndag!

Løvenes konge

Publisert: 19.04.2012 @ 14:18 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Dette stoffet er "helt konge" syns jeg og er veldig glad for å ha fått ønske om en overdel og en bukse. Det ble en tunika og en smal utgave av posebuksa. Jeg hadde egentlig tenkt å sy en tights til, men syns det ble litt kjedelig. En slik bukse varer dessuten lengre p.g.a ribben, som jeg har laget ekstra lang slik at den kan brettes ned etterhvert.

Slik ser de ut hver for seg. Mønsteret til buksa er opprinnelig uten ribb i liv og fot, men jeg har gjort noen endringer som jeg syns passet. Ble fornøyd med fasongen, kommer nok til å prøve å lage et eget mønster av det.Jeg har Fredag i dag og holdt nesten på å ønske dere god helg. Veel ..

..Ha en fin dag ! ;)

 

Sydilla dilla

Publisert: 18.04.2012 @ 13:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 7 kommentarer

Det virker som folk har dilla på Sydillas monstertrucker, det har jo jeg også hatt..men kjenner at jeg begynner å bli litt lei av å sy omtrent bare i det stoffet. Nå håper jeg at noen kan velge fra de nyeste stoffene mine, så jeg får litt variasjon:)

Her er to bestilte sett. Str.86

Str. 92


Nå er det faktisk kommet inn en bestilling til jente, hurra, ikke ofte det. Mest guttesett som lages om dagen. Som om ikke det var det beste, så ønsker hun noe av det hærlige løve frotte stoffet. Det gleder jeg meg til å starte på :)

Ha en fin dag!

Body til besvær

Publisert: 17.04.2012 @ 21:19 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Som overskriften sier syns jeg at bodyer er noe herk å sy, eller har syntes det fram til nå. Denne gangen gikk det jo uten problemer, takk og pris for det. Det er vel noe i det at øvelse gjør mester, har jo lagd noen stykker nå med svært varierende utfall. Har vel et par-tre bodyer liggende, som av forskjellige grunner har blitt mislykket :) Når jeg fikk bestilling på dette settet var jeg litt betenkt om jeg i det hele tatt orka å lage en body, men det gjorde jeg altså.

 

 

 


Fikk en etterlengtet pakke fra Cheto design i dag, "bare" en mnd siden jeg bestilte den. Fikk også et par meter av epletrær stoffet som Tiljamid selger, syns det er så flott og tror at det kommer til å bli fort brukt opp:)

 

 Straks frustrerte fruer :)

 

Til en liten prinsesse eller to..

Publisert: 13.04.2012 @ 15:04 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Har lagd jente klær i dag. Ettersom jeg vet at det er gutte tøy som selger her, så blir det ikke så mye laget til jente. Men litt må man ha :)

Genser i str. 74/80. Liker veldig godt denne farge kombinasjonen

Velour og stjerner i str. 68.

Nå skal jeg hente lillesnuppa i barnehagen og hjem å rydde/vaske litt før storesnuppa kommer hjem med bussen i kveld, må gjøre det litt koselig da. Vet ikke om det blir noe innlegg i morgen, men skal se om jeg får laget ett fra Søndags markedet. Kanskje jeg endelig klarer å huske å ta noen bilder derfra :)

God helg!

Mest populære

Publisert: 31.03.2012 @ 13:09 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Ettersom eldste dattra er kommet hjem på påskeferie ble det litt ekstra sy tid i dag, når hun passet på lillesøstra. Disse to settene er lagd etter bestilling og er lagd av de to desidert mest populære stoffene jeg har :)

Svart interlock fra Hilco og Sydilla truckene. Buksa er velour fra Textart. Ideen til lommene har jeg fra boka "barn igjen", har tidligere lagt ut et bilde fra boka som du kan se i dette innlegget. 

