frkbem

frkbem
40, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Jeg har strikka siden jeg var tenåring, men har hatt noen strikkefrie år. I fjor fant jeg fram pinnene igjen og i sommer ble jeg hekta på stoff og sy barneklær..da er det altså bomullsstoffer og slikt jeg mener;) Egentlig er jeg utdannet (restaurant) kokk, men ga meg for 2 år siden.Tror at siden jeg ikke er kreativ med mat lenger, så trengte jeg en annen måte å få utløp for kreativiteten. Du kan kontakte meg på koseklaer@hotmail.com. Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :)

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Singoalla nr. 1

Publisert: 30.04.2012 @ 11:23 Kategori: Skjørt/kjoler Kommentarer: 8 kommentarer

Da har jeg endelig kommet meg til å sy en singoalla kjole, noe som har stått lenge på "må prøve" lista mi. Mønsteret på denne er fra boka "Barn igjen", men selvfølgelig har jeg endret litt og gjort mønsteret til litt mitt :)

Har liten erfaring med blonder, men alt skal prøves. Fant ut at det kanskje må finnes blonder med litt stretch(?), siden det nok hadde vært bedre til jersey stoffet enn denne blonden.

Dette stoffet er fra Stoff&Stil og det var akkurat dette det var planlagt til.

Syns ikke den ble så aller værst til å være første, men ser jo ting jeg kommer til å gjøre litt anderledes neste gang.

Jeg har brukt ribb i hals og skjørte kant. I ermene har jeg brukt blonden til løpegang for strikken. Hadde litt problemer med å få rett lengde på strikken, men tror det ble ok tilslutt.

Har ikke bestemt meg helt om vi skal beholde denne selv eller om jeg skal legge den ut for salg. Kjolen er sydd i str. 92.

Ha en fin dag :)

 

8 kommentarer

Postet av: Sirdalsrypa - Grete

Ble jo søt denne da :))
Dato: 30.04.2012 Tid: 11:30 URL: http://sirdalsrypa.blogg.no

Postet av: frkbem

Sirdalsrypa: Takk, gjør seg med litt sånn blonder på. Tror jeg må ta meg en snartur ned til byen og kjøpe noe mere:))
Dato: 30.04.2012 Tid: 11:34 URL: http://frkbem.blogg.no/

Postet av: Sirdalsrypa - Grete

løp og kjøp du jeg har fått kjøpestopp i stoffbutikken :( lageret mitt er fullt nok sier gubben , hmm blir da aldri fullt nok hihi
Dato: 30.04.2012 Tid: 11:45 URL: http://sirdalsrypa.blogg.no

Postet av: Astrid

Denne var kjempesøt. Har sett mange "singoalla"-kjoler rundt omkring i blogger, men hva kommer navnet av??
Dato: 30.04.2012 Tid: 16:21 URL: http://janomine.blogg.no

Postet av: frkbem

Astrid: Godt spørsmål. Det samme lurte jeg på og googlet det, men kan ikke si jeg ble så mye klokere. Jeg trodde først at det var Svensk, men ser at Nordmenn også bruker det navnet. Hvis du finner ut hva det betyr må du fortelle meg det, er litt nyskjerrig :)
Dato: 30.04.2012 Tid: 21:33 URL: http://frkbem.blogg.no/

Postet av: frkbem

Sirdalsrypa: Var og kjøpte noen nye blonder, men har jo selvpålagt kjøpe stopp på tøy..så får vi se hvor lenge jeg klarer det da :)) Har jo plass til litt mere ;)
Dato: 30.04.2012 Tid: 21:34 URL: http://frkbem.blogg.no/

Postet av: Sirdalsrypa - Grete

såg forresten at du kalte kjolen for singoalla, jeg har sett navnet raglankjole bli brukt om samme type mønster, men hvor navnene kommer fra vet ikke jeg, fraførste gang mønsteret har blitt solgt kanskje ?
Dato: 01.05.2012 Tid: 15:04 URL: http://sirdalsrypa.blogg.no

Postet av: frkbem

Sirdalsrypa: Det navnet likte jeg bedre, forbinder singoalla med et svensk ord av en eller annen grunn. Raglankjole høres mer norsk ut :)
Dato: 01.05.2012 Tid: 19:45 URL: http://frkbem.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits