frkbem

frkbem
40, Hammerfest
Sy og strikkeglad dame som ønsker å inspirere og bli inspirert av andre. Jeg har strikka siden jeg var tenåring, men har hatt noen strikkefrie år. I fjor fant jeg fram pinnene igjen og i sommer ble jeg hekta på stoff og sy barneklær..da er det altså bomullsstoffer og slikt jeg mener;) Egentlig er jeg utdannet (restaurant) kokk, men ga meg for 2 år siden.Tror at siden jeg ikke er kreativ med mat lenger, så trengte jeg en annen måte å få utløp for kreativiteten. Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar. velkommen innom :)

Meny

Søk

Widgets

Norske blogger

Sømbeskrivelse, jukselomme

Publisert: 07.01.2012 @ 21:03 Kategori: Tutorials/ Gratis mønster Kommentarer: 5 kommentarer

Her kommer en forklaring på hvordan jeg lager mine enkle jukselommer. Disse kom jeg på å lage da jeg syns de runde lommene mange syr for tia, var så fine. Men ettersom min gullonge enda er så liten og ikke trenger noen lomme, så syns jeg dette ble en fin detalj på en ellers litt kjedelig bukse.

Håper det er forståelig:)

1. Klipp ut delene som vanlig. Legg forpartene mot hverandre, enten rett mot rett eller vrang mot vrang2. Finn en kopp eller skål som har den størrelsen du ønsker på buen, tegn og klipp/skjær rundt. Jeg har den ca. 6 cm fra overkanten.


3. Når du har klippet ut halv sirklene, legger du de på det stoffet du skal ha som lomme. Klipp de nye halvmånene litt større enn de halvmånene som du har tatt bort fra buksa.4. lag ribben ca.3,5 cm bred. Mange bruker den 4cm bred, det syns jeg blir litt for mye. Sy på ribben.
5. Brett og evt. stryk ribben bakover og fest på lommestykket med knappenåler. (jeg har glemt å kaste over lommestoffet, det burde gjøres)


6. Om jeg vil at lommene skal være sånn noenlunde identiske, sjekker jeg de mot hverandre før jeg syr de fast. Man kan lage de litt usymmetriske også, med forskjellig størrelse på de :)6. Sy fast med en søm rundt ytterkanten på ribben. Ser sånn ut fra vrangen7. Nå er den klar til å syes sammen på vanlig måte :)

Håper dette har vært til hjelp for noen :)

Jeg har ikke hatt tid til å gjøre den helt ferdig, så det får dere se en annen dag.

God natt :)

5 kommentarer

Postet av: Grete

Veldig fin skritt for skritt beskrivelse :)

ingen søm på meg, bare kvile og bittelitt strikk :))
Dato: 07.01.2012 Tid: 21:26 URL: http://sirdalsrypa.blogg.no

Postet av: frkbem

Grete: Ja kanskje den kan hjelpe noen. Jeg har faktisk vært å kjøpt garn i dag, må liksom ha noe å henge fingrene i selv om det er tv kveld:)
Dato: 07.01.2012 Tid: 21:37 URL: http://frkbem.blogg.no/

Postet av: Stine Charlotte

excuse me!! min ynlings kopp *skule* :0

:P
Dato: 07.01.2012 Tid: 21:43 URL: http://turkismonster.blogg.no

Postet av: frkbem

Stine Charlotte:Oh, sorry snuppa, det va no ikke meninga å misbruke koppen din på bildet :)
Dato: 07.01.2012 Tid: 22:00 URL: http://frkbem.blogg.no/

Postet av: synnovesyr

Det var smart:)
Dato: 08.01.2012 Tid: 08:48 URL: http://synnovesyr.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits