frkbem

frkbem
40, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Jeg har strikka siden jeg var tenåring, men har hatt noen strikkefrie år. I fjor fant jeg fram pinnene igjen og i sommer ble jeg hekta på stoff og sy barneklær..da er det altså bomullsstoffer og slikt jeg mener;) Egentlig er jeg utdannet (restaurant) kokk, men ga meg for 2 år siden.Tror at siden jeg ikke er kreativ med mat lenger, så trengte jeg en annen måte å få utløp for kreativiteten. Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :)

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Kategori: Blogg

Koseklær på Facebook

Publisert: 09.02.2012 @ 23:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 5 kommentarer

Jeg kaller klærne som jeg lager for koseklær, rett og slett fordi det er det de er. Hvis jeg skulle sagt noe mere om "filosofien" min ang. klær, så syns jeg "la barn være barn" er et beskrivende ord. Fordi jeg syns at mange klær opp barna som mini voksne og ikke alltid tenker på hva som er behagelig for barnet. Spesielt syns jeg en god del kjendiser er gode(dårlige) eksempler på det. 

Min lille frøken hadde nok helst kunne gått rundt som denne skjønne babyen..uten klær ;)Det jeg egentlig ville fortelle er at siden min på Facebook har blitt veldig godt mottatt, nesten 60 liker nå og det syns jeg er helt utrolig. Veldig morsomt at folk liker det jeg lager.

Siden min finner du her:

 https://www.facebook.com/pages/Kosekl%C3%A6r/289464267772783

Ha en fin kveld! :)

Barndoms drøm

Publisert: 03.02.2012 @ 18:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Tror det var mange som drømte om denne lille karen på 70-tallet...

Jeg fikk en forespørsel her om dagen om jeg kunne sy noe av en gammel gardin, var litt skeptisk da jeg ikke har sydd noe redesign. Fant ut at det kunne jo være en bra utfordring. Var i dag og henta gardina og er den ikke herlig? Ble veldig gledelig overrasket da jeg så den fine kolargol gardina

Gleder meg å sy noe av denne. Vet ikke helt når det blir, så følg med ;)

God helg folkens! :))

Nytt år, nye stoffer

Publisert: 27.01.2012 @ 20:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

Etter å ha vært på en litt impulsiv tur på hytta og endatil blitt en dag ekstra pga ferga ikke gikk for det var så mye vind..så  venta det hele tre pakker på meg da jeg kom hjem. Ikke så lange bitene, men det holder nok til noe småtteri :)

Disse er fra Chetodesigns. Den rosa er litt skarpere i fargen, finere enn på bildet syns jeg.

Dette bestilte jeg fra Sydilla. Det er et bare helt herlig mykt og litt glatt kvalitet, kjempedeilig.Til skilpaddene tok jeg sjansen på å bestille et rødt prikkete stoff fra Textart , men det var mere rødt enn skilpaddene. Jeg skal nok alltids finne noe annet å bruke det til :)Ønsker alle en god helg!

Selv har jeg arbeid i helga, så det spørs om det blir tid til å sy noe :)

Kosesett til ?

Publisert: 19.01.2012 @ 18:31 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Dagens søm resulterte i dette settet, som er sydd i stoff fra Gekko og ribb/velour fra stoff&stil .Tøffe plast knapper med fisker på som en liten ekstra detalj. Dette settet er i str.74 og koster 400.-, om noen er interessert å kjøpe det :)

Ha en fin kveld! 

Klippe klippe..

Publisert: 11.10.2011 @ 19:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 5 kommentarer

Nå om dagen er det kun klipping, ettersom jeg starta på jobb etter noen uker ferie i går. Får sy de sammen neste gang jeg har en fridag. Sy rommet mitt er på gang. En vegg er revet og rommet blir faktisk større enn jeg hadde turt å håpe på. Tenkte å kjøpe ferdigmalte plater for å ha på veggen. Gledings! :)

Her er noen av de ferdig klipte prosjektene

Haremsbuksene er fra det siste Ottobre kids. Det kommer nytt Ottobre kids i slutten av denne mnd og det gleder jeg meg til, håper det er noe spennende der :)

Ha en fin kveld :)

Ting skjer så fort

Publisert: 21.09.2011 @ 12:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

For et par dager siden fikk min sambo en tlf fra sin mor om at faren hadde hatt hjerneslag og var innlagt på sykehus. Ettersom min far døde for få mnd siden og det gikk så vannvittig fort med han, ble vi enige om å hoppe i bilen og legge ut på tur. Det er over 80 mil å kjøre og vi brukte 12 timer. Vi starta halv fem på ettermiddagen og var framme halv fem om natta. Nå går det heldigvis bra med svigerfar, etter forholdene får man si. 