Settet er i str.98


Lilla feer fra Sydilla og velour fra S&S. Str.86


Nå er syingen unnagjort for i dag. Først en dusj, så skal vi dra på butikken og handle inn det vi trenger for å lage vårruller. Hvordan jeg lager vårruller kan du se HER :)

Ha en fin Lørdag :)

Monster trucker til jenter

Publisert: 28.03.2012 @ 21:48 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Jeg måtte jo bare bestille monster truckene i cerise, så jeg kunne sy noe til lille snuppa vår. Har hatt litt problemer med å bestemme meg for hva jeg skulle sy av det. Nå har jeg lagd en tunika med tights og det er heldigvis mere igjen av stoffet, så det blir flere plagg. Stoffene fra Sydilla .

Jeg kutta litt for meget av beina på tightsen i photoshop, begynner visst å bli kveld for meg nå :)

 

Alle har vel hørt om skomakerens barn, det har vært litt sånn her..jeg har sydd til "alle" andre sine barn, men ikke hatt tid å lage noe til oss selv.Her er lillesnuppa i hennes nye pyjamas.

 
God natt :)

pysj

Publisert: 27.03.2012 @ 20:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Ett kjapt innlegg i kveld :) Dette er det jeg holder på med, mangler ennå linningen til å tre strikk i buksa og kanten nede på overdelen. Dette skal brukes til pyjamas, siden lillemor har vokst fra omtrent alle de hun har :)


Stoff fra Textart

God natt :)

Epla vs. FB/Finn

Publisert: 26.03.2012 @ 20:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 10 kommentarer

Ser at det diskuteres en del rundt omkring ang. Eplas nye kriterier. Selv har jeg ingen Epla side, så jeg er ikke så inne på reglene og bestemmelsene der, ikke annet enn at jeg vet at de skal ha en viss sum for det som blir solgt. Jeg har laget meg en side på Facebook, som jeg selger fra. Det er gratis og jeg styrer alt selv.Har solgt masse der. Det man gjør på FB er først å invitere venner, så få vennene til å dele siden og sånn sprer den seg og forhåpentligvis får man salg på varene:)Finn har jeg ingen erfaring med, men vet at mange bruker den.

Siden min på FB heter "koseklær", gå gjerne inn og lik den :)) 

Her er noen ubloggede plagg

Polarfleece bukse med innslag av monster truckene


Astronaut genser.


Ha en fin kveld!

Rosa & lime

Publisert: 25.03.2012 @ 21:28 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Farger jeg liker dette, så jeg ble glad for å få en bestilling på ett slikt sett :)


Disse to tunikaene som jeg har hatt med tidligere skal også til samme jente, nå er de ferdige og snart klar til levering.Nå er jeg veeldig trøtt, merkes at denne natta har vært en time kortere:) 

God natt!

 

 

Pakkedilla

Publisert: 22.03.2012 @ 23:05 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Pakke fra Sydilla og Stoff&Stil i dag..det liiker vi :)

Endelig har jeg fått inn de lilla feene, nå i jersey stoff. Det cerise monstertruck stoffet er også herlig. Skal sy ett sett til lille prinsessa så fort jeg får tid :) Det stjernemønstrete stoffet passer veldig bra til og er kjempemykt.Fra S&S ikke så mye nytt, men det snek seg inn en liten meter jerseystoff denne gangen også;) Jeg har bestilt tyll som jeg skal lage noe jentegreier av, hvis jeg får til som jeg har lyst. Må prøve å se, noen ganger når man har et bilde/ide i hodet så blir det ikke alltid like bra i praksis.Svart og hvit fleece, brunt teddystoff, tyll, strykemerker, tråd og en bit jerseystoff. 

Har sydd en lue til monster truck settet jeg lagde for noen dager siden. Mønster fra siste Ottobre.
Luen har jeg sydd slik at den kan brukes "begge veier" om dere skjønner. Jeg har sydd en bukse i dag som er levert til ny eier, som jeg GLEMTE å ta bilde av. Er det mulig..:)

God natt!

 

Flere trucker

Publisert: 21.03.2012 @ 20:08 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Etter forrige innleg med Sydillas monstertrucker som body/bukse fikk jeg inn en del bestillinger på sett i akkurat det stoffet. Jeg prøver å ikke lage så mange like sett, så nå ble det genser og bukse.


