frkbem

frkbem
42, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Kjøpte meg en Babylock Imagine i Oktober 2011, da var det gjort. Har blitt noen timer ved symaskinen siden.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Bukser

Prinsesse i lange baner

Publisert: 20.08.2013 @ 18:43 Kategori: Bukser Kommentarer: 12 kommentarer

Ingen tvil her i huset om at rosa og prinsesse alderen er over oss, men siden dette er datter nr. 2 så var jeg jo fullstendig klar over at den tiden kom.

Stoffet jeg har sydd lommer av har jeg kjøpt som metervare, eller det var en ferdig pakke med 3 meter eller noe sånt på Jysk.  Selve buksa er sydd av bomullschambray og ribb fra Stoff&Stil. Mønsteret har jeg laget selv, det er noe smalere enn mange av de ferdige mønstrene. Jeg syns mange ganger at de veldig posete buksene blir i veien når det lekes for fullt her.I dag har vi hatt en strålende dag, men nå ble det plutselig mørkt, massse vind og nå øser det ned. Tenk for en fantastisk sommer vi har hatt, helt utrolig.Men det kjennes på lufta at det nærmer seg høst tiltross for at vi har hatt rundt 20 grader de siste dagene. Håper vinteren også blir fin..krysse fingre, tær og alt sammen.

Ha en fin kveld :)

 

Retro bukse

Publisert: 14.05.2013 @ 10:36 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Når jeg fikk bestilling på en brun selebukse spekulerte jeg litt på hva slags selebukse det skulle bli. Siden jeg fremdeles ikke er kommet helt over glidelåsskrekken, men knapphullsskrekken har sluppet taket...så falt valget på denne albababy inspirerte buksen, som jeg laget i lilla til lillesnuppa tidligere.

Brun cordfløyel, muligens fra Textart og kantebånd fra lokal butikk. Knappene og ribben nede er fra Stoff&Stil.

Ble ikke helt fornøyd med knapphullene, syns ikke maskinen sydde de tett nok. Tenker jeg må ta buksa med til min kjære mor, hun vet nok hvordan man kan fikse dette med å sy for hånd.

Ha en fin dag!

Søte knytebukser

Publisert: 29.04.2013 @ 19:59 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Da ble det to knytebukser til med det samme jeg hadde framme mønsteret. Disse er også i str. 74/80 med knapper for enklere å skifte bleier.

Jeg er bare så utrolig begeistra for dette stoffet med rever, ugler og andre søte figurer. Er spent om det er en av de plaggene som blir solgt med engang eller om det blir liggende. Det hender jo at ett plagg som jeg har trua på blir liggende en stund, mens ett plagg jeg ikke er så sikker på blir solgt fort. Det gjelder vel bare å finne den rette kjøperen :)


Den hvite buksa er i ett litt tykkere jersey stoff med deilig flossete bakside. Minner litt mere om isoli(collegestoff).

Nå har jeg to dager fri før  arbeidshelg, mon tro hva jeg skal sy da ? Har en del ting jeg har lyst å lage, men det er liksom det å ha trua på at jeg kan klare det. Lillesnuppa trenger underskjorter, så kanskje det blir morgendagens prosjekt.

Ha en fin kveld!

Da var det Søndag igjen

Publisert: 28.04.2013 @ 08:34 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Hvorfor går disse helgene så innmari fort? Syns nettopp det var Fredag jo. 

Her er et par bukser jeg sydde i går. Mønsteret har jeg laget selv, men det er vel ganske tydelig at jeg er sterkt inspirert av Jubels knytebukse. Har igrunnen bare forminsket det, med små endringer. Disse er i str. 74/80 og har knapper i skrittet for lettere å kunne skifte bleier.  Ble igrunnen veldig fornøyd, men tror at neste gang skal jeg prøve å lage en annen lukning på skulderen. Får se hva jeg får til da.


Stoff fra Sydilla og knapper fra Lykkedragen

Har laget en jente og en gutteversjon. Begge har knapper i skrittet. Det er ikke så lett å se på guttebuksa siden jeg bare hadde svarte knapper som passet til den, må visst skaffe meg turkise også.Tror jeg har sydd for mye i går, siden jeg har fått så innmari vondt i hånda. Sånn kan det gå når man overdriver.

Ha en fin dag!

Posebukse - sommergarderobe del1

Publisert: 05.04.2013 @ 19:01 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Var en tur på den lokale stoffbutikken og fant mange fine tynne vevde bomulls stoffer der. Valget denne gangen falt på dette småblomstrede stoffet. Valgte å sy en posebukse med ribb og lomme med blonder og kantebånd. Mønsteret er et veldig endret et, muligens fra S&S. Jeg har lagt til lommer, ribbkanter og blonder.

Klikk på bildene for å forstørre de.

 
Til denne ser jeg for meg en kort bluse uten ermer, har liksom bildet i hodet om jeg kan si det sånn. Så blir det bare å få det på papiret og laget en.

God helg!

Knappehulls skrekk

Publisert: 28.12.2012 @ 10:37 Kategori: Bukser Kommentarer: 12 kommentarer

Av en eller annen grunn har jeg vært så redd for å prøve meg på knapphull, samme som med glidelås bare at jeg har ikke engang turt å prøve. Men nå har jeg  laget knapphull *stolt*, hi hi det var jo kjempe enkelt. Var bare å finne fram bruksanvisningen til symaskinen, så sto det skrevet og forklart så enkelt som bare det.

Denne gangen har jeg laget en bukse av cordfløyel, så da har jeg gjort to nye ting på en gang. Cordfløyel er ikke ett stoff jeg har prøvd å sy av før, men som lenge har vært på lista over ting som skal prøves. Jeg var så heldig å finne stoffet på Textart sin nettside, har sett etter det en stund på forskjellige sider.

Dere må ikke se på knappene jeg har brukt, for de var de eneste jeg hadde i sånn noenlunde rett størrelse. Jeg skal kjøpe svarte knapper og sy to på hver side, sånn at det blir en knapp til hvert hull:)

(Buksa er lilla)

Mønsteret er inspirert av Alba baby`s første kolleksjon. Jeg syns at i den siste kolleksjonen er buksene blitt for smale og er ikke slike deilige ballongbukser som de først hadde. Jeg ble veldig fornøyd med mønsteret, men kommer til å gjøre noen små endringer. Det kommer helt klart til å bli flere av denne typen bukser, jeg blir veldig glad for tips om hvor jeg kan kjøpe slik cordfløyel i forskjellige farger. Så i dag skal jeg ut og lete etter knapper til flere bukser.

Bare så det er sagt, så er smokken en bestikkelse jeg bruker for å få lillesnuppa til å posere for meg, hun er ikke så begeistret for å bli tatt bilde av  med klærne jeg har laget på :)

God helg!

 

Gammelt nytt

Publisert: 09.11.2012 @ 21:25 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har jeg klippet, skjært og sydd i seks timer, men det er ikke noe spennende. Kun luer og pannebånd. Denne gangen har jeg laget litt forskjellige fasonger av henge(baggy)lue, både med og uten fôr. Jeg er litt spent på hvilke av de som blir solgt, har laget litt forskjellige varianter.  Tenkte å ha luene ferdig til neste Søndagsmarked som er den 18/11, så jeg er godt på vei med det..håper å bli ferdig før :)

Dette er noe jeg lagde til forrige marked.  Alt på det øverste bildet er solgt og de fleste siklesmekkene.

God helg! 

Søte drager

Publisert: 17.10.2012 @ 23:30 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Akkurat nå er vi og besøker "svigers" i vakre vesterålen. Da blir det ingen sying, men istedenfor har jeg kjøpt meg Marius strikke boka og er allerede igang med saggy lue nr.2 :) Klarer ikke å sitte uten noe å holde på med. Har ikke bilde av luene akkurat nå, får se om jeg får ordna det imorgen. Men jeg har en bukse som ble laget til forrige Søndagsmarked, som er ublogget. 

 Så på det siste markedet at det er etterspørsel etter siklesmikker, noe det ikke har vært noe særlig av tidligere. Det betyr jo at det må lages flere forskjellige slike. Fikk gladbeskjed fra eldste dattra at pakken med merinoull stoffet og bambus stoffene er kommer fra Finland, gjett om jeg er spent :)

God natt!

Hoo hoo

Publisert: 07.10.2012 @ 12:50 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Har laget noe jeg kan denne gangen. To stykk knytebukser på bestilling, i str. 2-3 år. Den rosa med bambi klarte jeg å lage i feil str. skulle egentlig være i str. 1-2 år.grr..så irriterende :)


Bambistoffet fra Liandlo, velour fra lokal butikk, isoli fra Sydilla, ribb fra S&S og ugler fra Jny. Det var vel omtrent litt fra alle de butikkene jeg bestiller fra :) Nå skal jeg lage hjemlagde kjøttkaker med kålstuing til middag, deretter er det jobbings.

Bambi buksen blir lagt ut for salg på FB.

Ha en fin Søndag!

Toll tull

Publisert: 03.10.2012 @ 20:42 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Pakken min med ull og bambus er kommet til Norge og ligger nå i Oslo hos tollerne og er klar for å fortolles, håper ikke det er en lang prosess. Tenkte å dra innom den lokale tollstajonen for å få litt hjelp, så kanskje det går fortere. Vil svært gjerne ha den pakken hit, fort! :)

Denne buksa og smikken er laget på bestilling og er i str. 86.I dag hadde jeg store planer om å sy opp flere bestillinger, siden jeg hadde fri fra jobb og lillemor skulle i barnehagen..ikke alltid ting går som planlagt. Halv åtte forsvant strømmen og halv ni var den ennå ikke tilbake. Jeg sjekka på nett og der sto det at det skulle være periodevise strømutkoblinger her i gata, pga jobbing i en trafo rett nedfor her. Den var borte fra 0730-1530 og da var det kaldt her altså. Fikk lånt meg noen vedkubber som berga dagen..men det ble jo ingen sying på meg. Jeg fikk istedenfor kutta opp til en haug med luer, så jeg har til neste marked.

Ha en fin kveld!

Tøff i turkis.

Publisert: 19.09.2012 @ 19:43 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Disse turkise buksene med monstertrucker ble fort solgt på markedet, sydde de i str. 92 og 104 hvis jeg ikke husker helt feil.Ryggen er ikke god ennå, men nå har jeg tenkt å prøve meg bak symaskinen i morgen. Har tenkt å sy et par gensre til barnehagebruk og kanskje en kosebukse som passer til. Har også noen bestillinger jeg må få gjort ferdig iløpet av helga.

Ha en fin kveld :)

Late dager.

Publisert: 18.09.2012 @ 18:00 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

Det har vært en kjedelig dag i dag, siden ryggen min ikke er helt god om dagen så får jeg ikke sydd ett sting engang. Så da lager jeg ett innlegg fra helgen. Her er bilder fra helgen, hentet fra http://stinemonsen.com/, som er min datters blogg. Hun var med å assisterte og var riktig flink :)

Her er noe som ble sydd de siste dagene før og i helgen. Pannebåndene er med fleecefôr og det blir nok ikke sydd flere med det, var noe pirk å sy sammen og få det pent:)

Ha en fin kveld!

Favoritt sydd av nyheter.

Publisert: 09.09.2012 @ 19:22 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Må vel snart få kalle denne for en klassiker, knytebuksa som jeg har laget så mange av. Denne gangen i nytt stoff fra Liandlo, søte svaner som danner et hjerte. Veldig flott stoff, håper det holder seg også etter noen vask. Må si jeg har vært effektiv i dag, kutta opp til 7 stk. knytebukser i forskjellige størrelser. Noen er bestilt og noen blir lagt ut for salg på FB. Her er de to første ferdige.

Den grønne buksa syns jeg kan brukes av både gutt og jente.


Dette stoffet finnes også i blått, men jeg valgte å kjøpe det i rosa og grønt. Grønn er en farge jeg er veldig begeistret for og det finnes sjelden grønne jenteklær å få kjøpt, så neste plagg av dette blir til lillesnuppa mi.Veldig søtt og "jentete" med rosa velour og svaner.

Disse blir lagt ut for salg på FB (link på høyre side).Str. 1-2 år. 300,-

Nå blir det litt film og sofa avslapping.

Ha en fin Søndag!

Feriedag nr. 1

Publisert: 13.08.2012 @ 15:10 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Det betyr absolutt ikke at jeg har ligget på latsiden fordet om jeg har ferie. Nå er det siste innspurt før vi reiser til sydligere strøk. Når man er oppe før hanen galer og lillesnuppa har barnehagedag, da ligger alt til rette for å være produktiv. Siden det har vært stor etterspørsel etter knytebuksene, ble det laget 3 stykker i str. 74/80 til jente.

Herlig interlock med feer fra Sydilla og velour fra lokal butikk

Prinsesse stoff fra Liandlo og velour fra S&S

Bambi fra Jnydesign og velour fra lokal butikk


Dette var altså dagens produksjon.

Ha en fin dag :-)

Bambi & lilla

Publisert: 09.08.2012 @ 21:45 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Knytebukse igjen, denne gangen i bambi stoff fra Jny og isoli(collegestoff) fra Sydilla. Har forminsket mønsteret fra Jubel, kan tenke meg den er i str. 74/80. Som alltid *sukk* er det lilla blitt blått, men jeg var innom Sydilla og lånte bildet derfra. Så det ensfarvede bildet er den rette lilla fargen på isolien.

Denne vil bli lagt ut for salg på FB, om den ikke blir solgt før ;) *solgt*

God natt!

Ennå en..

Publisert: 20.07.2012 @ 18:10 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Gjett een gang da...knytebukse igjen.

Har en kollega som har spurt meg for lange tider siden om jeg kunne sy noe til barnebarnet. Da falt valget på knytebukse, siden det er mitt favoritt plagg.

Som vanlig blir det lilla stoffet mere blått enn lilla, skulle gjerne visst ett tips for å endre dette.

Sommerfugler fra Gekko, isoli fra Sydilla og ribb fra Stoff&Stil.

God helg!

I jungelen

Publisert: 18.07.2012 @ 11:13 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Denne buksen ble solgt etter jeg la den ut, ferdig klippet men ikke sydd sammen. Det er jo flott det og han som skal ha den har allerede nesten slitt ut to slike bukser.

Ble ikke helt enig med meg selv om fargen på knytebånda og ribben. Tenkte på rødt eller grønt, mora syns grønt hørtes spennede ut så da ble det det. Nå er jeg nesten fri for ribb i grønn og en del andre farger,må nok legge inn en bestilling hos S&S snart. :)

Fargene ble ikke helt rett, de er nok en liten anelse mørkere enn dette.