Vi er nå i vakre vesterålen og det blir ingen sying på meg. Men strikkesakene de er med :)

Hvis jeg er heldig blir det en babylock maskin på meg før vi reiser hjem, krysse fingrene for at vi finner en butikk som selger slike x

(bildet er hentet fra VG og er nok tatt på vinteren:)
Syr babykjole og trenger DIN hjelp

Publisert: 11.09.2011 @ 12:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

Etter at jeg fikk bladene fra Ottobre, så har jeg bare ventet på sjansen til å få tid til å sy..Jeg har startet på kjolen som jeg likte aller best og klart å GLEMT å sy på den kuleste detaljen med hele kjolen @£#€%...

Det var altså slik jeg hadde tenkt meg det, men har glemt å sy på den grønne greia, ettersom jeg ikke er så proff å sy tar jeg ikke sjansen på å begynne å forandre på det nåSå da er valgene dette(trenger hjelp til å velge hvilken av knappene):

1.2.3.4.

Hvilken av knappene skal jeg velge??

Uferdige prosjekter

Publisert: 05.09.2011 @ 16:48 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

Lurer på om det er bare meg som setter igang med stor iver og glede et nytt strikke prosjekt, som så bare blir liggende og det er et ork å ta det fram å få det ferdig. Jeg skal nok  bli ferdig, men blir nok noen andre prosjekter innimellom som blir ferdig først :)


Dette er noen av mine uferdige prosjekter, men så har jeg jo kjøpt noe garn på salg som jeg har tenkt til andre prosjekter :PFargene lyver litt f.eks så er det garnet til venstre mer lilla enn det syns på bildet.

Har du det på samme måte?

Ooga booga

Publisert: 04.09.2011 @ 21:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Har funnet et helt herlig stoff som jeg bare må ha, etter iherdig leting fant jeg det på en norsk nettside http://lykkedragen.no/ .Hva syns dere?

 
Dette er et par av fargene de har, syns de er skikkelig morsomme :) 

Ha en fin uke!

Baby lue

Publisert: 22.08.2011 @ 21:42 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Da er det klart for et nytt skoleår og jeg har kjørt den eldste gullongen til hennes nye hybel og hjem for de neste 10mnd. Etter å ha brukt halve formiddagen(i påvente at den yngste skulle våkne og den eldste skulle bli ferdig på skolen) på å se i eplabutikken på nett, fikk jeg full av inspirasjon et innfall i kveld om at jeg skulle sy noe smått, valget ble da å sy en lue til minigullongen

Slik ble sluttresultatet. Mønstret er fra bladet Ottobre, men selvsagt med litt forandringer som alt jeg lager etter mønster

Holder også på med en ballongbukse, som jeg ikke helt har bestemt meg hvordan skal bli :)Ha en fin kveld :)

 

Valgets kvaler, elna 664?

Publisert: 19.08.2011 @ 21:48 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Nå har jeg bestemt meg om at jeg trenger seriøst en overlock maskin til det jeg har lyst å sy . Saken er det at det er ingen forhandler her i byen, så da blir det nok handling på nett. Dette er maskinen jeg har sett mest på


Saken er det at jeg har ingen aning om dette er en bra maskin, men prisen passer meg iallfall bra :) Tenker at til mitt bruk er det sikkert en grei maskin :)

Har du erfaring med denne?

Miljøvennlig?

Publisert: 16.08.2011 @ 12:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Det er jo uten tvil "i tiden" nå å være miljøbevisst og ta vare på planeten vår så vi faktisk har noe å tilby de som kommer etter oss. Jeg tror nok ikke det er bare meg som har ønsket meg et større kjøkkenskap, så jeg faktisk har kunnet gjemme unna sortert søppel før levering på miljøstasjon. Etter at vi kjøpte hus har vi heldigvis fått litt større plass og da fant jeg disse på Bohus, syns de var veldig smarte. De hadde slike i sort med hvit skrift ogsåDet er klart at det er mange måter å være miljøbevisste på, å sortere er jo et bidrag. En annen ting vi gjør er å kjøpe brukte leker, klær og annet barneutstyr.

Tenker du på miljøet?

Det begynte med to tights

Publisert: 15.08.2011 @ 21:12 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

For det var det det gjorde.. jeg kjøpte to tights fra Katvig til mini gullongen som jeg lenge hadde hatt lyst å kjøpe, men ikke hadde noe som matchet til. Jeg fant noe garn som jeg syntes passet og strikket to vester inspirert av kvardagskjole fra Nøstebarn


Den blå vesten er strikket i dobbelt to-tråds garn fra Geilsk og den lilla i 3tråds merinoull fra Nøstebarn. 