Fikk min hittils største bestilling her om dagen, på to stk. tunikaer en genser og en bukse til en og samme person :) Morsomt det siden hun har bestilt klær hos meg et par ganger tidligere også. Første tunika ferdig, i stoff som hun selv har bestemt. Dette stoffet var noe av det første jeg bestilte av stoffer fra S&S. Kokeshi mønstret jersey og ribb.


Ellers så har jeg gjort en del forarbeid på resten av bestillingen, kanskje blir jeg ferdig i morgen, tiden får vise :)

Ha en fin kveld!

 

 

Babysett til jente

Publisert: 20.03.2012 @ 16:26 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Har lagd et lite jente sett etter mønster fra siste nummer av Ottobre. Syns dette rosa stoffet er så søtt, skulle gjerne visst hvor jeg kan bestille mere av dette. Men sånn er det jo ofte når man finner et stoff man liker, da har man gjerne kun bestilt en liten bit. For det er jo noen ganger mye finere når man får se det enn på bildet.En liten frøken som gjerne ville være med på bildet nede i høyre hjørne :)

Dette er lagd i str. 62. Har et par bestillinger på jentesett, så håper en av de vil ha dette da.

Ha en fin dag!

Bestillinger i Sydilla stoffer ferdig.

Publisert: 19.03.2012 @ 15:01 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Etter et vellykket Søndagsmarked må jeg si meg veldig fornøyd. Det jeg ikke har fått solgt der har jeg lagt ut på FB på "koseklær" siden min, og etter å nettopp lagt ut bildene der fikk jeg solgt enda et par av plaggene.

Nå er det igang med bestillinger igjen. Jeg har fått gjort ferdig et par bestillinger i Sydilla stoffer. Til det øverste settet skal det enda lages en lue, men jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken lue jeg skal lage.

Body og bukse i str. 74Genser i str. 86


Nå er det snart jobb på meg igjen.

Ha en fin dag! :)

 

 

Tøffeste gutten i gata..

Publisert: 09.03.2012 @ 21:13 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Syns denne sjarmerende karen var riktig så fin i min "kreasjon". Morsomt å få se bilde av klærne mine i bruk. Takk for at jeg fikk bruke bildet :)Her er noen bilder fra hytta

Idyll..Denne morsomme oste høvelen har vi fått i gave hos min mor :)I morgen er det jobb igjen, ønsker dere god helg!

 

Ting tar tid..

Publisert: 24.02.2012 @ 18:36 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 8 kommentarer

Noen ganger når jeg skal lage noe på bestillling, klarer jeg ikke helt å bestemme meg for om jeg skal gjøre sånn eller sånn, den eller den fargen o.s.v. Slik var det altså med dette sette, men nå er det endelig ferdig. 


Snart helg og jobb på meg :)

God helg ;)

Cobolt & lime

Publisert: 20.02.2012 @ 19:23 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

..er så flott ilag syns nå jeg. Det ene settet her er i str.98, i cobolt og lime med monster trucker. Ikke tvil om at stoffene fra Sydilla er populære, så nå er det på tide at de nye stoffene kommer snart:)

Dette stoffet er også med forskjellige kjøretøy, var glad for at jeg endelig fikk sydd noe av det.Har bare venta på en anledning. Det var blandt stoffene jeg kjøpte fra Sverige.


Velour og ribb fra Stoff og stil. Det er i str. 80, begge er  lagd på bestilling :)

Ha en fin kveld!

Morsomme dyr

Publisert: 10.02.2012 @ 21:35 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Holder på med bestillinger innimellom jobb, barn, hus og hjem. Nå er det ett sett til en gutt med genser og bukse. Straks ferdig med genseren, buksa er det ennå litt jobb med
Samboern var innom hjemme en tur i går og klagde på at det var kaldt i anskiktet/halsen, så da var det bare å sette seg ved maskinen og lage en fôret hals til han :)God helg! :)

Bestillinger unnagjort

Publisert: 06.02.2012 @ 17:52 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Like god følelse hver gang jeg er ferdig med klær som er bestilt. Nå har jeg bare et baby sett igjen, men må vente til pakken fra Stoff&stil kommer. I den pakken er b.l.a ribb som jeg skal bruke på buksa til settet. 

Dette første settet er til en gutt som er like gammel som min datter og det er i str. 86. Syns det nye skystoffet passet veldig godt med de turkise detaljene.


Dette settet er til en jente og er i str.92/98. Dvs at jeg har gått ut fra 92, men med vidde mer som 98. Jeg er nå fri for det flotte fe stoffet i lilla, men heldigvis har de bestemt seg for å trykke opp mere og jeg får det inn i slutten av Februar.
Ha en fin kveld!

Feer i fleng

Publisert: 31.01.2012 @ 18:22 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Det har blitt en del bestillinger/ønsker etter at jeg har lagt ut for salg (på FB)klær sydd i fe stoffet fra Sydilla. I går solgte jeg det lilla settet jeg sydde her om dagen, og da var det ei som veldig gjerne ville ha ett sånnt i samme str. Men jeg liker ikke sy det samme så mange ganger, så da lagde jeg et sett i en litt annen versjon. Det andre settet kan du se HER


I dag ble det tights og tunika :) 

Sydilla venter inn b.l.a fe stoffet i nye farger og jeg har selvfølgelig bestilt :)

Ha en fin kveld!

Prinsessa og skilpaddene

Publisert: 30.01.2012 @ 17:30 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 1 kommentar

Her kommer bildene av det ferdige resultatet fra helgens klipping.Bodyen ble litt skeiv nederst, det er ikke bare øya mine denne gangen ;) Bra den skal være nedi buksa

På skuldrene ble det røde løveknapperSist men ikke minst, prinsessa med blått øye og greier "in action" :))

Ha en fin kveld!

 

Dilla på lilla

Publisert: 22.01.2012 @ 20:53 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Som så mange andre så syns jeg lilla er en kjempefin farge, men jeg har oppdaget at det kan være et problem å bestille det på nett. Jeg mener at lilla er så forskjellig på bilder og i virkeligheten. Flere ganger jeg har bestilt, så er det liksom ikke helt den fargen jeg hadde tenkt meg.Denne buksa er litt lysere enn bildet viser. Har veldig lyst på en litt mørkere pen lilla velour enn denne, tips taes imot med takk:)


Vil gjerne tipse dere om en ny nettbutikk, som selger herlige stoffer fra Liandlo

https://fabelblaa.nordicshops.com/

Bare så synd jeg nettopp har bestilt fra Sverige, ville heller støttet denne butikken :)

Ha en fin kveld!

Kosesett til ?

Publisert: 19.01.2012 @ 18:31 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Dagens søm resulterte i dette settet, som er sydd i stoff fra Gekko og ribb/velour fra stoff&stil .Tøffe plast knapper med fisker på som en liten ekstra detalj. Dette settet er i str.74 og koster 400.-, om noen er interessert å kjøpe det :)

Ha en fin kveld! 

Monster trucker 2

Publisert: 17.01.2012 @ 13:07 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Etter forrige innlegg med monstertrucker  fikk jeg et ønske (ettersom jeg ikke tar imot bestillinger ;) fra ei på barselgruppa. Jeg liker ikke å lage samme sett flere ganger, så da ble det en liten vri og det ble jeg veldig fornøyd med. Håper de som skal ha det også blir fornøyd.
Dette settet ble med åpning i hals og eplegrønne kam knapper, må si jeg er veldig begeistra for de knappene. Eneste ulempen er at jeg ikke er så sterk å klemme sammen knappene, så det blir samboens oppgave :)

Ha en fin dag! :)

Fargeglad

Publisert: 15.01.2012 @ 14:54 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 2 kommentarer

Jeg er veldig glad i farger til lillemor, men det blir desverre litt mye rosa for det er jo ikke det store utvalget når man handler til en liten frøken. Dette er jo selvfølgelig begynt å endre seg nå når jeg har begynt å sy. Dette er helgens ferdige prosjekt

Dette har jeg sydd i str.80. Mønster fra Ottobre, husker ikke nummer. Ribb og stretch chenille(velour) fra stoff&stil og jersey stoff fra Tiljamiid design. Knapper fra Lykkedragen.no

Ha en fin Søndag!

Genser og bukse med jukse lomme

Publisert: 11.01.2012 @ 20:11 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Ja da har det kommet pakke fra Stoff&Stil `s salg. Alltid like morsomt :)
Litt av hvert her :)

I dag har jeg sydd ferdig settet jeg begynte på her om dagen
Blomstret stoff fra Gekko, velour fra lokal butikk, ribb fra Stoff&Stil. Mønster på genser fra Ottobre 1/05

Må si jeg er fornøyd med halsen på genseren, var litt spent om jeg skulle få til den. Gikk lettere enn forventet :)

Dette settet skal vi beholde selv.

Ha en fin kveld! :)

Jukselommer

Publisert: 05.01.2012 @ 16:49 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 6 kommentarer

Utrolig hva man får gjort når lillegull har formiddagsluren sin i vogna ute. Kom ikke helt i mål, men ikke mye om å gjøre. Har en nesten ferdig genser og en nesten helt ferdig bukse. Denne gangen har jeg laget jukselommer igjen. Tenkte jeg skulle vise hvordan jeg gjør det, for det er veldig enkelt..men fant ut at i dag ble det ikke tid til å gjøre det.

Etter å sett gjennom en hel del blogger, ser jeg at mange får sånne rynker rundt lommene. Det skal vel ikke helt egentlig være det, eller? Jeg har iallfall spretta opp og sydd på nytt når jeg har fått det sånn. Slik ser dagens jukselommer ut :)


Ser at bildet ble litt uklart, beklager det.

Slik er buksa i sin helhetSå ble det en genser, som jeg ennå har noen sømmer igjen på før den er ferdigDette settet er i str.80 og stoffer fra sydilla og S&S.

Ha en fin kveld!

Koseklær til gutt

Publisert: 18.12.2011 @ 22:40 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Har hatt litt tid foran symaskinen i dag før jeg dro på jobb, dette er resultatet.

Genser i stoff fra Gekko, chenille og ribb fra S&S. Str. 80.Å så har jeg prøvd meg på photoshop..kniis..her er resultatet :D


Må definitivt øve meg mere på det, eldste dattra sier at om jeg hadde hatt hvit bakgrunn i utgangspunktet så hadde det vært såå mye enklere..yeah right sier jeg da :) Får vel prøve det også

Øver meg litt på å sy body for tia, dette er den tredje og jeg er ennå ikke fornøyd. Denne har jeg laget mønster til selv. Grunnen til at jeg legger ut bilde av de ikke helt vellykka prosjektene mine også,er for å vise andre nybegynnere at man må prøve å feile litt før det blir bra. Ikke gi opp :)God natt :)

Hvor er dyrene?

Publisert: 26.10.2011 @ 16:34 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 0 kommentarer

..Eller noe sånt heter dette stoffet fra Tiljamiid design. Settet er i str. 80. Velour fra stoff&stil og ribb fra lokal butikk.Ble ikke fornøyd med ribben nede på genseren, må finne på noe der. Får prøve det på gullongen og se om det ser bedre ut på henne :)

Ha en fin kveld! 

Traktor til bror

Publisert: 25.10.2011 @ 20:24 Kategori: Bukser/overdeler sett Kommentarer: 4 kommentarer

Nå har vi ingen bror her i huset, men kanskje en annen sin lillegutt vil ha glede av dette settet. Hadde lyst å sy noe "guttete" siden jeg hittil bare har sydd jente klær


Har ikke sydd kanten nede ennå.

På buksa har jeg laget den ene pynte lommen litt større enn den andreFølte ikke for å sy ferdig pungene jeg klippet ferdig i går, så det får bli en annen dag :)

Stoffene jeg har brukt:

Velour fra en lokal butikk, ribb fra S&S, traktorstoffet fra sydilla.no.

hits