Ååå så har jeg glemt å vise dette nydelige bambi stoffet fra Liandlo.

Snart helg igjen ;)

Ikke ferie riktig enda :)

Publisert: 16.07.2012 @ 21:07 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

For de som kanskje trodde jeg hadde ferie, så har jeg ennå hele fire uker igjen å jobbe. Litt lenge syns jeg, men desto mere å se fram imot. Har hatt besøk av svigers, feira 18-års dagen til eldste dattra og hatt klassejubileum. Nok å gjøre med andre ord . Denne lagde jeg en sen kveld imellom alt dette :)

Ble fri for monstertruck stoffet, nok en gang, så det ble bare nok til en forside, derfor lagde jeg en lomme på den svarte siden. Nå med str. merker og vaskelapper .

Har en to-tre andre prosjekter jeg også holder på med. 

Ha en fin kveld!

Pakke fra Gekko igjen

Publisert: 03.07.2012 @ 17:42 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

I går kveld mens jeg var på jobb fikk jeg mail om at pakken fra Gekko var kommet, heldigvis hentes den i butikk så jeg kunne hente den etter jobb . Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var selvfølgelig å få satt klærne på vask og hengte de opp før jeg la meg. Disse stoffene er i første omgang tenkt til luer og pannebånd, for de passer veldig bra til det. De er veldig elastiske og av god kvalitet. Jeg bestilte også ensfarget rød jersey og brune sirkler, som jeg skal ha til lillemor tenkte jeg.

I dag har jeg vært hjemme med sykt barn, siden hun har feber og er slapp har hun sovet en del i dag..og da har mamman fått litt ekstra tid til sysakene sine.

Som alltid når jeg har bestilt, fikk jeg med en "bonus" bit med stoff, denne gangen det flotte blå stoffet med blomster.
Jeg har klippa ut til 20 stk. luer og vet ikke hvor mange pannebånd. Her er også stoff fra Liandlo som jeg syns er så fine.

Har vært flittig i dag og gjort ferdig den andre knytebuksen jeg begynte med her om dagen, kun en igjen å gjøre ferdig..så skal de sendes til en gutt som har slitt ut to par like bukser i annet stoff :)Ha en fin kveld!

Retrodress

Publisert: 29.06.2012 @ 18:35 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

I dag kom Symagasinet i posten og der var det en morsom heldress til baby, som jeg har veldig lyst å sy. Smekkene på samme side var også morsomme.

For to dager siden bestilte jeg fra Lykkedragen, størrelseslapper og fargekart på knappene derfra, i dag var de i postkassen her. Det er jo bare så utrolig bra, spesielt siden jeg var fri for størrelses lapper til luene jeg syr. Denne gangen bestilte jeg vaskelapper også, så nå må jeg bare huske på å sy de på når jeg lager klær..surrer allerede med å huske på å sy str. merkene på før jeg er ferdig med plagget.

Jeg har sydd sammen den ene knytebuksen som jeg klippa ferdig her om dagen, den er i str. 2-3 år og vil bli lagt ut for salg på min FB side. Linken til min FB side finner du til høyre på siden her :)

Da sier jeg bare..God helg! ;)

 

Litt av hvert

Publisert: 28.06.2012 @ 20:37 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Var ikke helt i syform i dag, men det er rart med det når jeg først setter meg med maskinen så er jeg nesten ustoppelig :))

Starta med luer og noen pannebånd i mårrest, før vi dro ut på besøk og bytur. Så var vi en tur på Tivoli og etter det ble det litt sytid på meg.
I kveld har jeg sydd ett enkelt skjørt til lillesnuppa i det herlige frottè stoffet fra Michas. Skal også sy en hettejakke og knytebukse i samme stoffet. To baby bukser ble også sydd, de er i str. 68. De skal være med på marked, om de ikke blir solgt før den tid. Det skal være en barnefestival ikke så langt fra der vi har hytta, der kan jeg få ordne meg ett bord og selge..helt gratis for meg. Det er jo helt suverent, men det gjenstår å se om jeg får med meg barnevakt. Samboen er på jobb, så da må jeg lure noen andre til å bli med :)

Ha en fin kveld!

Monster trucker igjen

Publisert: 12.06.2012 @ 20:57 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

En stund siden jeg sydde med monster truckene, utenom luer og pannebånd. Har de siste par dagene sydd en jenteknytebukse og to guttebukser. Lagt de ut på FB og de har blitt solgt innen en time omtrent, det er jo morsomt. I dag har "latmakken" tatt meg. Har kun sløvet på sofaen etter jobb, ble ingen søm eller noe annet av det jeg hadde planlagt. Nå er jeg kjempetrøtt, så kun ett kort innlegg. Knytebuksene jeg sydde i går.

Har fått stoffene fra enstorrull.no, glemte å ta bilde av de før jeg vaska de. Ordner det i morgen.

God natt!

 

Oppsummering av Søndagen

Publisert: 11.06.2012 @ 10:47 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Har vært en koselig helg med sambo og barn. Samboern jobber borte 4 uker og er hjemme 4 uker.Noen ganger hender det de kommer hjem sånn innimellom, som nå på Lørdagen. Alltid koselig å få sånne overraskelser. Sytid ble det selvfølgelig også, når huset er fullt med ansvarlige voksne kan jeg snike meg unna lillesnuppa/mammadalt. Da sniker jeg meg selvfølgelig inn på syrommet. Så dette er Søndagens produksjon.

Først var det å produsere pannebånd, som jeg gjorde for ikke så mange dager siden. Nå har jeg lagd opp så jeg har en stund, kanskje :)

Så en knytebukse som jeg allerede hadde skjært til før helga. Med matchende lue. Denne er i str.1-2 år og vil bli lagt ut for salg på FB.

Dette jungelstoffet er det  de nå har fått trykt opp mere av. Selv har jeg gjemt litt på dette, siden det har vært en favoritt jeg ikke har hatt helt råd på å bruke det opp:)

Ny uke og nye prosjekter ;) Kanskje en pakke i posten i dag, hvem vet..jeg hååper iallfall det.

Ha en fin Mandag!

Genialt eller? izettle

Publisert: 08.06.2012 @ 15:47 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Noen som har kjennskap til denne betalingsmåten? Det er altså en app til Iphone, om jeg har forstått det rett. Kom over det på nett og tenkte at det er jo genialt om det ikke er så dyrt i bruk, har ikke gjort den store innsatsen for å finne ut priser. Men jeg skal gjøre det, for det er jo en veldig god ide. 

Så til dagens søm. Nok en favoritt bukse. Ble en jentebukse til, som jeg tenker å legge ut for salg på FB. Størrelse 1-2 år.

Sydillas herlige feer og velour fra S&S. Den stripete ribben mener jeg er Hilco, bestilt fra Sydilla.no.

Da var det Freddan ja..Venter eldste dattra hjem og som alltid ser jeg fram til det :)

God helg!

Favoritt plagget

Publisert: 07.06.2012 @ 20:03 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Når jeg starta å sy, sydde jeg en masse bukser. Noen av buksene var fra ett gammelt mønster jeg fant hos min mor og det andre er Jubels (som jeg syns er fantastisk flink) knytebuksemønster fra sy bloggernes bok. Knytebuksa er definitivt min favoritt og jeg hadde ikke klart meg uten dette plagget til min datter.  Så jeg tror vi beholder denne selv, den er litt mer sommerlig enn et par av de andre hun har. 


Velour fra lokal butikk og skyer fra Jnydesign.

Størrelsen i boka er 1-2 år og det tror jeg er en ganske nøyaktig størrelse. Den første buksa begynte hun å bruke rundt ett år og den passer nok ennå en stund. I samme bok er det også et mønster på en jakke i samme stil, den tenkte jeg å prøve meg på når coverproen kommer, den er nok ikke så langt unna. Men er jo litt i tvil ang kantebånds apparatet og om det er noe jeg takler, tiden får vise ;)

Ha en fin kveld :)

Søsken matching?

Publisert: 04.06.2012 @ 13:35 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

Ikke vet jeg om de er søsken, de som skal ha disse buksene. Men det er til samme bestiller. Nå er siste del av denne bestillingen ferdig, de to tunikaene som jeg sydde for noen dager siden hører også med  disse. Kjenner at nå blir det godt med sommerferie fra bestillinger, blir kun sying som  jeg føler for akkurat der og da :)

Det har vært en effektiv dag i dag, men så er man jo oppe før hanen galer da. Etter en times hagearbeid, ble assistenten min så trøtt at hun tok en blund på et par timer. Det var da jeg spurtet inn på syrommet og fikk sydd disse to buksene og en raglan sommerkjole, som det kommer innlegg om senere. Har sydd en likens tidligere, så det er ikke så spennende:)


Buksene er i str. 110 og str. 98.

Mest sannsynlig blir det nok sydd noen luer i dag også, tenkte å prøve noen av de nyeste stoffene fra Jny design.

Ha en fin dag!

Isoli del1

Publisert: 26.05.2012 @ 17:03 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Dette er første forsøk med isoli og stryke merke. Ser at det tar en del tid å klippe ut strykemerker. Man må være ganske nøyaktig, for hver skeivhet vises når man stryker det på. Ikke er det så lett å tegne av sjablongene heller, men det blir vel lettere etterhvert.

I morgen tenkte jeg å lage hettegenser med strykemerker på, som passer til denne buksa som jeg lagde i dag. Mønsteret og hele ideen til denne er helt min egen, så da er det litt ekstra stas syns jeg når jeg er fornøyd med resultatet, ikke alltid jeg er det.Isoli fra Sydilla, ribb fra S&S, knapper fra Lykkedragen og mitt eget mønster :))

God helg!

Min nye assistent

Publisert: 24.05.2012 @ 12:26 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

I dag har jeg hatt en liten assistent med meg på syrommet. Det er ikke barnehage dag i dag siden jeg skal på jobb i kveld, så da måtte vi "samarbeide" litt for at jeg skulle få sy litt i dag også. Ikke for å klage på assistenten, men det var iallfall ikke rydding hun assisterte med ;)

Her er et mønster som dukket opp sist jeg rydda. Hadde helt glemt det, bestilt fra S&S på vinteren før jul engang. Heldigvis i såpass stor str at assistenten min kan bruke det nå, med noen små justeringer.

Når jeg skulle ta bilde av assistenten med buksa på, svikta hun meg..hun sovna av. Var nok sliten etter all jobben på syrommet :))

 

Jeg har sydd den i to forskjellige stoffer. Velour fra S&S og prinsesser fra Liandlo. Øverst foran har jeg pyntet med blonder fra en lokal butikk, jeg valgte å lage stroppene av prinsesse stoffet, tenkte først å bruke blondene til det også, men ombestemte meg underveis. Egentlig skal det være løpegang og strikk nederst. Jeg syns det er mest praktisk å ha ribb, for da blir hun ikke gående og trø på den.

Ha en super dag!

 

 

Posebukse med hjerter

Publisert: 07.05.2012 @ 18:01 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Når man er nybegynner i noe, blir det mye første gang. Denne gangen har jeg for første gang sydd av babycord og brukt strykestoff som jeg har klippa ut hjerter av og strøket på lommene. Syns det pynta veldig opp på ei egentlig ganske kjedelig bukse :) Babycord og ribb fra S&S. Denne buksa blir vi nok til å beholde selv. Jeg har veldig lyst å sy en vårjakke til lillesnuppa, noen som kan fortelle meg hva slags stoff jeg burde bruke til dette?

 

Ha en fin kveld :)

Knytebukse

Publisert: 16.04.2012 @ 19:37 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Søndags morgen gjorde jeg ferdig knyte buksen som jeg begynte med for en stund siden. I dag har jeg hatt sy fri, vært i byen og shoppet litt med en venninne og vært på cafè.


Noen ubloggede luer


Nå sitter jeg å venter på at den nye serien på Tv2 , "Amazing race" skal begynne.

Ha en fin kveld :)

Endelig ny header

Publisert: 09.04.2012 @ 20:58 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Den siste uken har jeg vært i elendig form, men jeg har jobbet og håpet at neste dag skulle bli bedre. Men i dag måtte jeg bare innse at jeg trengte å komme meg til lege. Jeg har bakteriell halsbetennelse, ikke godt og null energi til overs for annet enn det mest nødvendige. Nå håper jeg at jeg skal være i bedre form iløpet av et par dager, saavner å sy altså. Vel nok om det. Jeg og eldste dattra tok oss endelig tid til å lage headeren vi skulle lage for sånn ca tre mnd siden. Jeg har også endret litt på kategoriene, kommer enda noen små endringer der. Har lagd egne kategorier for luer, bukser, overdeler o.l Vi har også fått lagt inn facebook link til koseklær siden min. Det eneste jeg har sydd siden forrige innlegg er denne buksen.

Denimstoff kjøpt i butikk i Tromsø og Biler stoff fra Jysk.Ribb fra Stoff&Stil
Ha en fin kveld!

Bukse med mønster

Publisert: 10.03.2012 @ 21:06 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

I dag er det ikke så mye å vise fram. Kun en bukse produsert opp til neste Søndag :) Har jobbe helg og i morgen skal noen av oss fra barsel gruppa treffes før jeg skal på jobb, så det er ganske fullt på programmet :)Hadde sansen for denne:Good helg ;)

Posebukse av gamle gardiner

Publisert: 28.02.2012 @ 22:25 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Nå har jeg endelig tatt meg tid til å sy noe av de gamle colargol gardinene som jeg fikk hos ei som ønsket noe til sin lille sønn. Jeg har fått tatt i bruk de nye navnelappene mine, bare synd at ikke str. lappene mine er svarte.
Ble lueproduksjon i dag også. Gutteluer denne gangen, med størrelse lapper nå. Lappene er med størrelsen på den ene siden og plass til å skrive navnet på andre siden.
God natt :)

Retroringer fra Tiljamid

Publisert: 23.02.2012 @ 19:15 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Fikk pakke her om dagen fra Tiljamid design som jeg ikke har blogget. Skal sy opp flere smokke snorer, så da trengte jeg fester til smokkene. Bestilte en bit av stoffet retroringer, som jeg syns er så frisk i fargen. Det ble også et par meter med bånd som passer til eventyr stoffet :)Denne buksa ble til seint i går kveld. Lagde med ny vri, blonder som jeg sydde fast i ribben før jeg sydde det fast i buksaHar vært å kjøpt et par nye blader..ååå så mye fint


Fikk mine nye navnebånd i dag, syns de er kjempefine:)

Ha en fin kveld :)

Retro

Publisert: 22.02.2012 @ 19:32 Kategori: Bukser Kommentarer: 3 kommentarer

Nok en bestilling på en retro bukse, som jeg fant mønsteret til på loftet hos min mor. Lenge siden sist jeg lagde en slik, syns de er veldig grei å lage nå som jeg begynner å kunne med ribben..som jeg plagdes fælt med tidligere :)

Denne gangen ble størrelse merket ganske beint også :))
Fikk egentlig bestilling på en i brunt, lik de jeg har lagd noen av tidligere. Men jeg hadde så innmari lyst å lage en i dette grønne velour stoffet, for jeg liker fargen veldig godt og så er det litt tykkere kvalitet enn det brune. Fargen er egentlig litt skarpere grønn og ribben/kantinga mørk brun. Håper bestiller blir fornøyd :)

Ha en fin kveld!

Glidelås skrekk

Publisert: 02.02.2012 @ 19:17 Kategori: Bukser Kommentarer: 8 kommentarer

Det høres kanskje litt dramatisk ut, men nesten sant. Har vært mange plagg jeg har villet lagd, men det har stoppet meg at det har vært glidelås på. Nå må jeg bare prøve å komme meg over det. Etter at jeg lagde en helbukse med en kort glidelås på, fant jeg ut at det ikke var så ille..alikevel har jeg vegret å sy andre bukser med glidelås. I dag har jeg utfordret meg selv og sydd en helbukse med lang glidelås :)


Denne er etter ønske fra ei i barselgruppa, hun ville ha en kosebukse til sønnen i dette stoffet og da ble det en slik..med glidelås;)

Ha en fin kveld!

Applikasjon

Publisert: 31.01.2012 @ 00:00 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

Blir ett lite innlegg her før jeg går i køy, blir litt opprømt når jeg har prøvd meg på nye ting. Applikasjoner på velour eller med velour stoff syns jeg er så flott, om det er gjort rett..vet ikke helt hvor rett dette er, men det er en start. Ikke helt ferdig, kun knytebånda igjen..men nå kjenner jeg Ole lukkeøye roper på meg ;)

Buksa er etter Jubels mønster i str.1-2 år

God natt!

Ra Ra..

Publisert: 13.01.2012 @ 11:08 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

..heter en liten løve som er på barnetv. Sangen til dette programmet har festa seg og jeg "nynner" på den når jeg sitter å syr, men kanskje ikke så rart når man ser på stoffet jeg syr av?

Jeg fnisa nå litt for meg selv når jeg begynte å tenke over hvilken sang og hvilket stoff jeg holdt på med :DGratuler meg..jeg har endelig motet meg opp til å sy glidelås :)) Det var jo en enkel sak når jeg bare brukte rett fot på maskinen. Denne er sydd i frottè og brukt ribb rundt ermer/hals åpning.Mønsteret er fra jeg var barn, funnet hos min mor. Tenkte at jeg skal selge denne. Str. 86 og 280,-, frakt betales av kjøper. 

Men det store spørsmålet er, skal jeg sy ribb nederst eller bare sy den opp??

Ha en fin dag :)

 

Søte løver

Publisert: 12.01.2012 @ 21:54 Kategori: Bukser Kommentarer: 2 kommentarer

Hadde så store planer i går om hva jeg skulle sy i kveld, men tiden gikk til husarbeid og klesvask..det må jo også gjøres :) Men fikk litt tid til å sy en bukse, som ikke var planlagt, i det søte løve frotte stoffet. Har laget den med litt ekstra "rompevidde" så det er god plass til bleiestumpen :)


Lillemor i settet jeg sydde til henne i gårGod natt!

Mix av retro/knytte bukse

Publisert: 07.12.2011 @ 22:33 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Dere begynner vel å bli lei av bukse innleggene mine, jeg begynner iallfall å bli lei av å sy buksene. Men har enda en bestilt bukse å lage. Jeg fant ut at jeg ville lage en til min egen gullonge og da valgte jeg å mixe knyttebukse og retro bukse mønsteret. Jeg har fasongen til knyttebuksene og lukkingen/selene til retro buksa.. slik ble resultatetBle litt dårlig vinkel, men men. Har også sydd noen kobraluer, får vise de i morgen. Ettersom jeg akkurat har kommet hjjem fra jobb og skal på jobb i mårra, før hanen galer. Så da sier jeg bare...

God natt! :)

Bare få dager igjen

Publisert: 24.11.2011 @ 19:47 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

..til Søndagsmarked og jeg er kjempespent. Jeg er så spent om noen vil kjøpe det jeg har brukt en del timer på å lage. Jeg syr jo ikke akkurat for å bli rik, men hadde vært gøy å fått inn litt penger så jeg kan handle inn flere forskjellige stoffer. Hadde vært kjedelig om jeg blir stående med det meste igjen når det er ferdig. 

Denne buksa sydde jeg i går kveld, når jeg egentlig var på tur i køy satte jeg meg ned med symaskinen

Stripene blir feile nederst, som vanlig..men det vises heldigvis ikke når den er på, pga at buksa "henger" litt over ribben.


Nå er vi på besøk hos eldste dattra og koser oss.
Ønsker alle en fin kveld! :)

Bukse dag

Publisert: 22.11.2011 @ 18:39 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Har altså sydd et par bukser i dag. Helt klart mine favoritter dette, sitter fint på og  barnet blir ikke mellombart:)

Litt småpusk igjen før de er helt ferdige

Lurer på hva jeg skal finne på i morgen :)

Ha en fin kveld!

Nok en bukse

Publisert: 11.11.2011 @ 16:06 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Da er stripe buksa ferdig og det var ikke så enkelt som jeg hadde trodd. Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det for å få stripene lik foran og bak? Siden foran og bak ikke er lik, så blir det liksom feil.

Denne blir vi å beholde selv, siden den ble litt merkelig. Symerke fra Stoff og Stil


 ÅÅ som jeg ønsker meg farvede knapper. Det er ikke å få tak i her i byen :( 

Da var det helg..for de som ikke jobber. Eller det er vel helg uansett..kommer an på hvordan man ser det. Uansett om du jobber eller ikke:

God helg! :)

 

 

Bukse og lue

Publisert: 04.11.2011 @ 17:40 Kategori: Bukser Kommentarer: 3 kommentarer

Har brukt masse tid i dag på å klippe mønster fra de nye ottobre bladene, så er det klart når jeg finner ut at jeg har lyst å sy akkurat det. Ettersom samboern min kom hjem et par uker tidligere enn det som var meningen, så har jeg tid å sitte alene med sysakene..herlig:) 

Dette blir nok den siste knytebuksen på ei stund, kjenner at jeg blir fort lei når det blir det samme om og om igjen


Har laget en "kobra lue" fra boka "made by me". Den er i ullfilt og fleece.
Dette er det som var i pakken fra Stoff&Stil:

Litt forskjellig ribb..den oransje var gyselig..grøss :) Håper den kommer til nytte en gang. Den ser ikke så ille ut på bildet som den er, skikkelig knæsj.

Fleece og litt stripete jerseystoff


Nå skal jeg lage hjemmelagde vårruller og tilbehør, siden den eldste gullongen kommer hjem og blir helt til Tirsdag.

Gledings :)

Tror det blir dårlig tid til håndarbeid/blogging i helga siden jeg har arbeids helg, så da sier jeg bare :

God helg! ;)

Jungel bukse

Publisert: 02.11.2011 @ 21:36 Kategori: Bukser Kommentarer: 4 kommentarer

..eller jurassic som stoffet jeg har brukt heter. Kjenner at jeg virkelig liker å sy denne. Den jeg sydde i går har allerede blitt tatt i bruk, denne som jeg har laget i dag blir nok med på Søndagsmarked tenker jeg :)

Foran..Bak

Kjenner at jeg kribler etter å lage flere, men nå er det snart kveld for min del.

God natt ;)

Knyttebukse

Publisert: 01.11.2011 @ 22:17 Kategori: Bukser Kommentarer: 3 kommentarer

Denne buksa har jeg hatt lyst til å sy siden jeg starta opp. Ble så glad da jeg oppdagen den i boka som jeg kjøpte i dag. Du kan tru jeg var ikke sein med å klippe og sette meg foran sy maskin :)

Sånn ble min knyte bukse, eller knyttebukse som de kaller den i boka "made by me".Som vanlig var ikke jeg og ribben helt venner..så mine knyte bånd ble sånn morsom snurrete på en måte :D

Noen tips om hvordan få knytebåndene ikke snurrete??

Denne kommer jeg helt klart til å lage flere av.

God natt! :)

Bukse med jukselomme

Publisert: 09.10.2011 @ 20:17 Kategori: Bukser Kommentarer: 6 kommentarer

Har sydd bukse til bodyen i kveld, tenkte mini gullongen skal få ha den på i barnehagen i morgen.

Jeg valgte å lage jukselomme siden hun er så liten. Feene er fra http://www.sydilla.no/ og er interlock som er litt tykkere enn vanlig jersey. Ribben og chenille stoffet er fra http://www.stoffogstil.no/ . Buksa ser slik ut:

Slik så det ut i hagen vår i formiddag :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

Posebukser til gullongen

Publisert: 23.08.2011 @ 19:13 Kategori: Bukser Kommentarer: 0 kommentarer

Da var posebuksene ferdig, begynner å bli en stund siden jeg sydde sammen den..ting tar tid. Nå har jeg fått sydd på ribben og laget en pyntekant øverst med et annet stoff. Ble ikke akkurat perfekt, men det kommer seg nok når jeg får gjort det flere ganger :)


 Stoffet er chenille cerise og mønstret bomull fra stoff og stil. Jeg syns de har ganske ok priser og rask levering

hits