Wohoo

Publisert: 11.08.2011 @ 18:22 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

..endelig ferdig med sy prosjektet mitt. Jeg er jo som sagt nybegynner med å sy barneklær, så resultatet blir jo deretter. Men må jo innrømme at jeg er sånn passe fornøyd alikevel

Liker denne bestSer ut som en pyjamas *kniis

I utgangspunktet samme mønster, men samtidig to forskjellige 


Må vel ha bukser som neste syprosjekt :)

Gamle skatter..

Publisert: 21.07.2011 @ 21:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Har en del gamle ting & tang jeg har fått av min mor..her er noen bilder:


Nissene er fra etterkrigstia..syns de er sjarmerende, så de får stå framme hele året

Dette er nok fra 70 tallet en gang kan jeg tro

er ikke helt sikker på når mugga er fra

denne boka er trykt i oslo hos grøndahl&sønn, men det står ingen årstall

fra 50tallet
Blomstring

Publisert: 21.07.2011 @ 21:26 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Det blomstrer for fullt i hagen vår for tidenVi har planer om å flytte en del av plantene pga at vi skal bygge veranda over det ene blomster bedet. Jeg har derfor tatt bilde av alle, så kan vi sette sammen de blomstene som passer ilagDet er vakkert med blomster, men mye arbeid har jeg nå erfart :)Dilla på matbokser

Publisert: 20.07.2011 @ 22:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Har begynt å handle inn ting og tang mini gullongen trenger til hun begynner i barnehagen og på listen sto det matpakke, så da måtte vi jo handle inn matboks(er)


Jeg falt pladask for disse boksene fra Blafre. Den til høyre er til den største gullongen, hun måtte jo også få :)


Og ettersom den virkelig falt i smak måtte hun kjøpe den stoore matboksen også 

Vårruller og gode venner

Publisert: 18.07.2011 @ 21:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

Til tross for at jeg hadde jobb i helga fant vi ut at vi skulle be noen venner over på hjemlagde vårruller, innbakt scampi og litt god drikke til


Hjemlagde vårruller er favoritten her i huset

innbakte scampi på full fres


Barnehage

Publisert: 07.07.2011 @ 13:21 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Ja da har den "normale" hverdag innhentet oss i huset på prærien, jeg har begynt å jobbe igjen.

Det betyr jo at hverdagen må planlegges og organiseres litt bedre enn det siste året. Nytt barnehageår starter jo ikke før i slutten av August. Lille gullet sin pappa kommer ikke hjem fra jobb før neste helg, så nå er hun litt hos mormor, gudforeldre og kjempesnille storesøster. 

Må si at vi har vært utrolig heldig å fått barnehageplass, på tross av at lille gull er født så seint på året.

Her er bilde fra pakken jeg bestilte fra  https://nostebarn.no/wp/produkter/Ull-Barneutstyr-okologiske-Barneklaer-Babyklaer-Ulltoy/Har dere fått barnehageplass?

w.i.p

Publisert: 29.06.2011 @ 20:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Work in progress som det heter :)

Begynner så smått å bli ferdig med barneklærne, men så kan jeg ikke sy knappehull derfor er jeg ikke helt ferdig. Skal sjekke på youtube om det finnes noen som har laget tutorial, hååper det :)Ikke så aller værst til å være første gang, men bra de er til eget bruk :)

Ut i vår hage

Publisert: 29.06.2011 @ 10:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

I går var et fantastisk fint vær så vi fikk gjort litt hagearbeid. Ettersom jeg aldri har hatt hage før vi kjøpte dette huset i vinter, så er det mye jeg trenger å lære. Man må jo bare prøve og feile. Her er noen bilder jeg har tattShopping

Publisert: 18.06.2011 @ 09:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 3 kommentarer

Det ble selvfølgelig litt shopping under byturen i går, skulle jo egentlig bare en tur på biblioteket og innom yndlingsbutikken minDenne lånte jeg på biblioteket og anbefaler denne strikkeboken spesielt til nybegynnere, greie oppskrifter i samme sjanger som mange av oppskriftene i boken strikk til nøstebarnDette to tråds ullgarnet skal bli til en kvardagskjole som de kaller den i boken "strikk til nøstebarn". Er kjempeglad for at jeg fant dette garnet her, mye enklere enn å bestille fra nettet..og så slipper man frakten, så det blir billigere.Fant selvfølgelig litt til den minste gullongen...den største har snart bursdag, men der må nok litt dyrere greier til enn en lue :)

 

Hvil i fred kjære pappa...

Publisert: 16.06.2011 @ 11:14 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Da hendte det som ingen av oss i familien kunne drømt om skulle skje på flere år enda..Vår kjære pappa/bestefar gikk bort etter kort tids sykeleie. Pappa som var den spreke og hjelpsomme "unge" sytti åringen, han var også en veldig syk mann. Han hadde kreft i magen, han fikk diagnosen på en Tirsdag og på Fredag ettermiddag fikk vi tlf fra sykehuset om at vi måtte komme pga at han lå på det siste. Klarer ikke skrive så mye om dette, men det er altså grunnen til at bloggingen min tok slutt så brått..har ikke klart å skrevet noe som helst.Pakke fra HM

Publisert: 24.04.2011 @ 13:31 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

En ting som jeg trur de fleste, iallfall kvinner, liker er å få pakker i posten :) Det gjør iallfall jeg, men nå bor jeg også ved verdens ende eller noe sånnt..Har ikke så veeldig mange spennende butikker i byen vår. Har bestilt sommertøy fra hennes&mauritz, mest til lillefrøken selvfølgelig :) Men det ble noen plagg til samboen også..
Påsketuuur!

Publisert: 17.04.2011 @ 16:32 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Da er snart bilen pakket og vi klar til påsketur. Vet ikke om jeg blir å poste innlegg i påska, for nettet der er treeegt om du skjønner..

Så da ønsker jeg alle en super påske med store påskeegg, kvikklunsj, kakao, appelsiner og godt humør!

15.apr.2011

Publisert: 15.04.2011 @ 07:27 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

pakke fra tamo

Bestilte for et par mnd siden stoff fra tamo.no og det gikk ikke så lang tid så var pakken her. Har sydd noen stoff kurver og flere blir det vel etterhvert. Har forsøkt å finne gratis mønster på vesker på nett, men har ikke funnet noen bra. Blir veldig glad om noen har et tips om en bra nettside :)


lettvinte wienerbrød

Publisert: 06.04.2011 @ 10:34 Kategori: Blogg Kommentarer: 3 kommentarer

 

Hadde barseltreff her hos oss for noen uker siden og da leita jeg fram en gammel oppskrift, som jeg ikke har laget på flere år. Den heter "lettvinte wienerbrød" og er ikke så verst :) 
Det er ikke utseende som teller, er det vel?
Oppskrift :
  • 200g Hvetemel
  • 125g Margarin
  • 1 ss farin
  • 50g gjær
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • smuldre margarin i hvetemel
  • ha i sukkeret( hvis du bruker tørrgjær..bland også dette i nå)
  • rør ut gjæren og bland i med vannet
  • pisk egget og ha i
  • rør deigen fort sammen
  • deigen skal være jevn, men ikke seig
  • sett deigen i topper med to spise skjeer på bakeplaten
  • la stå i en time (må ikke stå for varmt)
  • stek på 225 grader i ca.13 min
  • Lykke til! ;)
  • Blir glad om du forteller om du har prøvd denne oppskriften

05.apr.2011

Publisert: 05.04.2011 @ 13:42 Kategori: Blogg Kommentarer: 0 kommentarer

Ammetåke

Her om dagen hadde ammetåka tatt meg (fint å ha noe å skylde på).
Vi var på besøk hos min  mor og da vi skulle dra og jeg kledde på Sofie, oppdaget jeg at jeg hadde kledt på henne en vott...og en sokk på hendene. ja ja sånn kan det gå..så da ble det slik på hjemturen også.Vi fikk oss iallfall en god latter :)
Var iallfall samme farge da :)

05.apr.2011

Publisert: 05.04.2011 @ 13:37 Kategori: Blogg Kommentarer: 4 kommentarer

Første innlegg: tova baby tøfler

Dette er mitt første innlegg på splitterny bloggen min..får starte med det jeg driver på med om dagen. Foruten om å kose meg med minste dattra strikker jeg, for øyeblikket er det babytøfler som engasjerer :)
En av grunnene til at jeg starter med denne bloggen er at jeg syns det er så fint å kunne dele oppskrifter og erfaringer på b.l.a strikking. 
disse har jeg strikket med PT3 garn og tovet i 40 min på 40grader.
kunne vært tovet lengere, men syns de ble så myke og gode så jeg valgte å beholde de slik
Disse er strikket i fritidsgarn og kunne nok også vært tova litt lengere
Disse er strikka med iglo og de syns jeg ble bra tova, men de ble litt små..så neste par blir strikket litt større:)
Ja da var mitt første innlegg klart.. aner ikke om noen kommer til å lese dette :)

Velkommen til min blogg!

Publisert: 21.03.2011 @ 18:11 Kategori: Blogg Kommentarer: 2 kommentarer

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits