frkbem

frkbem
41, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Kjøpte meg en Babylock Imagine i Oktober 2011, da var det gjort. Har blitt noen timer ved symaskinen siden.Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :) Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com.

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Ett mønster, to kjoler

Publisert: 30.04.2013 @ 06:49 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 5 kommentarer

Til denne kjolen har jeg brukt et mønster fra siste Ottobre. Tanken var jo å lage den slik den er i bladet, men den ene ideen etter den andre kom og den endte med å bli slik:

Jeg har et høyt ønske om å lære meg å tegne mine egne mønster, men det er ikke så enkelt når man bor langt fra de sentrale steder. Noen som vet om en bra bok hvor man kan lære dette?

Denne flotte jerseyen er fra Nosh organics og er økologisk bomull. Den er myk og god, men ikke så veldig elastisk. Jeg bestilte dette fra Kreativ, de har flere flotte stoffer fra denne forhandleren. Synd at disse stoffene er så dyre , ellers hadde jeg nok kjøpt inn mere. Dette stoffet kjøpte jeg for å lage noe til lillesnuppa og ikke for å selge. Men hvem vet, kanskje blir det noe for salg også. Jeg ble fornøyd med denne, blir nok flere i andre stoffer som jeg legger ut for salg.

Ha en fin dag!

 

 

5 kommentarer

Postet av: Grete

Skulle ikke du og jeg reise til Danmark på kurs i snitt og mønsterlaging ?? hihi

Jeg har ei bok som heter noe så enkelt som syboka, av Mari Melilot, kom som velkomstbok i hobbybokklubben om jeg husker rett, noen gode tips der, men trening gjør mester mener nå jeg ! Leke seg litt med de mønstrene man allerede har, sprette opp gamle klær osv Så lenge du holder deg til måltabellen på str så kan man leke seg mye med snittet. Nå har jeg sydokker og det er en veldig god hjelp hvis jeg forsøker meg med nye snitt, da ser man raskt om snittet sitter fint eller blir helt "koko" hehe

Forøvrig så likte jeg din versjon :))
Dato: 30.04.2013 Tid: 07:18 URL: http://sirdalsrypa.blogg.no

Postet av: frkbem

Grete: Så hyggelig at du likte den :-)
Ja skulle vi ikke det, når reiser vi ?? ;)
Skal se om jeg får lånt den boka på biblioteket. Har du kjøpt sydokkene fra S&S?
"koko" kan man jo selv bli iblant når man plages :-)
Dato: 30.04.2013 Tid: 14:04 URL: http://frkbem.blogg.no/

Postet av: Grete

Spørs om jeg må ønske meg turen i 50-års gave vel :)) hadde vært gøyalt :)

Den minste sydokka som ikke kan reguleres kjøpte jeg på seiltur i Fredrikshavn, den blå kjøpte jeg på S&S og kan reuleres fra opp til ca 10 år, voksendokka husker jeg ikke hvor jeg fant, men de selger en som ligner på S&S, den jeg har er fra ca str 36-42 så alle str over 42 må jeg kle på dokka hehe
Dato: 30.04.2013 Tid: 15:20 URL: http://sirdalsrypa.blogg.no

Postet av: janomine

Gøy når fantasien får lov å leke med ferdige mønster. jeg har også boka som Grete nevner - mange tips der. På nettet kom jeg over en bok for å lage mønster for barn. Har bare kikket så vidt i den, men flere bloggere har nevnt at de har stor nytte av den.

Den er av Winfred Aldrich og heter: metric pattern cutting for children's wear and babywear

Den er nok litt for avansert for meg, men kan kanskje få litt tips. Tror nok jeg holder meg til ferdigmønstre - dog med personlig vri.
Dato: 02.05.2013 Tid: 19:36 URL: http://janomine.blogg.no

Postet av: frkbem

janomine: Tusen takk for tipset, skal se om jeg får tak i den.
Det er jo veldig greit med ferdige mønster ja, med en liten vri :)
Dato: 06.05.2013 Tid: 17:01 URL: http://frkbem.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits